Pregrijavanje procesora

poruka: 15
|
čitano: 2.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Pozdrav, kupio sam prije nekih mjesec dana novi proc i5 2500K i par novih komponenta koje mi je prijatelj instalirao (ja se baš ne kuzim u slaganje kompa) i sve je super radilo. Nakon par dana sam dobio plavi ekran koji nisam dobio zadnji put nit ne sječam se više, i mislim si ajde desi se možda nije nesto strašno. Prekjučer dobim opet plavi ekran nakon kojeg nisam mogo uć u windowse uopće. Ugasim komp i nakon pola sata probam ponovo i sve radi normalno, pa mi došlo na pamet da nije možda temperatura. Upalim Skyrim kojeg igram na max rezoluciji i nakon pola sata pogledam Core Temp program i kaže mi da je max temperatura bila 88c. Najvjerovatnije je da je moj prijatelj u biosu nesto zmrdo al ja se ne kužim u to, a njega nema trenutno u gradu. Dole su slike mog Biosa pa ako mi možete pokazat gdje mi je krivo nariktano.

Core Temp dok igram Skyrim Core Temp dok igram Skyrim
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje procesora
kinsie kaže...

Pozdrav, kupio sam prije nekih mjesec dana novi proc i5 2500K i par novih komponenta koje mi je prijatelj instalirao (ja se baš ne kuzim u slaganje kompa) i sve je super radilo. Nakon par dana sam dobio plavi ekran koji nisam dobio zadnji put nit ne sječam se više, i mislim si ajde desi se možda nije nesto strašno. Prekjučer dobim opet plavi ekran nakon kojeg nisam mogo uć u windowse uopće. Ugasim komp i nakon pola sata probam ponovo i sve radi normalno, pa mi došlo na pamet da nije možda temperatura. Upalim Skyrim kojeg igram na max rezoluciji i nakon pola sata pogledam Core Temp program i kaže mi da je max temperatura bila 88c. Najvjerovatnije je da je moj prijatelj u biosu nesto zmrdo al ja se ne kužim u to, a njega nema trenutno u gradu. Dole su slike mog Biosa pa ako mi možete pokazat gdje mi je krivo nariktano.

Hladnjak od procesora nije stavljen kako treba. Kupi novu termalnu i namjesti ga.

EDIT- CPU ti je clockan na 4.7GHz?! Pod hitno to smanjuj!

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 11:15 (mate960).
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

To je novi procesor nije ni mjesec dana star on je imo vec novu termalnu pastu na sebi, nekužim zašto bi morao novu uzimat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

Znaci to ti se pocelo desavat nakon mrdanja po biosu ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

overclockan je na 4,7 ghz? jel imas stock cooler ili si naknadno kupio bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

On je zmrdo bios kad smo ugradili procesor i ostale stvari i više nitko nije dirao bios, a to je bilo prije par tjedana. Izgledalo je da sve lijepo radi dok nisam dobio prvi plavi ekran nakon par dana. A što se tiće drugog posta ja nemam pojma na kolko je on dignuo proc nije mi ništa rekao, hladnjak je onaj normalni koji dobiješ uz proc kad kupiš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

Proc ti je clockan na 4800Mhz, za tako visoke frekve ti treba dobar aftermarket cooler a ne stock !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

to sto je zmrdao u biosu je vjerojatno overclockao procesor...probaj vratit defaultne postavke...nije ni cudo sto ti se ovako grije na 4,8 ghz sto bi znacilo da imas stock cooler

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Stavio sam Bios na deffault i sad mi se drži temperatura oko 50 u igricama. Hvala vam svima na brzim odgovorima. A sad me zanima koju štetu su mogle ove temperature nanijeti  procesoru koji je oko 3 tjedana bio izložen ovako visokoj temperaturi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

Vjerojatno nikakvu jer ti proc i dalje radi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Pregrijavanje procesora

pa gotovo nikakva...kad dode do kriticne temperature sam se ugasi da nebi pregorio

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Nikakvu štetu nije pretrpio procesor. The only way to destroy it, is to take it to Mordor.

- Said Sikira
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje procesora
SaidSikiraX kaže...

...The only way to destroy it, is to take it to Mordor.

{#}

Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
Pregrijavanje procesora

Ugasi turbo.Radi ti na 1.4V i visokoj frekvenciji.Najbolje ti je odabrati load optimized defaults opciju u biosu i sejvati ju.Onda ce ti procesor biti na stocku.

0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

ocito nisi citao covjek je rijesio problem davno....

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 15:59 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice