Pregrijavanje matične ploče

poruka: 3
|
čitano: 2.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hlađenje chipset-a gigabyte M52L??
Napravio sam "prst test" na hladenju od maticne. Ono je neko pasivno, samo neke resetke. i stvarno je vruce. ne mogu drzat prst dugo. da li to znaci da je hladenje normalno pa oduzimlje vrucinu ili je slabo pa ce chipset prigorit. a to nije samo kod igara vec i kod surfanja nakon 20 min. nemam nikakva venitilator na kucistu, samo otvoreni jednu stranicu kucista. upalio sam hw monitor i tamo samo pise: TMPIN0 34, TMPIN1 46, TMPIN2 38. i to su temperature dok sam pisao ovu poruku a ne za vrijeme neke igre.Nema nista da pise chipset ili tako nesto. jesu li one u redu?? Vec sam pisao o tome u jednoj svojoj temi ali nema odgovora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2009 10:43 (LUXX).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li iko ikakva iskustva s ovakvim hladnjacima?? Iko?? Da mi da savjet kako ga ohladit?? Stavit neki ventilator da puse u njega??

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni je MA780G-DS3 ista stvar s north bridge-em. Prst ne mogu dugo držati, u svim programima temperatura stoji stabilnih 90 bez obzira na temperaturu u sobi, temperaturu u kućištu, opterečenju i sl. U BIOS-u i programu od Gigabyta te temperature nema, pa su očito svijesni tog problema i zaključili da je to ok i da korisnik nema što misliti o tomu. Ako crkne do isteka garancije dobiti ti ću novu, a kad istekne garancija staviti ću jači hladnjak.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice