Pomoć oko otključavanja četvrte jezgre

poruka: 15
|
čitano: 2.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Zamolio bi nekog ako mi može malo pojasniti iz iskustva stvari oko otključavanja četvrte jezgre.

Po mogućnosti skype/msn ili voice, a ako ima nekog iz Koprivnice to bi bilo još bolje.

Ne želim ništa prčkati dok ne čujem što imaju ljudi za reči.

Imam x3 720 i matičnu koja podržava otključavanje. MA790X-UD4.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 17:19 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko otključavanja četvrte jezgre
tigerija kaže...

Zamolio bi nekog ako mi može malo pojasniti iz iskustva stvari oko otključavanja četvrte jezgre.

Po mogućnosti skype/msn ili voice, a ako ima nekog iz Koprivnice to bi bilo još bolje.

Ne želim ništa prčkati dok ne čujem što imaju ljudi za reči.

Imam x3 720 i matičnu koja podržava otključavanje. MA790X-UD4.

Hvala.

Nema ti tu nešto posla :

Pri paljenju kompa uđi u BIOS i nađi opciju Advanced Core Calibration i stavi je na Enabled.
Spremi postavke i izađi iz BIOS-a.

Ako uspiješ bootat Windowse,testiraj procesor sa Prime95 / OCCT programom i ako ne padne na testu - imaš quad core koji je stabilan.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan

Imaš na YT hrpu unlockinga,nemaš šta radit osim ovoga šta je kolega prije naveo

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 17:28 (donator_bubrega).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ako nešto ne znaš pročitaj u manualu, tamo sve piše.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A ako ne piše u manualu - obrati se tu na Bug forum pa ćemo ti pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Imaš sticky temu skroz gore.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina

Eh, čitam več par dana. Ali eto valjda nesigurnost. Nemam naviku ako bez da od nekog nešto čujem.

"Prime95 / OCCT programom i ako ne padne na testu - imaš quad core koji je stabilan."

Definiraj padne na testu? Što može poći po zlu? Može biti da se komp neće upaliti ili nešto?

Kako testiram točno?

I da pitam, da li prašina na hladnjaku CPU(pasivan) može narušavati performanse? Meni su jezgre stalno na 43, ali pitam samo ono. Da skinem ventilator možda i sve počistim :D . Jedino to još nisam bio nikad čistio KAKO SE SPADA.

I da li baš trebam staviti najnoviji bios?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 18:30 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lik se uzrujao kao da je to kvantna fizika. Pa covjece ako padne, zakljucas jezgru i miran si.

Ofc.

1 0 hvala 0
14 godina

So ACC na Auto i ništa.

Da update BIOS ili nebude ništa od toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
tigerija kaže...

So ACC na Auto i ništa.

Da update BIOS ili nebude ništa od toga?

Nema potrebe za update-om, samo piči, ne može biti jednostavnije.

14 godina

So => Stavio.

Kažem da sam bio stavio ACC na auto i probao sam ALL Cores ali piše 3 jezgre na CPU-Z i OCCT. Pa pitam da li to znači da se neda otključati četvrta?

Teško mi pisati s ovom tipkovnicom, neka stara, a moramo koristiti na kabel (inače USB) zbog BIOS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

So => Stavio.

Kažem da sam bio stavio ACC na auto i probao sam ALL Cores ali piše 3 jezgre na CPU-Z i OCCT. Pa pitam da li to znači da se neda otključati četvrta?

Teško mi pisati s ovom tipkovnicom, neka stara, a moramo koristiti na kabel (inače USB) zbog BIOS-a.

Probaj ACC stavit na AUTO ,a ne na ALL CORES .

Može ti biti i do windowsa - meni je u 64-bitnim windowsima radio kao x3 iako je pisalo X4 B45 ,a kad sam stavio Windows 7 HP 32-bit onda su radile sve 4 jezgre .

14 godina

Evo stigao kući na gablec. Probao sam još nešto; msconfig, boot mi bio stavljen an 3 procesora, stavio sa default sad, ali nema promjene i dalje.

Ima tko neku drugu ideju odim da snimam nove windowse? DOsta stvari imam na računalu pa ne bih baš reinstall windowse.

Win7 64 bit imam. Možda treba nešto drugo podesiti ili? Prije sam još sa ATi Tray tools isto stabio multi thread na 3 jezgre, ali unistal sam ati tray, makar ne znam da li to ima kakve veze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Update sam na BIOS f6.
Pokušao unlock core.
Stavio na auto.
I ništa.

Išao ponovo i stavio sam EC firmware na Hybrid(piše da to nekad treba osposobit) i onda mi se windows nije htio bootati. Nešto sam čitao da ako se neće bootati da je to možad jer treba povečati napon ?

www.raymond.cc/forum/tutorials/16974-how-to-unlock-4-cores-on-amd-phenom-ii-550-be-710-720-be.html

Eto ovdje su uspijeli sa f3 (f4 i f5 isto ja mislim). Ako ide na f3 to bi značilo a MORA i sa f6?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Update sam na BIOS f6.
Pokušao unlock core.
Stavio na auto.
I ništa.

Išao ponovo i stavio sam EC firmware na Hybrid(piše da to nekad treba osposobit) i onda mi se windows nije htio bootati. Nešto sam čitao da ako se neće bootati da je to možad jer treba povečati napon ?

www.raymond.cc/forum/tutorials/16974-how-to-unlock-4-cores-on-amd-phenom-ii-550-be-710-720-be.html

Eto ovdje su uspijeli sa f3 (f4 i f5 isto ja mislim). Ako ide na f3 to bi značilo a MORA i sa f6?

Sjećam se da sam ja na MA785GM-US2H matičnoj morao EC Firmware stavit na Hybrid i to je to - sve 4 jezgre su mi radile.

Kod tebe se najvjerojatnije radi o defektnoj 4. jezgri ili mu trebaš malo napona dignut -NB napon isto malo digni,jer ponekad i to zna pomoć kod otključavanja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice