Ploća za 1055t

poruka: 21
|
čitano: 3.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

Ovako, treba mi brza pomoć, idem sutra po konfu i neznam koju da ploću uzmem :S

Malo sam kratak s lovom, točnije raspolažem sa 4800kn. Za sad sam imao u planu ovako nešto :

1 x MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Cyclone 1GD5/OC  = 1.699,00Kn

1 x Napajanje CORSAIR 500W CX Series, A ATX12V v2.3 (18576) = 413,99Kn

1 x DDR3(2x2GB) Corsair, 1333MHz, 240 DIMM,Unbuffered,  450,01Kn

1 x Asrock 770 EXTREME3 - AMD 770, AMD SB710, ATX, FSB 2600= 528,99Kn

1 x Procesor AMD Phenom II X6 1055T , socket AM3, 2.8Ghz, 9MB c (49077) = 1.263,99Kn

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II (09210) = 450,01Kn

Ali sad čitam svuda da mi treba neka daleko ozbiljnija ploća za oc. Komp koristim isključivo za igranje i surf. Kupujem u ADM-u i molim za preporuku što jeftinije :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

Uzmi 880G/890GXExtreme3 pošto dolaze s 8+2 faznom regulacijom.

Ispod toga je sve 4+1 što se ASRockica tiče.

Ako želiš nekog drugog proizvođača orjentiraj se prema cijenama 890GX te 880G.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

ja imam ASRCOCK 870EXTREME3 matičnu i taj navedeni procesor i radi fenomenalno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

Uzeo sam na kraju i ja tu :) Daj mi reci jel ti radi turbo mod i dali si ga pokušavao oc-ati ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Ploća za 1055t
imba kaže...

Uzeo sam na kraju i ja tu :) Daj mi reci jel ti radi turbo mod i dali si ga pokušavao oc-ati ?

nisam, nemam potrebe još za oc-ati, jer komp mi je dost jak i bez toga. Kolko vidim u ovo tvoje MOJ PC imamo dost sličan komp, tako da mislim da ni kod tebe nema potrebe :D

i ajde ako budeš ti palio Turbo UCC napiši mi kako ti radi komp, tnx

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 16:58 (manzzetta).
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

I na kraju si kupio gotovo s istu ploču što se OC-a tiče. Također ima 4+1 faznu regulaciju, kao i 770Extreme3. Dobio si jedino dodatni PCIe utor za mogući CF i CMOS prekidače.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ja imam 1055t i ide bez beda do 3,3Ghz, kao što vidiš imam Asrok 790gx i ploča je skroz ok, na njoj je prije bio amd 550 X2 otključane sve 4 jezgre kloknut na 3,6Ghz konstantno i sve je radilo sad sam ubo 1055t takodjer sve radi samo nemogu niš forsirati jer trenutno imam stock hladnjak, aliiii jučer sam si zemio Mugen 2 :))))) i ako se večeras ili ti noćas vratim normalan (čitaj trezven) iz grada kući možda ga i instaliram i probam dali može do 4ghz :))

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
14 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

evo ja imam 1055t i ide bez beda do 3,3Ghz, kao što vidiš imam Asrok 790gx i ploča je skroz ok, na njoj je prije bio amd 550 X2 otključane sve 4 jezgre kloknut na 3,6Ghz konstantno i sve je radilo sad sam ubo 1055t takodjer sve radi samo nemogu niš forsirati jer trenutno imam stock hladnjak, aliiii jučer sam si zemio Mugen 2 :))))) i ako se večeras ili ti noćas vratim normalan (čitaj trezven) iz grada kući možda ga i instaliram i probam dali može do 4ghz :))

hehe, al te nije strah da neode u zrak, hehe :D ma meni je sad trenutno na 2,8, tvornički, možda ga jedino kloknem na 3,3GHZ i to je to, netreba mi više za sad :D

16 godina
neaktivan

ma na 3,3Ghz ide bez beda, ma neću ga ni ja klokati za stalno samo eto tako da vidim dali može ;)

14 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

hehe, tak radi reda malo :D

ma ja mislim da ga mog isto bez problema kloknit, jer neam stock cooler, imam Tt Spin-Q, tak da mislim da na 3.3 neče se ni osjetit :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

Možeš mi samo molim te dati recept ? Samo množitelj, fsb, dali si dirao memoriju i ploću ? Mislim da 3.3 nebi trebalo biti ništa spektakularno jel u turbo modu radi na toliko i to bi trebao stock cooler ok odraditi.

Moderatori sry na OT :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 1:11 (imba).
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

I na kraju si kupio gotovo s istu ploču što se OC-a tiče. Također ima 4+1 faznu regulaciju, kao i 770Extreme3. Dobio si jedino dodatni PCIe utor za mogući CF i CMOS prekidače.

Slažem se.

Radit će to, ali nikad ne bih stavio X6 na 4+1.

Ako bih stavio, nikad ne bih clockao. Asrcok ima tendenciju overvolta i "šetanja" voltaže u nekom intervalu. Interval se povećava overclockom. Ali daj to ti objasni lumenima.

Inače su ploče strašne za Athlone II u omjeru uloženo/dobiveno (mislim na 4+1).

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 8:48 (stef).
16 godina
neaktivan

Ovo za Athlone x2/x4 stoji, imao sam x2 pa otključao na x4 klokao i sve je radilo pun gas, a za ovo x6 neznam dali govoriš iz osobnog iskustva ili si negdje čitao ali nemora biti da će biti nestabilno ili da se neće dati klokati...meni za sada radi sve ok (knock knock u drvo :) ) nisam stigao još namontirati mugen 2 pa neznam dali će stabilno raditi s nekim večim klokom ali kad isprobam javim!

no evo

jednog finog kloka doduše na malo skupljoj ploči ali...fino je vidjeti ta 4Ghz :))))

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 12:43 (McNEKONTROLIK).
15 godina
neaktivan
stef kaže...
Slažem se.

Ako bih stavio, nikad ne bih clockao. Asrcok ima tendenciju overvolta i "šetanja" voltaže u nekom intervalu. Interval se povećava overclockom. Ali daj to ti objasni lumenima.

Ma radit će to uredno i s tom pločom no činjenica je da je htio zamjeniti 770 Extreme3 s nekom overclockerskom pločom, dakle 8+2 faznom regulacijom. A ovako je dobio istu ploču s dodatnim PCIe utorom, a CF vjerojatno neće ni raditi.

Thuban će i s tom pločom ići na 4GHz no ako se već traži ploča za stabilan OC bez plesanja napona ide se na 8+2

Inače, bolje da overvolta nego vdroopa. ASRockice s 4+1 regulacijom vole overvoltati dok je kod ostalih proizvođača češći undervolt.

15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

Uzeo sam ovu ploću isključivo iz razloga što sam ju dobio za isti novac koji je koštala ona jer 770 nije bilo na lageru, a u mailu sam dobio odgovoro da je ima :D :D :D Btw. kako to misliš da cf neće raditi ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t
Možeš praviti CF na toj ploči, ali čisto sumnjam da ćeš ubaciti još jednu grafulju :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

Pa imam plan prodati 460 i uzeti 2x5850 ili 5870 , kad mi opasno zafali soka i te kartice naravno pojeftine bar na 1000kn kom. 

0 0 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...
stef kaže...
Slažem se.

Ma radit će to uredno i s tom pločom no činjenica je da je htio zamjeniti 770 Extreme3 s nekom overclockerskom pločom, dakle 8+2 faznom regulacijom. A ovako je dobio istu ploču s dodatnim PCIe utorom, a CF vjerojatno neće ni raditi.

Thuban će i s tom pločom ići na 4GHz no ako se već traži ploča za stabilan OC bez plesanja napona ide se na 8+2

Inače, bolje da overvolta nego vdroopa. ASRockice s 4+1 regulacijom vole overvoltati dok je kod ostalih proizvođača češći undervolt.

eto informativno , ja imam asrokicu sa 8+1 i samo mrvicu overvolta, ja dam 1.55 a ona max oko 1.56, ali to je skroz u redu , zadovoljan sam ,samo kad dam tu voltazu regulacija se posteno ugrije.

edit :sto se tice clockanja , ja sam malo testirao , ako necemo gledat scoreove u benchevima , u slucaju da proc nije bottleneck u igrama je razlika u fps-u od 3.2 i 4ghz zanemariva ( osim u mafiji ako mi proc vrti fiziku jer nemam nvidiu) , ali se isplati clockat u slucaju da proc bottlenecka grafu , onda bude korisno , to cu ja vjerojatno morat ako nakon ljeta kupim nesto iz hd 7000 ili gtx 600 pa ce trebat soka definitivno , sad ga drzim na 3.6 jer mu ne treba dirat voltazu za taj clock pa ne gubim nista , pa bi bilo steta drzat ga na 3.2.IMBA: ako kupis takav cf mozda bude potrebno clocknut ga malo al najbolje ces znat tako da sam testiras xd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 18:37 (athlon64).
15 godina
neaktivan
Ploća za 1055t

Imam jedan veliki problem i to je hlađenje :D Tek sam neki dan prodao Phenoma 965 i uzeo ovo i nemam dost love da stavim neki pošteni zračni hladnjak, a stock je brutalno glasan i vec mi polako ide na jetru :) Čitam svuda da se oc-a bez ikakvih problema na 4.0ghz, niti traži neke specijalne postavke, samo fsb i malo struje :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
imba kaže...

Imam jedan veliki problem i to je hlađenje :D Tek sam neki dan prodao Phenoma 965 i uzeo ovo i nemam dost love da stavim neki pošteni zračni hladnjak, a stock je brutalno glasan i vec mi polako ide na jetru :) Čitam svuda da se oc-a bez ikakvih problema na 4.0ghz, niti traži neke specijalne postavke, samo fsb i malo struje :D

odi u bios imas fan control stavi lvl 5 i 50% i ni necuje se cooler na 1055T

16 godina
neaktivan

istina, tako je kod mene bilo do večeras, a večeras sam napokon upogonio Mugen 2 i blago rečeno sam oduševljen :))

Jedina mana tom hladnjaku je što se mora izvaditi cijela ploča van iz kučišta da bi se mogao namontirati, jer se mora skidati ona pločica od iza.. malo gnjavaže ali definitivno se isplati, evo sad dok ovo pišem mi je proc na 30 stupnjeva stock frekvencija kad sam peglao bbc2 nekih sat dva bila je 40 ja je..no nisam mogao vjerovati...komp mi se nečuje. ali doslovce... buraz ulazi u sobu i nevjeruje da se nečuje dok igram bbc2 jer sam s stock hladnjakom kad bi igrao bbc2 morao držati slušalice na ušima max pojačane da ga nečujem... kad se poveča brzina venta na max što je 1300rpm ( u biosu/fan control se stavi na 9)  onda se u biti tek čuje da komp uopće radi, i to ako se skroz primaknete kučištu, a npr ako se fan control ostavi na 5 bude nekih oko 750 okretaja komp se nečuje ali ništa...tako da je moja topla ( u biti vrlo hladna ) preporuka da ko ima mogučnosti izbaci ono stock smeće i stavi si Mugen " i vaš uši će vam biti zahvalne :))

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice