PCI express 3.0 i ivy bridge

poruka: 7
|
čitano: 2.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Molim vas, jel mi moze netko od vas kuzera objasniti kako funkcionira pci express 3.0 u odnosu na nove ivy bridge procesore..svugdje citam da bi za ostvarivanje maksimalne propusnosti trebali biti kompatibilni maticna ploca, g. kartica i procesor...

Kakve procesor s tim ima veze?..Naime kupujem novi kompjuter i uzeo sam gen3 maticnu a namjeravam uzeti i gen3 g.karticu...i sad kao cekam ivy bridge jer podrzava pci express 3.0'

Moje pitanje glasi.. Hoce li se kupovinom ivy bridga vidjeti neki pomaci obzirom na pci express 3.0 i isplati li se cekati ivy bridge samo zbog toga jer vidim da su prognoze oko ostalih stvari vezane za ivy bridge prilicno crne..

Zahvaljujem unaprijed..

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PCI express 3.0 i ivy bridge
ascent kaže...

Molim vas, jel mi moze netko od vas kuzera objasniti kako funkcionira pci express 3.0 u odnosu na nove ivy bridge procesore..svugdje citam da bi za ostvarivanje maksimalne propusnosti trebali biti kompatibilni maticna ploca, g. kartica i procesor...

Kakve procesor s tim ima veze?..Naime kupujem novi kompjuter i uzeo sam gen3 maticnu a namjeravam uzeti i gen3 g.karticu...i sad kao cekam ivy bridge jer podrzava pci express 3.0'

Moje pitanje glasi.. Hoce li se kupovinom ivy bridga vidjeti neki pomaci obzirom na pci express 3.0 i isplati li se cekati ivy bridge samo zbog toga jer vidim da su prognoze oko ostalih stvari vezane za ivy bridge prilicno crne..

Zahvaljujem unaprijed..

Razlike su minorne, vezano za gen3 matičnu i grafu, tak u biti pomaka nekih većih u performansama nema.

U vezi IB, zasad su crne, al nadamo se da će intel u dogledno vrijeme riješit te probleme, ko čeka taj dočeka:)

15 godina

Za sad pomaka neće biti je današnje grafu su maximalno iskorištene propusnošču pci-e 2.1(2.0).

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 11:00 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prije je chipset na matičnoj ploči upravljao sa PCIe a sada to čini sam procesor. Tačno je da GEN3 može više ali isto tako je tačno da ni PCIe 2.0 nije iskorišten do kraja sa današnjim hardware-om. Po meni više marketinški trik i testiranje tehnologije za budućnost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 14:19 (phoenix2003).
13 godina
neaktivan

Razlika između PCIE 2.0 i 3.0 je dupla, što u praksi ne govori ništa jer ne mogu nafilati ni 2.0 propusnost.

I da, za sve to ti treba 1155 soc. Z75, Z77, Z68 ili X79 soc.2011 ploča, Sandy Bridge-E ili Ivy Bridge CPU, te grafička sa PCIe 3.0 podrškom, dakle HD7xxx serija ili GTX 680 ili drugi kepleri kad izađu.

Uglavnom, Z77 ploče imaju najviše mogućnosti, Intelov SATA3 i Intelov USB 3.0 na ploči, unlockani množitelj, iGPU podrška, RST, SRT i većinom bolji onboard audio od Z68 ploča, na mojoj je ALC898.   

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zahvaljujem.. vec sam kupio z68 plocu (MSI gd 65 g3) jer je u Srbiji bila na akciji za 900ak kn.. ista takva z77 je ravno 50e skuplja, cinillo mi se nepotrebno placati vise. Ipak, obzirom da sam cekao do sada, pricekati cu ivy bridge pa da vidimo jesu li rezultati bolji nego na preview-ima. Naravno i 6xx seriju od nvidie ili 7xxx od ati-ja.

Inace, negdje sam citao da bi 3.0 propusnost mogla doci do izrazaja prilikom spajanja pci express 3.0 kompatibilnih kartica u crossfire.. Nisam obavio matematiku doduse, znam da se vjerojatno lako izracuna o kojim se brojevima radi..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Prije je chipset na matičnoj ploči upravljao sa PCIe a sada to čini sam procesor.

Mislim da sam ovaj odgovor trazio jer mi nije bilo jasno kakve veze procesor ima sa propusnosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice