Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 1.275
|
čitano: 225.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
Zaporožac kaže...

Morat ćeš kupiti malo brži aMD da bi iole prismrdio i9 14900k, čak i u igrama.

U CPU bound situacijama 14900K ne može prismrditi AM5 X3D procesorima, tu je negdje uz ili malo iza AM4 X3D procesora.

O tome kolika je razlika u potrošnji da ne pričamo 5700X3D i 5800X3D u primeu-u, 7800X3D9800X3D14900K , 5700/5800X3D pod stress testom vuku osjetno manje nego 14900K u gamingu kad nije pravo ni opterećen.
AM4 je i dalje nenadhebivo najbolja platforma, toliko dugo traje, toliko procesora za nju a i dan danas njihovi X3D procesori relevantne čak i za nove grafe.

12 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Zanimljiv videić o 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 1:06 (ibme74).

0 0 hvala 0
16 godina
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...

U CPU bound situacijama 14900K ne može prismrditi AM5 X3D procesorima, tu je negdje uz ili malo iza AM4 X3D procesora.

Ovisi i tko i kako radi benchmark.

Za BG3 na TechpowerUp je situacija dosta drugacija nego Gamer Nexus.

Sto se tice BF6 to bas namjeravam istestirati kada igra izadje.

Prije nekih 10-ak godina EA i AMD su potpisali nekakvo partnerstvo da se Frostbite engine optimizira za AMD i onda su igre bolje radile na AMD platformama:https://www.techpowerup.com/185884/all-frostbite-3-titles-will-be-optimized-for-amd-only

Pa bi ovih 30% moglo imati smisla.

S druge strane bas za BF6 su Intel i EA potpisali partnerstvo da se optimizira za Intel hibridnu arhitekturu i graficke: https://wccftech.com/intel-ea-partners-battlefield-6-pc-xess-2-launch-optimizations-for-intel-core-ultra-cpus/

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 7:24 (Mauro).
12 godina
Mauro kaže...
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...

Prije nekih 10-ak godina EA i AMD su potpisali nekakvo partnerstvo da se Frostbite engine optimizira za AMD i onda su igre bolje radile na AMD platformama:https://www.techpowerup.com/185884/all-frostbite-3-titles-will-be-optimized-for-amd-only

S druge strane bas za BF6 su Intel i EA potpisali partnerstvo da se optimizira za Intel hibridnu arhitekturu i graficke: https://wccftech.com/intel-ea-partners-battlefield-6-pc-xess-2-launch-optimizations-for-intel-core-ultra-cpus/

Techpowerup sve bencheve radi na max postavkama, Stevo i Nexusa te testove radi detaljnije i na različitim postavkama.

Što se BF tiče ovo što ti linkaš je za grafe ne procesore, a za BF6 je sklopljeno partnerstvo sa Intelom što onda onaj rezultat čini još čudnijim klik

13 godina

Pa ima kako stoje stvari u BF5 na 720p sa 4090 nema tu nikakve prašine niti gutanja.

Edit: sve je to testirano sa preskupim karticama od 2000e+ na ovima koje koristi kukavelj razlike minimalne

5090 sa 9800x3d mokri snovi razjerenih tinejđera. Niš od toga držite se ovih do max 700-800 eurića za kukavelj i opleti.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:58 (mislioc).

1 0 hvala 0
15 godina
ibme74 kaže...
Mauro kaže...
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...

Techpowerup sve bencheve radi na max postavkama, Stevo i Nexusa te testove radi detaljnije i na različitim postavkama.

Što se BF tiče ovo što ti linkaš je za grafe ne procesore, a za BF6 je sklopljeno partnerstvo sa Intelom što onda onaj rezultat čini još čudnijim klik

Stevo Amd Nexus radi to detaljnije a Stevo 2 Hardver anbokesd jos detaljnije.. zato svi ostali imaju drugacije rezultate. Od svih tech tubera oni su mi najomrazeniji jel im rezultati uvijek odudaraju od ostalih...vec je imao par isprika i ispravaka naziva videa na youtube-u zbog toga...

Ako se hoce imati relevantne podatke onda se pogleda to na 5-6 mjesta pa se napravi neki presjek...

Stevani sa amd strane su ono sta je jufus sa intel strane...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:58 (sfc_PsychQ).
13 godina

I tak vas većina preferira eye candy 1440p na max tak da ti X3D sviraju qurcu sa karticama do 800e.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:02 (mislioc).

1 1 hvala 0
15 godina
mislioc kaže...

I tak vas većina preferira eye candy 1440p na max tak da ti X3D sviraju qurcu sa karticama do 800e.

Makaki, svi igraju na low...sve prsti od frejmova a 4070tke i 5070ke se znoje

za te kartice na 1440p sve zmaksano kak ekipa uglavnom igra dosta je 5600x/12400

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:07 (sfc_PsychQ).
13 godina

evo video Steamdvo testirao 7600x sa 9800x3d na 1440p. Sa 9070 razlike jedva vidljive.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:18 (mislioc).

1 0 hvala 0
16 godina
Plus odavno smo na 4k i kartice se znoje uz upscaling.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Morao sam vidjeti mudrost blokiranog, puno mi fali...posebno se ta 6800 znoji u upscalingu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Barem nemam nvidia drajver overhead pa da mi treba cpu od 500 eura 🫣
13 godina

Ali nemaš FSR4 

Kožnati barem dao dlss4 za svu kukakvelj AMD počeo trpat kockasti FSR4 pod premium.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:32 (mislioc).

0 0 hvala 0
16 godina
Niti ga budem imao, ide se na novi xbox a tam kaj bude bude...ovaj PC ostaje dok ne rikne.
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Tako je forumaš.

Moram držati temu živom, da mi se sin ne izgubi na forumu kada dođe s bolovanja.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice