Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 533
|
čitano: 55.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)

To su ovi novi sto imaju cinebench jezgre.

14 godina
dery kaže...

Skalperi dižu cijenu do 1000$ sve se rasproda ovo se nije dogodilo nikad sa nijednim cpu. Slike kao kada nvidija izbaci novi gpu.

Ludog li naroda svuda:

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7-9800x3d-sells-out-retailers-overwhelmed-as-scalpers-step-in

da, zestok problem, uplacen 9800x3d doslovce u sekundu kak je bio izlistan na computer universe (bilo kao imaju na stocku), prolaze dani a delay u inboxu samo sve veci..ne znaju kad ce isporuciti

3 godine
sfc_PsychQ kaže...
dery kaže...

Skalperi dižu cijenu do 1000$ sve se rasproda ovo se nije dogodilo nikad sa nijednim cpu. Slike kao kada nvidija izbaci novi gpu.

Ludog li naroda svuda:

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7-9800x3d-sells-out-retailers-overwhelmed-as-scalpers-step-in

da, zestok problem, uplacen 9800x3d doslovce u sekundu kak je bio izlistan na computer universe (bilo kao imaju na stocku), prolaze dani a delay u inboxu samo sve veci..ne znaju kad ce isporuciti

https://www.racunala.hr/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-box-520ghz-sam5-8c16t-100-10000108/364526/product/
Navali na svih 10 komada, neznam gdje je problem

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 17:13 (Boris grozni).
3 godine
svjetlosni_mikroskop kaže...

Frend se pohvalio lenovo računalom, za nekih 1k eur, iz inozemstva, i tako uključio ga, stavio ubuntu, i uskliknuo ima 20 procesora. Koji lenovo model bi mogao imati 20 logičkih procesora, procesor je intel i7 nešto? Meni na dellu pokazuje 8 logičkih procesora. Ne shvaćam.

Ima hrpa procesora s 20 thredova nismo babe Vange

11 godina
sfc_PsychQ kaže...
dery kaže...

Ludog li naroda svuda:

Zasto tamo ? Zar nije bilo lakse preko MFa i mailboxa, em jeftinije em brze, i bio je dostupan dosta dugo nakon launcha, jedino ak nije bilo vremena bas tad narucit..

10 godina
MGloc kaže...

To su ovi novi sto imaju cinebench jezgre.

Boris grozni kaže...
svjetlosni_mikroskop kaže...

Frend se pohvalio lenovo računalom, za nekih 1k eur, iz inozemstva, i tako uključio ga, stavio ubuntu, i uskliknuo ima 20 procesora. Koji lenovo model bi mogao imati 20 logičkih procesora, procesor je intel i7 nešto? Meni na dellu pokazuje 8 logičkih procesora. Ne shvaćam.

Ima hrpa procesora s 20 thredova nismo babe Vange

i to je mogao dobiti u sklopu lenova 13", intel i7, za samo 1k€? ideš

13 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Hoće dobit Intel i Amd konkurenciju sa Nvidia cpu? Šta mislite. Kud bi to moglo krenut od sredine 2025'te. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 19:00 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Cryogenic kaže...

Hoće dobit Intel i Amd konkurenciju sa Nvidia cpu? Šta mislite. Kud bi to moglo krenut od sredine 2025'te. 

Nvidia cpu? Neznam na koju foru jer oni nemaju apsolutno ikakve veze s tim osim ak kupe Amd i Intel u nekom paketu "two to one"
Ako si mislio na Arm segment to je nesto sasvim drugo i tu se uglavnom gleda kako svrgnuti ili opcenito parirati Appleu sto svakako nebi bilo lose imati i treceg konkurenta!

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 19:40 (Boris grozni).
3 godine

Šta nije bilo riječi o arm cpu, ne mislim na kupnju arma nego na nvidijinom arm based PC cpu, nešto slično qualcommu za winse.

A što bi bilo da licenciraju x86 od intela? Šta to intel neda ili ovi nisu zainteresirani ili šta?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 19:48 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
notloB kaže...

Šta nije bilo riječi o arm cpu, ne mislim na kupnju arma nego na nvidijinom arm based PC cpu, nešto slično qualcommu za winse.

Da, arm based pc.

https://www.pcgamesn.com/nvidia/pc-arm-cpu-rumor

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 19:47 (Cryogenic).
14 godina
hahhaajaads kaže...
sfc_PsychQ kaže...
dery kaže...

Ludog li naroda svuda:

Zasto tamo ? Zar nije bilo lakse preko MFa i mailboxa, em jeftinije em brze, i bio je dostupan dosta dugo nakon launcha, jedino ak nije bilo vremena bas tad narucit..

sve uzimam kod njih, imam neke popuste i povoljnosti preko firme.

na kraju me izjebaše

...narudzba otkazana jednostrano sa njihove strane, novac vracen...izgleda nece biti u skorije vrijeme, moram traziti dalje

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 7:21 (sfc_PsychQ).
12 godina
sfc_PsychQ kaže...
hahhaajaads kaže...
sfc_PsychQ kaže...
dery kaže...

Ludog li naroda svuda:

sve uzimam kod njih, imam neke popuste i povoljnosti preko firme.

na kraju me izjebaše

...narudzba otkazana jednostrano sa njihove strane, novac vracen...izgleda nece biti u skorije vrijeme, moram traziti dalje

Imas u linksa za 600!

maximum effort
15 godina

Nigdje ga nema osim kod nas jer govorim ljudima koji čekaju red u pekari da su pogriješili dućan nema vam tu ryzena.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Links je isto po narudžbi.

Bio sam kod njih...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 11:55 (sfc_PsychQ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sfc_PsychQ kaže...

Bio sam kod njih...

Narucen u ADM-u cetvrtak, na narudbu dobio odgovor:

Trebat će nam 2-3 radnih dana kako bismo robu nabavili.

Zivi bili, pa vidjeli.

Ja ga ocekujem ovaj tjedan :)

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
14 godina

Tko bi rekao da ćemo i to doživjeti da zakleti Intelaši čekati u redu za AMD proc. Još Stjepko nek poklekne i možemo ugasiti internet 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
vrinho kaže...

Tko bi rekao da ćemo i to doživjeti da zakleti Intelaši čekati u redu za AMD proc. Još Stjepko nek poklekne i možemo ugasiti internet 

Ovaj kojeg sam narucio ide malom.

Fucka se njemu zivo i za Intel i za AMD i za Nvidiu. Njemu je bitno samo da se igra vrti bez problema i trzanja i slicno 

3 godine
vrinho kaže...

Nacekat ces se s obzirom da sam tek uzeo 12700 i u "buducnosti" mislim uzeti nesto od 14 gen s min 20 thredova

3 godine
vrinho kaže...

Jednostavno ih ne vole, opanjkavali su ih gdje god su stigli i sada im ne žele doći, blago to osjeti, ramboxu primjerice sami dođu, slete mu na prozor svako proljeće i onda zajedno u glas pjevaju hvalospjeve sve do jeseni kada odlaze na jug u potrazi za bogatim ispašama, acording to national geographic™ "Annual migration of CPUs"...

P.S. Cirkam domaću ličku šljivu, reko prije ručka ću jednu ali su već tri, četiri... petu točim pa me malo prehitilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 13:47 (notloB).
14 godina

ja ga samo isprobam i frknem dalje(cijena mu raste), duša mi je plava, vjera mi ne dopušta.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Mauro kaže...
vrinho kaže...

Ovaj kojeg sam narucio ide malom.

Fucka se njemu zivo i za Intel i za AMD i za Nvidiu. Njemu je bitno samo da se igra vrti bez problema i trzanja i slicno 

Tako je, za djecu samo najbolje 

Boris grozni kaže...
vrinho kaže...

Nacekat ces se s obzirom da sam tek uzeo 12700 i u "buducnosti" mislim uzeti nesto od 14 gen s min 20 thredova

Pokleknut ćeš ti, pokleknuti kad tad pred Crvenim 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
10 godina

Pozdrav ekipa, 

Sad sam sklopio nov Pc sve radi tj ventovi se vrte, grafa ima ledice upaljene cpu fan radi. Ali nemam slike. Dali sam nesto zabrljo. Prvo paljenje prednji ventovi su uplili pa se ugasili u upalili rgb.  Nema gore sistema, nije  se palio i gasio, tj nikakva podesavanja nije pc napravio.

Samo da nisam nesto krivo spojio. Mjenjam HDMI nista, skidan grafu i vracam je nazad nista. Neznam gdje je caka. Znam da nijsam u temi, ispricavam se. Moze pomoc, pls.

Odmori se u Istini.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Evo usao sam.u bios neznam kako. 😊 Stavio sam HDMI i u maticnu, eto za sada radi. Na podu sam, kad proradi onda se dizem, kablovi me ubijaju.😁

Odmori se u Istini.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
veseli007 kaže...

Evo usao sam.u bios neznam kako. 😊 Stavio sam HDMI i u maticnu, eto za sada radi. Na podu sam, kad proradi onda se dizem, kablovi me ubijaju.😁

Bas ne kuzim...

Kazes stavio si HDMI i u maticnu, ali koliko vidim na slici BIOS-a imas 14400F, znaci CPU bez graficke. Pa onda spajanje na maticnu bas nebi trebalo dati sliku.

3 godine
Radi i tako, novi standardi😁
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Naručio iz pizdarije i 14600KF sa Taichi z690 ddr5, jesu li i i5 modeli zahvačeni sa falingom ili su čisti...nisam previše pratio Intela u zadnje vrijeme

Ručno bi ga svakako optimizirao kroz bios, možda malo overclocka ako se uopče isplati, moram to zaguglat malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Cekao sam neko vrijeme znam da je F da nema integriranu grafu, nije da se kuzim, pokusao sam kako znam. Valjda je trebalo Pc da konfigurira sve parametre Ram, Cpu, Mbo, itd, ili kako se sad to bas zove strucno, kuzite zar ne. 😊 Ubacio drugi HDMI u MBO, valjda je bas zavrsavalo postavljanje i proradi. Bio sam hepi jer komp je od brata, a bojao sam se da sam nesto krivo spojio.  Eto toliko,✌🍻

Odmori se u Istini.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Wiz3m4n kaže...

Naručio iz pizdarije i 14600KF sa Taichi z690 ddr5, jesu li i i5 modeli zahvačeni sa falingom ili su čisti...nisam previše pratio Intela u zadnje vrijeme

Ručno bi ga svakako optimizirao kroz bios, možda malo overclocka ako se uopče isplati, moram to zaguglat malo

Ako imas BIOS 21.01 onda bi trebalo biti sve ok: https://www.asrock.com/mb/Intel/Z690%20Taichi/index.asp#BIOS

Uglavnom, BIOS koji donosi "Update CPU microcode to 0x12B'

Pogledaj da li u opcijama imas "CPU Lite Load Control" i ako ima poigraj se s time. Ides najnize sto mozes stabilno i bez gubitka performansi.

Meni je na 12700K to spustilo temperature dramaticno, nakon 15 min Prime95 ide do 78'C

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 17:04 (Mauro).
16 godina

hVALA, NO VRAGA ZNAM ŠTO BUDE, UPDEJTAT ĆU GA SVAKAKO NA ZADNJI dostupan

15 godina
Mauro kaže...
sfc_PsychQ kaže...

Bio sam kod njih...

Narucen u ADM-u cetvrtak, na narudbu dobio odgovor:

Trebat će nam 2-3 radnih dana kako bismo robu nabavili.

Zivi bili, pa vidjeli.

Ja ga ocekujem ovaj tjedan :)

Citiram sam sebe, ali...

Evo javili da je roba spremna za preuzimanje 

A meni niti jedan auto nije kod kuce, pa ne mogu otici 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice