Evo, pokušao sam ponovno podignuti takt, ali bogami nije funkcioniralo. Dignuo sam takt, pristisnuo F10, save and exit, i nakon toga, crni ekran, komp radi, ali ne želi se ni mrdnuti. Resetiram ga, uđem u BIOS, tamo piše nova frekvenicija, izađem iz BIOS-a, učitam sedmicu, tamo opet piše 2.50ghz i odustadoh. Je...mi se. Valjda je proc otišao u klinac...
Neobičan problem
- poruka: 48
- |
- čitano: 5.242
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ma to nije misterija...to je SRA...!!!
Ma probao sam ja i bez F10, stisnem save and exit, ali ne želi mi učitati uopće windowse...
nemam pojma. da sam na tvom mjestu, ostavio bih onak kak je al ti radi kak hočeš.
Skoro-skoro. Imaš pravo. Ma probao sam još jednom, isključio sam sve CIE, MIE, BIE, KIE i sve ostale gluposti, ali takt podignuo nisam. Niti za 0.25ghz...jednostavno odbija proc. Ma nije meni veliki problem što ga ne mogu cloockirati (mada sam lud kad vidim orginalne taktove ), nego me čudi to što je procesor radio na 3Ghz više od tri mjeseca, i to bez problema...
Ne vjerujem da je do proca.....probaj ga stavit kod kolege na ploču, pa provjerite kako ide tamo....
si iskljucio i C1E
si iskljucio i C1E
Skoro-skoro. Imaš pravo. Ma probao sam još jednom, isključio sam sve CIE, MIE, BIE, KIE i sve ostale gluposti, ali takt podignuo nisam. Niti za 0.25ghz...jednostavno odbija proc. Ma nije meni veliki problem što ga ne mogu cloockirati (mada sam lud kad vidim orginalne taktove ), nego me čudi to što je procesor radio na 3Ghz više od tri mjeseca, i to bez problema...
SVAŠTA! Izgleda da je to najrealnije objašnjenje...a baš sam 'vjerovao' u tu ploču...
@Riker ja sam svoj problem rijesio tako da sam izvadio baterijicu van na 2minute,i vratio je.Prije toga sam probao sa kratkospojnikom nije radilo(clear CMOS).
Sada proc radi na 3.0.
Probaj,mislim da bi ti trebalo upaliti(i normalno stavi eist i slicne funkcije na disable)
RADI!!!!! Ne znam kako!!! Ali radi!! Samo sam ugasio komp, upalio ga, malo se prošetao BIOS-om i stavio na 2.7ghz i sve radi!!!
Evo, dignuo sam ga na 3.40ghz, nakon što mi je radio bez greške na 3.20, i onda se opet vratilo sve na default...koje sra...
Ta ploja ti nije dobra za clockanje,pomiri se s tim i nemoj puno dirat.Ona je sasvim solidna ali nema oc-a.
Bome, to nije istina. Ja sam prije nego što sam je kupio gledao po netu i pisalo je da je posebice dobra za overcloockiranje (dakako, u svojem cjenovnom rangu). To je posebice vidljivo kad se uđe u BIOS u kojem ima mali milijun postavki za podizanje taktova. Meni, evo, opet radi sve kako treba, takt procesora je 3ghz i bome neću više ništa podizati.
Budi sritan da možeš,izgleda da si je previše oc-a prije.
Moguće je i to...
Napravi Clear CMOS - izvadi bateriju na 2-3 minute