Naj matična za AMD 5000 BE

poruka: 37
|
čitano: 7.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Naj matična za AMD 5000 BE
autorov komentar
Hvala prijatelju.
I ja se nadam da ću ga riješiti.
U ovih 15 godina koliko se bavim hardwerajom, sastavio sam par stotina kompova i nikada nisam imao ovaki problem. Ma neka. draže mi je da ako nešta ne radi to bude na mom kompu nego na nekom što sam sklepao za druge jer sam uglavnom sastavljao rodbini i prijateljima. Hebi ga mora nekad nešto da zahebava.
16 godina
neaktivan
CUNO kaže...
Nažalost prerano sam se radovao.
U nedjelju predvečer opet sve po starom.
U subotu sam se igrao cijeli dan do iza pola noći i tmperatura nije prešla 57, ja sretan ko ludi Milojko.
Ugasim komp negdje oko 2 ujutro i u nedjelju poslije podne ga upalim, sav bitan što konačno radi kako treba, kad ono...
Igrao sam se svega 20 min. a temp. prešla 90. Nisam mogao vjerovat.
Promijenim pastu, opet isto.
Odem kod kolege i kaže mi da je možda iscurio plin iz cijevi dok je komp bio ugašen? Probat ću malo ošmirglat Freezera, pa ako neuspijem otići ću ga reklamirati.
 Ne vjerujem da ti je proc radio na 90 celziusa. Na 90 celziusa ti se komp ruši, i manje, 75 je granica stabilnosti ko cpu-a. Senzor ti je otišao i ne kaže ti prave temperature, kad igraš stavi prst na hladnjak, ak je hladnjak hladan, sve 5 a ak je vruč onda senzor pokazuje točno
17 godina
neaktivan
Xero kaže...
CUNO kaže...
Nažalost prerano sam se radovao.
U nedjelju predvečer opet sve po starom.
U subotu sam se igrao cijeli dan do iza pola noći i tmperatura nije prešla 57, ja sretan ko ludi Milojko.
Ugasim komp negdje oko 2 ujutro i u nedjelju poslije podne ga upalim, sav bitan što konačno radi kako treba, kad ono...
Igrao sam se svega 20 min. a temp. prešla 90. Nisam mogao vjerovat.
Promijenim pastu, opet isto.
Odem kod kolege i kaže mi da je možda iscurio plin iz cijevi dok je komp bio ugašen? Probat ću malo ošmirglat Freezera, pa ako neuspijem otići ću ga reklamirati.
 Ne vjerujem da ti je proc radio na 90 celziusa. Na 90 celziusa ti se komp ruši, i manje, 75 je granica stabilnosti ko cpu-a. Senzor ti je otišao i ne kaže ti prave temperature, kad igraš stavi prst na hladnjak, ak je hladnjak hladan, sve 5 a ak je vruč onda senzor pokazuje točno
 Oprosti što ovako upadam, ali što ako hladnjak ne sjeda dobro na procesor?
Onda će procesor biti užaren, a hladnjak hladan ili u najboljem slučaju mlak jer prijenosa topline - nema.
16 godina
neaktivan

Pa on če sam vidit dal mu dobro sjeda na proc,, i ne vjerujem da mu ne sjeda dobro jer ga je rastavljao  več i sastavljao,, i kad če iči probat hladnjak dal je hladan osjetit če ako se hladnjak pomiče malo,znači da nije sjeo dobro na proc, sve u svemu jako dobro pitanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam taj proc i vrtim ga na MBO ASRock za 350kn. Bitno je da ima BIOS mogucnosti mijenjanja mnozitelja s obzirom da je CPU otkljucan. Za takve stvari nisu bitni naponi i slicne stvari koje se inace dizu kod OC. Meni ga vrti bez problema na 3.2Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupio sam prije neki dan isti

proc. i Freezer 64 PRO radi mi

na 3,0 bez problema,

možda ti je nešto s procesorom.

Procesor: Amd athlon 5000+3,0 Ram: Buffalo 2x 1gb Grafička: hd3850 1 gb hdd:500 Gb Matična:ECS GeForce7050M-M
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Eto jučer poslije šmirglanja stavim pastu silver 5, vratim kuler na proc, pospajam komp i odmah ga upalim.

Ostavim defaultne postavke za svaki slučaj i kad ono radi ko beba.

Dignem ga na 2,8 GHz, probam Bechmark Far Cry 2 i on opet radi normalno.

Dignem ga na 3,1 GHz i napon na 1,425 probam se igrati i nakon pola sata igranja odmah pogledam temp. kad ono samo 54 stupnja.

Probao sam zatim i na 3,2 GHz i napon na 1,45 ali nije išlo. Izađe mi iz igrice.

Ništa zato, ja vratim na 3,1 i napon na 1,4 i igrao sam se do iza pola noći i nikad nije prešlo 54 stupnja.

Može biti da se baza kulera malo deformirala nakon prvog grijanja i hlađenja, pa zato sada radi kako treba.

Ako nije to, onda me prosto strah što će se desiti kada dođem sa posla i ponovo ga upalim.

Jedva čekam.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice