Nasadi 2 da dobijes propuh; jedan usisava svjez zrak a drugi ispuhuje topli
nemam sa prednje strane otvor za ventilator. jel ima koristi ako iza stoje jedan iznad drugoga? topli zrak ide gore, hladni dolje...bla-sra
sorry na tiskarskoj greški
Nasadi 2 da dobijes propuh; jedan usisava svjez zrak a drugi ispuhuje topli
nemam sa prednje strane otvor za ventilator. jel ima koristi ako iza stoje jedan iznad drugoga? topli zrak ide gore, hladni dolje...bla-sra
sorry na tiskarskoj greški
Jedan iza drugog? o.O Kak bi to izgledalo.
Ima ti smisla jedino ako ti je ovaj koji upuhuje svjez zrak ispod ovog koji ispuhuje topao zrak...zakoni fizike
Ima li itko tu MBO Asrock M3A785GXH/128 totalno sam se pogubio u tom BIOSU
naučio na AMI bios cijelo vrijeme, a na ovom Awardovom sve mi naopako probao clocknuti i ništa neide kako treba
pa ako netko ima neke postavke.Instalirao AMD overdrive ali neznam šta tu sve treba naštelovati pošto to nisam nikada koristio.Težak prelazak sa Intela sad dok sve pokopčam i ako proči će cijela
godina jbg. kad izmišljam toplu vodu tako mi je bilo kad sam ošo sa socketa 754 na Intel izgledalo komplicirano ali ovo sad koma.
naučio na AMI bios cijelo vrijeme, a na ovom Awardovom sve mi naopako probao clocknuti i ništa neide kako treba
pa ako netko ima neke postavke.Instalirao AMD overdrive ali neznam šta tu sve treba naštelovati pošto to nisam nikada koristio.Težak prelazak sa Intela sad dok sve pokopčam i ako proči će cijela
godina jbg. kad izmišljam toplu vodu tako mi je bilo kad sam ošo sa socketa 754 na Intel izgledalo komplicirano ali ovo sad koma.
ja imam intelovu sa 865g cipsetom iz 2002 godine i bios je prejednostavan
Prvo ti postavi u Bios-u ovu opciju ovako i onda nece bit problema kaj se tice klasicnog klokanja preko FSB-a jer nemas BE proc normalno. Znaci u Advanced prebaci Overclock Mode sa Auto na CPU, PCIE,Async to imas i na svojoj maticnoj isto pa tak napravi.
Evo to sam prebacio u predloženi mod.Povečao sam cpu voltažu sa 1,425 na 1,450V i podigao voltažu memorije sa 1.53 na 1.65v pošto je množitelj x14,5 največi-neznam koji je najniži za procesor kako bi pokušao
nači max. FSB odnosno HTT ako sam dobro skužio razliku u odnosu na Intel glede naziva.
Opalio na 220 FSB x 14,5 = 3190 bi trebalo biti ali ništa se nije promjenilo i dalje radi na defaultu 2,9
.
Ovakopokazuje CPU-z:
http://www.imagesforme.com/show.php/879941_Postavkeproca.JPG
Jesi iskljucio Cool 'n' quiet? ako ne, onda ucini.
nadalje, povecanjem bus speed-a trebas povecati i napon NB-a (ne puno, ako ne dizes bus speed puno onda cak ni ne trebas)
ako ti se neca bootati, smanji multiplier NB-a tako da dobis oko 2000MHz efektivnu vrijednost NB-a
Evo to sam prebacio u predloženi mod.Povečao sam cpu voltažu sa 1,425 na 1,450V i podigao voltažu memorije sa 1.53 na 1.65v pošto je množitelj x14,5 največi-neznam koji je najniži za procesor kako bi pokušao
nači max. FSB odnosno HTT ako sam dobro skužio razliku u odnosu na Intel glede naziva.
Opalio na 220 FSB x 14,5 = 3190 bi trebalo biti ali ništa se nije promjenilo i dalje radi na defaultu 2,9
.
Ovakopokazuje CPU-z:
http://www.imagesforme.com/show.php/879941_Postavkeproca.JPG
Vrati nazad FSB na 200 i napon CPU kako je bio, onda omoguci automatsko overlokiranje jer to imas u Biosu svom isto samo to pronađi. Onda za pocetak digni na 15 % pa potvrdi i onda izađi u windowse i mos iskljucit Qool&Quiet da pa posle dizi na 20% recimo pa testiraj onda opet.
Isključio sam i tu opciju.Htjeo bi da proc radi na 3.5GHz i onda to sve istestirati da bude stabilno naravno probao bi dokle ide i nači max. FSB sa najmanjim množiteljem ali neznam koliki je jer MBO
ima od 1x do 14,5x kao max.Mislim da sam negdje vidio da je 8x najniži ali nisam siguran.
14,5 ti je mnozitelj CPU-a...
14,5 x 200 (default FSB) = 2900MHz
takt mozes povecati samo dizanjem FSB-a, mnozitelj CPU-a neka ti ostane na 14,5
Evo podigao FSB na 230x14,5=333.5GHz stavio sam onu opciju na 15% i sad radi tako.
NB voltaža-1.1750V trenutno i to nisam dirao a imam još jednu stepenicu prema gore 1.1850V i druge prema niže 1.1625V,1.1500V,1.1375 itd. mora li biti tako visoko jer to je po defaultu određeno.
Sada se povečao HT link -230x14,5= 334,0 HT link na 2305- dokle može iči ta vrijednost? ili je ona na max. kad se postigne max. clock procesora?
Evo podigao FSB na 230x14,5=333.5GHz stavio sam onu opciju na 15% i sad radi tako.
NB voltaža-1.1750V trenutno i to nisam dirao a imam još jednu stepenicu prema gore 1.1850V i druge prema niže 1.1625V,1.1500V,1.1375 itd. mora li biti tako visoko jer to je po defaultu određeno.
Ako radis automatski overlock onda ne moras dizat posebno FSB jer to ide automatski, samo dignes na 15% za pocetak a ostala podesenja idu gore sama tak radi samo dizes postotak nista drugo.
Mozes uvijek probati smanjiti voltazu samo testiraj nekim programom stabilnost npr Prime95
Da ovo izgleda super lagano ništa se nemora računati, samo podiči napon za procesor i memoriju
.
Procesor može do max. 1.55V što je preporučljivo, a memorija otprilike do 1.7V barem sam tako našao podatak na netu da je nevrijedi više kuriti jer sa tim naponom postiže najbolje performanse iam na PCE testiranje
E sada kako još podesiti memoriju da to radi kako spada znači da radi na default taktu, sada radi ovako: DRAM Frekvencija na 461 MHZ što je omjer 1:2
Latencije 6-6-6-15-20-2T
Da ovo izgleda super lagano ništa se nemora računati, samo podiči napon za procesor i memoriju
.
Procesor može do max. 1.55V što je preporučljivo, a memorija otprilike do 1.7V barem sam tako našao podatak na netu da je nevrijedi više kuriti jer sa tim naponom postiže najbolje performanse iam na PCE testiranje
Napon za memoriju i procesor i NB si mozes staviti pod automatski