Molio bih savjet glede Procesora i MBO

poruka: 45
|
čitano: 5.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pošto sam svoje prodao dakle MBO Abit IP35+ProcesorE7200+Memoriju DDR2 želim preći na DDR3 i AMD soluciju, e sada pitanje je šta izabrati.

Phenom II X2 545/550BE

Athlon II x3 425/435

Athlon X4 620

Komp će isključivo služiti za igre i poneku obradu fotki(ništa profi onako za sebe) i neče biti za nikakav ozbiljniji rad.Naravno i prijedlog za MBO može.

Bitne su "IGRE" kao osnovna stvarOsmijeh. Gdje ču najviše profitirati grafa je 250 GTS onako info. radi i napajanje Seeasonic 430W.

Znači bitan je pomak na bolje u odnosu na prošlu kombinaciju koju sam utopio jer sam se zaželio malo promjene i ujedno se ponovio novim hardwerom.

Za procesor i MBO mislim max. izdvojiti 1.300KN za memoriju imam lovu i to je gratisOsmijeh

Naravno u OS imamo slab izbor pa će se morati naručiti iz ZG-a(ADM,Diskont24,Protis ili nešto sl)

Molim savjet jer u ponedjeljak/utorak se ide u kupnju navedenog.

Hvala na prijedlozima.

E7200 aka 3.6GHZ Abit IP35 Off limits 2x2 GB GSkill-1000MHz Seasonic 430W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi Athlon X4 620 ja ga imam i prezadovoljan sam

Shoma
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Molio bih savjet glede Procesora i MBO
Smille kaže...

Pošto sam svoje prodao dakle MBO Abit IP35+ProcesorE7200+Memoriju DDR2 želim preći na DDR3 i AMD soluciju, e sada pitanje je šta izabrati.

Phenom II X2 545/550BE

Athlon II x3 425/435

Athlon X4 620

Komp će isključivo služiti za igre i poneku obradu fotki(ništa profi onako za sebe) i neče biti za nikakav ozbiljniji rad.Naravno i prijedlog za MBO može.

Bitne su "IGRE" kao osnovna stvarOsmijeh. Gdje ču najviše profitirati grafa je 250 GTS onako info. radi i napajanje Seeasonic 430W.

Znači bitan je pomak na bolje u odnosu na prošlu kombinaciju koju sam utopio jer sam se zaželio malo promjene i ujedno se ponovio novim hardwerom.

Za procesor i MBO mislim max. izdvojiti 1.300KN za memoriju imam lovu i to je gratisOsmijeh

Naravno u OS imamo slab izbor pa će se morati naručiti iz ZG-a(ADM,Diskont24,Protis ili nešto sl)

Molim savjet jer u ponedjeljak/utorak se ide u kupnju navedenog.

Hvala na prijedlozima.

Evo ti recimo moj izbor dole na fotki imas dvije maticne dobre na izbor koju god uzmes ne bus fulal jer imaju iste mogucnosti i opcije. Proc uzmes Phenom II X2 550 BE kojeg vrlo lako mos kloknut samim dizanjem mnozitelja i nema problema pa i otkljucat jos dvije jezgre ak bude srece. Trebat ce ti i bolje hladnjak od onog loseg AMD hladnjaka za proc to je vrlo bitno na kraju itekak a ovaj je dobar i nije skup sve iz ADM normalno.Cool

17 godina

ja preporučujem

CPU:

Athlon x4 620 - cele i omega su mene uvjerili da je on danas najbolji izbor za sve, 600-700kn 2,6Ghz i 4 jezgre te se da clockat za nekih 800MHz do 1GHz pa kud ćeš bolje? Vrtit mora sve

ASRock 785GXH sa ddr3, jos jedna super matična od amd-a, HD4200 + neki quadonja dobili 3500 bodova u 3dmark06, 90% asrockica ima integrirku. Ja sam već na HD3300 (790GX) 6mj, integrirka je super sve vrtim. Ima sb750 te ima ACC i CACC.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 22:17 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da čitao sam i ja na sobitza portalu kao i na PCE forumu gdje stalno visimOsmijeh pa zato i jesam u nedoumici glede izbora procesora.Jedni navijaju za x4 620, dok drugi kažu da će se bolje profitirati sa

Phenom II X2 545/550 radi 6MB keša i višeg takta koji bolje pogoduje igrama pa sam u dilemi glede toga.Pročitao sam par recenzija i koji god od navedenih uzmem na dobitku sam glede performansi u odnosu na dosadašnji E7200.

Ploča je manje više već odabrana tj. koju nađem od ove dvije.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7440 ili

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7607

Memoriju ću uzeti u Links-u ovu: 4GB G.Skill Ripjaws, F310666CL7D-4GBRH 1333MHz kit 2x2GB - 770KN dostupno u OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako se ovi Phenomi mogu otkljucati na 4 jezgre onda uzmi radje njih.

L3 ces sigurno snjima imati dok Athlon 620 moras imati srece u primjerku.

To SAMO ako im se moze otkljucati 3. i 4. jezgra, inace topla preporuka za Athon 620

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smille kaže...

Da čitao sam i ja na sobitza portalu kao i na PCE forumu gdje stalno visimOsmijeh pa zato i jesam u nedoumici glede izbora procesora.Jedni navijaju za x4 620, dok drugi kažu da će se bolje profitirati sa

Phenom II X2 545/550 radi 6MB keša i višeg takta koji bolje pogoduje igrama pa sam u dilemi glede toga.Pročitao sam par recenzija i koji god od navedenih uzmem na dobitku sam glede performansi u odnosu na dosadašnji E7200.

Ploča je manje više već odabrana tj. koju nađem od ove dvije.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7440 ili

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7607

Memoriju ću uzeti u Links-u ovu: 4GB G.Skill Ripjaws, F310666CL7D-4GBRH 1333MHz kit 2x2GB - 770KN dostupno u OS.

Koju god uzmes ne bus fual sigurno no ak ti ne treba integrirana grafika onda uzmi ovu jeftiniju i nema frke. Ta memorija koju mislis uzet se nalazi na popisu za podrsku tj Memory QVL na oba dvije maticna tak da tu ne bi trebalo bit problema kaj se tog tice.Cool

16 godina
neaktivan

ja mislim da ćeš baciti novce, a nećeš dobiti neku primjetnu razliku. moja ti je preporuka ako već ideš na nadogradnju kupi phenom II X4 925 (1000kn) i asrock A770DE+ (390kn). inače ti nije neka baza...a ovo je za sad best buy za te novce...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

To SAMO ako im se moze otkljucati 3. i 4. jezgra, inace topla preporuka za Athon 620

Sve je to igra na sreću gledaj to ovako:

Phenom II x2 (BE i non BE)

2 jezgre + 6MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 2 jezgre

Athlon II x4 (non BE)

4 jezgre + 0MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 6MB L3 cache-a

Phenom II x3 (BE i non BE)

3 jezgre + 6MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 1 jezgre

Athlon II x3

3 jezgre + 0MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 1 jezgre (i 6MB L3 cache-a ?)

Punokrvni deneb (BE i non BE)

4 jezgre + 6MB L3 cache-a

Pa ti biraj, a još nisam sve ni nabrojao.

Dok sam ja kupovao bilo je x4 810 4MB cache-a 1400kn, x4 920 punokrvan 1600kn, x4 940 punokrvan + BE 2000kn, x3 720 manjak jedne jezgre + BE 1200kn.

I ništa uzeo sam zlatnu sredinu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 0:49 (Hyperion).
17 godina
mile_st kaže...

ja mislim da ćeš baciti novce, a nećeš dobiti neku primjetnu razliku. moja ti je preporuka ako već ideš na nadogradnju kupi phenom II X4 925 (1000kn) i asrock A770DE+ (390kn). inače ti nije neka baza...a ovo je za sad best buy za te novce...

Asrock A770DE+ koristi samo ddr2 do 1066 memoriju a kak se on odlucil za novu ddr3 memoriju onda nista od nje normalno, pa bu izabrali jednu od one dvije gore Asrock AM3 maticne koje koriste samo ddr3 i to je to.Cool

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
AA-d00d kaže...

Sve je to igra na sreću gledaj to ovako:

Phenom II x2 (BE i non BE)

2 jezgre + 6MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 2 jezgre

Athlon II x4 (non BE)

4 jezgre + 0MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 6MB L3 cache-a

Phenom II x3 (BE i non BE)

3 jezgre + 6MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 1 jezgre

Athlon II x3

3 jezgre + 0MB L3 cache-a -> mogućnost otključavanja 1 jezgre (i 6MB L3 cache-a ?)

Punokrvni deneb (BE i non BE)

4 jezgre + 6MB L3 cache-a

Pa ti biraj, a još nisam sve ni nabrojao.

Dok sam ja kupovao bilo je x4 810 4MB cache-a 1400kn, x4 920 punokrvan 1600kn, x4 940 punokrvan + BE 2000kn, x3 720 manjak jedne jezgre + BE 1200kn.

I ništa uzeo sam zlatnu sredinu.

A nije bas tolka igra na srecuOsmijeh

Ako se Phenom x2 proizvode na isti nacin kao Phenom x4 onda su sanse velike da se otkljucaju jos 2 stabilne jezgre i onda dobis quad sa 6MB L3

Kod Athlona 620 trebas potrefiti onaj primjerak koji se proizvodi isto kao i Phenom x4 samo sa disable-anim L3. Ovisno o potraznji na trzistu AMD jedan dio proizvodi kao i Phenome x4 a drugi dio proizvodi na drugi nacin sa fizickim nedostatkom L3

17 godina
AA-d00d kaže...

A nije bas tolka igra na srecuOsmijeh

Ako se Phenom x2 proizvode na isti nacin kao Phenom x4 onda su sanse velike da se otkljucaju jos 2 stabilne jezgre i onda dobis quad sa 6MB L3

Kod Athlona 620 trebas potrefiti onaj primjerak koji se proizvodi isto kao i Phenom x4 samo sa disable-anim L3. Ovisno o potraznji na trzistu AMD jedan dio proizvodi kao i Phenome x4 a drugi dio proizvodi na drugi nacin sa fizickim nedostatkom L3

Veli mi ovaj na praksi da se u početku dosta ovih x2 phenoma 550 dalo otključat no u zadnje vrijeme 1-2 na njih 10-15 se da, tako i oni semproni 140.

I phenom II x2 je napravljen da se uštede gubici tj. da ako je jedna ili 2 jezgre nestabilno oni ih zaključaju i zapakuju pod phenom II x2, dok intel takve baca u smeće.

Nije se s time za igrat, bolje ići na sigurno, a to je 4 jezgre kod athlona II x4 ili uzet zlatnu sredinu phenoma II x3 720 BE.

17 godina
neaktivan

Ima li uopce kakva ocita prednost x3 nad x2? Mislim na brzinu sustava i igre naravno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@mile_st

Ja nemislim da ću baciti novce glede kupovine novog i boljeg/novog hardwera performanse neće biti velike ali i 10%+ je super barem meni em što imam novo i prešao sam na novu DDR3 platformu

glede buduće nadogradnje.Glede tvog savjeta ma uzeo bi ja najradije 955BEOsmijeh ali nemam toliko love jer moram još i memoriju kupiti dakle cca 1.300kn(proc-MBO)+700kn za memoriju.

Mislim da je krajnje vrijeme dok je sve još pod garancijom zamjeniti za novo pa sam se zato i odlučio dok još mogu izvuči nešto love i malo nadodati pa uzeti novo jer mi je tako lakše održavati

sve, nego nakon cca 3god. sve pokloniti za đabe i naravno mogučnosti takvog sustava su prilično slabe kao i mogučnost daljnje prodaje.Tako već par godina radim i uvijek imam dobar stroj, a ukoliko bude

mogučnosti uzeti malo jaču grafu tipa 275 GTX ili sličnu Ati kombinaciju i sve OK.

Za novu Intel platformu također nemam love i znatno je skuplja u odnosu na AMD, a siguran sam da nemogu iskoristiti puno mogučnosti navedenih pa tako i ove koju kupim jer je kao što sam

naveo namjena isključivo "igranje" a za koliko će raspakirati rar ili zip arhivu ili neki poneku obradu fotke me uopće nedira.

Od dvije MBO koje sam izabrao obadvije koriste isključivo DDR3 memoriju pa tko je rekao suprotno neka pogleda dobro link kao i proizvođaća na njihovim službenim stranicama baram sam ja tako vidio.

Trenutno je Intel u tom cjenovnom rangu neisplativ i slabijih performansi u odnosu na konkurenciju(govorim o seriji E5xxx,E6xxx,E7xxx) u odnosu na X3-X4 pa i X2 model Phenom II X2 545/550BE model.

Znači ukoliko se ide na novu platformu i DDR3 mišljenja sam da je AMD dobar izbor.Osmijeh Nisam "fun" nijedne strane i imao sam i jedne i druge ali gledam cijenu/mogučnosti dakle realno.

Intel sa serijom i3 i i5 je trenutno preskup barem za mene jer nemam toliko love za kupnju MBO-Proc-mema jednostavno nema ispod 2.600Kn+ i netreba mi za igranje takav stroj, jedva sam skupio i ovu

lovu za novo i malo će se opeglati kartica i dobro-donijeo "deda mraz" pod borOsmijeh

Hvala svima na savjetima i sugestijama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 11:18 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

@mile_st

Ja nemislim da ću baciti novce glede kupovine novog i boljeg/novog hardwera performanse neće biti velike ali i 10%+ je super barem meni em što imam novo i prešao sam na novu DDR3 platformu

davanje 2000kn za jednaki ili slični kompjuter...smiješno, ali poštujem tvoju odluku.

17 godina
neaktivan

Osmijeh Gledaj to iz ovog kuta, sve je novo, a novo je novoOsmijeh puna garancija još 2-3god. ovo što imam polako zastarjeva i vrijeme je za zamjenu što mene ipak čini sretnim, došao "djeda mraz i donijeo poklon"

Jača konfiguracija mi nije potrebna i volim imati novo, a zaželio sam se i promjene.Za 2.000Kn se nemože ništa bolje/isplativije ali ostatak kompa je poprilično dobar i netreba nadogradnja, grafa je upljana u 5mj.

tako da do jeseni nema brige onda prodaja pa neka druga radi povečanja performansi i naravno iskoristiti još garanciju/glede daljnje prodaje.Bitno je da se mijenja sve u dogledno vrijeme cca 1-1,5 god max. kako

nebi morao kupiti sve odjednom i naravno može se izvuči još koja kuna to je cijela poanta.

Ma cijenim ja svačije sugestije i mišljanja koja su naravno drukčija ali isto poštujem svačiji odabir, i sam preporučujem što mislim da je trenutno najisplativije s obzirom uloženo/dobivenoOsmijeh i skoro uvijek je

"lova" odlučujući faktor kod kupnje.Ukoliko bi ti imao navedeni iznos kako bi ga potrošio naravno isključivo hardwer i nemoj gledati prošle djelove kompa sada sa lovom ajd u kupnju, zanima me tvoj izbor???

Hvala i lijep pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Ima li uopce kakva ocita prednost x3 nad x2? Mislim na brzinu sustava i igre naravno?

Naravno da ima.

16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Ukoliko bi ti imao navedeni iznos kako bi ga potrošio naravno isključivo hardwer i nemoj gledati prošle djelove kompa sada sa lovom ajd u kupnju, zanima me tvoj izbor???

Hvala i lijep pozdrav.

lijep pozdrav i tebiNamigiva

kupio bih si, kao što sam i rekao, phenom II X4 925, Asrock A770DE+, 4GB DDR2. To bi bilo dovoljno za 2-3 godine...

17 godina
neaktivan

Asrock M3A785GXH/128M, AM3 naručeno

Athlon II X3 435  naručeno

4GB G.Skill Ripjaws, F310666CL7D-4GBRH 1333MHz kit 2x2GB naručeno

Scythe katana 3 naručena

Stiže u srijedu poslijepodneOsmijeh evo uzeo sam neku sredinu od navedenih procesora u 1. postu. ako bude love lako se šišne neki 955BEOsmijeh ukolik ovo bude slabo ili počne štekatiOsmijeh.

Hvala svima na sugestijama i savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To ti je memorija za overclockere. problem je sto je sa tom maticnom neces moci natjerati do granica (moze ici preko 2000MHz a ta maticna podrzava do 1600).

Ali ako ces ikad mijenjat proc i maticnu za i5 proc i 1136 socketom onda odlicno Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo sve stiglo i u pogonu je, trenutno na defaultu dok malo nepokopčam šta je šta jer sam bio na Intelu pa su mi neke opcije strane glede clocka.

Uglavnom sve posložio, pošteko i super radi.Ovih dana ću se malo pozabaviti opcijama i vidjet koliko ideOsmijeh te naći neki optimum pa možda i otključati 4 jezgru ako bude mogućeOsmijeh.

Zna li netko ima li Asrock neki alat za flešanje BIOS-a zanavedenu MBO(gore 1.10 a izašao 1.70) nešto kao što-Gigabyte ima za svoju jer nemam flopy i stick sam posudio prijatelju.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2009 20:33 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo da ovdje i ja prikačim svoje pitanje: kupio sam polovni procesor c2d e7200. koju bi mi grafičku preporučili da je ovaj procesor taman lijepo upregne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još da si naveo i koliko love si spreman izdvojiti bilo bi puno lakše ali evo savjet/prijedlog:

Od jeftinijih, a dobrih grafa sve zavisi šta perferiraš-Ati/4770/4850 ili nVidija/250 GTS

Nešto malo skuplja varijanta je sljedeča-Ati/5750/5770/4890 ili nvidija 260 GTX(216SP)/275 GTX

Još skuplje i naravno bolje-Ati/5850/5870 ili nVidija 285 GTx

Sve zavisi koliko love ali taj proc može sve to gurati bez problema naravno ako se malo clockne na 3,6/3,8GHz na koliko je i moj radioOsmijeh sa 250 GTS ali izabro bi neku sredinu glede toga

znači 5770 ili 4890 od Atija ili nVidije 260 GTX ili 275 GTX.

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 23:57 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Još da si naveo i koliko love si spreman izdvojiti bilo bi puno lakše ali evo savjet/prijedlog:

Od jeftinijih, a dobrih grafa sve zavisi šta perferiraš-Ati/4770/4850 ili nVidija/250 GTS

Nešto malo skuplja varijanta je sljedeča-Ati/5750/5770/4890 ili nvidija 260 GTX(216SP)/275 GTX

Još skuplje i naravno bolje-Ati/5850/5870 ili nVidija 285 GTx

Sve zavisi koliko love ali taj proc može sve to gurati bez problema naravno ako se malo clockne na 3,6/3,8GHz na koliko je i moj radioOsmijeh sa 250 GTS ali izabro bi neku sredinu glede toga

znači 5770 ili 4890 od Atija ili nVidije 260 GTX ili 275 GTX.

opa, znači može on gurati i te grafičke...mislio sam ograničiti se na max 4850, ali malo ću razmisliti. problem je što mi je budžet trenutno ograničen, najbolje mi je sačekati pa onda uvaliti možda 5770 ili 4870.

17 godina
neaktivan

Glede izbora već sam naveo ali bi pokušao izbječi 4870 iz razloga što se poprilično griju jedino ako je u pitanju nereferentni cooler tipa vapor-x ili nešto slično, u suprotnom izašao je i noviji model

koji se manje grije,noviji,manji proizvodni proces i naravno brža tj. 5770 koji je daleko bolji izbor za približnu lovu glede Ati-ja ili nVidija 260 GTX(216SP) kao odlična grafa, brza,hladnaOsmijeh naravno ako

ti nesmeta što nema DX11 koji dobiješ kod Ati-ja.

Za cijenu cca 1.200KN to je to glede izbora, a za malo više dobiješ odličnu 4890Osmijeh odnosno 100kn točnije pa vidi šta ti je bolje ali nemoraš se bojati da proc to neće moči potjerati jer ima odličnog

potencijala, ja sam svog digao na 4,3GHz i na 4,0GHz radi odlično što je i više nego dovoljno za pokretanje navedenih grafa.Malo bolji cooler i 3,8GHz nepretstavlja neki poblem i sve leti za 24/7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav..

Da se i ja uključim malo...

Dakle, kombinacija

Asrock A770DE+, AM2+, AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600 (420kn)

+

Procesor AMD Athlon II X3 425, socket AM3, BOX , 6MB cache, 95W (510kn)

Daje li taj proc maximalnu iskoristivost 4890 ili mora bit jači?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Glede izbora već sam naveo ali bi pokušao izbječi 4870 iz razloga što se poprilično griju jedino ako je u pitanju nereferentni cooler tipa vapor-x ili nešto slično, u suprotnom izašao je i noviji model

koji se manje grije,noviji,manji proizvodni proces i naravno brža tj. 5770 koji je daleko bolji izbor za približnu lovu glede Ati-ja ili nVidija 260 GTX(216SP) kao odlična grafa, brza,hladnaOsmijeh naravno ako

ti nesmeta što nema DX11 koji dobiješ kod Ati-ja.

Za cijenu cca 1.200KN to je to glede izbora, a za malo više dobiješ odličnu 4890Osmijeh odnosno 100kn točnije pa vidi šta ti je bolje ali nemoraš se bojati da proc to neće moči potjerati jer ima odličnog

potencijala, ja sam svog digao na 4,3GHz i na 4,0GHz radi odlično što je i više nego dovoljno za pokretanje navedenih grafa.Malo bolji cooler i 3,8GHz nepretstavlja neki poblem i sve leti za 24/7.

imam loše msi napajanje od 400w, tako da bi mi to doguralo cijenu na cca 1900kn(cooler, napajanje i grafa)...to mi je ipak previše u ovom trenutku...

probao sam gf9600 sa pasivnim hladnjakom i bome je išlo...al se ta grafa grije ajme...

zna li itko kako tu grafičku ohladiti, bez puno novaca?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 21:31 (mile_st).
17 godina
neaktivan

Vrlo jednostavno uzmeš jedan ventilator 100/120 mm i vezicama(one plastične za uvezivanje kablova) prikačiš za grafu po mogučnosti neki kojem možeš regulirati brzinu okretaja

ili jednostavnije uzmeš neki kojem je max. vrtnje 1200 okretaja i nemaš buke, a imaš propuh tj. hlađenje pa te takva egzibicija košta cca 50kn max. i malo tvog slobodnog vemena,

i možeš ga i zalijepiti plastikom ukoliko imaš pištolj za navedeno i naravno ako grafa nije pod garancijomOsmijeh

Glede napajanja predlažem Corsair 400W ali u nedostatku love super je i Fortron 400W PNF- cca 280KN otprilike(kako gdje možda i jeftinije pogledaj na nabava.net) što je dobra kupnja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 13:49 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smille kaže...

Vrlo jednostavno uzmeš jedan ventilator 100/120 mm i vezicama(one plastične za uvezivanje kablova) prikačiš za grafu po mogučnosti neki kojem možeš regulirati brzinu okretaja

ili jednostavnije uzmeš neki kojem je max. vrtnje 1200 okretaja i nemaš buke, a imaš propuh tj. hlađenje pa te takva egzibicija košta cca 50kn max. i malo tvog slobodnog vemena,

i možeš ga i zalijepiti plastikom ukoliko imaš pištolj za navedeno i naravno ako grafa nije pod garancijomOsmijeh

Glede napajanja predlažem Corsair 400W ali u nedostatku love super je i Fortron 400W PNF- cca 280KN otprilike(kako gdje možda i jeftinije pogledaj na nabava.net) što je dobra kupnja.

hvala na savjetu. već sam nasadio svoj stari ventilator i gle, tempreatura je više nego prepolovljenjaNamigiva. (za ovu gf 9600gt, s kojom sam ipak zadovoljan trenutno, tako da će nov grafa malo pričekati). nego sad mi se procesor bliži temperaturi od 50ak stupnjeva pri opterećenju...nasadit ću ja bar 1 ventilator da izvlači toplinu, što misliš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2009 16:02 (mile_st).
17 godina
neaktivan

Nasadi 2 da dobijes propuh; jedan usisava svjez zrak a drugi ispuhuje topli

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice