Mislim da mi matična odumire

poruka: 6
|
čitano: 1.412
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok! 

Imam jedan problem koji me frustrira već barem mjesec dana. Nakon što upalim komp i monitor,

monitor mi se ugasi, ali ne prijeđe u stand-by način rada, već kao da gori, ali slika nestane.

Nakon toga ga ugasim i ponovo upalim, i tako bezbroj puta dok sve ne bude ok.

Prvo je počelo s 5 paljenja i gašenja, da bi se sve više povećavalo. Malo prije sam morao (vjerovali ili ne)

73 puta palit i gasit monitor da bi sad vidio šta pišem!!!

Evo što sam sve napravio:

-Monitor mi radi kod frenda bez problema sa mojim kablovima (i DVI i VGA)

-Grafička je isto ispravna, jer se isto sra*e događa i na integriranoj grafičkoj

-Uspješno sam fleširao matičnu, ali nema poboljšanja

-Promjenio sam napajanje, ali ista stvar

Vjerujem da si matična odbrojava poslijednje dane... Što bi to moglo biti?

Hvala!

Konfiguracija:

Asus P5VD2-VM

Intel Pentium Dual Core 3.2

1GB DDR2

XFX Geforce 9500GT 1GB

Seagate Barracuda SATA 500GB

WD 500GB SATA

EDIT:

Zamolio bi moderatora da preseli temu u "Hardverski problemi", pošto sam krivo postao. Isprike!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2010 16:52 (UFO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mislim da mi matična odumire

Ako sam te dobro razumio, nakon nekog vremena slika ti je crna skroz a monitor svijetli koda je upaljen??

16 godina
neaktivan

Otprilike. Nakon što upalim kućište, a zatim monitor, na monitoru se pokaže slika na 2-3 sekunde, pa nestane, a monitor radi kao da je upaljen, odnosno kao da nije na standy-u (lampica ne blinka). Tako moram paliti i gasit monitor sve dok se slika ne pojavi za stalno... :(

15 godina
neaktivan

Imao sam slican problem , dakle nakon nekog vremena slika je bila samo crna , također mi lampica nije blinkala dakle nije bio na stadby-u i prilikom igranja igrica primjetio sam da je slika cudna! E sad, otkako sam promjenio graficku sve je u redu, znaci mogu zakljucit da je problem bio u grafickoj! Tako da posto si rekao da ti graficka radi  stvarno neznam kaj bi ti rekao....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 19:11 (marko93).
16 godina

Prvo probaj ištekat i ponovo uštekat kabel od monitora u komp, pa reda radi stavi nove drivere od grafičke, a probaj i od matične

Koji monitor imaš? da nije neki prahistorijski CRT?

GENERATION 17: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and add 1 to the generation. Social experiment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 19:30 (Diablo86).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

A da li ima slike kada si u BIOS-u?

Inace samo eliminiranjem mozes tocno doci do kvara. Ako imas dva mem. modula izvadi jedan, iskopcaj diskove (sve) i botaj kakav Live Ubuntu.

POsto kazes da grafa radi kod frenda ostavi integriranu. Ovo obicno navodi na problem sa ACPI-em. Ako u BIOSu imas ACPI 2.0 support iskljuci ga. Stavi Suspend Mode na Auto ili POstavi ga na S3

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice