Matične ploče za i7 procesor

poruka: 25
|
čitano: 7.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi

zanima me koje su najbolje maticne ploče za intel i7 procesore, te koliko koštaju i gdje mogu to nabaviti u zagrebu??

molim vas za odgovore

hvala{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Matične ploče za i7 procesor
theCoska kaže...

pozdrav ljudi

zanima me koje su najbolje maticne ploče za intel i7 procesore, te koliko koštaju i gdje mogu to nabaviti u zagrebu??

molim vas za odgovore

hvala{#}

O kojem se tocno procesoru radi? Postoje 3 razlicita socketa za 3 razlicite generacija Core i7 procesora.

Ofc.
13 godina
neaktivan

procesor je i7 2600 box

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
theCoska kaže...

procesor je i7 2600 box

Radi se o plocama sa socketom 1155. Imas ih kupiti u ADM-u, Linksu, i Protisu.

Ofc.
13 godina
neaktivan

hvala...

14 godina
neaktivan
theCoska kaže...

hvala...

Imas gumb za zahvaliti {#}

Ofc.
15 godina

Evo ti popis pa biraj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozz ljudi ! 

komp sam kupio prije 2 godine i dugo nisam pratio tazvoj intelovih platformi...

pa vidim otprilike da su u điru i5 2xxx serija procesora i 1156 socketi! zapravo nista mi nije jasno.

ja imam 1366 i i7 920 kojeg koliko vidim nema više niti za kupit pa me zanima da mi neko malo 

pojasni kakva je situacija u vezi toga sto je bolje sto losije dali se moze sta nadogradit jer sam 

maticnu i procesor prije 2 god dosta platio ?? {#}

Skole
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I ja sam na 1366 platformi i po meni je jos uvijek neisplativo prelazit na novije sockete npr. 1155 . Clockaj proca kolko ide i za igre i normalno koristenje si jos dugo na miru !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
2xxx i5 procovi su na lga1155 socketu...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
skočko kaže...

pozz ljudi ! 

komp sam kupio prije 2 godine i dugo nisam pratio tazvoj intelovih platformi...

pa vidim otprilike da su u điru i5 2xxx serija procesora i 1156 socketi! zapravo nista mi nije jasno.

ja imam 1366 i i7 920 kojeg koliko vidim nema više niti za kupit pa me zanima da mi neko malo 

pojasni kakva je situacija u vezi toga sto je bolje sto losije dali se moze sta nadogradit jer sam 

maticnu i procesor prije 2 god dosta platio ?? {#}

Za sta ti raacunalo sluzi?

16 godina
neaktivan

prvenstveno se igram na njemu!

Skole
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skočko kaže...

prvenstveno se igram na njemu!

Onda ti je taj dobar jos, ne moras jos mijenjati.

13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

I ja sam na 1366 platformi i po meni je jos uvijek neisplativo prelazit na novije sockete npr. 1155 . Clockaj proca kolko ide i za igre i normalno koristenje si jos dugo na miru !

Zasto bi bilo neisplativo? Noviji s1155 Z68 chipset sa GEN3 podrskom podrzava i buducu Ivy Bridge CPU seriju i buduce VGA kartice sa PCIe 3.0.

Dakle, govorim o kupcima koji su na starijim platformama, a planiraju sloziti novo racunalo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 20:25 (sharxtreme).
14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
Haf932 kaže...

Zasto bi bilo neisplativo? Noviji s1155 Z68 chipset sa GEN3 podrskom podrzava i buducu Ivy Bridge CPU seriju i buduce VGA kartice sa PCIe 3.0.

Dakle, govorim o kupcima koji su na starijim platformama, a planiraju sloziti novo racunalo.

Zato sto prelazak donosi vrlo malo a ulaganje je veliko. i7 920 je apsolutno dovoljno jak za guranje najnovijih grafickih kartica cak i na stock taktu. PCIe3.0 je teoretsko povecanje propusnosti sabirnice. Npr. Radeon 7970 jednako dobro ce raditi i na PCIe 2.0. Uglavnom u gamingu ce dobiti 2-3 fpsa promjenom procesora i maticne a platit ce to 3000kn. 

16 godina
neaktivan

npr da ja sada zelim nadograđivat pc ili npr. da mi je slab sto mislim da i nije trenutno, dali mi se vise isplati kupovat v8 i clockat trenutni i7 920 proc,povecat ram memoriju za recimo duplo

kupit jace napajanje i novu graficku sto bi me otprilike doslo oko 3000-4000 kn. ili prelazit na skroz novu platformu!?

Skole
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 0:04 (skočko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skočko kaže...

npr da ja sada zelim nadograđivat pc ili npr. da mi je slab sto mislim da i nije trenutno, dali mi se vise isplati kupovat v8 i clockat trenutni i7 920 proc,povecat ram memoriju za recimo duplo

kupit jace napajanje i novu graficku sto bi me otprilike doslo oko 3000-4000 kn. ili prelazit na skroz novu platformu!?

ni jedno ni drugo.

V8 je gofno od hladnjaka s obzirom na cijenu. povecanjem RAM-a neces nista postici u igrama, dapace vece je opterecenje na maticnoj i smanjit ce ti se OC potencijal jer se tvoj procesor clocka dizanjem FSB-a a za to je maticna najbitnija a napajanje ti je sasvim dovoljno i predovoljno za najjacu trenutnu single GPU karticu.

prelazak na novu platformu ti se jos manje isplati.

Ako te bas svrbi lova najveci skok performansi dobit ces kupovinom nove graficke.

13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
sharxtreme kaže...
Haf932 kaže...

Zato sto prelazak donosi vrlo malo a ulaganje je veliko. i7 920 je apsolutno dovoljno jak za guranje najnovijih grafickih kartica cak i na stock taktu. PCIe3.0 je teoretsko povecanje propusnosti sabirnice. Npr. Radeon 7970 jednako dobro ce raditi i na PCIe 2.0. Uglavnom u gamingu ce dobiti 2-3 fpsa promjenom procesora i maticne a platit ce to 3000kn. 

Pazi, nismo se razumjeli u potpunosti. i7 920 je dovoljno jak za gejmanje, ali ja sam razumio da on ZELI prijeci na novu platformu, za sto sam rekao da je najbolji izbor s1155 Z68 chipset zbog podrske za IB i PCIe 3.0. Dakle, moze pokriti dvije generacije s tim(ako ploca izdrzi, naravno:)

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
skočko kaže...

ni jedno ni drugo.

V8 je gofno od hladnjaka s obzirom na cijenu. povecanjem RAM-a neces nista postici u igrama, dapace vece je opterecenje na maticnoj i smanjit ce ti se OC potencijal jer se tvoj procesor clocka dizanjem FSB-a a za to je maticna najbitnija a napajanje ti je sasvim dovoljno i predovoljno za najjacu trenutnu single GPU karticu.

prelazak na novu platformu ti se jos manje isplati.

Ako te bas svrbi lova najveci skok performansi dobit ces kupovinom nove graficke.

A za sta su onda bitni rami, i koji bi onda hladnjak umjesto v8 bio bolji ?  dali je samo graficka potrebna za skok performansi ili bi se jos nesto moglo podic u mom slucaju ?

Skole
14 godina
neaktivan

Kolicina RAM-a je bitna ako ga nemas dovoljno. Ti ga imas vise nego sto ce ti ijedna igra iskoristiti. Hladnjak - Noctua NH-D14, Ximatek Aegir, Scythe Mugen - pa koliko para vec hoces dati.

Nova graficka ti jedina donosi bitan pomak u performansama.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Haf932 kaže...

takodjer, sretan sam sa njom vec dvije i pol godine... nisam cak ni proc clockao (doduse ukljuceno mi je u biosu AI TWEAKER koji ga po zahtjevu digne na 3,2)...

ne mislim prelazit na drugu platformu jos neko vrijeme jer, kao sto su ti rekli, previse para a premalo razlike...  

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Kolicina RAM-a je bitna ako ga nemas dovoljno. Ti ga imas vise nego sto ce ti ijedna igra iskoristiti. Hladnjak - Noctua NH-D14, Ximatek Aegir, Scythe Mugen - pa koliko para vec hoces dati.

Nova graficka ti jedina donosi bitan pomak u performansama.

znaci jedina solucija kod mene je ako bi u slucaju dizanja preformansi sa sadasnjim kompom, morao samo overclockat procesor nabavit novu grafu i tjt. ? jedino nisam siguran bas za ovo napajanje 

od 520 w dali bi izdrzalo??

Skole
13 godina
protjeran

izdrzalo bi bez problema jednu HD 7970 ako nije prestaro pa je izgubilo na iskoristivosti.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a dali bi izdrzalo jedan oc na procesoru?

Skole
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skočko kaže...

a dali bi izdrzalo jedan oc na procesoru?

Bez ikakvih problema. 7970 pod punim opterecenjem vuce 50W manje nego GTX570.

evo tu imas malo podataka o potrosnji (odnosi se na cijeli sistem naveden u clanku), zagrijavanju buci i performansama

http://www.anandtech.com/show/5261/amd-radeon-hd-7970-review/27

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice