Maticna problem s ramima

poruka: 14
|
čitano: 2.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maticna problem s ramima

Nekidan nadogradio komp,presao na intelOsmijeh

i eto ti šokova

kupio sam c2d e7200 i

maticnu gigabyte ep31 ds3l

stavio sam stare rame sto sam imo doma kingmax ddr2 667 2x1gb

sve super radilo dok danas nisam kupio jos 2x1gb ddr2 kingmaxa 800

reko mi je lik u trgovini da ce to super sve raditi kao nema veze sto su jedni 667 a drugi 800 da ce maticna spustit ove 800 na 667 ,reko aj dobro

usteko ove 2 plocice u maticnu prvo se nije htio butat nikako

ja par puta vadio rame i dok nekako nije proradilo prvo sta sam primjetio da je maticna prepoznala ''samo'' 2gb rama

kad su se digli vidovsi digli (vista ultimate 32bit) friski instalirani,oni su vidli 4gb, svi programi prepoznaju rame osim ploce kak treba

i onda par BSOD nisam nist radio surfo pol sata mozda u cijem tekstu stoji da se nest nije u redu sa frisko instaliranim hardverom ili softverom

sad me zanima zasto, jer zbog rama?

ove 2 plocice imaju dvostrane cipove sa obje strane bok ove nove dvije su jednostrane

sad koristim nove rame 2x1gb 800 kad stavim trecu bilo koju nece se butat od 667

ostatak konfe:

c2d 7200,2x1gb 800,ep31 ds3l,8800gt,wd 250gb.seagate 250gb,dvdrw,chieftec 450

nije valjda napajanje slabo?

unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Maticna problem s ramima

nije problem u napajanju. ne znam zasto si uopce iso kupovat memoriju od 800 mhz, ako vec imas 667. postedi se daljnje patnje i prodaj ta dva modula od 667 i kupi dva od 800.

17 godina
neaktivan

nije bilo 667 pretrazio sam sve trgovine u osijeku svi su imali ili plocicu od 1gb i 2gb ali 1komad, nemos vjerovat

a zasto nisu kompatibilne, ''samo'' je razlika u brzini, i cipovima jedne imaju sa obje strane dok novi ram ima samo s jedne

a zasto maticna nevidi 4gb rama? mislio sam da bi trebala

probo sam nest mrdat oko brzine u biosu,nesto sam pomjerio sa 667 na 800 i nije pomoglo

a radili su na staroj ploci bez problema na 800 kad sam stavio, i sa x2 amd-om

ali ak je to jedino rjesenje onda cu kupit jos 2 plocice od 800

17 godina
neaktivan

Probaj flash-ati bios, barem kod gigabyte ti je jednostavno iz samih windowsa. Obicno svaka nova revizija biosa dodaje kompatibilnost sa novim procesorima/ramima.

17 godina
neaktivan
bubi_vw kaže...

nije bilo 667 pretrazio sam sve trgovine u osijeku svi su imali ili plocicu od 1gb i 2gb ali 1komad, nemos vjerovat

a zasto nisu kompatibilne, ''samo'' je razlika u brzini, i cipovima jedne imaju sa obje strane dok novi ram ima samo s jedne

a zasto maticna nevidi 4gb rama? mislio sam da bi trebala

probo sam nest mrdat oko brzine u biosu,nesto sam pomjerio sa 667 na 800 i nije pomoglo

a radili su na staroj ploci bez problema na 800 kad sam stavio, i sa x2 amd-om

ali ak je to jedino rjesenje onda cu kupit jos 2 plocice od 800

sad znas zasto se prica uokolo da kad kupujes memoriju, dobro bi bilo da su svi moduli ISTI.
17 godina
neaktivan
Psycho_Cro kaže...

Probaj flash-ati bios, barem kod gigabyte ti je jednostavno iz samih windowsa. Obicno svaka nova revizija biosa dodaje kompatibilnost sa novim procesorima/ramima.

moze probat flash-at, nemas sta izgubit. iako nisam previse optimistican da ce proradit.

btw, ako budes radio flash bios-a, ne radi iz windowsa.
17 godina
neaktivan
r420r kaže...
Psycho_Cro kaže...

moze probat flash-at, nemas sta izgubit. iako nisam previse optimistican da ce proradit.

btw, ako budes radio flash bios-a, ne radi iz windowsa.
 Imam ja gigabyte-ovu ploču i radio sam 5. puta iz windowsa flash i nema nikakvih problema tako da se nema šta brinuti.
17 godina
protjeran
Psycho_Cro kaže...

Sry što upadam... Da li je moguće dobiti nekakav "guide" ili "tips" za Flash BIOS iz Windowsa? Čisto me zanima, a imam isto Gigabyte MBO!
Intel Core 2 Quad Q6600, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi Extreme Music,
17 godina
neaktivan

ne brinem se ja... tvoja ploca, radi sta hoces. ja sam samo predlozio sigurnu varijantu.

17 godina
neaktivan

Da je sigurnije tu bi se dalo raspravljati ali ok, svatko ima svoj stil i mišljenje. Imaš u uputama što si dobio od ploče kako flash-ati bios. Uglavnom na cd-u od matične imaš programčić od gigabyte koji se zove "atBIOS", njega instaliraš, odeš na www.gigabyte.com.tw, nađeš si svoju matičnu ploču, skineš bios, odpakiraš ga i pomoću tog programčića otvoriš i za 30 sec sve gotovo, možeš restartati i to je to. Ali to je uvijek risky pogotovo iz windowsa jer ako imaš česte bsod-ove ili ako ti komp radi preko agregata uvijek budi siguran da je će biti struje Smijeh. Dakle bubi_ww ako budeš radio flash iz windowsa stavi si stare pločice memorije čisto da budeš siguran da neće biti bsod-ova Smijeh.

17 godina
Maticna problem s ramima

Ne treba ti nikakav flash biosa. Sve 4 memorije ti nažalost neće radit, osim ako nisu single sided (oliti čipovi samo sa jedne strane) dok freq. nema veze. Problem je do same konstrukcije chipseta (HVALA INTEL). Imaš to sve lijepo objašnjeno u manualu, pa čak i malu tablicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nadam se da si postavio pravilno module, naime, raspored bi trebao biti 800,667,800,667.

16 godina

Imao sam takav problem i riješenje ti je ovakvo. Sve pločice rama ti moraju biti single sided. Nekome utopi ove na 667 i kupi dvije na 800 (naravno single sided) i problem riješen.

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
neaktivan

pa zakljucak

prodat ove 2 plocice i kupiti nove singl sided od 800

hvala na odgovorima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice