Kupnja procesora AMD FX-4170

poruka: 78
|
čitano: 10.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
[Kupovina] Procesor AMD CPU FX X4 4170

šta mislite o ovom procesoru sve koje su  dobre i loše strane??

Tehničke specifikacije CPU TypeCPU Desktop CPUFX-4170 CPU Clock Rate4.2 GHz CPU Core Quantity4 CPU Core NameZambezi CPU Socket StandardSocket AM3+ CPU BusHT 3.1 Integrated Memory Controller TypeFour DDR3 Channels CPU FeaturesAMD Virtualization Technology
AMD Turbo Core Processor Chip Packaging TypeOPGA Die Size32 nm Tehničke specifikacije SteppingB2 L2 Cache Size4 MB L3 Cache Size8 MB TDP125 W CPU Core Voltage Max1.475 V CPU Package Typebox CPU Cooling MethodCooling Fan Nominal Weight0.01 kg Warranty Products returnableYes Warranty Term (month)36 month Warranty validation CriteriaSerial Number Pack Weight Brutto (kg)0.3 kg Pieces in pack1 Packs in Box10

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 23:36 (domo78).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: [Kupovina] Procesor AMD CPU FX X4 4170
14 godina
neaktivan

pogledo sam link ali mene zanim šta ti misliš??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i nije mi jasno zašto x4 jezgreni procesor uspoređuju sa x6 normalno da je x6 bolji (phenom)

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni neisplativo pored

http://www.nabava.net/procesori__40/intel-procesor-core-i5-2320-socket-1155-30ghz-33ghz__1508081

Ili pored nekih i3 (jeftinijih) procesora, jer uz to kaj su bolji mozes uvijek na istu platformu stavit neki noviji Ivy Bridge/Sandy Bridge procesor

Cijena ploca kod intela opcenito malo skuplja, ali da se nac za iste pare, pogotovo jeftinije

Za sto ti treba proc?

"Nikad necu protiv toga imat nesto protiv"
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uzimo bi novu matičnu i procesor pa zato pitam

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gigabyte 990FXA-UD3 ovu matičnu pa zato pitam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kupnja procesora AMD FX-4170
domo78 kaže...

Gigabyte 990FXA-UD3 ovu matičnu pa zato pitam

Time bi jako zrtvovao performanse za cijenu, za 700-800 kn nade se zakon maticna za Intel socket 1155, a ti si za te novce uzmes i5 2500k!!! Puno puno puno bolja opija, kako je i5 2500k jaci od bilo kojeg AMD procesora (da, i onih 8jezgrenih, ovisi gdje zapravo, ali s tvojim nema dileme)

"Nikad necu protiv toga imat nesto protiv"
15 godina
domo78 kaže...

pogledo sam link ali mene zanim šta ti misliš??

Ja lično preferiram Intel.

14 godina
Mojpismonosa kaže...

Time bi jako zrtvovao performanse za cijenu, za 700-800 kn nade se zakon maticna za Intel socket 1155, a ti si za te novce uzmes i5 2500k!!! Puno puno puno bolja opija, kako je i5 2500k jaci od bilo kojeg AMD procesora (da, i onih 8jezgrenih, ovisi gdje zapravo, ali s tvojim nema dileme)

I5 2500K je u svemu bolji od FX 81X0 kao i od Phenoma II X6.Inace neisplativ je ovaj FX 4170 jer je to FX 4100 sa povisenim taktom, i dalje je slab i los.Idi na Phenoma II X4 965BE ili I3 21X0 i odgovarajucu plocu.

clock2much
14 godina

i5 2500K nije baš u SVEMU bolji od Fx 8150 procesora, nemojte pretjerivat i dezinformirat ljude. Da je i5 generalno gledano bolji za prosječnog korisnika, jeste. Ali nemojte bezveze pričat jel ima programa gdje je bolji FX od i5. Budget kupnja ti je nabolja opcija polovni Phenom II X4 BE uz ovu ploču što ja imam. Ako baš hoćeš FX-a ( koji nisu ništa lošiji od Phenoma ili Athlona u praksi ), onda FX 4100 ili FX 6100 u Protisu za 1040 kn što je za novi CPU dobra cijena uzevši u obzir da je otključan CPU.

14 godina

Ivane bolji je u ama bas svemu,testirali smo tu na forumu vs Bulldozer sa FX 8120 @ 4800MHZ :)

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Daj link da vidim šta ste testirali.

15 godina
protjeran
Ovaj zoharbizo je nenadmasan u samouvjerenosti u neznanju..
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Aj, i mene zanima

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
14 godina
itomic009 kaže...

Evo ti za primjer Cinebench.IMC od SB-a je nenadmasan, preko 5GB/S kad je naclockan.Ostatak pronadi sam.

ansha kaže...
Ovaj zoharbizo je nenadmasan u samouvjerenosti u neznanju..

Joj kako si ti dosadan, imas vjerojatno 12 godina i 20 grama mozga pa gnjavis.

clock2much
14 godina
protjeran

Ajde nelevati ja nađem bar 5 benchova u kojima je FX bolji a jedan od njih je i PassMark

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bulldozer kaže...

Ajde nelevati ja nađem bar 5 benchova u kojima je FX bolji a jedan od njih je i PassMark

Tako je, zato si i izbencao ovo sa memorijom kada sam te pitao na Skyp, nisi htio.U Cinebenchu si poderan, a Frybench nisi niti htio vrtjeti.Sad ce ti doci FX pa odvrti, ja se kladim u sto god zelis da neces biti bolji u nijednom cmarku.

clock2much
14 godina
protjeran

Tako je, zato si i izbencao ovo sa memorijom kada sam te pitao na Skyp, nisi htio.U Cinebenchu si poderan, a Frybench nisi niti htio vrtjeti.Sad ce ti doci FX pa odvrti, ja se kladim u sto god zelis da neces biti bolji u nijednom cmarku.

Kao prvo to pitaj Predatora jer on ima taj proc a ne ja ! Kao drugo zašto u cinebenchu tebi treba veći klok nego meni da imaš veći skore ? ?????? FryBench je smeće jer dobijem isti vrag kao i cinebench smao za manje vrijeme

14 godina

Ma stani, sta pricas.Pitam te tko ima veci score, ja ili ti u Cinebenchu?Imao si proc 8C/8T proc i na 4.9GHZ nisi bio brzi od I5 2500K 4/4T, sada cu jos pitati predatora da odvrti pa da vidimo ciji je IMC bolji.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Evo ti za primjer Cinebench.IMC od SB-a je nenadmasan, preko 5GB/S kad je naclockan.Ostatak pronadi sam.

Pa ti si taj koji bi trebao potkrijepiti svoje tvrdnje, daj nam neki linkić gdje je sve to uredno istestirano. Rekao si da ste izbenchali i da je i5 bolji u svemu pa se podrazumijeva da ste odvrtili barem 6-7 testova.

Onu Classified mozes da koristis kao hladno uruzije, kao ciglu da ubijes nekog sa njom - Vlada011
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Ma stani, sta pricas.Pitam te tko ima veci score, ja ili ti u Cinebenchu?Imao si proc 8C/8T proc i na 4.9GHZ nisi bio brzi od I5 2500K 4/4T, sada cu jos pitati predatora da odvrti pa da vidimo ciji je IMC bolji.

Opet ti petljaš ... To šta ja nisam imao napajanje koje može vrtit na 5ghz je druga stvar i nemoj mi te spike da je to 8 jezgreni procesor kad nije ... zašto windows 8 i win 7 sa fixom ga detektaju kao quad core ?

Stari ovo ti dovoljno dokazuje - 10. Zoharbizo - Intel I5 2500K @ 5100 MHz - 7.93

11.Penryn . Intle i7 2600 @ 4060 Mhz - 7.84

12. Bulldozer - AMD FX 8120 @ 4770 MHz - 7.80 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 20:53 (Bulldozer).
14 godina

Dajes linkove na kojima je navodno bolji a gubi u benchmarcima.Jednostavno je, cak je prosjecni I5 kao moj prevelik zalogaj za njega.A necu niti pricati kako ti je VX450 prducnuo jer guta ko lud na 4.9GHZ ;)

EDIT: ATI kasnije cu ti jos dati link IMC testa, Frybencha kad kolega odvrti.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 20:53 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina

Pa šta reć. Nemože se tvrditi da je jedan CPU apsolutno bolji o drugog tako paušalno na temelju dva testa. i5 NIJE brži u svakom programu od FX 8xxx procesora i to je činjenica. Neda mi se sad tražit po netu, ali eto stavio je Bulldozer pokoji link.

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

EDIT: ATI kasnije cu ti jos dati link IMC testa, Frybencha kad kolega odvrti.

Znači niste odvrtili nego pričaš napamet. eh, eh {#}

14 godina
protjeran

I opet ti ćeš usporedit 2500k na 5 ghz sa FXom koji kolega drži na 3.1ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...

Znači niste odvrtili nego pričaš napamet. eh, eh {#}

Vrtili smo Cinebench, tu je izgubio.Trazio sam da vrti IMC pa nije htio kad je vidio propusnost.Frybench isto nije htio.Nisam mislio na detaljne testove nego par bencheva.

Bulldozer kaže...

I opet ti ćeš usporedit 2500k na 5 ghz sa FXom koji kolega drži na 3.1ghz

Necu, reci cu mu da ga clockne malo.Zasto opet vodimo istu polemiku kad je odavno jasno da je I5 bolji procesor od FX po pitanju svega.Osim usranog unzipanja, a i to nisam siguran da je losiji.

clock2much
15 godina
neaktivan

I tako se "u svemu bolji" svelo na jedan bench {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa je bemti sve živo nek predator mi pošalje proc sada imam TX 850 i od kolege uzmem noctuu pa poserem se na tebe i tvoj 2500k jer znaš da ćeš izgubit bez beda ali ideš provocirat

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice