Koji quad da uzmem???

poruka: 77
|
čitano: 6.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji quad da uzmem???

ali ja sam ljubitelj intel-a i ostajem moj prvi comp je bio intel pentium prija juhu nesicam se više i ostajem intel ljubitelj a zasto da dajem 1500kn za i5 quad ako za 500-700kn imam q6600 kloknem i gotovo :))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji quad da uzmem???
stipko320 kaže...

Uzt cu onda q6600 za 600kn i hlađenje za 300-400kn kvalitetno i dobro da ga mogu dignit na 3ghz ili više koji da sad uzmem za tu lovu da ga mogu dobro dobro dignit :)))))

http://www.links.hr/?naziv=cooler-xigmatek-gaia-sd1283-socket-775-1156-1155-1366-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.208

Kupuj ovo dok još ima, za 200 kn nemožeš nać bolje a možeš dić bilo koji od ovih procesora na 3.0+ Ghz.

17 godina
stipko320 kaže...

I ja nevolim amd ja sam za intel samo da to znaš!!!!

KOliko ti imaš godina? Zvučiš kao osnovnoškolac. Uglavnom vrtimo se u krug.

Ti skakućeš po njuškalu i mijenjaš "odluku" šta ćeš kupiti svakih 3 minute u uzastopnim postovima.

Okvirne cijene su ti ljudi dali, savjete imaš, što sad? AMD tu tvoju prastaru Q6600 klasu o kojoj pikiraš,

sa lakoćom pobijeđuje u OCu i performansama sa svojim zadnjim Phenomima/Athlonima II X4.

Ja sam imao i Q6600, i Q9450 i Q9550 i na kraju Q9650Extreme. Definitino mi je najbolji deal bio Q9450.

Osjetno bolji i brži od Q6600 (iako mi je bio G0 revizije-starije revizije su se jako teško OCale), a svi

ostali modeli su mi bili promašaji za taj chipset.

17 godina
robimarko kaže...
Ma daj uzmi nekog malo korištenog Phenoma II X4 ili X6 i neku polovnu Asrockicu i za 1000kn imaš puno noviji i bolji komp od C2Q starog 3 godine

a i to je upitno jer prvi procesor koji se može mjeriti s q9650 je phenom II X4 965 ili X6 1090T za koje mu treba opet matična i hladnjak ako hoće preskočit q9650

a gdje se prodaju Phenomi X4 955 za 500kn?!

tu može jedino igrati phenom II koji se da otključati i prodaje ispod 500kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 22:24 (igy).
17 godina
igy kaže...
robimarko kaže...
Ma daj uzmi nekog malo korištenog Phenoma II X4 ili X6 i neku polovnu Asrockicu i za 1000kn imaš puno noviji i bolji komp od C2Q starog 3 godine

a i to je upitno jer prvi procesor koji se može mjeriti s q9650 je phenom II X4 965 ili X6 1090T za koje mu treba opet matična i hladnjak ako hoće preskočit q9650

a gdje se prodaju Phenomi X4 955 za 500kn?!

tu može jedino igrati phenom II koji se da otključati i prodaje ispod 500kn

Eh gdje baš flagship te generacije, Q9650... Neka si on nađe neki procesor na buvljaku za koji će biti zainteresiran dulj od 3 minute, pa se onda može uspoređivati

sa čime za koji novac i koje dodatne izdatke za hlađenje.

17 godina
overhaul kaže...

Eh gdje baš flagship te generacije, Q9650... Neka si on nađe neki procesor na buvljaku za koji će biti zainteresiran dulj od 3 minute, pa se onda može uspoređivati

sa čime za koji novac i koje dodatne izdatke za hlađenje.

a našao ga je za 1000kn

13 godina
neaktivan
Koji quad da uzmem???

Odlicit cu se prevelik je izbor mozda i bi uzeo jedan x6 ili x8 malo dođu i novi al moram uzimat i maticnu novu i novi hladnjak pa neznam koliko mi se bas isplati ak netko mi može sastaviti konfu sa x6 ili x8 dobro hlađenje za uredan overclock i urednu maticnu za 1000 do 1500 kn i dali je bolji x6 od intel i5 4 jezgreni ???? Pitam jer je prejeftin x6 ima ga novog za 1000-1200kn pa pitam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E moj stipko...nečeš ti nakraju ništa uzet meni se čini...

My way
14 godina
neaktivan
Koji quad da uzmem???

bla bla kupis q9400 (700-800kn) i solis ove sa p2x4 .. brutala proc.. 

i bolje se kloka od bilo kojeg p2 proca.. na 4.4ghz  sam vrtio vantage ko od sale..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 15:07 (=xfact=).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Koji quad da uzmem???

Stipko, imaš 550ti grafu, uzmi si jednostavno q6600 ili q8xxx i 2GB radne - razlika će biti velika za male novce, sve više od toga ti nema previše smisla i doći ćeš do toga da ti nova grafa neće više djelovati tako nova i sjajna - onda od procesora dolazimo do kupovanja čitavog pc-a :P

Nobody expects the Spanish Inquisition!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji quad da uzmem???

i to sto kazes uzimam quad i mozda vodeno hladenje da ga mogu na 3.0 ili cak 4.0ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stipko320 kaže...

i to sto kazes uzimam quad i mozda vodeno hladenje da ga mogu na 3.0 ili cak 4.0ghz

ma uzmi bilo što više pobogu,uzmi te pare i odi u madjarsku plati si kurvu pa ćeš bar imati o ćemu prićati {#}

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
Koji quad da uzmem???

Aj uzmi q6600 i 2gb RAM i neki cooler i klokni to na 3.0 jer clockom od 3.0 na 4,0 ces dobit svega par FPS-a u igri tako da ti je bzvz imas tu negdje test na forumu.

Don Believe The Type
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji quad da uzmem???

Stvarno samo par fps mislio sam da je velika razlika između 3ghz i 4ghz ali nema veze q6600 ima najbolju cjenu za uredne preformanse o q6600i za te pare imam još i uredno hlađenje možda cak i vodeno i kloknem ga na 3ghz ili4ghz koliko budem moga i to je tonevirujem da cu ga moci dignit na 4ghzzbog moje maticne koja nije nesto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stipko320 kaže...

Stvarno samo par fps mislio sam da je velika razlika između 3ghz i 4ghz ali nema veze q6600 ima najbolju cjenu za uredne preformanse o q6600i za te pare imam još i uredno hlađenje možda cak i vodeno i kloknem ga na 3ghz ili4ghz koliko budem moga i to je tonevirujem da cu ga moci dignit na 4ghzzbog moje maticne koja nije nesto.

a s kojom bi ti to matičnom pločom klokal dotični proc na 4gige?

q6600-vrijeme ga je pregazilo-a i 700kn dati za prastari proc je čista pušiona... 

Bahrija
14 godina
neaktivan
stipko320 kaže...

nećeš uzet Intel Core i5 2500K a hoćeš uzeti neko vodeno hlađenje. Ajde nemoj lagati više. 

17 godina
Koji quad da uzmem???

Ma već su ljudi rekli, kod tog starog Q6600 oni koji su ga uspjeli silovati na 4Ghz,

(za to se moralo imati ekstremnu ploču i memorije koje se dodatno hladilo) jer ipak je riječ

o zaključanom procesoru na 2.40 GHz, nisu

osobito profitirali u fps u igrama. Procesor na tim naponima počne delat greške

pa usporava za ispravak, ukupni dobitak ubrzanjem na tu frekvenciju je samo

skalamerija hlađenja, upitna stabilnost trošenje struje i svih komponenata.

Q9xxx se već dao nekako nagovoriti na bolje frekvencije i bolje je skalirao

rezultatima. Ali sjećam se da je i meni recimo QX9650 na 4GHz čak i u rendanju

davao gotovo identične rezultate kao na 3,8GHz, pa ga nisam maltretirao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice