Koji kuler za i72600K - imam ove

poruka: 20
|
čitano: 3.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle, koji biste vi na i7 2600k stavili od od njih.
Sve ih imam, pa neznam koji iskombinirati.
(ThermalrightTrue120 black jedino nema mount kit, pa bih morao malo brusiti po 775 kitu)
1. Scythe Yasya
2. Scythe Rasetsu
3. Scythe Kabuto
4. ThermalrightTrue120 black
?
Naravno, 2600K namjeravam sočno OCati, ali isključivo za trajan stabilan rad pod punim opterećenjem svih jezgri kroz dulje vrijeme.

11 1. Scythe Yasya
0 2. Scythe Rasetsu
0 3. Scythe Kabuto
45 True120
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji kuler za i72600K - imam ove
TRUE naravno.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
15 godina
neaktivan

Yasya ili True, ali ja bih ipak Yasyu :).

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TRUE je klasu i pol iznad Yasye.
Veza : 7500/650kbps. Prodajem PC, Athlon x3, 4GB RAM, HD6850, 250GB HDD + Pokolni, garancija.
14 godina
neaktivan

prodaj sve i kupi noctua dh 14

xfact
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Nikako da naguglam pošteni chart sa relevantnim kulerima, uključujući taj noviji rasetsu.

Zbunjuje me taj rasetsu zbog Frostytechovog testa i malo zastarjelog charta ali,

tamo po njima rasetsu jači od ultra 120 pri 150W opterećenju ?!?!

Yasya je pak na legit reviewu na OCanom i7 920@3,5GHz jača od True 120 za

13 mjesta (ili 3 mjesta na minimum brzini venta) ?????

Zbog toga sam i postavio pitanje, lagano su me zbunili... pa ako nemoram bušiti

rupe za true 120 kit, jer su ovi stvarno bolji-super. Ako je samo do venta (sumnjam,

jer na true mi je ovaj thermaltake) , lako stavim

scytheov iz scythe/rasetsua.

Ako netko ima neki bolji test tih novih scytheova i relevantne usporedbe, molio bih link.

Prije nego počnem šarafiti, mijenjati vadit ili brusit :)

..

@=xfact=; kažeš da se načekam u oglasima, porasprodam za kojih mjesec dana, onda opet čekam

tjedan da stigne noctua i na kraju naletim na ovaj Twektown chart gdje noctua nh-d14

ispada u loadu slabija od yasye ??? Jel vi to ljudi samo po čuvenju preporučate ili

je netko štogod i koristio? Bez uvrede, ali iskustvo bi jako dobro došlo:)

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 20:33 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

imam rasetsu i ok je cooler. ja ga imam složenog na levelu 5 i tih je, al na največem okretaju je malo bučan. nije jako, al čuje.

yasya je linksu 315 kn, kaj je lijepa cijena, al ja bi uzeo rađe mugen 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moj osobni odabir bi bio Scythe Yasya..Zašto?..

Prvo je to da moraš brusiti i bušiti rupe na TRUE..Dakle postoji velika šansa da ti dobro ne nasjeda hladnjak itd..Ali opet mislim da bi bilo najbolje zasukati rukave i isprobati performanse svih hladnjaka te odlućiti koji je bolji,itd..{#}

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma istina, najbolje provjeriti, ali jooj tlaka mi je to raskapat namazivat,

čistit staru pastu i ukrug a posebno sam alergičan na

one plastične štiftove s kojima dođu scytheovi, uvijek mislim da ću potrgat ili

njih ili ploču. Plus toga, nek jednom ne stavim savršen sloj paste i namjestim nalijeganje,

rezultati mogu iznevjeriti. Uglavnom, hvala-

Zasad sam si stavio na stranu Yasyu, i tako vidim da je pobrala najviše klikova nakon true120 :)

True 120 onda bude čekao bulldozera, ako se ikad pojavi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 21:59 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj test gdje je Yasya bolje pod full load opterećenjem od NH-D14, nije točan, odnosno možda se desila kakva greška pri testiranju ili tako nešto, uglavnom, Noctua je najjača pod load-om upravo zbog svoje ogromne veličine, gdje se toplina brzo odvodi s baze na ostatak hladnjaka, druga stvar je to što mi se čini da bi ti Noctua baš dobro legla, ne planiraš clock-at za bench-eve, nego za svakodnevni rad, upravo je tu Noctua najjača, jednostavno, pri malim brzinama vrtnje venta, savršeno hladi i gotovo je nečujan, ali opet, mislim da je TRUE isto odličan hladnjak, i mislim da bi ti i on bio odličan, da to riješiš bez dodatnih troškova!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj glas također ide za True.

Dum spiro, spero.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma znam da je teško moguće da je ta lagana yasya bolji zračni hladnjak od noctue 14...

samo rekoh, teško je naći relevantne testove. Ha vidjet ću koliko mi se bude dalo

petljati sa adaptacijom bracketa za true nakon slaganja cijele mašine.

S druge strane, imam stvarno dovoljno 775 bracketa s obzirom na 4 thermalrighta,

sigurno ih većinu nitko neće trebati a način pričvršćivanja šarafima uz backplate daje

mogućnost stvarno dobrog i sigurnog nalijeganja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imao TRUE prije noctue, vrhunski hladnjak, razlika izmedju njih je oko 5 stupnjeva u loadu, dobro reagira na high rpm ventilatore pogotovo u push/pull kombinaciji.... bitna razlika izmedju TRUE i noctue je sto je Noctua puno tisa...

sa jednim 1500 rpm ventilatorom drzat ce load na 2600k od 1.35V bez problema, sa 2 vent do 1.40V nebi trebao bit problem na SB, a za 24/7 ti se ionako ne isplati ici preko toga.

neznam da li jos ima za negdje pronac u nas 1156 kit za TRUE koji ti pase i na 1155 socketu.

Ove yayshe nisu za procesore koji idu i preko 80 u loadu...

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

I7 2600k ide preko 80 u loadu? Neznam ja bih probao kad odaberem kuler iztempirat nekako napon i frekvu da bude oko max 70-tke load.

Tako mi je na ovim 980x i 990x. Thermalright je links zapostavio, nekad sam za njega kupovao brackete za 1366, sad nemaju ničeg.

Onda ću na brušenje, nema druge, ako yasya nije dorasla. Glede toga, sad sam opet naguglao jedan čudan test gdje pak yasya gubi

od Rasetsua :/ Nemogu vjerovat - svako testiranje, nii približno slični rezultati. A fakat mi se neda sad već instaliran rasetsu na

jednom amd-u preštrumfavat van... bude true black120 i ok :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

imao TRUE prije noctue, vrhunski hladnjak, razlika izmedju njih je oko 5 stupnjeva u loadu, dobro reagira na high rpm ventilatore pogotovo u push/pull kombinaciji.... bitna razlika izmedju TRUE i noctue je sto je Noctua puno tisa...

sa jednim 1500 rpm ventilatorom drzat ce load na 2600k od 1.35V bez problema, sa 2 vent do 1.40V nebi trebao bit problem na SB, a za 24/7 ti se ionako ne isplati ici preko toga.

neznam da li jos ima za negdje pronac u nas 1156 kit za TRUE koji ti pase i na 1155 socketu.

Ove yayshe nisu za procesore koji idu i preko 80 u loadu...

tocno to, mada imam yasyu, smece je naspram high end hladnjaka, al za svoje pare je ok. netko ce se zgrazat nad time sto se tako prenemazemo, al tako je. na ultrahladnom zraku jedva 4,5GHz ide moja 950-tka za bencheve (istina bog i ja sam tu hendikep XD).mozda ce funkcionirat ok na SB, ipak je 32nm proc...ja razmisljam da uzmem H100 sad kad je oko 700kn

14 godina
protjeran
xyan kaže...
tocno to, mada imam yasyu, smece je naspram high end hladnjaka, al za svoje pare je ok. netko ce se zgrazat nad time sto se tako prenemazemo, al tako je. na ultrahladnom zraku jedva 4,5GHz ide moja 950-tka za bencheve (istina bog i ja sam tu hendikep XD).mozda ce funkcionirat ok na SB, ipak je 32nm proc...ja razmisljam da uzmem H100 sad kad je oko 700kn

imao sam yasyu i nije smeće nego je preglasan ventilator, mada sam ga potenciometrom podesio tek na polovinu mogućnosti al hladio je odlično i5 soc 1156 na 4Ghz 62-63  Load.

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

I7 2600k ide preko 80 u loadu? Neznam ja bih probao kad odaberem kuler iztempirat nekako napon i frekvu da bude oko max 70-tke load.

Tako mi je na ovim 980x i 990x. T

pa zavisi koliko na koliko napona zelis dati tj do koliko ga zelis clockat. Za 24/7 do 80 je ok, sad je na tebi odluka kako da izbalansiras temp, napon i frekvenciju... Za 4.5 ti nebi trebalo vise od 1.3V a to ce ti bit u loadu oko 70 stupnjeva, sad ako zelis 4.6-5.0 moras ocekivat temp oko 80, sve zavisi kakav je primjerak procesora i koliki mu je napon potreban za određenu frekvenciju.

Google is your friend
15 godina
neaktivan

pa rekao sam da ce se neki zgrazati, al nije to to. prema jednoj noctui koja em je efikasna em je necujna, a samo ventovi koji dobijes sa coolerom dodju preko 200 kn....

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Ma sve pet, ali to su mi hladnjaci na raspolaganju. Noctua je definitivno klasa za sebe,

kao i h100 vodeno, ali nebih sad komplicirao s time, nije mi to jedini komp, i 4,5GHz

bi mi bilo ideal na što nižem naponu. Vidjet ću, još čekam primjerak proca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice