Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da li je dobra kupnja Corsair H100-60 eura?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Remzi kaže...

Ja smatram da je pod uvjetom da je ispravan

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...
Remzi kaže...

A da li ga je moguće ugurati u thermaltake v4?

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nisam nikad imao u rukama to kućište pa nemogu sa sigurnošću tvrdit ali čini mi se ovako po slikama da nemože stati. Nije moga ni mog ColerMastera pa sam ispilao gornju stranu i stavio ga izvana na top a ventove unutar kućišta da pušu kroz radijator prema van.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Da li je previsoka temperatura 60c u gta5 na ultra?
Be Water My Friend
14 godina
bruslii kaže...

Procesora?

p.s. ako itko treba stock NH-D14 ventove NF-P14/NF-P12 - javite se (viška su mi) 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina
Remzi kaže...
nicky.sl kaže...
Remzi kaže...

A da li ga je moguće ugurati u thermaltake v4?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ne volim tu vrstu smještaja za vodeni blok. Po mom iskustvu najbolje rezultate daje kad je na vrhu a ventovi kroz njega guraju zrak vani.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
bruslii kaže...

Procesora?

p.s. ako itko treba stock NH-D14 ventove NF-P14/NF-P12 - javite se (viška su mi) 

da procesora fx 8350.

Be Water My Friend
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

A bušiti rupe ovako kako sam nacrtao crvenim točkama na slici?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako baš želiš da stane unutra moraćeš te rupe povući oko 2cm prema naprijed jer radijator je oko centimetar ipo duži od dva spojena venta i to sa svake strane.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako mi to frend pokupi i donese budem sve slikao da se vidi točno dal ide unutra ili treba drugo kučište, iako znam da bi samo radijator stao, a sad i ventovi nemam pojma, možda one slim od 12cm staviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Remzi kaže...

Ako mi to frend pokupi i donese budem sve slikao da se vidi točno dal ide unutra ili treba drugo kučište, iako znam da bi samo radijator stao, a sad i ventovi nemam pojma, možda one slim od 12cm staviti?

Uzimati hlađenje takvih gabarita i trpati u TT V4 je suludo.
Sorry, al samo moje mišljenje.

Ako već ideš na kvalitetno hlađenje, onda se strpi (ako nemoš odmah uzeti) i uzmi bolje kućište.
Imaš po njuški do 400-500 kuna dobrih kućišta.

13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Uzimati hlađenje takvih gabarita i trpati u TT V4 je suludo.
Sorry, al samo moje mišljenje.

Ako već ideš na kvalitetno hlađenje, onda se strpi (ako nemoš odmah uzeti) i uzmi bolje kućište.
Imaš po njuški do 400-500 kuna dobrih kućišta.

Dobro si rekao, taj TT V4 ce se prije ispresavijat kada stavis vodeno nego sto ce ga drzat...

Za ovo podcrtano, vjeruj mi, nema...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 23:30 (Tomo53nja).
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nikad nisam imao namjeru plaćati puno za kučište, za v4 sam dao 80kn+poštarina 40. Našao sam i fractal define r5 za 500kn, ali meni to previše dati samo za kučište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Remzi kaže...

Nikad nisam imao namjeru plaćati puno za kučište, za v4 sam dao 80kn+poštarina 40. Našao sam i fractal define r5 za 500kn, ali meni to previše dati samo za kučište.

A taj TT V4 je bas lose kuciste za vodeno, za 2 mjeseca nista vise u tom kucistu nece moc "disat" jer kao da je magnet za prasinu, a lim je toliko tanak da imas osjecaj da se samo pri pogledu savija...

R5 za 500? Ako ima proslijedi mi link jer je to dobra cijena ako ga ima, uzet cu ga ja sebi ako neces ti...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 14:32 (Tomo53nja).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Po meni bolje i dati vise para za kvalitetno kuciste jer je ono sto se nemjenja tako cesto kao ostale komponente.

Mislim ono stalno nesto se vadi stavlja u kuciste a kuciste je ono koje ostaje tj u njega se ugraduje i vadi svako malo nesto i ako to vrlo ucestalo radis onda nebi ti trebalo biti zao izdvojiti za neko kvalitetnije prostranije cvrsce kuciste.

Ja sam eto uzeo Phanteks Enthoo Luxe 156 eura i nisam opce pozalio stvarno sam zadovoljan em je prostrano em je cvrsto nije neki jeftin materijal stavljan unutra em je kvalitetno izradjeno.

Mogu staviti vodeno gdje hocu em mogu kombinirat radijator plus mogu staviti ventove na taj radijator za push pull uglavnom imas opcija kolko hoces ako zelis i custom vodene loop-ove radit mozes i to.

Stvarno ima puno puno mogucnosti sto se i tomo53nja uvjerio kad je bio kod mene i stvarno nije mi zao ni jednog eura sto sam dao za to.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 3
13 godina
Remzi kaže...

Isplati se dati iz vise razloga:

1. Sve komponente imaju svoje mjesto bez guranja

2. Sve komponente se lako mijenjaju, nema guzve

3. Izgleda lijepo kad se sredi

A to sve kosta i takvo kuciste jednom platis 400-500kn i miran si 10-15 godina

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

Sad već imaš i prostranije, kvalitetnije kućište od kućišta tipa Zalman Z3+, Fractal R4 Black Pearl je na akciji za 685 kn.

Iako taj Zalman je best buy i zadovoljava 90% kupaca, možeš ugurati praktički svašta unutra, meni recimo smeta

malo pregusti prednji filter za prašinu, možda zeru prebučni ventilatori, sve u svemu za te novce dobije se dosta

i stoji uz bok kud i kamo skupljim riješenjima, ja bih ga preporučio svakome.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 16:03 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
chaselol kaže...

Sad već imaš i prostranije, kvalitetnije kućište od kućišta tipa Zalman Z3+, Fractal R4 Black Pearl je na akciji za 685 kn.

Iako taj Zalman je best buy i zadovoljava 90% kupaca, možeš ugurati praktički svašta unutra, meni recimo smeta

malo pregusti prednji filter za prašinu, možda zeru prebučni ventilatori, sve u svemu za te novce dobije se dosta

i stoji uz bok kud i kamo skupljim riješenjima, ja bih ga preporučio svakome.

sve boldano stoji vise manje(evo gore moj primjer:), zeleno ne! meni je to odlicno sto je dosta gusto, stvarno kuciste kad se zatvori u njemu necete jako, jako dugo vidjeti prasine!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Realno kucista su tako napredovala u zadnjih par godina, sta god da uzmes valja (500+) gledas da je veliko, da ima prostora za druge ventove i OBAVEZNO filtere za prasinu, bez toga nista.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...
meni je to odlicno sto je dosta gusto, stvarno kuciste kad se zatvori u njemu necete jako, jako dugo vidjeti prasine!

Sje... ti i protok zraka, pregust je taj filter i dosta teško se čisti, za test probaj one limene "kopče" izravnati i izvaditi filter van,

čisto radi usporedbe, morao bi vidjeti promjenu.

E još nešto i to me možda i najviše smeta, to je da 4/8 pin CPU napajanje teško možeš spojiti u gornji lijevi kut bez da vadiš ploču van

ili je bar odšerafiš pa malo izmigoljiš taj kabel preko, neiskusnima bome nije lako, još ako imaš kakav "toranj" na procesoru, onda te i on izje...,

teško vidiš išta iza njega, a teško i ruku zavučeš da spojiš kabel, ono treba razmišljati unaprijed jer inače budeš morao neke stvari raditi dva puta min.

ps. imaš rupu ispod grafe, jebga, ovaj štit jednom "otkineš" i više nema natrag, uzmi si ovako nešto, KLIK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 16:39 (Valentin17).
14 godina
chaselol kaže...

Realno kucista su tako napredovala u zadnjih par godina, sta god da uzmes valja (500+) gledas da je veliko, da ima prostora za druge ventove i OBAVEZNO filtere za prasinu, bez toga nista.

+ da dodam, budući da smo svi (nadam se) freakovi za uredne kablove, gledajte da na desnoj strani (gledano od naprijed) ima minimalno 50mm prostora za kablove.
Gumene "obrube" na rupama za kablove (lol, gumene obrube ne znam kako se zove na engl). to je ono što ja prvo gledam.
Cable management, a dalje se može o specifičnostima pričati.
Al da ne spamamo temu, otišli smo u off-topic s kućištima pa se vratimo nazad.

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja isto razmisljam kako Remzi... nikad za kuciste vise od 350kn. Samo da sve stane unutra i bok. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

JA sam za 600t ispuca 1500 kn,i nije mi žao,več duže vremena gleda kako da ga zamjenim,ni sam nisam pametan!(čisto zbog promijene)

Dobro kučište zlata vrijedi!!

Jednom kad kupiš promijeniš malo razmišljanje o njima!!

AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

JA sam za 600t ispuca 1500 kn,i nije mi žao,več duže vremena gleda kako da ga zamjenim,ni sam nisam pametan!(čisto zbog promijene)

Dobro kučište zlata vrijedi!!

Jednom kad kupiš promijeniš malo razmišljanje o njima!!

slazem se sa volegradele dobro kuciste zlata vrijedi.

kuciste se nemjenja svaki dan to kupujes na duzi period.

sve u svemu nekazem ja da nisu losa ta za 350-400 kn kucista

kod njih si jednostavno ogranicen s prostorom kvaliteta izrade je ok za te pare ali ono sto je bitno je da moras ne jednom nego dvaput cak i triput mozgat gdje ces sta stavit ugurat strpat.

vidis i po slikama od stjepanj-ovog kucista z3+(svaka cast mu na tome) mislim sve je on to fino i ljepo poslozio u svom kucistu

ali vidi se po slikama da nije to kuciste za nesto vece za neki entuzijasticki build tipa radijatori 240mm 280mm 360mm radijator ili u ovom slucaju zracni cooleri koji su veci od 160-170mm.

neznam na tvom mjestu remzi prvo bolje kuciste si neko uzmi pa eventualno to vodeno corsairovo hladenje.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
14 godina
marac1988 kaže...

Kod odabira kućišta se moraš zapitati par stvari.

1. Koliko ja mislim novaca izdovijiti za kućište.

2. Kakvi su mi planovi za budućnost (nadogradnje).

3. Kakve su mi trenutne potrebe.

Ljudi, vi ovdje gledate samo jednu jako malu grupu, ta grupa ljudi su entuzijasti, to su oni kojima novaca na nedostaje,

oni koji se ne boje uložiti u računalo, iskreno, na takvoga jednoga dođe otprilike 100 ljudi koji PC jednom kupe i ne diraju ga

godinama, to su ljudi koji nemaju sredstava za bolje računalo, ljudi koji kupuju procesore kao FX6300/8300, neki Celeron,

Pentium, i3 tu i tamo koji i5, grafe kao GTX 750 Ti, R7 250X/260X i sl. (segment oko 1000 kn max.), ljudi koji daju cca. 3000 kn

za cijelo kućište sa onim unutra, ljudi koji pojma nemaju što uopće je hlađenje računala, a kamoli kako izgleda Corsair H100i ili sl. i čemu služi,

koji je smisao njima uzeti npr. Fractal R5 ili nešto takvo, njemu je Zalman Z3+ Bogom dan, Zalman Z3+ nije bezveze best buy

i najprodavanije kućište kod nas, nije to ni Corsair/Fractal neki ili nešto treće, nego eto Zalman, Zalman koji se je mogao naći

na akciji po 250 kn (kupio 5 komada odmah osobno), Zalman je kućište za bilo koju "single GPU" mašinu bez nekog ekstra

vodenoga hlađenja.

Treba malo razmišljati i gledati širu sliku, a ne ići "glavom kroz zid".

ps. dečki, svi smo u debelom off-topicu, isto bi bilo dobro malo razmisliti i o tome.

10 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?
Ja to gledam na način da je kučište najdugoročnija komponenta od svih i da ne treba bit škrt na njemu, naravno ovisi o buđetu kupnje itd, no svaki dan ga gledaš i nema smisla po meni izdvojit recimo 6000kn za solidne komponente a dat 300kn za kučište kad već za 600 ili 700kn se može dobit odlično. Tih 300 - 400kn više mislim da se isplati investirati za slijedećih cca 10 godina. Naravno bolja kučišta imaju i bolju izolaciju od buke, prašine, topline, vibracija itd a i radije gledam Fractal svaki dan nego MS, iako bi ja volio da netko ponudi modularno kučište (neznam jel to postoji) pa da si sam na neki način oblikuješ kako želiš da bude.
Battlelog: Glavas_ZG

6 0 hvala 2
14 godina
Glavas_ZG kaže...
6000kn za solidne komponente a dat 300kn za kučište kad već za 600 ili 700kn se može dobit odlično.

Tu se slažem, ali takvih je malo, ljudi većinom daju po 3000-4000 kn maksimum.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 18:57 (Valentin17).
12 godina
Glavas_ZG kaže...
Ja to gledam na način da je kučište najdugoročnija komponenta od svih i da ne treba bit škrt na njemu, naravno ovisi o buđetu kupnje itd, no svaki dan ga gledaš i nema smisla po meni izdvojit recimo 6000kn za solidne komponente a dat 300kn za kučište kad već za 600 ili 700kn se može dobit odlično. Tih 300 - 400kn više mislim da se isplati investirati za slijedećih cca 10 godina. Naravno bolja kučišta imaju i bolju izolaciju od buke, prašine, topline, vibracija itd a i radije gledam Fractal svaki dan nego MS, iako bi ja volio da netko ponudi modularno kučište (neznam jel to postoji) pa da si sam na neki način oblikuješ kako želiš da bude.

modularno ako hoces onda CM Master Case 5

Edit:

Ustvari zajebo sam se to nije modularno kuciste da ga sam oblikujes nego samo neke dijelove kao npr. krov sa bracketom za vodeno i slicno, najjaca strana mu je clean interijer no nema fan hub i anti noise spuzvu, filteri protiv prasine nisu bas gusti itd... zanimljivo kuciste u svakom slucaju no preskupo. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 3:13 (roby27).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice