Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Cryorig R1 Ultimate, be quiet! Dark Rock TF ili nešto sasvim treće? FX 8320, clockanje do maksimuma

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Crucifixion kaže...

Cryorig R1 Ultimate, be quiet! Dark Rock TF ili nešto sasvim treće? FX 8320, clockanje do maksimuma

http://www.njuskalo.hr/procesori/noctua-d14-najbolji-zracni-cooler-oglas-17912625

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima, 

isplati li se mijenjati Nocuta NH-D14 za Corsair H100i po pitanju performansi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav svima, 

isplati li se mijenjati Nocuta NH-D14 za Corsair H100i po pitanju performansi?

Prema mom iskustvu ne isplati se minjat jer Noctua ja slabija za par stupnjeva ali zato neusporedivo tiša.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Dali Noctua-d14 stane u Zalman Z3+ kuciste???lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Ako i ne stane, odrežeš na bočnoj komad i to je to :D

Piše na netu da stanne, ali ostane samo nekoliko mm prostora.

13 godina
protjeran
Remzi kaže...
Stjepanj kaže...

Ako i ne stane, odrežeš na bočnoj komad i to je to :D

Piše na netu da stanne, ali ostane samo nekoliko mm prostora.

gdje pise?

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Stjepanj pitaj Luka123. On ima Zalman Z3+ i NH-D14. Ako se ne varam stane samo jako knap ali stane.

Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Puls3 kaže...

Stjepanj pitaj Luka123. On ima Zalman Z3+ i NH-D14. Ako se ne varam stane samo jako knap ali stane.

Stane! Tocno tako "na knap" ostane kojih ~0.5 cm od samog toga da udari u kuciste.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

CM Haf 912+ trenutna konfiguracija front 200 mm i top 200 mm ventilatori.
Da uzimam još jedan 120 mm ventilator za stražnju stranu kejsa u pull sustav ili da stavim 140mm na bočnu stranu u push?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Da uzimam još jedan 120 mm ventilator za stražnju stranu kejsa u pull sustav ili da stavim 140mm na bočnu stranu u push?

pa straznji je pod obvezno, bocni vent takoder, pogotovo ako je na sredini grafe temperatura ide drasticno dolje...lp

13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Straznji je jako bitan po meni jer izvuce dosta toplog zraka od hladnjaka procesora i pri tom ostavlja u kucistu vise prostora za hladan zrak...

Sto se tice bocnog venta, sve zavisi koji tocno vent mislis stavljat, ali pazi na vibracije i da li u sobi ima hladnog zraka jer nema koristi ako opet uvlaci topli zrak + bez "zastite od prasine" ces u hafa sa tim bocnim ventom navuc prasine i prasine...

Ja stavio jedan 120 mm i zna stvarat dosta vibracija i buke, a ne koristi toliko pri smanjenju temperatura grafickih kartica koje manje trose (kao moja Gtx 650ti), dok je kod R9 290 ( samo sa dosta hladnog zraka u sobi), znao skidat po 2-3 stupnja...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
14 godina
Tomo53nja kaže...
sudy_freak kaže...

Straznji je jako bitan po meni jer izvuce dosta toplog zraka od hladnjaka procesora i pri tom ostavlja u kucistu vise prostora za hladan zrak...

Sto se tice bocnog venta, sve zavisi koji tocno vent mislis stavljat, ali pazi na vibracije i da li u sobi ima hladnog zraka jer nema koristi ako opet uvlaci topli zrak + bez "zastite od prasine" ces u hafa sa tim bocnim ventom navuc prasine i prasine...

Ja stavio jedan 120 mm i zna stvarat dosta vibracija i buke, a ne koristi toliko pri smanjenju temperatura grafickih kartica koje manje trose (kao moja Gtx 650ti), dok je kod R9 290 ( samo sa dosta hladnog zraka u sobi), znao skidat po 2-3 stupnja...

Što se stražnjeg tiče, njega ću sigurno uzimati, u to nema dvojbe. Iako, NH-D14 hladi mog stock 4770K na 600 rpm-a xD s redux ventovima.

Isprobao sam sada za prvu ruku staviti 140mm NF-P14 i spustilo je u Heaven-u za 1-2 °C.
Neznatna razlika. Mislim da ću ipak staviti novu pastu na Strixice nego smanjivati bočnim ventovima temperature.
Što se prašine tiče, upoznat sam naravno s tim :D

Stiže s eJeba 140mm filter bez obzira stavljao vent ili ne, filter bočni će tamo biti.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Što se stražnjeg tiče, njega ću sigurno uzimati, u to nema dvojbe. Iako, NH-D14 hladi mog stock 4770K na 600 rpm-a xD s redux ventovima.

Isprobao sam sada za prvu ruku staviti 140mm NF-P14 i spustilo je u Heaven-u za 1-2 °C.
Neznatna razlika. Mislim da ću ipak staviti novu pastu na Strixice nego smanjivati bočnim ventovima temperature.
Što se prašine tiče, upoznat sam naravno s tim :D

Stiže s eJeba 140mm filter bez obzira stavljao vent ili ne, filter bočni će tamo biti.

Vjeruj mi da straznji vent meni donese vise stete nego koristi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Grafe kao sto su Strix, Windforce i njima slice izbacuju topli zrak na svoje bocne strane, a bocni vent tom istom zraku ne dopusta bas odgovarajuci protok, te ga samo suzbija ispod grafe. Meni jos nikada nije donio nize temperature grafe, ili budu vise ili iste (iste samo u slucaju ako u sobi nije toplo), a kroz ruke mi je prosao veliki broj kucista s bocnim ventilatorom. Vjerujem da bi blower-style grafe mnogo vise profitirale istim.

15 godina
Almin94 kaže...

Vjeruj mi da straznji vent meni donese vise stete nego koristi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Grafe kao sto su Strix, Windforce i njima slice izbacuju topli zrak na svoje bocne strane, a bocni vent tom istom zraku ne dopusta bas odgovarajuci protok, te ga samo suzbija ispod grafe. Meni jos nikada nije donio nize temperature grafe, ili budu vise ili iste (iste samo u slucaju ako u sobi nije toplo), a kroz ruke mi je prosao veliki broj kucista s bocnim ventilatorom. Vjerujem da bi blower-style grafe mnogo vise profitirale istim.

Ovo si se zabunio? S obzirom na moja iskustva, logiku, a i ostatak tvog posta, mislim da je ovdje trebalo pisati bočni vent.

13 godina
protjeran
Bavim se overklokom i bocni ventovi najbolje hlade gpu iz razloga jer onda ventovi od gpu-a upuhuju najsvjeziji/hladniji zrak, tko veli drugacije moram priznati da se apsolutno Ne slazem, jer je 99% grafi bas ta stranica zatvorena pokrovom od hladnjaka..
13 godina
protjeran
I na tu stranu izlazi najmanje zraka, no to je ionako zanemarivo!
17 godina
Stjepanj kaže...
Bavim se overklokom i bocni ventovi najbolje hlade gpu iz razloga jer onda ventovi od gpu-a upuhuju najsvjeziji/hladniji zrak, tko veli drugacije moram priznati da se apsolutno Ne slazem, jer je 99% grafi bas ta stranica zatvorena pokrovom od hladnjaka..

Ne bih rekao, jer bi se zrak sa bočne stranice sudarao sa vrućim koji izlazi na strani grafe, kao u slučaju moje GTX-ice 

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

http://www.bit-tech.net/hardware/2012/02/10/the-big-cooling-investigation/1

Bez OC-a mislim da nema smisla išta više od jednog prednjeg i jednog stražnjeg.

Kad sam već tu, da nahvalim malo: http://hexus.net/tech/reviews/cooling/87785-arctic-freezer-i32/

Opet, bez OC-a, i7 6700 u Fractalu R5 koji nije baš najhladnije kućište, super se ponaša za sad. Bolja opcija nego 212 Evo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Unimatrix 007 kaže...

Ne bih rekao, jer bi se zrak sa bočne stranice sudarao sa vrućim koji izlazi na strani grafe, kao u slučaju moje GTX-ice 

velim ti da je ta kolicina i toplina zanemariva! bitno da se grafi daje hladan zrak, ona ga upuhuje u svoje ventove...ostalo je nebitno! kad su ventovi na stocku rpm razlike su nikakve, tek se na 100% rpm mogu izracunati i vidjeti razlike!

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Almin94 kaže...

Ovo si se zabunio? S obzirom na moja iskustva, logiku, a i ostatak tvog posta, mislim da je ovdje trebalo pisati bočni vent.

Da, moja greska. Mislio sam na bocni vent sto se vidi u ostatku poruke.

Unimatrix 007 kaže...
Stjepanj kaže...

O tome sam i ja pricao

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

A jesam vam dao temu za raspravu :)

Po mojoj nekoj logici, budući da su hladnjaci dizajnirani tako kako jesu, mislim da je bitnija odvodnja toplog zraka koje ventilatori protjeraju pri izlazu iz hladanjaka grafičkih.
Stoga bi bočni logično mogao ispuhivati topli zrak van.
Iako, topli se zrak po fizikalnim svojstvima diže gore, što opet ima smisla pri odvodnji preko gornjeg i stražnjeg ventilatora.

Evo, just for record, nakon što sam maknuo bočni vent koji je pri 650 RPM-a (50%) puhao u grafičke kartice trenutne idle temperature su gornja: 45°C donja: 43°C pri 21 °C ambijentalne.
Dok je ventilator bio montiran, bile su oko 35-37 °C (ali to je pri 0 RPM-a GPU fanova).

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 19:10 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

A jesam vam dao temu za raspravu :)

Po mojoj nekoj logici, budući da su hladnjaci dizajnirani tako kako jesu, mislim da je bitnija odvodnja toplog zraka koje ventilatori protjeraju pri izlazu iz hladanjaka grafičkih.
Stoga bi bočni logično mogao ispuhivati topli zrak van.
Iako, topli se zrak po fizikalnim svojstvima diže gore, što opet ima smisla pri odvodnji preko gornjeg i stražnjeg ventilatora.

Evo, just for record, nakon što sam maknuo bočni vent koji je pri 650 RPM-a (50%) puhao u grafičke kartice trenutne idle temperature su gornja: 45°C donja: 43°C pri 21 °C ambijentalne.
Dok je ventilator bio montiran, bile su oko 35-37 °C (ali to je pri 0 RPM-a GPU fanova).

Testiraj load.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi hladnjak bio adekvatan za hlađenje ovog proca? - Mora biti iz adm-a, i do 200 kn, prek ne.

De gustibus non est disputandum.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mario1990 kaže...

Koji bi hladnjak bio adekvatan za hlađenje ovog proca? - Mora biti iz adm-a, i do 200 kn, prek ne.

A sve ispod Hyperta T4 nije bog zna sta, Freezer 13 je 92mm izvedba pa ti ga nebi preporucio zbog buke(iako je odlican), sve ispod toga je dosta slabo...LP

15 godina
neaktivan

A ovaj SCYTHE Tatsumi nije baš dovoljan? :)

14 godina
mario1990 kaže...

Mora biti iz adm-a, i do 200 kn, prek ne.

Zašto iz ADMa? LOL.

Za te novce nema boljega odabira od LC CC 120, http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lc+cc+120.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nije za mene, lik tamo kupuje sve pa hoće i to.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mario1990 kaže...

A ovaj SCYTHE Tatsumi nije baš dovoljan? :)

takoder 92mm! no ako stvarno nemres dati 225kn(za T4) tj prek 200kn onda uzmi Thermaltake contac21(92mm)

12 godina
mario1990 kaže...

Za taj cpu sve ispod ovog netriba niti gledat http://www.adm.hr/product.asp?product=zalman-cnps10x-optima-cpu-cooler-fan-120mm-fan-speed-1000rpm-1700rpm-10-170dba-280dba&code=11341ADM

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 19:52 (nicky.sl).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice