Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.673.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Karlek_19 kaže...

Kakva je bomba od coolera ovaj LC 120. Stvarno sam ostao jućer zatećen kad sam ga namontirao na 4460, pod intel burn testom (very high opterećenje) nije proc prešao 50 C. u Sobi oko 20 C. Montaža je ultralaka, noob friendly, jedino treba paziti kad se stavlja vent, lako se porezat kad se one metalne zakačke za vent stavljaju.

Uglavnom za 180kn definitivni best buy.

za duplo manje novaca lc 95 za taj proc ima jednake rezultate, tako da je ovo best buy za jače procove, ali za taj tvoj baš i ne 

kod frenda sam na isti proc stavio lc cc 95 i također proc nije prešao 50 stupnjeva na occt linpack testu i to ljetos kad su temperature bile nešto više

također je nečujan pritom

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

evo, montiran LC-CC-95, pastu nisam skidao nego ostavio istu koja dolazi na cooleru. SS je uzet nakon tocno 1h Prime95, isti napon te clock u oba slucaja, lijepih 20°C dolje, a od malog ni glasa!

veca rezolucija

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 19:19 (definho).

3 0 hvala 0
14 godina
Imam pitanje. Da li je dovoljno jak Silencio fp 120mm 1400rpm na corsair h60 radiator?
Be Water My Friend
13 godina
protjeran
bruslii kaže...
Imam pitanje. Da li je dovoljno jak Silencio fp 120mm 1400rpm na corsair h60 radiator?

vent ispod stock rpm-ova  ja ti nebi to preporucio da stavljas( dakle min 1700rpm)!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
bruslii kaže...

Možda da ubodeš još jedan dodatni corsair vent isti takav kao na H60...

14 godina
Temperatura je ok, al pomalo je bučan, zato bi vas molio da mi preporucite neki da je tih a da je dobar.
Be Water My Friend
12 godina
bruslii kaže...
Temperatura je ok, al pomalo je bučan, zato bi vas molio da mi preporucite neki da je tih a da je dobar.

Za vodeni blok bitno je da ima što veći statički pritisak a dobre tihe ima Noctua.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
Ajde onda ako neko zna dobar noctua 120 mm za h60 pa da kupim
Be Water My Friend
12 godina
bruslii kaže...
Ajde onda ako neko zna dobar noctua 120 mm za h60 pa da kupim

NF-F-12 PWM je meni bio dobar i tih al nikad ga nisam držao na vodenom pa neznam kako se čuje. Svaki vent se više čuje dok goni zrak kroz one guste saće na vodenom bloku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 16:17 (nicky.sl).
14 godina
Evo ovaj sam nasao http://noctua.at/en/nf-f12-pwm.html

Ima li itko da zna pa da kupim, znaci hladim fx 8350 na stock brzini
Be Water My Friend
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Jel zna tko od kud se može naručiti Arctic Cooling i32?

Znam da je early days al složio sam novi komp, stavio ultrahvaljeni Cooler Master 212 EVO i nisam baš zadovoljan razinom buke koju proizvodi.

Ovaj Arctic Cooling za sad vidim jedino na Amazonu - Alzashop, Computeruniverse i nabava ne nalaze ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dosta ljudi je zamijenilo stock ventove svoj vodenih hladnjaka sa tim modelom i povratne informacije su bile vrlo pozitivne.

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

CM Seidon 120 V2.0Silverstone Tundra ili nešto treće? Ovaj Hyper 612 mi jednostavno prevelik i tražim nešto drugo, po mogućnosti vodeno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

kupujem zamjenu za svoj stock cooler sa i5 3350p i zelim da bude sto tisi.

kupit cu u linksu.

da li bi bio dovoljan najjeftini iz njihove ponude LC POWER LC-CC-85 ili se isplati protegnuti do nekog malo skupljeg (kojeg?) ukoliko bi bio tisi?

i moze li mi netko samo u recenici dvije objasniti kako taj hladnjak funkcionira, da li on radi na minimalnim okretajima do nekog povecanja temperature cpu-a? odnosno radi li sve automatski bez ikakvog podesavanja uz mozda eventualnu instalaciju nekakvih drivera?

hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 20:06 (razor1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
razor1988 kaže...

kupujem zamjenu za svoj stock cooler sa i5 3350p i zelim da bude sto tisi.

kupit cu u linksu.

da li bi bio dovoljan najjeftini iz njihove ponude LC POWER LC-CC-85 ili se isplati protegnuti do nekog malo skupljeg (kojeg?) ukoliko bi bio tisi?

i moze li mi netko samo u recenici dvije objasniti kako taj hladnjak funkcionira, da li on radi na minimalnim okretajima do nekog povecanja temperature cpu-a? odnosno radi li sve automatski bez ikakvog podesavanja uz mozda eventualnu instalaciju nekakvih drivera?

hvala! 

85-ica je uzaludna, tebi ce biti dovoljan i lc cc95, no ako zelis "maximalnu" tisinu i hladenje lc-cc120 je vec ustaljeni best-buy & grand-prix u jednom! kaj se tice funkcioniranja ono je takvo da ovi hladnjaci imaju svi pwm 4pinski prikljucak i kad ga ustekas u "4pin cpu fan" na ploci ona ce sve automatski to raditi, dakle u idle-u ce okretaju biti na minimalcu, sto je cpu load veci ventilator ce se sve jace okretati ne?! LP

9 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav ljudi, trebam pomoc pri izboru hladnjaka za ovog g3258 kojeg imam.
Stock hladnjak je tih i ne bunim se, hladi ga ok, ali htio bi se pozabaviti overclockom a nebi rekao da ce ovaj hladnjak to izdrzati.
Koji bi bio najbolji do 150-200kn i isplati li se gledati polovno?

U životu je bitno samo jedno, a to su dvije stvari: red, rad i disciplina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RuBiK kaže...

Pozdrav ljudi, trebam pomoc pri izboru hladnjaka za ovog g3258 kojeg imam.
Stock hladnjak je tih i ne bunim se, hladi ga ok, ali htio bi se pozabaviti overclockom a nebi rekao da ce ovaj hladnjak to izdrzati.
Koji bi bio najbolji do 150-200kn i isplati li se gledati polovno?

LC Power LC CC 120... 

http://www.protis.hr/products/details/cooler-lc-power-lccc120-socket-77511501155115613662011fm1fm2am2am3/84728

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 12:30 (3n3m1).
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel bi za moj cpu i7 3770k stock bio dobar CM Hyper 212+?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Praetorian1 kaže...

Jel bi za moj cpu i7 3770k stock bio dobar CM Hyper 212+?

Naravno da bude dobar i ako se odlučiš klokati taj cooler će ga hladiti kako treba bez prevelike buke ..

lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 15:52 (Taraba).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

pa i ne bas, ivy cpu ima najgori prijenos topline! koliko ce mu pomoci lc 120 mislim da mu taj hyper 212 nebude nis previse bolji...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Davaj savjet onda sta da uzmem :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 17:04 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

Davaj savjet onda sta da uzmem :)

stvarno neznam, koliko uopce novaca mislis potrositi, klokati itd...

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ne mislim klokat. Do nekih 600 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Praetorian1 kaže...

https://www.uzishop.hr/hladnjaci-za-cpu/5516-arctic-liquid-freezer-240.html

12 godina
Praetorian1 kaže...

Zrak je elegantnije i tiše rješenje a pošto je buđet do 600kn uzmi najbolje a pod čim možeš i klokati ako ti ikad padne na pamet

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/nh-d14/

15 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

Ne mislis clockat a dao bi za cooler 600kn? To ti je da besmislenije ne moze, uzmi lc cc 120 ili nesto slicno od 150kn jer su i vise nego dovoljni ako neces clockat.

12 godina
neaktivan

Imam seidona i stvarno ne znam što fali tom hlađenju drži i5 4670 pod punim opterećenjem na 53 stupnja.

Suky
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Je li itko isprobao nešto od Thermal Grizzly proizvoda?
Vidim da se moguneke kupiti u Linksu.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sudy_freak kaže...

Je li itko isprobao nešto od Thermal Grizzly proizvoda?
Vidim da se moguneke kupiti u Linksu.

Jesam ja ... http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/termalne-paste-pitanja-odgovori/115462.aspx?page=37&jumpto=4896860&sort=asc&view=flat

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako nekome treba novi Cooler Master 212 EVO nek pošalje pm. Vidim da su in short supply na nabavi. Ponuda vrijedi samo danas. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice