Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.681.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
bruslii kaže...
Corsair h60 vs seidon 120v ver2
Koji da uzmem od dva navedena

Nijedan, od vodenih ne priznam nijedan koji nije barem 240.

Radije uzmi nešto zračno u tom cjenovnom rangu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...
bruslii kaže...
Corsair h60 vs seidon 120v ver2
Koji da uzmem od dva navedena

Nijedan, od vodenih ne priznam nijedan koji nije barem 240.

Radije uzmi nešto zračno u tom cjenovnom rangu

Slažem se s kolegom, vidim da je h60 oko nekih 650-700kn, tako da si uzmi noctuu nh-d14, koja je puno bolja od njega. Ako baš vodeno, gledaj CM nepton 240m, on ti je 850kn, najjeftinija 240mm solucija

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 20:30 (Tony1999).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

jbga vi ste s 370 kn dosli na zracno od skoro 700kn...seidon 120v ver.2 je odlican za te pare...sljedece "znatno" bolje je valjda h80i gt od 900kn pa onda 240mm koji su pak za koji stupanj bolji...nemojte biti toliko strogi!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 20:43 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
Stjepanj kaže...

jbga vi ste s 370 kn dosli na zracno od skoro 700kn...seidon 120v ver.2 je odlican za te pare...sljedece "znatno" bolje je valjda h80i gt od 900kn pa onda 240mm ...

je odličan je za te pare al nije odličan za hlađenje jednog FX-8xxx. Taj seidon nije ništa jači od jednog "slabašnog" CM hyper 212

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Problem je kaj nije definirao cjenovni rang, seidon je 370kn, dok je h60 oko 650-700.

Bože daj da ovako bude. 

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2016 20:47 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ako hladi mog 4790k na 4,4ghz bez problema, onda ce sigurno imati jos koji stupanj manje s tim zalemljenim fx-om...ne? 370kn stvarno nije puno tko zeli uci u vodeni svijet

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Stjepanj kaže...

jbga vi ste s 370 kn dosli na zracno od skoro 700kn...seidon 120v ver.2 je odlican za te pare...sljedece "znatno" bolje je valjda h80i gt od 900kn pa onda 240mm ...

je odličan je za te pare al nije odličan za hlađenje jednog FX-8xxx. Taj seidon nije ništa jači od jednog "slabašnog" CM hyper 212

Kako je odlican za te pare ako i sam kazes da nije nista jaci od puno jeftinijih coolera?

Stjepanj kaže...

ako hladi mog 4790k na 4,4ghz bez problema, onda ce sigurno imati jos koji stupanj manje s tim zalemljenim fx-om...ne? 370kn stvarno nije puno tko zeli uci u vodeni svijet

Je krasno ti ga hladi a nisi u stanju cinebench zavrtit na iznad 4.6ghz. Jel mozes vrtit prime 28.7 na 4.4ghz?

14 godina
neaktivan
Ljudi pare me ne zanimaju, zamislite kao da biram za džaba između ova dva.
Be Water My Friend
15 godina
protjeran
bruslii kaže...

Znaci biras samo izmedju ta dva i nista drugo ne dolazi u obzir?

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
bruslii kaže...

Znaci biras samo izmedju ta dva i nista drugo ne dolazi u obzir?

Tako je.

Be Water My Friend
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

A onda uzmi corsair, koliko sam upoznat za njih imas 5g garancije, CM samo 2!lp

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Koji procesor uzeti kao upgrade od E5200?

Trebam napomenuti da je on trenutno clockan na 3.5GHz pa bih htio performanse koje su bolje od ovih overclockanih.

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
EZY-E kaže...

Koji procesor uzeti kao upgrade od E5200?

Trebam napomenuti da je on trenutno clockan na 3.5GHz pa bih htio performanse koje su bolje od ovih overclockanih.

Ubodi neki Q6600 ili Q9550 ako si u mogučnosti.

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Evo moja katana 3 crkla :( ... moze preporuka hladnjaka za soket 775  do najvise 250kn. Novo ili polovno nevazno.

RAMPAGE

0 0 hvala 0
12 godina

Kako misliš crkla?

Ako joj je otišao ventilator njega lako zamjeniš.

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Vent radi... al je temp. Dooosta visoka ... kad se nista ne radi bude oko 50c.   Promjenim pastu i stavim stock cooler temp niza.. vratim ovu katanu opet dosta visoka temp. Odnesem  "serviseru" kaze bacaj ca tu katanu gotova je... reka je da nekako vise "ne sjeda" kako triba kaze kad ga upre malo prstom temp. Padne na 35...

RAMPAGE

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Možda bi Thermal Pad poslužio u ovom slučaju, ako netko ima iskustva nek se javi ;)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Meni cooler procesor na 4.8Ghz, drži na primu95 max 57-8 stupnjeva, ali zato VRM gori, dođe na 70st gdje ga gasim. Iako imam vent bočno..nema koristi neš. Tu bi trebao neki custom cooler izvesti jel? 

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
skorvy kaže...

Meni cooler procesor na 4.8Ghz, drži na primu95 max 57-8 stupnjeva, ali zato VRM gori, dođe na 70st gdje ga gasim. Iako imam vent bočno..nema koristi neš. Tu bi trebao neki custom cooler izvesti jel? 

Poštedi mbo i drži FX na 4.5GHz preko toga nema koristi za bilo šta u svakodnevnom radu.Kod žestokog OC neki ljudi stave jedan ili dva 40mm ventilatora tek toliko da pušu po faznim hladnjacima sad koliko to spušta temperaturu nebih znao ali sigurno se radi o par stupnjeva. 

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Procesor je  AMD A10 X4 7850K. Razmišljam o LC POWER LC-CC-95. Normalno, pošto je procesor otključan išao bih na 4 Ghz.

Molim mišljenje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 21:09 (Mac_os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mac_os kaže...

Procesor je  AMD A10 X4 7850K. Razmišljam o LC POWER LC-CC-95. Normalno, pošto je procesor otključan išao bih na 4 Ghz.

Molim mišljenje. 

Radije uzmi LC-cc-120 pogotovo ako je OC-anje u pitanju. Taj mali šta si odabra je dobra zamjena za stock hladnjak ali nije baš za OC

16 godina
neaktivan

Prijedlog je ok, ali imam jedan veliki problem, od matične do bočne stranice imam 156 mm (bez debljine podnožja i cpu-a),a 120-tica je sama 152 mm. Sa podnožjem i debljinom cpu-a sigurno prelazim debljinu kučišta.

Ako imate kakav drugi prijedlog svakako je dobrodošao.

Ps razmišljam o LC-CC-100 samo ga izgleda nema na našem tržištu.....

15 godina

ima, provjeri na www.nabava.net

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ak ti lc cc 120 ne stane, imaš nešto niži ben nevis

2 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Što bi držalo fx 8300 hladnog a relativno tihog, i dobro klokanog? do nekih 500kn. 

Ovaj stock ko može preslušat je*em ga skupa s onim u AMD-u inženjerima koji su ga dizajnirali vakvog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moja preporuka ti je ako se možeš razvući do provjerene noctu-e NH-D14.

Ja imam NH-D15 na svom FX 8320 i prezadovoljan sam sa njom, hladi besprijekorno, a kao da je nemam u kućištu, koliko je tiha.

13 godina
protjeran
Over(C)lock kaže...

Što bi držalo fx 8300 hladnog a relativno tihog, i dobro klokanog? do nekih 500kn. 

Ovaj stock ko može preslušat je*em ga skupa s onim u AMD-u inženjerima koji su ga dizajnirali vakvog.

na njusci kolega kingsbounty prodaje noctua nhd14 za 400kn!lp

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

sto je najbolje sto mogu dobiti za oko 100 KN, ako je uopce isplativo za moj G3258? moze i njuskalo...

EDIT: ne treba odgovor, glupo pitanje, vidim da je to LC-CC-95 

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 6:13 (definho).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kakva je bomba od coolera ovaj LC 120. Stvarno sam ostao jućer zatećen kad sam ga namontirao na 4460, pod intel burn testom (very high opterećenje) nije proc prešao 50 C. u Sobi oko 20 C. Montaža je ultralaka, noob friendly, jedino treba paziti kad se stavlja vent, lako se porezat kad se one metalne zakačke za vent stavljaju.

Još samo moram skužiti kako da na Giga ploči smanjim brzinu vrtnje, tj stavim manual, sada je u silent i u idle se vrti na 800 okr. što je previše, nema potrebe, dosta bi bilo u 500-600 (u full load je bio na oko 1050 okr.).

Uglavnom za 180kn definitivni best buy.

EDIT: AKo zna netko trik kako u biosu smanjiti brzinu vrtnje ventova na Gigabyteu, neka napiše u PM. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 11:08 (Karlek_19).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Instaliraj EasyTune (trebao si ga dobiti na CDu sa mbo) i podesi krivulju koja ti odgovara za pojedini vent.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice