Uzeo bih novu matičnu za intelov procesor znači LGA 775,pa me zanimaju neke stvari. Koliko vidim svi preporučuju MB Gigabyte P35C-DS3 ili Gigabyte P45-DSR, pa mene zanima koja je razlika između tih dviju, a posebno me zanima kakvu ulogu igraju chipseti.
KOJA je razlika između, Intel® 945P & ICH7, North Bridge: Intel G31 South Bridge: Intel ICH7, 1. North Bridge: Intel® P31 Express Chipset 2. South Bridge: Intel® ICH7, North Bridge: Intel P45 Express South Bridge: Intel ICH10, North Bridge: Intel P35 Chipset
South Bridge: Intel ICH9, North Bridge: Intel G31 Express Chipset South Bridge: Intel ICH7.
Napišite nešto koja je razlika, jer je razlika u cijeni ogromna npr. matične sa Intel® 945P & ICH7 chipsetom se mogu kupiti za 250 kuna podržavaju ddr2 memoriju itd., a ovi s North Bridge: Intel P35 Chipset South Bridge: Intel ICH9 chipsetom se nemogu naći ispod 700kn.
Pa ako ima netko tko zna bilo bi lijepo da napiše, jer sigurno 80% ljudi na ovom forumu nema veze o tome i preporučuju drugima Gigabyte P45-DSR matičnu samo zato što je svi drugi preporučuju i što dođe 900kn.