odi u bios i eneblaj ACC(advanced clock colabration)
imo sam x3 720 koji se sada kod stipice_zd i na njemu sam uspio, a sadasnji x3 710 neide nikako...
to govori o tome da moras imat srece:D
odi u bios i eneblaj ACC(advanced clock colabration)
imo sam x3 720 koji se sada kod stipice_zd i na njemu sam uspio, a sadasnji x3 710 neide nikako...
to govori o tome da moras imat srece:D
Jel postoji još koji naćin da se otkljuća 4 jezgra phenina II x3 720 jer ovo što si dao u upustima ja u svom biosu nemam
Moja ploća je:Biostar TA790GX
AMIBios verzija: 08.00.14
Build date:12/08/09
I jer je moguće bios prebaciti na stariju verziju
Link.
Piše da podržava opciju ACC, možda je tvoja starija revizija pa trebaš flešnut BIOS.
Možda ja nešto krivo radim.Jel mi možeš reći šta toćno znaći EC Configuraciju
Možda ja nešto krivo radim.Jel mi možeš reći šta toćno znaći EC Configuraciju
samo trebaš u biosu naći opciju ACC (piše i Advanced Clock Calibration ) i staviti na enabled ( all cores ) i onda snimiti opciju u biosu.
ako toga nema onda moraš flashati bios kako je rekao kolega iznad
sve imaš na youtube,samo upiši phenom x3 720 unlock i izbaciti će ti sigurno nekoliko rezultata u kojima je sve lijepo opisano
Evo skužio sam kako otključati 4 jezgru uglavnom morao sam ući kod t seires pod pc tuning i tamo se nalazi aoc.
Nažalost moja 4 jezgra uopće ne radi,jer kod ekipe koja isto nije uspijel ga ukljćiti na you tube bar dođe do one poćetne slike.
Kod mene ništa samo mi se sve lampice ukljuće.Eto nemam sreće baš sam se namjerio na procesor kojem 4 jezgra ne radi.
Evo skužio sam kako otključati 4 jezgru uglavnom morao sam ući kod t seires pod pc tuning i tamo se nalazi aoc.
Nažalost moja 4 jezgra uopće ne radi,jer kod ekipe koja isto nije uspijel ga ukljćiti na you tube bar dođe do one poćetne slike.
Kod mene ništa samo mi se sve lampice ukljuće.Eto nemam sreće baš sam se namjerio na procesor kojem 4 jezgra ne radi.
Imam ga ja, bez beda mi radi na x4...
Ako ti neće boota uopće, nestabilan je, ništa od 4 jezgre..
Link.
Piše da podržava opciju ACC, možda je tvoja starija revizija pa trebaš flešnut BIOS.
Vezano za reviziju, ploča Gigabyte MA770-UD3 ima više revizija (rev 1.0 ima SB700, rev 2.0 ima SB710, a rev 2.1 ima isto SB710), pa me zanima može li se flešom BIOS-a mijenjat reviziju ili ona ovisi o matičnoj a ne o BIOS-u.
Link.
Vezano za reviziju, ploča Gigabyte MA770-UD3 ima više revizija (rev 1.0 ima SB700, rev 2.0 ima SB710, a rev 2.1 ima isto SB710), pa me zanima može li se flešom BIOS-a mijenjat reviziju ili ona ovisi o matičnoj a ne o BIOS-u.
hehe nemožeš.
Stvar ti je hardwareska, a ne softwareska. Kao što si i rekao rev1.0 ima southbridge 700, a rev2.0 southbridge 710 to nemožeš promjenit.
Nisam ni znao da im v2.1, možda neka sitna promjena na chipsetu u regulaciji, hlađenju, sata/usb konektorima, pci ili pci-e konektorima no mogućnosti biosa su vjerujem skroz iste kao i na rev2.0.
rev1.0
rev2.0 rev2.1
Rev 1.0 ima 4 pinski konektor za napajanje procesora, a rev 2.0 i 2.1 imaju 8-pinski.
Dizajn i raspored komponenti drukčiji u svakoj reviziji.
NB cooler koliko vidim nije se promjenio
...
Link.
hehe nemožeš.
Stvar ti je hardwareska, a ne softwareska. Kao što si i rekao rev1.0 ima southbridge 700, a rev2.0 southbridge 710 to nemožeš promjenit.
Nisam ni znao da im v2.1, možda neka sitna promjena na chipsetu u regulaciji, hlađenju, sata/usb konektorima, pci ili pci-e konektorima no mogućnosti biosa su vjerujem skroz iste kao i na rev2.0.
Pretpostavljao sam da je tako, ali eto ipak sam htio provjeriti. Ma nema veze zato je tu ASRock A770DE+ :)
Pretpostavljao sam da je tako, ali eto ipak sam htio provjeriti. Ma nema veze zato je tu ASRock A770DE+ :)
Evo pogledaj slike gore.