Jeli lagano ostetiti pinove za cpu na mbo-u?

poruka: 47
|
čitano: 5.098
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Jeli lagano ostetiti pinove za cpu na mbo-u?

Mogao bi uzeti u obzir, ali vjerujem da 13to godišnji inžinjeri bolje obavili svoj posao nego 13to godišnji klipani,

jer ipak sa 13 godina biti inžinjer - stvarno znači da imaš neku diodu u tikvi.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Mogao bi uzeti u obzir, ali vjerujem da 13to godišnji inžinjeri bolje obavili svoj posao nego 13to godišnji klipani,

jer ipak sa 13 godina biti inžinjer - stvarno znači da imaš neku diodu u tikvi.

mislio sam da ce izjava kao 13 godisnji inzinjer gledajuci iz danasnje perspektive na svijet biti djelomicno humoristicno...na moju zalost se to nije dogodilo...soz ako te to uvrijedilo :P

eh sad nije bas 13 godisnji klipan (ima 16 :/ ) :P

15 godina
protjeran

Yebiga, postoji Ju-Bi-To "How to" tutoriali,

te sa samom pločom i procesorom dobiješ manual (uputstvo) kako instalirati CPU pravilno u socket.

Ako si shebao, priznaj, bit će ti lakše.

Najbolje je kad netko nakon nekog vremena prizna i kaže "teško je ušlo u početku i onda sam okrenuo i ušlo je".

Nejde na silu u socket, vjerovatno niste pazili gdje su "zupci" kod CPU-a i socketa.

Što se može napraviti? Može se pokušati poravnati. Ako ništa nije puklo i nitko nije ravnao sto puta,

neće biti problema poravnati. Vjerujem da Hon Hai i Lotus imaju jako veliki stupanj provjere zbog Intelovog

strogog standarda provjere kakvoće kvalitete. Ali to oni dobro naplate.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Yebiga, postoji Ju-Bi-To "How to" tutoriali,

te sa samom pločom i procesorom dobiješ manual (uputstvo) kako instalirati CPU pravilno u socket.

Ako si shebao, priznaj, bit će ti lakše.

Najbolje je kad netko nakon nekog vremena prizna i kaže "teško je ušlo u početku i onda sam okrenuo i ušlo je".

Nejde na silu u socket, vjerovatno niste pazili gdje su "zupci" kod CPU-a i socketa.

Što se može napraviti? Može se pokušati poravnati. Ako ništa nije puklo i nitko nije ravnao sto puta,

neće biti problema poravnati. Vjerujem da Hon Hai i Lotus imaju jako veliki stupanj provjere zbog Intelovog

strogog standarda provjere kakvoće kvalitete. Ali to oni dobro naplate.

nisam ja postavljao pa nemam pojma kako je stavljano...samo sam otvorio topic da se raspitam u vezi toga i da vidim dali se moze taj prob nekako rijesiti (sto si ti upravo ovdje odgovorio)...budem usliko sutra kod njega pa stavim tu...pa slobodno komentiraj, mos ga i cimnuti te mu ispraviti pinove ako ti se da :P

17 godina
Don Kihoty kaže...

To je izgoreni pin, ne savijeni pin. Nije isto.

znam da je izgoren,stavio sam link jer je lik dobio već rabljenu ploču i vračenu u trgovinu neispravnu,pa možda je to i ovdje slučaj

http://www.youtube.com/watch?v=QsLjkDkWhtU
15 godina
protjeran

Ako je ploča iz EZY-a, nije sto posto rabljena.

Ako je iz MSAN-a, onda ne mogu garantirati, jer oni "dilaju" i RMA ploče.

Ako je ADM koristio, to me ni ne zanima.

"Može bit a i nemora."

17 godina
Re: Zar je tak lagano ostetiti pinove za cpu na mb
blow kaže...

Evo frend mi je nedavno kupio z68 gen3 i i5 2500k...te je sam sastavljo pc (a ima vec iskustva s time).

Nakon sto je slozio sve nije mu radila graficka (nije bilo slike) pa je upalio comp preko integrirane grafe na compu i sve je radilo.Zakljucio je da nesto nevalja s pce utorom pa je odnio cjeli comp u adm(di ga je i kupio). Servis je zakljucio da je ostetio pinove na socketu za cpu na maticnoj, odbio mu jamstvo i reko da mora kupiti novu plocu...mislim ja imam tu istu konfu, cak sam ju i sam sastavljo(a nemam bas iskustva s time pa nisam nista ostetio)...jeli dolazi u pitanje pograska u proizvodnji ili nesto itd...?

Ajd pojasni ovo boldano. Jel odnio komp sa procesorom na maticnoj, na socketu? Ako jeste onda nisu fizicki osteceni pinovi jer sumnjam da bi tvoj frend uspio staviti proc na socket a da se ne poklapaju zuti trokuti. Dakle ako je tako onda je vjerojatno tvornicka greska u pitanju i ADM mulja. 

15 godina
protjeran

Naravno da nebi uspio ubaciti CPU u socket.. prvi put... Ali pitanje je "što se desilo" dok je shvatio da "gura" u "krivu rupu". {#}

17 godina

Pa ako ima iskustva sa slaganjem, a pise da ima, nije valjda blesav da na silu gura novi proc na socket!

Procesor se mora samo spustiti na socket i mora leci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 21:44 (Eld).
15 godina
protjeran
Eld kaže...

Pa ako ima iskustva sa slaganjem, a pise da ima, nije valjda blesav da na silu gura novi proc na socket!

Doživio sam da tip NOGOM nagura DDR2 u DDR1 DIMM i "uključi" (ovaj, upali) PC.

Mene više ništa ne može iznenaditi.

17 godina

Ne kazem ja Done da nije nemoguce. Ali mislim da bi u tom slucaju zeznio malo vise od tri pina i sumnjam da samo i jedino grafika ne bi radila. Ja sam u trenutku pada koncentracije na svom Phenomu jednim laganim potezom savio vise od 10-ak pinova. (Koje sam srecom iglom uspio procesljati)

13 godina
neaktivan
Eld kaže...
blow kaže...

Evo frend mi je nedavno kupio z68 gen3 i i5 2500k...te je sam sastavljo pc (a ima vec iskustva s time).

Nakon sto je slozio sve nije mu radila graficka (nije bilo slike) pa je upalio comp preko integrirane grafe na compu i sve je radilo.Zakljucio je da nesto nevalja s pce utorom pa je odnio cjeli comp u adm(di ga je i kupio). Servis je zakljucio da je ostetio pinove na socketu za cpu na maticnoj, odbio mu jamstvo i reko da mora kupiti novu plocu...mislim ja imam tu istu konfu, cak sam ju i sam sastavljo(a nemam bas iskustva s time pa nisam nista ostetio)...jeli dolazi u pitanje pograska u proizvodnji ili nesto itd...?

Ajd pojasni ovo boldano. Jel odnio komp sa procesorom na maticnoj, na socketu? Ako jeste onda nisu fizicki osteceni pinovi jer sumnjam da bi tvoj frend uspio staviti proc na socket a da se ne poklapaju zuti trokuti. Dakle ako je tako onda je vjerojatno tvornicka greska u pitanju i ADM mulja. 

odnio je komp sastavljen u adm...kuciste,mbo,cpu,gpu,ram,nap i hdd...sve je radilo osim grafe(nije davala sliku)...

15 godina
protjeran

SB ima PCI-E linije integriran u CPU, ako ti kontakti ne ostvaruju kontakt - PCI-E neće raditi.

13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Eld kaže...

Doživio sam da tip NOGOM nagura DDR2 u DDR1 DIMM i "uključi" (ovaj, upali) PC.

Mene više ništa ne može iznenaditi.

HAHAHA :P...uljepšo si mi dan

13 godina
neaktivan
Eld kaže...

Procesor se mora samo spustiti na socket i mora leci.

kolko sam cuo nije upotrebljavao nogu,cekic i ostale pomocne alate

17 godina
blow kaže...

Servis je zakljucio da je ostetio pinove na socketu za cpu na maticnoj, odbio mu jamstvo i reko da mora kupiti novu plocu...?

Ja se kladim da je ta Asrockica iz MSAN-a jer je to tipičan njihov potez, obavezno slikat hw prije reklamacije, još ti vrate slike socketa sa nekim turbo makro objektivom gdje vidiš usput i protone i neutrone kao dokaz njihove tvrdnje da su pinovi krivi

clock2much
13 godina
neaktivan
Cele303 kaže...
blow kaže...

Servis je zakljucio da je ostetio pinove na socketu za cpu na maticnoj, odbio mu jamstvo i reko da mora kupiti novu plocu...?

Ja se kladim da je ta Asrockica iz MSAN-a jer je to tipičan njihov potez, obavezno slikat hw prije reklamacije, još ti vrate slike socketa sa nekim turbo makro objektivom gdje vidiš usput i protone i neutrone kao dokaz njihove tvrdnje da su pinovi krivi

eh... da se sjetio slikati...ostavio je sada maticnu u adm-u i dao im da ih isprave(no naravno na vlastitu odgovornost)...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice