Izbor mbo!

poruka: 17
|
čitano: 2.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izbor mbo!

Savjet za mbo do 1000kn sa novijim čipsetom koja podržava p4/core 2/quad procesore!Trenutno koristim p4 a kasnije se mislim prebacit na core2/quad procesore

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izbor mbo!
Galaxy kaže...

Savjet za mbo do 1000kn sa novijim čipsetom koja podržava p4/core 2/quad procesore!Trenutno koristim p4 a kasnije se mislim prebacit na core2/quad procesore

Hvala!

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_78&products_id=5421 Namigiva

Za ostatak si kupiš RAM il kaj već... :)
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
neaktivan
Izbor mbo!
P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izbor mbo!

Šta mislite o ovoj ploči??

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010123

Ima li tko ovu plocu?kako stoji sa overclockom?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Galaxy kaže...

Šta mislite o ovoj ploči??

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010123

Ima li tko ovu plocu?kako stoji sa overclockom?

Loš izbor. Gledaj P45 ploče. :)
P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
17 godina
neaktivan
Izbor mbo!

U zadnje vrijeme dosta ljudi cujem ima problem sa "DLP Latency"  na gigabyte plocama... to se eventualno rijesi, ali mozda bolje da pogledas neki Abit ili ASUS za svaki slucaj da ne naletis na neku takvu plocu...

Ovo ti je dosta solidna ploca za nekih 1100kn:  http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.346

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izbor mbo!

Ali ploca trenutmo ne podržava P4 procesore

MBO ASUS P5Q-E

Osnovne karakteristike
Socket 775
CPU

* Intel Celeron
* Intel Celeron D
* Intel Core 2
* Intel Core 2 Extreme
* Intel Pentium D
* Intel Quad Core
* Intel Quad Core 2

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2008 13:42 (Galaxy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izbor mbo!

Ovo pise za CPU support kod ASUS-a:

LGA775 socket for Intel® Core™2 Extreme/Core™2 Quad/Core™2 Duo/Pentium® dual-core/Celeron® dual-core/Celeron® processors
Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors
Supports Intel® 45nm multi-core CPU

Sad pretpostavljam, ako imas S775 Pentium, moralo bi radit...

Ali valjda ce se jos netko javit ko je 100% siguran...

0 0 hvala 0
17 godina
Izbor mbo!

Imam sličan problem pa molim nekoga da odgovori (objasni):

Mislim kupiti matičnu ploču ASUS P5KPL/1600, iG31 i neki procesor do 500, 600 Kn. Zanima me koji procesori mogu raditi na toj ploči? Konkretno, zanima me može li raditi DualCore E2200 ili Celeron E1400? U uputstvima piše:

LGA775 socket for Intel® Core™ 2 Quad / Core™ 2 Duo
/ Core ™ 2 Extreme / Pentium® Extreme / Pentium® D
/ Pentium® 4 / Celeron® processors
Supports Intel® next generation 45nm CPU
Supports Enhanced Intel SpeedStep® Technology (EIST)
Supports Intel® Hyper-Threading Technology
*Refer to www.asus.com for Intel CPU support list

Ovdje nije naveden DualCore procesor (a isto je LGA775) i sve mi djeluje jako zbunjujuće pa molim da mi malo razjasnite.

Namjena budućeg računala je nezahtjevan rad u uredu.

Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors - što znače ovi brojevi? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 19:48 (Sley).

0 0 hvala 0
16 godina
Gilbert kaže...
 Kakva je ova, zna li itko!
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
Gilbert kaže...
 OK, postiže visoke taktove, brza, novi chipset, bogato opremljena, međutim skuplja od Gigabajtice iste klase -> P45-DS3R
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
16 godina
kompotko kaže...
markoal kaže...
Gilbert kaže...
 OK, postiže visoke taktove, brza, novi chipset, bogato opremljena, međutim skuplja od Gigabajtice iste klase -> P45-DS3R
 Thx, znaci sve se sa nju more stavit, ima crossfire,sli, ili ne!
17 godina
neaktivan
markoal kaže...
 Thx, znaci sve se sa nju more stavit, ima crossfire,sli, ili ne!
 CF -> 8x + 8x
SLI nije podržan kod Intelovih ploča.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
16 godina
Izbor mbo!

ostani sada na ploci koju imas, 17.11. dolaze nehalmi, x58 chipset, ako se mislis na bilo sta prebacivat prebacuj se na to (ustvari bit ce u novom Bug-u vjerojatno testirani - barem se nadam - pa ce reci cijenu i koliko su jaci od core2). to je moje misljenje... sada kupovat plocu pa onda kasnije proc... nema smisla, ako ti sve radi sada zadrzi pa pricekaj ovo pa onda odluci oces prelazit na i7 ili ces ipak na core2, ali po nizim cijenama

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

neku gibayte P45 po mogucnosti da podrzava crossfire

netko je reko da intelove ploce ne podrzavaju SLI sto nije istina...podrzavaju nove x58
Rhodin kaže...

ostani sada na ploci koju imas, 17.11. dolaze nehalmi, x58 chipset, ako se mislis na bilo sta prebacivat prebacuj se na to (ustvari bit ce u novom Bug-u vjerojatno testirani - barem se nadam - pa ce reci cijenu i koliko su jaci od core2). to je moje misljenje... sada kupovat plocu pa onda kasnije proc... nema smisla, ako ti sve radi sada zadrzi pa pricekaj ovo pa onda odluci oces prelazit na i7 ili ces ipak na core2, ali po nizim cijenama

vec su izasli u at.
evo i linkova
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2008 18:49 (ShadoW).
16 godina
neaktivan
Sley kaže...

Imam sličan problem pa molim nekoga da odgovori (objasni):

Mislim kupiti matičnu ploču ASUS P5KPL/1600, iG31 i neki procesor do 500, 600 Kn. Zanima me koji procesori mogu raditi na toj ploči? Konkretno, zanima me može li raditi DualCore E2200 ili Celeron E1400? U uputstvima piše:

LGA775 socket for Intel® Core™ 2 Quad / Core™ 2 Duo
/ Core ™ 2 Extreme / Pentium® Extreme / Pentium® D
/ Pentium® 4 / Celeron® processors
Supports Intel® next generation 45nm CPU
Supports Enhanced Intel SpeedStep® Technology (EIST)
Supports Intel® Hyper-Threading Technology
*Refer to www.asus.com for Intel CPU support list

Ovdje nije naveden DualCore procesor (a isto je LGA775) i sve mi djeluje jako zbunjujuće pa molim da mi malo razjasnite.

Namjena budućeg računala je nezahtjevan rad u uredu.

Compatible with Intel® 05B/05A/06 processors - što znače ovi brojevi? Hvala!

Može ti E2220 na tu ploču. Ali za nezahtjevan rad u uredu bi preporučio ovu...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
ShadoW kaže...

neku gibayte P45 po mogucnosti da podrzava crossfire

netko je reko da intelove ploce ne podrzavaju SLI sto nije istina...podrzavaju nove x58
Rhodin kaže...

vec su izasli u at.
evo i linkova
 ma nisu jos izasli, sluzbeni datum izlaska je 17.11. i nitko ih nece prodavati unaprijed, ovi su vjerojatno postavili cijene unaprijed ali se do onda nemre kupovat.... ipak malo su visoke cijene, puno vislje nego sam se nado jer receno je retail od oko 300$, a na 1000 komada oko 280$ ovaj nasjlabiji model. ja sam racuno kod nas oko 1700-1800kn, a ovi prodaju za 320E sto je oko 2250kn... puno previse, pogotovo sto ce kod nas vjerojatno biti i skuplje ispocetka
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice