Ivy bridge info

poruka: 530
|
čitano: 77.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Ivy bridge info
kalko1212 kaže...

Hmm ovdje je čovjek napravio 4.7GHz, rekli ste mu da ga može držati 24/7 na tom taktu. Mislim staviti Noctu NH-D14 pa ne znam da li to radi kakvu razliku.

Procesor mu sigurno nije stabilan na tom naponu i nema te temperature u full loadu, Linx je vrtio sa samo 700MB usagea ram memorije, sa all memory opcijom bi to otislo u nebesa jer se onda optereti IMC.Meni je razlika dobrih 10C sa all memory i 700MB na PII B55 X4, IMC ga ludacki ugrije kao i svaki CPU.

Uostalom zasto i ici vise od 4.4GHZ kad na taj takt ide sa 1.1-1.2V, dobitak je ogroman a potrosnja malena.Nakon tog takta skaliranje sa naponom je mnogo losije, puno napona a malo dobitka na taktu.

clock2much
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
kalko1212 kaže...

Hmm ovdje je čovjek napravio 4.7GHz, rekli ste mu da ga može držati 24/7 na tom taktu. Mislim staviti Noctu NH-D14 pa ne znam da li to radi kakvu razliku.

Procesor mu sigurno nije stabilan na tom naponu i nema te temperature u full loadu, Linx je vrtio sa samo 700MB usagea ram memorije, sa all memory opcijom bi to otislo u nebesa jer se onda optereti IMC.Meni je razlika dobrih 10C sa all memory i 700MB na PII B55 X4, IMC ga ludacki ugrije kao i svaki CPU.

Uostalom zasto i ici vise od 4.4GHZ kad na taj takt ide sa 1.1-1.2V, dobitak je ogroman a potrosnja malena.Nakon tog takta skaliranje sa naponom je mnogo losije, puno napona a malo dobitka na taktu.

A da li Noctua šta mijenja? 

Kalko1212 ingame
13 godina
protjeran
Ivy bridge info

Ne, TDP IB-a je prevelik cim se ode preko 1.25-1.3V, lijepo si kupi malo bolji plocu, 3570K i neki okej coolercic pa ga pukni na 4.2-4.4GHZ sa sto manjim naponom i uzivaj.

Inace, prema ovome sto sam vidio za razliku od SB-a IB je bolji undervolter, dok je SB bolji clocker.

clock2much

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ne, TDP IB-a je prevelik cim se ode preko 1.25-1.3V, lijepo si kupi malo bolji plocu, 3570K i neki okej coolercic pa ga pukni na 4.2-4.4GHZ sa sto manjim naponom i uzivaj.

Inace, prema ovome sto sam vidio za razliku od SB-a IB je bolji undervolter, dok je SB bolji clocker.

Ja namjeravam uzeti ASRock Extreme 4 Z77. Znam da je IB lošiji clocker, no uzeti ću Noctu i testirati.

Kalko1212 ingame
13 godina
protjeran
kalko1212 kaže...

Ja namjeravam uzeti ASRock Extreme 4 Z77. Znam da je IB lošiji clocker, no uzeti ću Noctu i testirati.

Ploca je super, na cooler ces samo baciti novce, dovoljan ti je CM212 EVO/Xigmatek Gaia/Mugen.

clock2much
14 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...
Vegeta kaže...
kalko1212 kaže...

Jedno pitanje hoće li i5 3570K biti stabilan na 4.8GHz 24/7 i malo većim naponom od stock?

Ne, budi sretan ako budes imao 4.5GHZ sa okej naponom i temperaturama, ti clockovi su cisti snovi na IB.

Vecina IB procesora staje na 4.5 GHz zbog temperature, fin broj moze na 4.6 GHz, iznad toga treba debele sreca.

Ali ima i onih idiotskih primjeraka sto mogu max 4.4 GHz, do sada nisam vidio ni jedan IB procesor koji nije mogao na 4.4 GHz, tako da ti je to poprilicno zagarantovana cifra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 22:23 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
kalko1212 kaže...

Ploca je super, na cooler ces samo baciti novce, dovoljan ti je CM212 EVO/Xigmatek Gaia/Mugen.

Ma uzeti ću Noctu da budem siguran, zato jer ću testirati kako radi na kakvom naponu.

Kalko1212 ingame
14 godina
Ivy bridge info

Da li itko zna kad će napokon i3 ivyi doć do nas? Kolko znam po orginalnom planu je trebao u kolovozu, a sad već kraj mjeseca pa ništa. Glupo bi mi bilo sad ćopit SB i3 da bi kroz par dana-tjedana stigao IB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ivy bridge info

Pozdrav svima

Ovako,mene zanima koji je procesor bolji za IGRANJE:i5 2500k ili i5 3570k?

Ako mi možete reći s kojim ću dobitit više FPS-a

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima

Ovako,mene zanima koji je procesor bolji za IGRANJE:i5 2500k ili i5 3570k?

Ako mi možete reći s kojim ću dobitit više FPS-a

Hvala

Kupi si onaj koji mozes pronaci za manje novaca, razlike medu njima u gamingu nema a biti ce je eventualno u korist 3570K kada PCIE 3.0 bude potreban za potpuno koristenje kartice, to jest kada PCIE 2.0 bude usko grlo.

Svakako to neces skoro vidjeti.

clock2much
17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

Evo pojavili su se 22nm i3 procesori u Linksa, cijene oko 100kn skuplje od i3 Sandy-a. link

Znači 2 jezgre, 4 threada, takt 3.3GHz. S obzirom na Ivy vs Sandy, ovaj i3-3220 bi trebao biti oko 5% brži od starog i3-2120.

Moj PC  
2 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
Ivy bridge info

ja sam narucio 3770k + asrock Z77 extream4, jos mi nedostaje noctua NH D-14 pa cemo testirati kako radi na 4.4 Ghz. Javim rezulatate :)

jedno pitanje, malo se citao testove pa vidim da IB OC na 4.4 Ghz daje slicne rezultate kao i SB clockan na 4.6 Ghz zbog brzine clock memorije?
drugo pitanje, koliko je ustvari bitan PCI-e 3.0 (kojeg podrzava Ib) u odnosu na PCI-e 2.0 (SB) ? (planiram jednog dana ici sa Crossfire Lightning 7970)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 10:49 (MegaTheJohny).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaTheJohny kaže...

ja sam narucio 3770k + asrock Z77 extream4, jos mi nedostaje noctua NH D-14 pa cemo testirati kako radi na 4.4 Ghz. Javim rezulatate :)

jedno pitanje, malo se citao testove pa vidim da IB OC na 4.4 Ghz daje slicne rezultate kao i SB clockan na 4.6 Ghz zbog brzine clock memorije?
drugo pitanje, koliko je ustvari bitan PCI-e 3.0 (kojeg podrzava Ib) u odnosu na PCI-e 2.0 (SB) ? (planiram jednog dana ici sa Crossfire Lightning 7970)

Nije zbog brzine memorije već je jednostavno tako, Tri-Gate je nekako na neki način donio tih 5% prednosti Ivya nad Sandyjem kad su na istom clocku. Bar ja tako mislim.

PCI-e 3.0 sad nije baš bitan, al za sljedeću generaciju kartica bi mogao biti. Ima testova sa GTX690 i PCI-e 2.0 je još uvijek dovoljan, ima par igara koje malo traže više propusnosti ali sve je to u malom postotku i razlika u odnosu na PCI-e 3.0 je minimalna.

14 godina
Ivy bridge info

Slijedece 2 generacije single GPU kartica nece biti botleneckane od strane PCIE 2.0 slota, iako naravno nije lose odmah ubosti kakav 3770K i Gen3 plocu pa si miran.

clock2much

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ivy bridge info
sad kad ovo sve citam dode mi da se zapitam dali sam trebao kupiti SB 2600K. ufff

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaTheJohny kaže...
sad kad ovo sve citam dode mi da se zapitam dali sam trebao kupiti SB 2600K. ufff

Nisi, ovako si miran za budućnost. Gledaj to ovako: Imaš najnoviji krik tehnologije, 22nm, Tri-Gate, PCI-e 3.0, mala potrošnja. Uz default napon ga digneš do nekih 4.4GHz to je to. Zagrijavanje i potrošnja neće porasti znatno. Da si uzeo i7-2600K za iste performanse bi trebao ganjati 4.6GHz, a za to traži dosta napona, što za sobom povlači i dosta veću potrošnju.

17 godina
Ivy bridge info

Ako je štedljivost u pitanju onda + za Ivy ali za performanse i overclock Sandy all the way...

2600K sam držao 4.6 1.28V dok je 3770K tražio 1.27V, to i nije baš neka razlika u naponu a Sandy je pritom debelo hladniji, 3770K nije htio bootat 5.0GHz nikako dok je 2700K vrtio bencheve na 5.5GHz bez pardona

Ima koji Ivy da je bolji? Hlađenje Noctua NH-D14, 5.5GHz Cinebench

clock2much
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy bridge info

A kakve mi koristi od takvih clockova? Gledam što je najbolje za 24/7, a trenutno mi je 4.4GHz i 1.13v na i7-3770k pravi sweetspot. Za 4.5GHz već traži 1.178v, tako da je 4.4GHz taman, ne volim visoke napone.

Sandy je 5x bolji za bencheve, poteže više, al kad bolje pogledaš - nikakve koristi od toga kad ga ne mogu držati 24/7 tako zbog velikog napona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Penryn kaže...

A kakve mi koristi od takvih clockova? Gledam što je najbolje za 24/7, a trenutno mi je 4.4GHz i 1.13v na i7-3770k pravi sweetspot. Za 4.5GHz već traži 1.178v, tako da je 4.4GHz taman, ne volim visoke napone.

Sandy je 5x bolji za bencheve, poteže više, al kad bolje pogledaš - nikakve koristi od toga kad ga ne mogu držati 24/7 tako zbog velikog napona.

da tako nesto i ja ciljam.... kakva ti je temperatura na 4.4 Ghz i koje hladilo koristis ?

s obzirom da neman iskustva sa clockanjem, dali je optimalno da I7 3770k radi na 1.13V ili ovisi kakve sam srece :)

17 godina
neaktivan
MegaTheJohny kaže...

da tako nesto i ja ciljam.... kakva ti je temperatura na 4.4 Ghz i koje hladilo koristis ?

s obzirom da neman iskustva sa clockanjem, dali je optimalno da I7 3770k radi na 1.13V ili ovisi kakve sam srece :)

Koristim Zalman Performa, i temperature stoje oko 65C u Prime95 AVX stress testu, al računaj da je sad vruče i sve to, tako da će zimi to bit za 10C niže.

Pa, za početak ti je najbolje ostavit sve na default jer stvarno nemaš potrebe za ganjanjem visokih taktova, osim ako se ne baviš rendanjem ili nečim sličnim. Za igre na tvorničkih 3.7GHz je više nego dovoljan. 

E sad, koliko će tvome trebati napona na 4.4GHz ovisi o tome kakav primjerak te dopadne. Ja sam imao sreće pa me dobao jedan od boljih, a sad ne znam kakvi su ovi najnoviji.

Ugl. za 24/7 ja bi osobno držao se oko 1.2v, ne više od toga. Ali to sam samo ja, ekipa sa stranih foruma ih gaze sa 1.35v pa i više i zasad nema problema, osim visokih temperatura.

17 godina
Penryn kaže...

S druge strane kakve ti koristi od tako malih napona kad je Ivy uvijek topliji od Sandy-a, 3770K 4.5 1.21V je topliji 15°C od 2600K 4.6 1.28V, ok ako nekog veseli downvoltanje ali kod overclocka je možda 10kn manja mjesečna struja, meni je draže da mi je proc za 24/7 hladniji nego da potroši par kuna manje

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 14:21 (Cele303).
17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

S druge strane kakve ti koristi od tako malih napona kad je Ivy uvijek topliji od Sandy-a, 3770K 4.5 1.21V je topliji 15°C od 2600K 4.6 1.28V, ok ako nekog veseli downvoltanje ali kod overclocka je možda 10kn manja mjesečna struja, meni je draže da mi je proc za 24/7 hladniji nego da potroši par kuna manje

Evo da se još 1 put ponovim:

Imam i7-2600 u drugom kompu, sve default, sa Zalman Performom dolazi do 50C u primeu. Sad sam Performu preselio o komp sa i7-3770k, 4.4GHz @ 1.13v - temperatura oko 65C. Isti broj rpm, isti mount, sve isto.

I sad 100% mogu potvrditi, jer sam isprobavao više puta, Sandy puno više zagrije Performu. Aida javlja 50C na jezgrama, a na dodir je to oko 45C, ugl. se osjeti poprilična toplina. Sad sa i7-3770k javlja 65C a na dodir je pa jedva 40C, ali doslovno, mlako samo. 

Da ne spominjem i7-2600 @ 4GHz, išao bi do 60C a količina topline koja bi izlazila iza performe je puuno veća nego mi je sad sa ivy-em na 4.4GHz.

A evo, reci, jel ovih 65C puno i opasno za Ivy? Bez obzira što je prijenos topline lošiji, još uvijek je unutar dobrih temp.

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Cele303 kaže...

Imam i7-2600 u drugom kompu, sve default, sa Zalman Performom dolazi do 50C u primeu. Sad sam Performu preselio o komp sa i7-3770k, 4.4GHz @ 1.13v - temperatura oko 65C. Isti broj rpm, isti mount, sve isto.

I sad 100% mogu potvrditi, jer sam isprobavao više puta, Sandy puno više zagrije Performu. Aida javlja 50C na jezgrama, a na dodir je to oko 45C, ugl. se osjeti poprilična toplina. Sad sa i7-3770k javlja 65C a na dodir je pa jedva 40C, ali doslovno, mlako samo. 

Da ne spominjem i7-2600 @ 4GHz, išao bi do 60C a količina topline koja bi izlazila iza performe je puuno veća nego mi je sad sa ivy-em na 4.4GHz.

A evo, reci, jel ovih 65C puno i opasno za Ivy? Bez obzira što je prijenos topline lošiji, još uvijek je unutar dobrih temp.

na dodir-jel ti imaš termometar u prstima {#}?ili imaš kakvu diodu kaj mjeriš temp. na dodir? 

Što ga više lome-to ga više volim!
17 godina
neaktivan
bahrija kaže...

na dodir-jel ti imaš termometar u prstima {#}?ili imaš kakvu diodu kaj mjeriš temp. na dodir? 

A misliš da bi govorio ovo sve da nije tako? Pa nisam lud, znam koliko mi je prije sandy ugrijao performu i koliko je sad ivy ugrije. Isto tako gledam i regulaciju napona koliko se grije, uvijek kad nešto novo uzmem pratim sve živo koliko se i kako grije.

btw. koliko sam hardvera ispipkao, koliko sam se puta opekao, poprilično dobro znam na dodir odrediti temperaturu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 14:49 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
bahrija kaže...

A misliš da bi govorio ovo sve da nije tako? Pa nisam lud, znam koliko mi je prije sandy ugrijao performu i koliko je sad ivy ugrije. Isto tako gledam i regulaciju napona koliko se grije, uvijek kad nešto novo uzmem pratim sve živo koliko se i kako grije.

btw. koliko sam hardvera ispipkao, koliko sam se puta opekao, poprilično dobro znam na dodir odrediti temperaturu. {#}

onda si ti pravi majstor{#},..kad imaš temperaturu onda samo prst staviš toplomjer ti uopče netreba {#}

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Cele303 kaže...

Po ko zna koji put, temperature SB i IB se ne mogu da mjere, SB vrsi vece oslobođanje toplote.

65C je rocksolid, FTW, beton, UBER sigurno za IB.

17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Po ko zna koji put, temperature SB i IB se ne mogu da mjere, SB vrsi vece oslobođanje toplote.

Da, samo želim pokazati kako se Ivy zapravo manje grije od Sandy-a. I sa puno lošijim prijenosom topline, i sa lošim TIM-om opet se drži unutar solidnih temperatura.

Najjednostavnije je to ovako pogledati - do koliko se ivy grije sa stock coolerom do tu su definitivno sigurne temp. Zašto? Zato jer je intel dao garanciju da će 3 godine raditi sve normalno sa stock coolerom, a koliko viđam po stranim forumima, ljudima sa stock coolerom zna uhvatiti i 90C bez problema.

@bahrija: A rugaj se ti, al nisi daleko od istine. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2012 15:22 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Leopard_st kaže...

Da, samo želim pokazati kako se Ivy zapravo manje grije od Sandy-a. I sa puno lošijim prijenosom topline, i sa lošim TIM-om opet se drži unutar solidnih temperatura.

Najjednostavnije je to ovako pogledati - do koliko se ivy grije sa stock coolerom do tu su definitivno sigurne temp. Zašto? Zato jer je intel dao garanciju da će 3 godine raditi sve normalno sa stock coolerom, a koliko viđam po stranim forumima, ljudima sa stock coolerom zna uhvatiti i 90C bez problema.

@bahrija: A rugaj se ti, al nisi daleko od istine. {#}

ak ti se sandy bolje grije-prodaj ga meni-nije frka {#}

17 godina
neaktivan
bahrija kaže...

ak ti se sandy bolje grije-prodaj ga meni-nije frka {#}

Što al bi uzeo zaključanog sandy-a? Moj je non K verzija, radi veselo undervoltan u HTPC-u pod Freezerom 7 Pro, tiho i hladno. {#}

14 godina
Ivy bridge info

SB se ne grije vise od IB-a, IB losije prenosi toplinu na cooler pa se sam CPU vise zagrijava dok SB ima nize temperature ali je kod njega prisutna veca disperzija topline na cooler i okolinu.

clock2much

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice