dosta pimplav posao, ja sam uspio popigati pin, ali izravnalo se sve na kraju....
Intel Xeon soc. 771 na soc. 775
- poruka: 704
- |
- čitano: 161.810
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Bok,
kako mi je trenutno veća nadogradja kompa propala, razmišljam si možda ugraditi Xeon na svoju matičnu Gigabyte 965-DS3 rev.3.3. pa ako može mala pomoć.
Stari komp:
Core 2 Duo E6400 2,3 MHz
Thermaltake Ruby Orb Cooler
Gigabyte 965-DS3 rev.3.3.
Chieftec PS 550W
Kingmax DDR2 1GB (800 MHz) x 2
Leadtek GF 7900 GT TDH 256 MB
Koje modele Xeona mogu ugraditi?
Gledao sam ova 3 pa može prijedlog koji odgovaraju i koji se po vama isplati:
Xeon L5420 - 250 kn s adapterom
Xeon E5420 - 200 kn s adapterom
Xeon E5472 - 34$ - vidim da je ekipa s foruma već kupila isti
Ili prijedlog nekih drugih?
Kakav je potencijal overclocka procesora na ovoj matičnoj?
Da li je potrebno još 2 GB RAM-a nabaviti?
Thx
Mozes si stavis Xeon na tu maticnu bez problema....
Sve sto ima FSB 1333 MHz moze na tu maticnu...
Kakav ce biti potencijal za clock sve ovisi o vrsti Xeon-a kojeg mislis kupit [nezam kakav je OC potencijal tvoje maticne] (na stock-u se osjeti razlika i vise nego dovoljno)
Imat vise RAM-a nebi skodilo medutim danas je ddr2 jako skup te ga skoro ni nema u trgovinama...
Grafika je isto vec zastarila (nekada je bila best buy 2006. godine)
PS: Na slici mozes vidjet koji Xeon-i imaju FSB do 1333MHz, prema tome i trazit doticne
Jučer mi je stigao proc ( baš na moj rođendan :) ) još moram kupit hladnjak pa javim kako je prošla ugradnja. LP!
SR! , pa probaj sa stock hladnjakom nije baš da se ovi 80w procesori baš griju....
Hvala ;) probat ću onda sa stock hladnjakom. A hoće li i u igrama bit temperatura u granicama normalnosti?
može pomoć kod update-a BIOS-a
Sad sam pogledao i verzija biosa mi je F10. Jel ima potrebe za updateom ili će sve radit normalno i bez njega?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2960#bios
Radit će
Super jer mi nije baš svejedno prčkat po biosu :D
Super jer mi nije baš svejedno prčkat po biosu :D
Cak i da zajebes nesto nema problema jer ti maticna ima dual biose. Ja bi stavio mikrokodove za svaki slucaj.
Kad već spominješ to čitao sam o tome prije al nisam skužio jel matična ima dva biosa :D ili šta je to točno?
Kad već spominješ to čitao sam o tome prije al nisam skužio jel matična ima dva biosa :D ili šta je to točno?
DualBIOS™ is a GIGABYTE patented technology that automatically recovers BIOS data when main BIOS has crashed or failed. Featuring 2 physical BIOS ROMs integrated onboard, GIGABYTE DualBIOS™ allows quick and seamless recovery from BIOS damage or failure due to viruses or improper BIOS updating.
Znaci ak zajebes biose oni se automatski poprave natrag.
Sad sam pogledao i verzija biosa mi je F10. Jel ima potrebe za updateom ili će sve radit normalno i bez njega?
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2960#bios
Trebalo bi ubacit Codove unutar samog BIOS-a kako bi dobio bolju kompaktibilnost Xeon-a na socket 775.
Bez kodova moze doci do toga da ti BIOS nemoze prepoznat CPU ili ce normalno dignut operacijski sustav s time da ce falit neke instrukcije procesoru.
Evo jedan kolega s stranog foruma je napisao da su mu falile instrukcije SSE4.1 i VT-x.
Sry mozda sam dosadan ali po cemu bi mogao primjetit da procu fale instrukcije?
Sry mozda sam dosadan ali po cemu bi mogao primjetit da procu fale instrukcije?
CPU-Z
Jel ima netko jedan adapter za prodat da ga nenaručujem s ebaya i čekam 20 dana
Uspješan prelazak sa E6400 na X5460.
Ovo prčkanje po matičnoj mi popilo živaca, ali srećom sve je dobro prošlo.
Nisam ga još overclockao.
Thx svima na temi i na pomoći.
Jedno pitanje u vezi temperatura za X5460
Pokrenuo sam Prime95 da testiram stabilnost sustava i provjerim maks. temperature.
Nakon nekih pol sata vrtnje, ovo su mi rezultati za temp : LINK
Da li je to uredu?
Meni se nekak čine velike, ali kako se baš i ne kužim u to...
Inače u normalnom radu temp idu do maks. 50 C
Pokrenuo sam Prime95 da testiram stabilnost sustava i provjerim maks. temperature.
Da li je to uredu?
TJ max u opcijama na realtemp ti mora bit 85 mi se cini.
Ima li tko ideje koji bi, i dali pasao koji xeon na ovom postarijem HP stroju koji mi skuplja prašinu?
Po defaultu je u njemu X38 chipset, ali kako je riječ o HP custom matičnoj, nisam
baš načisto. Inače podržava sa updateom biosa do core 2 quad Q9650 mislim.
Da li je to uredu?
TJ max u opcijama na realtemp ti mora bit 85 mi se cini.
U pravu si. THX
Treba biti Tj max 85 C za X5460.
Ponovio sam test i sad su temperature pod maks. opterećenjem:
- 66 C
- 57 C
- 63 C
- 63 C
Mislim da je to OK. Minimalne se od 20 C do 33 C (npr. sad dok pišem ovaj post i streamam muziku s web-a).
..i jesu velike. Što sam uspio da nađem je ova slika sa sa oc-im Xeonom na 3.8 i testiran sa Intelburn testom,samo ne znam koji je cooler kod njega..
Thx,
ma tražio sam i ja po netu, ali ne baš uspješno.
Imam staari Ruby Orb cooler koji nije neš posebno, ali je OK dok ne oc-am procesor.
Ne znam da li bih se s njim uopće usudio napraviti oc.
Već i ovo mi je velika razlika naspram E6400.
..i jesu velike. Što sam uspio da nađem je ova slika sa sa oc-im Xeonom na 3.8 i testiran sa Intelburn testom,samo ne znam koji je cooler kod njega..
Thx,
ma tražio sam i ja po netu, ali ne baš uspješno.
Imam staari Ruby Orb cooler koji nije neš posebno, ali je OK dok ne oc-am procesor.
Ne znam da li bih se s njim uopće usudio napraviti oc.
Već i ovo mi je velika razlika naspram E6400.
Kupi ovaj, poprilično dobar za te novce http://www.links.hr/?naziv=cooler-lc-power-lc-cc-120-socket-775-1150-1155-1156-1366-2011-fm1-fm2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.309
ne znam šta znače brojevi ali ja naljepnicu nisam skidao, radilo je bez greške....
Ma obicna naljepnica s BARCODE-om. Mozes skinut :)
Ima li tko ideje koji bi, i dali pasao koji xeon na ovom postarijem HP stroju koji mi skuplja prašinu?
Po defaultu je u njemu X38 chipset, ali kako je riječ o HP custom matičnoj, nisam
baš načisto. Inače podržava sa updateom biosa do core 2 quad Q9650 mislim.
Evo se jednog stranog foruma....
so the x38 and x48 chipsets probably support all 3xxx series Xeons.
Znaci x38 i x48 chipset-ovi najvjerojatnije podrzavaju sve 3xxx serie Xeon procesora.
Naime radi se o dvojezgrenim procesorima.
Lijep pozdrav
e5472, je dobio nasljednika x5460, nadao sam se lakšem OC-u na 4 Ghz, međutim za sada ga stabilno uspjevam dobiti samo na 3.52, treba se još igrati....
Za taj pothvat trebaš DDR3 1600.