Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 161.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Ako dođe u links uzimam {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 15:15 (stipara).
12 godina
Flekica kaže...

Stigao mi Xeon X5460 SLBBA 3.16GHZ/12M/1333

Nisam ga još stigao testirati.

Evo da se pohvalim, platio pdv 25% na uvoz.

- procesor 275 kuna

- poštarina 165 kuna

- pdv 110 kuna

- hp 14 kuna

ukupno 564 kune

Meni danas stigao X5470 i nisam trebao carinu nit pdv platit, sve skupa me kostalo 500kn. Dok sam rezao plastiku sam pomaknuo pin jedan na maticnoj al sva sreca savitljivi su pa se lako vrati. Overclock na 4.25 bez da sam dirao voltage opce, sad idem probat na 4.5.

10 godina
neaktivan
Flekica kaže...

Testirao novog pacijenta. {#}

Intel® Xeon® Processor E5440 SLANS (12M Cache, 2.83 GHz, 4 Cores, 1333 MHz FSB) Harpertown, 45nm, TDP 80W, LGA771

matična i memorija ista

Asus P5G41T-M LX3

G.SKILL F3-10600CL9 DDR3 2x2GB

Pozdrav majstore!

Nekidan sam "turio" isti takav proc u Gygabite G41MT-S2P matičnu.

Uredno flash-ao BIOS, sve radi, sve 5, osjetni pomak od C2D E8200, no međutim...

U instrukcijama mi nedostaju SSE4.1 i VT-x!!!

Mislim da je do matične, možeš li potvrditi?

12 godina
neaktivan

mene bi prvenstveno samo zanimalo,koji bi bio najjači proc koji može ići na moju matičnu,ASUS P5QL PRO,pa bi lako nekad potražio povoljno megdje taj proc,a trenutno iman na njoj ASUS GT630 2GB DDR3,a neku lošiju običnu memoriju,Kingston 1GB(667mhz) i 1GB(800mhz),pa pretpostavljam da bi trebala i neka "bolja" memorija usput...dali je E5450 taj neki najjači ili ima neki još jači?i dali paše na moju matičnu,i ako ne,koji je naj šta paše na nju?hvala unaprijed...

edit:jel 1066 mhz najveca RAM memorija koja ide na matičnu??

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 1:14 (johnyaces777).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa eto ovaj gore par postova prije spada među najače xeon 5470,tvoja ploča podržava kolko sam vidio ddr2  do 1066 mhz grafika ti je isto slabiji dio konfiguracije.Nisam siguran da kad pored procesora moraš još uzimat i druge komponene kolikoje ipak sve skupa isplativo.Konkretno ja sam uzeo xeon 5440 i još 2 gb rama i bio sam  u dilemi.Ipak ako nemaš  u planu uzimat novu konfiguraciju ova uz nadogradnju poslužit će još neko vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 1:43 (stipara).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

iskreno,iman ja I7 4770k,bez grafe trenutno...a ovo bi napravio nekad onako,da ne ispadan neki snob bezveze,jer nisam,nego me samo zanimaju sada takve stvari...proc+memorija+hldanjak do nekih 1oo eura max recimo,grafa nije baš bitna,ima san staru X1950 PRO unutra,pa stavio ovu...to je više radi mene,i te stare konfe,recimo da mi je prirasla srcu nekako,pa nek živi još koliko god...ne želim ispadat seronja neki bogati,jer nisan,ali u posljednje vrijeme me samo ovakve stvari zanimaju,postao san ovisnik neke vrste,i samo kontan šta god mogu neke love da stavljam unutra...i prije san konta ovako nešto,tek san nekidan skužio da postoji ova tema,pa san zato pita..a kakav RAM da gledan,rijetko ima 1066,više ima 800,a i kod nas je skup kad gledaš nove u trgovini,barem na njuški,pa cu gledat nešto na ebayu i sl..veliko hvala na odgovoru,i nije bitno valjda jel iman ja sad I7 ili neman,bitno je da želim izvest ovako nešto i da imam to,ne radi love,več radi mog osobnog užitka nekog...moga san prešutit i ne spominjat,ali ja san iskren do boli,i ne glumin,stvarno me zanima to izvest....a totalni san seljak,ali ne želim ostat takav,pa me zanimaju ovakve stvari...iman susjeda koji je stručnjak,pa će on valjda izvest "operaciju",kad ja nabavin dijelove sve  potrebne...hvala još jednom,LP:)

14 godina
neaktivan

Kad to radiš iz užitka i imaš dovoljno novca samo naprijed ne trebaš objašnjavati nikom razloge.Ako što zapne siguran sam da će članovi foruma pomoći.

Sretno!

4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

moze pitanje ..

imam trenutno q6600 (2,66ghz q-core) s 8gb memorije ,amd 7850,asus p5-pro ploca

sta bi se moglo tu uraditi da se ubrza bar 20+% cpu za ne previse love

cekam 14nm cpu pa si uzimam novi  pc

ili da krcka ovaj do proljeca/ljeta kad bi trebala izaci ta nova generacija (valjda)

pa onda full promjena

mbo/14nm cpu 8core/20nm amd gfc/ddr4/+drugi 24'' lcd   ?? 

koliko su ti xeoni brzi od ovog moga q6600 (mislim da je ovaj 90w ali ? )

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
humb kaže...

moze pitanje ..

imam trenutno q6600 (2,66ghz q-core) s 8gb memorije ,amd 7850,asus p5-pro ploca

sta bi se moglo tu uraditi da se ubrza bar 20+% cpu za ne previse love

cekam 14nm cpu pa si uzimam novi  pc

ili da krcka ovaj do proljeca/ljeta kad bi trebala izaci ta nova generacija (valjda)

pa onda full promjena

mbo/14nm cpu 8core/20nm amd gfc/ddr4/+drugi 24'' lcd   ?? 

koliko su ti xeoni brzi od ovog moga q6600 (mislim da je ovaj 90w ali ? )

Pa mislim da već imaš procesor koji uz klokanje može dati nešto veće performanse, ova nadogradnja značajno je "digla" platforme s dvojezgrenim procesorom no ti već imaš četverojezgreni procesor i sad raditi modanje uz takav procesor nema velike logike,pogotovo što za nekoliko mjeseci prelaziš na novu konfiguraciju.Što se brzine tiče oni su usporedivi s q serijom 775 soket-a iste frekvencije i memorije.

17 godina
neaktivan

Uspjesno obavljena odgoda prelaska na neki novi socket :)

UPG sa e8400 na e5440.

Hvala autoru teme i ekipi na ideji i detaljima.

ukupni trosak (cpu + sticky) cca 325 kn (ebay - prodavac iz uk).

E5440 E5440
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Jel se ovo isplati uzet?

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
macgyver 53 kaže...

Jel se ovo isplati uzet?

LINK

evo ja sam ga uzeo, čini se ok osim ako ne namjeravaš OC-at, već mu je fsb na 1600 pa nema puno prostora a i C0 je, a koliko vidim po netu obično idu na nekih 3,5 Ghz.

Btw. hvala za link cijena je super, taman za cijenu njega i adaptera utopim e8500 {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2014 10:55 (Checola).
12 godina

Javi kad dođe nadam se da se neće rasprodat do tad :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Jel ima netko adapter za prodat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

i evo još jedne konverzije, za sad nemam vremena za ovorclock, ali ni ne očekujem puno od njega jer me koči ram a i sam već visok fsb ovog xeon-a

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Znači stigo je :) i ja sam naručio prije par dana. Koliko je trebalo da dođe? Btw da ovako updateam bios?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.10.2014 23:42 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, napravi update kroz qflash. najsigurnije je tako.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
13 godina
neaktivan

Evo prijelaz s E5300 na Xeon X5450....

Razlika u brzini rada racunala je ogromna

Everest je u bench-u za E5300 pokazivao ocijenu od CCA 12k, dok za X5450 pokazuje 26k

Napomena za sve buduce korisnike: Naime iako kolege pricaju da su procesori jako hladni u radu obavezno je da im se nabavi bolji hladnjak a ne STOCK (ukoliko se radi o malo jacim serijama ). Naime to su serverski procesori koji rade u okruzenjima gdje je sve klimatizirano i drzi se konstantna temperatura... u kucnoj upotrebi nemamo bas takvu regulaciju temperature pa radi toga treba imat bolji hladnjak.

U specifikacijama proizvođaca pise da je za Xeon-e maximalna temperatura rada cca 63 °C dok je za procesore za kucnu upotrebu kao sto su Quad- core oko 71 °C.

Xeon procesori su namjenjeni za neprestalan rad ali pod uvijetom da im je temperatura puno niza za razliku od procesora namjenjenih za PC

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2014 13:19 (Vesh).
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
Littlemanbeingerased kaže...

da, napravi update kroz qflash. najsigurnije je tako.

U videu nisam skužio gdje da stavim novi bios, negdje na hard ili?

13 godina
neaktivan

Ovako--- BIOS se nalazi na Čipu koji je na Matičnoj....

Kada dodes do Q-Flash-a ...  odaberes noviju verziju bios-a koju si spremio na STICK (ili HDD) i pitat ce te nesto kao "Are you sure to update BIOS" (Te stisnes Enter) ...  ... on ce automatski nakon toga prvo pobrisat staru verziju bios-a a zatim ucitat noviju verziju koju si prethodno odabrao....

BIOS---- on se pokrece pri paljenju racunala i provjerava dali su sve komponente na maticnoj 1. kompatibilne te ih na taj nacin prepoznaje 

2. dali su ispravne te dali komuniciraju medusobno.... ako je sve u redu onda cujes onaj zvuk BIP

Ukoliko ti ne update-as BIOS-s s kodovima koje si prethodno ubacio u doticni... moze se desit da ce ti izbacit poruku kako ne prepoznaje procesor ili ce ti se podignut sustav ali procesor nece radit kako treba (falit ce mu neke instrukcije itd..)

Bolje pitaj nekog ko se kuzi u to da ti napravi ako neznas sam...

PS: Prvo Update-aj BIOS s starim procom.. (ako se nakon toga operacijski sustav podigne normalno tek onda kreni s modifikacijom i ubacivanjem  Xeona...)

Ukoliko modifikacije i sve napravis ispravno pri paljenju racunala ce BIOS detektirat novu komponentu (u ovom slucaju CPU).... Odaberes F2 i trebalo bi sve radit kako treba (load deafult values and continue)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 11:26 (Vesh).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozz imam maticnu ASUS P5LD2-VM DH pa me zanima jel bi bilo moguce ovo napravit na njoj

0 0 hvala 0
13 godina
Untyu123 kaže...

Pozz imam maticnu ASUS P5LD2-VM DH pa me zanima jel bi bilo moguce ovo napravit na njoj

Nije, tvoja maticna podrzava samo processore do 1066 Mhz fsb, dok je ovaj xeon 1333 Mhz fsb.

13 godina
neaktivan

Untyu123..... Na žalost tvoja ploca NE podržava Quad-Core procesore.

Luka123... FSB nije uvijet dali moze Xeon ili nemoze... (Postoje i slabiji modeli NPR:  http://ark.intel.com/products/28031/Intel-Xeon-Processor-E5320-8M-Cache-1_86-GHz-1066-MHz-FSB )

Lijep pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 16:34 (Vesh).
13 godina
Vesh kaže...

Untyu123..... Na žalost tvoja ploca NE podržava Quad-Core procesore.

Luka123... FSB nije uvijet dali moze Xeon ili nemoze... (Postoje i slabiji modeli NPR:  http://ark.intel.com/products/28031/Intel-Xeon-Processor-E5320-8M-Cache-1_86-GHz-1066-MHz-FSB )

Lijep pozdrav.

Vidiš nisam ni razmišljao o tome, hvala na napomeni.

10 godina
neaktivan

Bok,

kako mi je trenutno veća nadogradja kompa propala, razmišljam si možda ugraditi Xeon na svoju matičnu Gigabyte 965-DS3 rev.3.3. pa ako može mala pomoć.

Stari komp:

Core 2 Duo E6400 2,3 MHz

Thermaltake Ruby Orb Cooler

Gigabyte 965-DS3 rev.3.3.

Chieftec PS 550W

Kingmax DDR2 1GB (800 MHz) x 2

Leadtek GF 7900 GT TDH 256 MB

Koje modele Xeona mogu ugraditi?

Gledao sam ova 3 pa može prijedlog koji odgovaraju i koji se po vama isplati:

Xeon L5420 - 250 kn s adapterom

Xeon E5420 - 200 kn s adapterom

Xeon E5472 - 34$ - vidim da je ekipa s foruma već kupila isti

Ili prijedlog nekih drugih?

Kakav je potencijal overclocka procesora na ovoj matičnoj?

Da li je potrebno još 2 GB RAM-a nabaviti?

Thx

0 0 hvala 0
13 godina

ne znam za oc na tvojoj matičnoj ali od e5472 ne očekuj nekakav oc, već mu je fsb na 1600mhz, ja svog nisam uspio nagurati preko 3,16...

koliko vidim tvoja ploča ima max fsb 1333 tako da zaboravi na e5472, gledaj nešto u stilu e5450/60

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 20:40 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kupio bih xeon proc sa njuškala te stavio na svoju matičnu

jel bi mi mogao sve to napraviti šta je sve potrebno da bi radilo normalno-normalno da ću platiti

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 20:42 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ja odobno nebih rezao tuđu ploču, ali koliko sam vidio na pcekspertu, neki je lik radio drugima koliko sam uspio iščitati između postova

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 20:46 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Kupio bih xeon proc sa njuškala te stavio na svoju matičnu

jel bi mi mogao sve to napraviti šta je sve potrebno da bi radilo normalno-normalno da ću platiti

U većini slučajeva modifikacija uspijeva ,no ima situacija gdje ne uspije ,ja sam kupio Xeon od kolege koji je prilikom rezanja plastike zakačio (potrgao) jedan od pinova na soketu i kasnije je meni prodao procesor a matična mu je sad neispravna tako da rizik kao i kod svakog modanja postoji, zato ljudi nerado to rade za druge jer ako krene loše, dvostruka je šteta.Ovdje se mogu dobiti iscrpna uputstva

a dalje uz malo sreće sam odradiš modanje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice