Intel Kaby Lake

poruka: 638
|
čitano: 108.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Ma treba to delidat.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

Ma bez obzira sta imas i grafu na tom loopu, opet su stavili govno unutra, zato se i grije ko sumanut. Ja sam nabavio tool ali sam u njemackoj. Jedino ako se skupi vise vas mogu poslati tool pa da napravite delid. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Intel Kaby Lake
5.1ghz i 70°c? Jel to neka šala? Meni se cini da je on vec dobio stock delid!haha
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Intel Kaby Lake

Ali pogledaj napon koji je za 5.1ghz i koliko se grije na tom malom naponu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Ma nemrem taj cip na vise od 5.2 radit normalno sve i da ga mozes hladit i delidas jednostavno postoje neki limiti same funkcionalnosti do koje cip radi bez greske 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

To ti iz iskustva ili samo nagadas? Moze raditi bez problema i na 5,2 ghz ako je mali napon i mozes ga ohladiti, nece mu nista biti. Treba samo adekvatno ohladiti, bilo je vec sandy koji su radili stabilno na preko 5ghz za 24/7

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Ali pogledaj napon koji je za 5.1ghz i koliko se grije na tom malom naponu

Nije 1.37V mal napon za te chipove !!

9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Pa i ja svoj proc mogu vrlo lako ohladit na 4.6 pa i dalje nije stabilan i radi BSOD tu i tamo bez obzira koliko mu struje dao... Svaki proc ima ogranicenje, a 5,2 je jako tesko drzat stabilno, prvo mora vidjet i jel moze 5GHz odrazavt stabilno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa za 5.1ghz je svakako mali napon, a sta se tice bsoda ne mozes samo proc povecati napon i to je to, pogledaj si malo postavke ploce. 

9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Pa naravno da sam i druge napone dizao i nastelavao, samo sa povecanjem core voltage-a mi nebi ni na 4.4 vjerojatno bio stabilan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
I5 da nije stabilan na 4.4? Daj nemoj me klati luci. Donesi ga k meni jer svaki otkljucani cpu je kod mene isao na 5ghz...😎
14 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Pozdrav ekipa,

Trebam malu pomoc. Prije par dana uzeo sam nove komponete za komp ( zbog Samsung 960 m.2 diskova )...prije nisam nikad OC-procesor

Uzeo sam I7700k proc, Msi Z270 Gaming pro Carbon i Noctua NH-D 14 cooler. Citajuci po forumu  i gledajuci tutorijale, za prvu ruku napravio sam OC na 4.8 GHZ sa naponom 1.25V, nakon pola sata testiranja u AIDA64 komp radi bez ikakvog resetiranja stabilno... temperatura je oko 62 - 65C. Zanima me jel to dovoljno vrijeme za testiranje u Aida64 i jel su to ok temperature i voltaza za OC?

Skuzio sam jos ako podesim u W 10 da mi je power options na High performance, voltaza i core speed mi stalno budu na maksimumu ( pokusao sam smanjit "minimum procesor state na 5-10% ali ne funkcionira. Jel to bug u windowsima? U Balanced se mjenjaju naponi i core speed ovisno o radu.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 14:51 (Yield).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

1.25V na 4.8ghz? jel ovo slucajnost da si ti drugi s takvim primjerkom, na netu nemrem naci ni jedan da je ispod 1.4v...1.5V+ za 5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne kuzim se previse u OC pa zato i pitam jel je dovoljan ovaj stres test od 25 min. Jel to ok voltaza i temperatura?

Testirao sam u cinebencu i Aida64 samo..

Evo i slike..

https://www.dropbox.com/s/erlhhevarvbfx20/intel%20i770k%204.8Ghz%20.jpeg?dl=0

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 15:55 (Yield).
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

di si ti uzeo cpu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da ti možda ne gledaš skylake? Jer kaby se kloka bolje i traži manje napone. U biti to mu i je jedina primjetna prednost nad skylakeom.

13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

zbog cega mu treba manji napon, nisam nis konkretno vidio/procitao da su poboljsali...sve sto sam vidio je u mikron identicno kao i skylake! ova dvojica su van standarda evo na overclock.net vele 1.35 su zlatni primjerci koju rokaju testove na 5ghz! tako da decki cestitam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

tako da decki cestitam!

Pitaj odmah za prodaju. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Kupio sam preko frenda u instar informatici.

Pokusao sam sad i na 4.9 Mhz - 1.305V ...20 min je radio stres u Aidi i tek kad sam ga ugasio poceo mi je malo trokirati cursor od misa.

No zabrinjava me sto mi se usred stres testa sami od sebe ugasili ventilatori na Noctua hladnjaku....buduci da imaju 3 pina podesio sam na maticnoj DC smart mode i naravio neki profil. Inace u PWM modu su stalno na maksimumu i dosta se cuju...izgleda da je taj smart fan control u DC modu bagovit jel se nekoliko puta desilo da se ne pokrenu...izgleds ds ce bit stalno na maksimali.

https://www.dropbox.com/s/muy7bobw5l9mw3i/Kaby%20lake%20i7%207700k%20-4.9%20GHZ.jpeg?dl=0

Dal da voltazu stavim na Adaptive, Offset ili Override nakon sto sam sve podesio?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zbog "optimizacije proizvodnog procesa" su uspijeli izvući veći klok. Kad već spominješ oc.net, tamo ima ljudi sa zlatnim primjercima koji benchaju 5.2ghz na ~1.37v.

Inače der8auer je rekao kad su binali za caseking da otprilike trećina 7700k može na 5ghz ili više. Ako uzmemo u obzir da je max napon koji koriste pri binanju 1.4V (najčešće uzimaju 1.385v kao granicu jer nemaju sve matične tako dobru fazu kao njihova asusica) stvarno ispada da je kaby bolji kloker.

12 godina
Stjepanj kaže...

zbog cega mu treba manji napon, nisam nis konkretno vidio...

oslijepila te zavist

14 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Jel mi moze netko odgovorit u kojem modu da ostvim napon...ostavljam ga na 4.8..fala :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

a nis, predugo izgleda imam ovaj 6700k, vrijeme da se proba novi i bolji

picajzla? zavist?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Stavi adaptive mode, u win za power opcije podesi balanced i uživaj.

14 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Stavi adaptive mode, u win za power opcije podesi balanced i uživaj.

Thx!

Stavljeno u Adaptive mode i Balanced power.....napravio jos jedan stres test od 10 min..sve radi, jedino sam skuzil da baca veci napon 1.288 V dok radi pod maksimalnim opterecenjem.

9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Uvijek ce bacat veci napon od onog kaj ti postavis u BIOS-u, a sad kolko veci ovisi do ploce 

Intel sa Kabyem ovaj put nije poboljsao IPC ali je dosta dobio na OC-u tako da na kraju krajeva opet dobijes cca 10 posto bolji proc, isti k.... kao i da su izbacili proc na istom taktu sa 10 posto boljim IPC-em ali jednakim OC potencijalom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

Ma kakvih 10% ako skylake ide 4.5-4.6ghz stabilno za 24/7 a ovaj ide 300mhz gore a dodje cca 400-500 skuplje i jos ploca za to, totalno neisplativo pored skylaka

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

nevjerovatno koliko su uspjeli nabiti cijenuAmd kao da ne postojilp

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 18:28 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

O cemu ti pricas, razlika u cijeni je 250kn a cijene su jos u padu, to ce se skoro pa poravnati sa Skylakeom za 2 mjeseca, ploce su također malo skuplje od z170 ali i njima je cijena u padu konstantno.

Nije bas 10 posto razlika ali je 7 posto ako stavis Sky na 4.7 a Kaby na 5GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

Racunaj i plocu i eto te na 500kn bez ikakvih problema 270kn razlika to sam nasao najjeftinije, po meni i dalje neisplativo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice