Cod je smeće, mislim da nije mjerodavan al ok, bar su rami jeftinjara...
Intel i5 Club
- poruka: 3.606
- |
- čitano: 615.379
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cod je smeće, mislim da nije mjerodavan al ok, bar su rami jeftinjara...
Steta je da dva memori slota zjape prazniDok sam imao non k proc mema na 1600 mhz mi je bila ok.Sad kad vec klokam proc valjalo bi i ubosti i brzu memoriju.A kako kazes s obzirom na povoljnije cijene,bolje odmah piknuti 16gb i mir
Kakva slučajnost, a baš sam danas i ja ubacio još 8 GB, nek se nađe, a i lijepo je gledati sve slotove popunjene
Potpuno se slažem s stobom Danas je memorija toliko jeftina da je šteta ne uzeti 16 Gb ili više.
jako ljepo
jako ljepo
ma fuj...
Sta kazes na ovu konfiguraciju?
Intel Core i5 6400 Skylake 1151
Gigabyte GA-B150-HD3,1151,iB150,D4,S3,U3,DVI,A
Kingston DDR4 HX Savage, 8GB, 2133MHz, Black
Corsair VS series VS550, 550W
Gigabyte GeForce GTX950 WF2 OC, 2GB GDDR5, DVI, DP,HDMI
Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm
AOC LED 23,8" I2481FXH, VGA, 2xHDMI, flic-free, 4m
BitFenix kućište Nova Midi-Tower White (Window) bez napajanja P/N: GEBF-175
Ako mi mozes preporucit neku ddr4 maticnu koja ide preko 2133 mhz i koja moze vuci ovaj i5 bio bi ti zahvalan,jedino me jos to muci za sve ostalo sam skoro siguran :D
Hm malo sam googlo i mozda pitam i gluposti...al eto :P
Sta kazes na ovu konfiguraciju?
Intel Core i5 6400 Skylake 1151
Gigabyte GA-B150-HD3,1151,iB150,D4,S3,U3,DVI,A
Kingston DDR4 HX Savage, 8GB, 2133MHz, Black
Corsair VS series VS550, 550W
Gigabyte GeForce GTX950 WF2 OC, 2GB GDDR5, DVI, DP,HDMI
Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm
AOC LED 23,8" I2481FXH, VGA, 2xHDMI, flic-free, 4m
BitFenix kućište Nova Midi-Tower White (Window) bez napajanja P/N: GEBF-175
Ako mi mozes preporucit neku ddr4 maticnu koja ide preko 2133 mhz i koja moze vuci ovaj i5 bio bi ti zahvalan,jedino me jos to muci za sve ostalo sam skoro siguran :D
Hm malo sam googlo i mozda pitam i gluposti...al eto :P
Neznam koga pitaš ali napajanje uzmi neko drugo, ostalo je sve dobro
oko brzine rama se ne moj opterecivati.
ok,uvjek nekako volim neciju potvrdu da nekupujem bilo sta,koje napajanje bi mi preporucio?
Obavezno si ubaci i neki mali ssd za sistem unutra, ssd je preporod sa hdda.
Zašto ti podrška za veću brzinu memorije igra ulogu ako uzimaš 2133mhz ram? Ako želiš bolju ploču za kasniju nadogradnju, u startu uzmeš z170 za 200kn više i miran si.
koliko vidim najjeftinija ta z ploca je 1200 kn a ova je 700...
E i sad me zanima razlika izmedu i5 6400 i i5 6402p
koliko vidim najjeftinija ta z ploca je 1200 kn a ova je 700...
E i sad me zanima razlika izmedu i5 6400 i i5 6402p
i5 6400 ima jacu integriranu graficku(hd530) i za 100mhz manji takt procesora, ostalo je sve identicno!lp
Pozzz....iman i5 5200, windows 10 64 bit....Kad igran GTA izbacuje nakon par minuta pa pretpostavljan da moze biti do procesora (windows has stopped working). U my comp properties mi ne pise da iman 2.7 ghz turbo boost, nego stoji samo ova osnovna frekvencija 2.2 ghz. Je li procesor automatski daje jos tih pola ghz kad dostigne 100 % ili moran to namistit u postavkama?

Pokrenilo, nije bilo vezano uz procesor...Recite mi još je li loše za moj procesor da mi radi cilo vrime na 90-100 % tj. da dugo igran ovako zahtjevne igre? A turbo mi je naveden u ovom hw programu, to znači da mi automatski daje 2.7 ghz bez ikakvog nadomjestanja? Zahvaljujem, lp.
Ako je u samo u igri na 90-100% onda nije bed, jednostavno je pre zahtjevna igra za taj sistem. Ako je tako visoka korisnost na desktopu onda je problem, koji se ugl. rijesi gašenjem aplikacija i nekih win postavki.
sto mislite ljudi, hoce moci ovaj i5 ici ispod 1v? evo testiram ga sa 1.072 na 1.016v i izgleda da je stabilno
zelim sto manje temperature cisto da vidim koliko nisko temp/voltaza moze ici... nadam se da mu ne skodi
trebao bi bez problema, ja sam s i7 na ispod 1v( neki dan probao na jednom 4770), kamoli i5! iako ti taj prime95 nije 100% siguran, jer kod mene ako idem jako nisko obicno prime95 prolazi bez problema(naravno ovisi o naponu, procesoru i vremenu trajanja testa), roknem bf4mp i bsod za koju minutu!lp
sto mislite ljudi, hoce moci ovaj i5 ici ispod 1v? evo testiram ga sa 1.072 na 1.016v i izgleda da je stabilno
zelim sto manje temperature cisto da vidim koliko nisko temp/voltaza moze ici... nadam se da mu ne skodi
trebao bi bez problema, ja sam s i7 na ispod 1v( neki dan probao na jednom 4770), kamoli i5! iako ti taj prime95 nije 100% siguran, jer kod mene ako idem jako nisko obicno prime95 prolazi bez problema(naravno ovisi o naponu, procesoru i vremenu trajanja testa), roknem bf4mp i bsod za koju minutu!lp
Totalno si u pravu. Probao sam na 0.99V i islo je bez problema na CoDu i primeu95. Cesto sam namjestao oscilacije u naprezanju procesora samo da ga izbezumim malo da vidim hoce li potegnuti koji freeze ili BSOD i izgleda nista za sad.

Pozdrav.Htio bih vas pitati koji je bolji proc intel i5 3350 p ili intel pentium g 3258 posto kupujem polovan racunar (mal mi je budjet) .Mislio sam igrati neke igre kao gta5,fallout4,pes 16 ,cod bl 2,cod aw?
lp
Pozdrav.Htio bih vas pitati koji je bolji proc intel i5 3350 p ili intel pentium g 3258 posto kupujem polovan racunar (mal mi je budjet) .Mislio sam igrati neke igre kao gta5,fallout4,pes 16 ,cod bl 2,cod aw?
lp
i5, naravno.
ovo su konfiguracije
1. http://www.olx.ba/artikal/21039943/pc-gamer-intel/ 2000 kuna
2.http://www.olx.ba/artikal/21208278/pc-intel-core-i5-8gb-7770-1gb-1tb-dvdrw/ 1731 kun
koja je bolja ? lp
Na drugom nit pise koji i5 niti koji radeon... Inace ja bi isao na i5 posto je ipak quad core, al opet ko zna koji i koja grafa. Stvarno ne kuzim te shopove "Model procesora: CPU" Thanks obama
sve ljepo pise, drzi mis na cpu i gpu! za 300kn vise dobis daleko noviji socket, neusporedivo bolji gpu, veci hdd, ssd...! taj i5 je koma! osobno bi bez razmisljanja uzeo noviji socket s slabijim g3258!
taj i5 je koma! osobno bi bez razmisljanja uzeo noviji socket s slabijim g3258!
Kako kome.Mene je fino sluzio na 3.5 ghz.A g3258 debelo overklokan mu ne moze ni prismrdit u gamingu
sve ljepo pise, drzi mis na cpu i gpu! za 300kn vise dobis daleko noviji socket, neusporedivo bolji gpu, veci hdd, ssd...! taj i5 je koma! osobno bi bez razmisljanja uzeo noviji socket s slabijim g3258!
Danas kad dosta igara ne mozes ni pokrenuti sa dvojezgrenim procesorima da ga stavis na 5.5 GHz,stvarno je preporucljivo uzeti dvojezgreni procesor.
Koji je to i5 ako je koma,jel to prva 45 nm generacija ili sandy bridge ?
Kako kome.Mene je fino sluzio na 3.5 ghz.A g3258 debelo overklokan mu ne moze ni prismrdit u gamingu
nebitno dali mu moze prismrditi u odredenim situacijama, ovdje se radi o odabiru cijele konfe koja ce ga sluziti sad i u bliskoj buducnosti! g3258 je na "crnom" trzistu cca 350kn, taj prastari i slabasni i5 mozda jedva 700kn, no u konfi s g3258 je ssd, hard s 2x vecim kapacitetom, grafa koja je za 5x jaca, i vrijednosti prek 1000kn( hd7770 ne vrijedi vise od 350kn), mislim da ne moram govoriti za kakav odlican upgrade je sposobna ova konfa u buducnosti ako se proda doticni cpu!:)
edit.
malo sam prolistao ostale ponude za te novce nisam našao nista bolje, sve je nesto prastaro i niti pribliznog gpu ranga kao ova!lp
nebitno dali mu moze prismrditi u odredenim situacijama, ovdje se radi o odabiru cijele konfe koja ce ga sluziti sad i u bliskoj buducnosti! g3258 je na "crnom" trzistu cca 350kn, taj prastari i slabasni i5 mozda jedva 700kn, no u konfi s g3258 je ssd, hard s 2x vecim kapacitetom, grafa koja je za 5x jaca, i vrijednosti prek 1000kn( hd7770 ne vrijedi vise od 350kn), mislim da ne moram govoriti za kakav odlican upgrade je sposobna ova konfa u buducnosti ako se proda doticni cpu!:)lp
Ma ne spominjem ja odabranu konfu.Da je bolja ponuda jeste,osim tog 32gb ssd-a na kojeg sumnjam da moze stati win7 64bit sa potrebnim programima.3350p je ivy bridge,generacija prije haswela.Zato nemoj zezat da je to vec prastari proc Onda je i i7 3770k ili i5 3570k po tebi za staro zeljezo.