Ljudi sta je bolje od ova dva procesora fast
7 | Intel Core i3-2120 |
---|---|
47 | AMD Phenom II X4 965 |
7 | Intel Core i3-2120 |
---|---|
47 | AMD Phenom II X4 965 |
I3 ima bolju arhitekturu i nemože se OC dok Phenom ima ogroman OC potencijal i 4 jezgre.
Moja preporuka ide AMD-u i ako želiš uštedit uzmi 955 jer je praktički isti ovaj 965 je samo 200mhz OC.
ok znaci amd tnx
Svi ovi C3 revizije 955 i nadalje idu lagano na 4.0Ghz tako da je to dobra kupnja i to naravno nasporiji u startu 955 je najbolji jel za sekundu ga podesiš da radi kao 975 bez da išta diraš !
Svi ovi C3 revizije 955 i nadalje idu lagano na 4.0Ghz tako da je to dobra kupnja i to naravno nasporiji u startu 955 je najbolji jel za sekundu ga podesiš da radi kao 975 bez da išta diraš !
1.45+V za 4GHz smatraš lagano?
1.45+V za 4GHz smatraš lagano?
Idu sa manje napona na 4.0Ghz većina primjeraka proizvedenih u ovoj godini ! Oko 1.4V im treba.
Na 4100 ide 24/7, ali na 4200/ se zna frezat nakon nekih 30min rada.
Uzmi x4 955 i kloknes ga na 4.0ghz.
Na 4100 ide 24/7, ali na 4200/ se zna frezat nakon nekih 30min rada.
Na kojem naponu ide 24/7 ? I jel to prošlo 12 sati P95 i 6 sati OCCT ili ti misliš da ide 24/7 ?
Pise ti napon u cpuz,i ne nije proslo 12h p95 vec radi tako vec 1mj na 4100mhz.
ovisi o primjerku. ja svog ne mogu nikako dovest na 4 ghz.
Hm, znači nisi ni testirao P95! Ok , ako tebi valja onda je dobro valjda.
Pa zasto ga imam testirat ako radi vec 1mj na tom taktu bez greske.
Odličan primjerak, a koliki je overvolt matične?
Odličan primjerak, a koliki je overvolt matične?
A kako to provjerit?nije bas da sam iskusan sa naponima.Ja dizem proc kolko ide na stock naponu, barem dok se jos malo ne ispraksam.
A kako to provjerit?nije bas da sam iskusan sa naponima.Ja dizem proc kolko ide na stock naponu, barem dok se jos malo ne ispraksam.
U CPU-Z, neznam baš da je 100% točno, najtočnije bi bilo mjeriti na samoj matičnoj sa multimetrom, ali to zahtijeva sagibanje ispod stola u većini slučajeva, da negovorim o pronalasku kontrolnih točaka i traženju multimetra po kući.
Uglavnom to ti je razlika zadane vrijednosti u biosu i one koju očitava CPU-Z u idle-u i u loadu.
NPR.
BIOS - 1.325V
CPU-Z IDLE - 1.344V (overvolt 0.019V)
CPU-Z LOAD - 1.356V (overvolt 0.031V)
To je još OK overvolt, neke ASRockice znaju do 0.075-1V overvoltat to je već previše.
U CPU-Z, neznam baš da je 100% točno, najtočnije bi bilo mjeriti na samoj matičnoj sa multimetrom, ali to zahtijeva sagibanje ispod stola u većini slučajeva, da negovorim o pronalasku kontrolnih točaka i traženju multimetra po kući.
Uglavnom to ti je razlika zadane vrijednosti u biosu i one koju očitava CPU-Z u idle-u i u loadu.
NPR.
BIOS - 1.325V
CPU-Z IDLE - 1.344V (overvolt 0.019V)
CPU-Z LOAD - 1.356V (overvolt 0.031V)
To je još OK overvolt, neke ASRockice znaju do 0.075-1V overvoltat to je već previše.
Da te cuje Don Kihot sad bi imao lekciju o ovome.
@topic: Razlika i nije neka velika ali Phenom ide lakse do 4 GHz.
Nema mi šta održat, jedino bi napomenuo da su to starije ASRockice radile kao recimo moja ASRock AOD790GX.
Nema mi šta održat, jedino bi napomenuo da su to starije ASRockice radile kao recimo moja ASRock AOD790GX.
Potvrđujem Hyperiona. Imao sam AsRock A770DE+ i overvoltala je i do 0.75V što je katastrofa.