zelim kupi novi procesor pa posto imam socket 775 ne dolazi u obzir i5 ili i7,ugalvnom bi bia za gamenje ali ne znam koji cua sam da sta se tice igranja da je bolji duo ali quad je iapk jaci zar ne molim savijet
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzimaj q9550, sve jače je neisplativo, a ovaj se da jako fino OC-at.
Duo se više neuzima, ak slažeš jači pc.
zelim kupi novi procesor pa posto imam socket 775 ne dolazi u obzir i5 ili i7,ugalvnom bi bia za gamenje ali ne znam koji cua sam da sta se tice igranja da je bolji duo ali quad je iapk jaci zar ne molim savijet
Kad imaš socek 775 onda nemožeš staviti i5 ili i7 na to neračunaj ,a što se tiče ova dva procesora naravno da je quad jači ,a ako misliš običan dvojezgreni onda ga možeš clocakati i da ti ponovo bude dobar za igranje i korištenje---
Kad imaš socek 775 onda nemožeš staviti i5 ili i7 na to neračunaj ,a što se tiče ova dva procesora naravno da je quad jači ,a ako misliš običan dvojezgreni onda ga možeš clocakati i da ti ponovo bude dobar za igranje i korištenje---
Pa to je i napisao, da hoće samo 775.
Quad je uvjetno jači, samo ako aplikacija zna iskoristiti više od 2 jezgre, no sa vremenom će sve aplikacije znati koristiti sve više jezgri (i sad većina zna).
Pa to je i napisao, da hoće samo 775.
Quad je uvjetno jači, samo ako aplikacija zna iskoristiti više od 2 jezgre, no sa vremenom će sve aplikacije znati koristiti sve više jezgri (i sad većina zna).
Znam da je to rekao ali eto i to sam ubacio ali još malo većina igara će tražiti jače procesore a naravno i aplikacije...
znaci predlazete da ostanem na sadasnjem,kakvi su procesori iz extreme serije u odnosu na svoju obicnu bracu jel se dosta osjeti razlika
i to da je duo bolji za igranju su nije u potpunosti istina nego igre ne znaju iskoristiti sve 4 jezgre ako sam doboro shavtia
znaci predlazete da ostanem na sadasnjem,kakvi su procesori iz extreme serije u odnosu na svoju obicnu bracu jel se dosta osjeti razlika
i to da je duo bolji za igranju su nije u potpunosti istina nego igre ne znaju iskoristiti sve 4 jezgre ako sam doboro shavtia
1. Extrime ima samo osijetnu razliku u preformansama ukoliko ne dižeš taktove(Recimo na Q9550).No kad bi stavio Q9550 na isti radni takt razlike nebi bilo.
2.Danas još uvijek brzi dualac može biti brži od sporijeg quadonje.No novije igre i aplikacije podržavaju rad sa četri jezgre te u tom slučaju sporiji quadonja ima bolje preformanse od bržeg dualca.
No(kao što je BORG napomenuo) ako gradiš novu konfu nema smisla stavljad dualca.Osim ako ponovno misliš nagodinu mijenjat platformu(Možda i7 ili i5).
Recimo moj Q9650 i EE QX9650 su na defaultu potpuno jednaki procesori.
EDIT: Sorry vidio sam tek sada da se radi i EE dual core procesorima... Po meni su oni ne isplativi jer Q9550 se isto da naclockati i potući sve te dual core procesore... Ostani na Q9550 i uživaj u budućim igrama koje će znati koristiti 4 jezgre