Intel core 2 duo ili intel core 2 quad

poruka: 34
|
čitano: 16.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ne kupuj ni jedno ni drugo! Cekaj i5 i i7...

http://spaceforum.forumsmotion.com Gmail: ivan.stoposto@gmail.com MSN: ivan_babic_95@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Duo je još uvjek dobar, igre su jedna vrsta aplikacija koje je tesko optimizirat da koriste veci broj jezgara, tako da duo za igre je još uvjek bolji i bit ce bolji barem do sredine iduce godine, kada bi quad mozda mogao imati nekih barem 20fps prednosti.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

1 0 hvala 0
16 godina

Bokte,frajer je garant pobjegao s tebe jer ste napravili flame war "ma bolji je dual"  "ma quad je zakon" i slicno,dovoljno je 4-9 komentara i bok a ne ovolko.Ja necu rec koji proc je bolje uzet jer bum se napisao dost a to nezelim sad a i mozda svada bude a i to nezelim tak da drzim komentar za sebe.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

He he, što volim ovu temu, već sam se zbog nje više puta po newsima svađao a sad vidim da ću i opet :-)

Uglavnom tvoj frend nije toliko blesav koliko se na prvi pogled čini :-) Ono što ti je on ispravno tumačio a ono što ne znaš prepričati jest da

su quad (a često i dual) procesori još uvijek slabo iskorišteni u VEĆINI današnjih igara i aplikacija koje koristi opća populacija i pučanstvo.

Nepobitna je činjenica da će dual core procesor (koji u pravilu ima viši takt za iste nofce) bit brži u velikoj većini aplikacija i igara (preko 90%,

nažalost) danas. I vjerovatno sutra. Postoje aplikacije i programi (čak i neke igre) koje znaju iskoristiti više jezgara kako spada no one su još

uvijek u debeloj manjini naspram ovih "blesavih" koje siluju jednu jezgru a ne znaju da druga postoji uopće ;-) Naime, da bi se iskoristilo više

jezgara potrebno je iz korijena promijeniti metode kojima se pišu i programiraju igre i programi što je daleko teže nego recimo izdati novi super

quad ili octal core procesor. No stvari se, kako je već u informatici riječ, polako (ali i sigurno) kreću na bolje. Quad je relativno lošiji sad al bi sutra

mogao bit bolji. Ako ne mijenjaš komponente često onda svakako razmisli o quadu. Ako imaš malo više para, svakako razmisli o quadu. Ako se

znojiš kad ti je pod haubom "samo dvije" umjesto 4 jezgre - za tebe je quad definitivno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice