Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.374
|
čitano: 3.133.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
4 godine
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
ZGamer kaže...

Priznaj da ti je zagolicalo maštu iako si nedavno promjenio procesor.

...12,13,14

Eeeee vala je 

Jedva čekam da izađe, pa da potrošim nekih 1000€ za novi intel (cpu+ploča)

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2025 13:36 (Zaporožac).
16 godina
Zaporožac kaže...
ZGamer kaže...

Priznaj da ti je zagolicalo maštu iako si nedavno promjenio procesor.

...12,13,14

Eeeee vala je 

Jedva čekam da izađe, pa da potrošim nekih 1000€ za novi intel (cpu+ploča)

Trebaš malo pogurat posrnulog diva, they are calling you "our savior".

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
11 godina

Bit će drž gaće,čekam takav scenarij i na gpu polju

17 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Ne znam kaj se ljudi opterecuju s tim socketom koji intel ucestalo mjenja. 

Ekipa koja ima 13/14 gen je mirna 2-3 god a mozda koja godina vise. Znaci Z690/790 su jos uvijek aktualne.

Vozis jedan socket, 4-5 god.i mjenjas, naravno, ukoliko postoji znacajan napredak u perfomansama; osim ak tu nisu neke dublje stvari u pitanju, (a to je revolt prema intelu) pa se onda prelazi na drugu platformu.

Intel je prisljen spustat cijene, sto je veliki plus i vidim ga i dalje kao konkurenta, sto je zapravo dobro za sve nas.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2025 14:18 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Veselim se 2026, lova je vec spremna ionako mi več sve šteka😁💙😅
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Iskocilo mi pa da podjelim, ima jos hrpa toga ocigledno da inzinjeri u Intelu i dalje neumorno rade na buducnosti bez obzira na ove iznad njih kaj mogu zasrati sve
Intel Just Changed Computer Graphics Forever!

https://www.intel.com/content/www/us/en/developer/articles/technical/n-d-gaussians-for-fitting-of-high-d-functions.html
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000089344/processors.html#primary-content

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2025 9:44 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

iskočilo mi pa da podijelim ha ha ha ha ha

Intel izbacuje i5 110 na 14nm +++++ za 200$ tj. preimenovali stari i5 10400 cpu 

Intel has rebranded the dusty old Core i5 10400 as the Core i5 110, presumably because it found a bunch of them tucked down the back of the couch | PC Gamer

Moj PC  
4 1 hvala 1
4 godine
forumaš kaže...

iskočilo mi pa da podijelim ha ha ha ha ha

Intel izbacuje i5 110 na 14nm +++++ za 200$ tj. preimenovali stari i5 10400 cpu 

Intel has rebranded the dusty old Core i5 10400 as the Core i5 110, presumably because it found a bunch of them tucked down the back of the couch | PC Gamer

Intel drži neke procesore niže razine u svakoj generaciji godinama u slobodnoj prodaji, novi naziv je tu reda radi vjerovatno ce stari uskoro ukinuti, nije ni prvi ni zadnji put to rade jedni i drugi pogotovo s mobilnim procesorima, kupus.

16 godina

Iskočilo mi pa sam podijelio, kupus 

12 godina
forumaš kaže...

čudiš se ko pura dreku, a amd i dan danas prodaje kakti 'nove' procesore zen2 arhitekture starije od tog intelovog 

doduše, to je već tradicionalna amd podvala da nam uvaljuje stare procesore s novim imenom, intel prije nije padao tako nisko... al jbga, nema se para

16 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

čudiš se ko pura dreku, a amd i dan danas prodaje kakti 'nove' procesore zen2 arhitekture starije od tog intelovog 

doduše, to je već tradicionalna amd podvala da nam uvaljuje stare procesore s novim imenom, intel prije nije padao tako nisko... al jbga, nema se para

Zen 2 se prodjae pod istim imenom ili sam nešto pobrkao?

Također Ryzen 3600 ide za 45 eura dok intel i5 10400 pod novim imenom računa 200$?

Da čudim se ko pura dreku koliko je Intel nisko pao, jer to se nema više kaj čuditi.

11 godina

Forum je pun prikrivenih fanboya.Sa Borom i Ramboxom znaš kak stvari stoje 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:32 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Samo treba pratiti kome Boris daje prst gore 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Meni je dao dok sam imao intel otkako sam presao na Ryzen vise ne daje. Salim se nisam ni aktivan bio u zadnje vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
forumaš kaže...

Zen 2 se prodjae pod istim imenom ili sam nešto pobrkao?

Također Ryzen 3600 ide za 45 eura dok intel i5 10400 pod novim imenom računa 200$?

Da čudim se ko pura dreku koliko je Intel nisko pao, jer to se nema više kaj čuditi.

prodaje se pod imenom nove, još uvijek aktualne 7 serije - 7520u i 7320u

cijeli je tu, kako si rekao - kupus, od zen2, zen3 pa zen 3+, pa do zen 4

uzmeš ganjc novi proc, a ono stara krama pet generacija stara

16 godina

tu mobilnu kopusaru ne pratim, i opet se čudim ko pura dreku kaj je Intel sad izveo sa ovim desktop starim isprdkom za 200$ pod novim imenom...ovo su nove dimenzije.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
ZGamer kaže...

Forum je pun prikrivenih fanboya.Sa Borom i Ramboxom znaš kak stvari stoje 

Kasno pališ.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 godina
forumaš kaže...

tu mobilnu kopusaru ne pratim, i opet se čudim ko pura dreku kaj je Intel sad izveo sa ovim desktop starim isprdkom za 200$ pod novim imenom...ovo su nove dimenzije.

i intel i amd proizvode procesore, jel to server, mobile ili desktop, princip je isti, a podvaljivanje staro pod novo je davno uigrana shema

to se zove rebrandiranje, a najpoznatiji po tome je upravo amd, odnosno njihova radeon divizija, koju se od milja naziva rebrandeon

nisi ti baš od jučer da to ne znaš, doduše šokantno je kad to radi i nekadašnja perjanica cpu tržišta, koja je očito pala toliko nisko da joj ni takve sheme nisu strane

16 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

i intel i amd proizvode procesore, jel to server, mobile ili desktop, princip je isti, a podvaljivanje staro pod novo je davno uigrana shema

to se zove rebrandiranje, a najpoznatiji po tome je upravo amd, odnosno njihova radeon divizija, koju se od milja naziva rebrandeon

nisi ti baš od jučer da to ne znaš, doduše šokantno je kad to radi i nekadašnja perjanica cpu tržišta, koja je očito pala toliko nisko da joj ni takve sheme nisu strane

Ako je šokantno onda se valjda mogu čuditi ko pura dreku?

Intel's 14nm+++ desktop CPUs are making a comeback — chipmaker inexplicably resurrects Comet Lake from five years ago with 'new' Core i5-110 | Tom's Hardware

"

Despite the Core i5-110 being a blatant rebrand, Intel is still charging the same price for the chip as it was when it launched five years ago. The RCP (Recommended Customer Price) for the Core i5-110 is $200, which falls within the same range as the Core i5-10400's $200 to $210. It's an insane price considering that 14nm+++ chips should be dirt cheap to produce by now.

At $200, the Core i5-110 is supposed to be a value processor, but it's hard to see the value in it."

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:34 (forumaš).
12 godina
forumaš kaže...

Ako je šokantno onda se valjda mogu čuditi ko pura dreku?

dašta, tko ti brani 

16 godina

Eto vidiš, drago mi je da ti sviđaju moji postovi sa ovom temom o intelovom 14nm+++++++++ po 200$ u 2025. 🫣

Pa toga nema ni na njuškalu 😂

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:59 (forumaš).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Eto vidiš, drago mi je da ti sviđaju moji postovi sa ovom temom o intelovom 14nm+++++++++ po 200$ u 2025. 🫣

dakako, sviđaju mi se svakakvi postovi, bar imamo o čemu laprdat na uranak

16 godina

Kao što rekoh, takvih cijena nema na njuškalu kod švercera 😂

12 godina
forumaš kaže...

e da, tome i služi rebrandiranje, da ti naplate novu cijenu za stari proizvod

nismo se baš nadali niti da će amd biti taj koji probija oblake cijenama, a da je intel taj koji prati i u dobrom dijelu procesora postaje budget opcija, pa eto... baba su čim je dobila top gejming procesor diže cijene ko da je na aukciji

17 godina

https://amzn.eu/d/0Rb7Ema

282€, Intel je prisiljen spustat cijene radi svojih gluposti. S druge strane, u svemu tome ima nekaj pozitivno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jedino sta ne vrijedi to vise kupovat kada nagodinu dolazi novi nova lake.

12 godina
MGloc kaže...

Jedino sta ne vrijedi to vise kupovat kada nagodinu dolazi novi nova lake.

to je tek na kraju sljedeće godine, prvo ide refresh arrow lake

i opet, upitno je na šta će to ispasti, hoće li degradirati, pregrijavat se ili će biti meh launch kao arrow lake

osobno ne bih uzimao novi intel procesor dok ne prođe bar nekoliko mjeseci da se vidi ima li problema

nažalost, intel je postao jako nepouzdan, ali tu je amd s još boljim i štedljivijim procesorima, pa nije neka greda

11 godina

Bitno da degradator kojeg nitko ne kupuje drži cijenu od 320€ 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

e da, tome i služi rebrandiranje, da ti naplate novu cijenu za stari proizvod

nismo se baš nadali niti da će amd biti taj koji probija oblake cijenama, a da je intel taj koji prati i u dobrom dijelu procesora postaje budget opcija, pa eto... baba su čim je dobila top gejming procesor diže cijene ko da je na aukciji

Zamisli da netko objavi oglas tu na forumu da prodaje novi zapakirani i5 10400 ta 200$ ili eura....

ha ha ha koja bi to tema bila i koji komentari, garantiram da bi bilo čuđenja ko pura dreku 

ha ha ha i5 10400 za 200$

Ti bi to kupio?

17 godina

Citao sam komentare, microcenter, newegg, amazon, ekipa je zadovoljna s intelom ak pricamo o ultri. Vani se intel jos drzi,  pogotovo ak se kupi bundle, doduse i cijene su privlacne taman takve da covjek eliminira dilemu oko kupnje.

Za nova lake ce trebat pricekat. Ultra je u pocetku bila losa, al intel je s vremenom rijesio to kroz  azuriranje uefia.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice