Priznaj da ti je zagolicalo maštu iako si nedavno promjenio procesor.
...12,13,14
Eeeee vala je
Jedva čekam da izađe, pa da potrošim nekih 1000€ za novi intel (cpu+ploča)
...12,13,14
Eeeee vala je
...12,13,14
Eeeee vala je
Trebaš malo pogurat posrnulog diva, they are calling you "our savior".
Bit će drž gaće,čekam takav scenarij i na gpu polju
Ne znam kaj se ljudi opterecuju s tim socketom koji intel ucestalo mjenja.
Ekipa koja ima 13/14 gen je mirna 2-3 god a mozda koja godina vise. Znaci Z690/790 su jos uvijek aktualne.
Vozis jedan socket, 4-5 god.i mjenjas, naravno, ukoliko postoji znacajan napredak u perfomansama; osim ak tu nisu neke dublje stvari u pitanju, (a to je revolt prema intelu) pa se onda prelazi na drugu platformu.
Intel je prisljen spustat cijene, sto je veliki plus i vidim ga i dalje kao konkurenta, sto je zapravo dobro za sve nas.
Iskocilo mi pa da podjelim, ima jos hrpa toga ocigledno da inzinjeri u Intelu i dalje neumorno rade na buducnosti bez obzira na ove iznad njih kaj mogu zasrati sve
Intel Just Changed Computer Graphics Forever!
iskočilo mi pa da podijelim ha ha ha ha ha
Intel izbacuje i5 110 na 14nm +++++ za 200$ tj. preimenovali stari i5 10400 cpu
iskočilo mi pa da podijelim ha ha ha ha ha
Intel izbacuje i5 110 na 14nm +++++ za 200$ tj. preimenovali stari i5 10400 cpu
Intel drži neke procesore niže razine u svakoj generaciji godinama u slobodnoj prodaji, novi naziv je tu reda radi vjerovatno ce stari uskoro ukinuti, nije ni prvi ni zadnji put to rade jedni i drugi pogotovo s mobilnim procesorima, kupus.
Iskočilo mi pa sam podijelio, kupus
čudiš se ko pura dreku, a amd i dan danas prodaje kakti 'nove' procesore zen2 arhitekture starije od tog intelovog
doduše, to je već tradicionalna amd podvala da nam uvaljuje stare procesore s novim imenom, intel prije nije padao tako nisko... al jbga, nema se para
čudiš se ko pura dreku, a amd i dan danas prodaje kakti 'nove' procesore zen2 arhitekture starije od tog intelovog
doduše, to je već tradicionalna amd podvala da nam uvaljuje stare procesore s novim imenom, intel prije nije padao tako nisko... al jbga, nema se para
Zen 2 se prodjae pod istim imenom ili sam nešto pobrkao?
Također Ryzen 3600 ide za 45 eura dok intel i5 10400 pod novim imenom računa 200$?
Da čudim se ko pura dreku koliko je Intel nisko pao, jer to se nema više kaj čuditi.
Forum je pun prikrivenih fanboya.Sa Borom i Ramboxom znaš kak stvari stoje
Samo treba pratiti kome Boris daje prst gore
Meni je dao dok sam imao intel otkako sam presao na Ryzen vise ne daje. Salim se nisam ni aktivan bio u zadnje vrijeme.
Zen 2 se prodjae pod istim imenom ili sam nešto pobrkao?
Također Ryzen 3600 ide za 45 eura dok intel i5 10400 pod novim imenom računa 200$?
Da čudim se ko pura dreku koliko je Intel nisko pao, jer to se nema više kaj čuditi.
prodaje se pod imenom nove, još uvijek aktualne 7 serije - 7520u i 7320u
cijeli je tu, kako si rekao - kupus, od zen2, zen3 pa zen 3+, pa do zen 4
uzmeš ganjc novi proc, a ono stara krama pet generacija stara
tu mobilnu kopusaru ne pratim, i opet se čudim ko pura dreku kaj je Intel sad izveo sa ovim desktop starim isprdkom za 200$ pod novim imenom...ovo su nove dimenzije.
Forum je pun prikrivenih fanboya.Sa Borom i Ramboxom znaš kak stvari stoje
Kasno pališ.
tu mobilnu kopusaru ne pratim, i opet se čudim ko pura dreku kaj je Intel sad izveo sa ovim desktop starim isprdkom za 200$ pod novim imenom...ovo su nove dimenzije.
i intel i amd proizvode procesore, jel to server, mobile ili desktop, princip je isti, a podvaljivanje staro pod novo je davno uigrana shema
to se zove rebrandiranje, a najpoznatiji po tome je upravo amd, odnosno njihova radeon divizija, koju se od milja naziva rebrandeon
nisi ti baš od jučer da to ne znaš, doduše šokantno je kad to radi i nekadašnja perjanica cpu tržišta, koja je očito pala toliko nisko da joj ni takve sheme nisu strane
i intel i amd proizvode procesore, jel to server, mobile ili desktop, princip je isti, a podvaljivanje staro pod novo je davno uigrana shema
to se zove rebrandiranje, a najpoznatiji po tome je upravo amd, odnosno njihova radeon divizija, koju se od milja naziva rebrandeon
nisi ti baš od jučer da to ne znaš, doduše šokantno je kad to radi i nekadašnja perjanica cpu tržišta, koja je očito pala toliko nisko da joj ni takve sheme nisu strane
Ako je šokantno onda se valjda mogu čuditi ko pura dreku?
"
Despite the Core i5-110 being a blatant rebrand, Intel is still charging the same price for the chip as it was when it launched five years ago. The RCP (Recommended Customer Price) for the Core i5-110 is $200, which falls within the same range as the Core i5-10400's $200 to $210. It's an insane price considering that 14nm+++ chips should be dirt cheap to produce by now.
At $200, the Core i5-110 is supposed to be a value processor, but it's hard to see the value in it."
Eto vidiš, drago mi je da ti sviđaju moji postovi sa ovom temom o intelovom 14nm+++++++++ po 200$ u 2025. 🫣
Pa toga nema ni na njuškalu 😂
Eto vidiš, drago mi je da ti sviđaju moji postovi sa ovom temom o intelovom 14nm+++++++++ po 200$ u 2025. 🫣
dakako, sviđaju mi se svakakvi postovi, bar imamo o čemu laprdat na uranak
Kao što rekoh, takvih cijena nema na njuškalu kod švercera 😂
e da, tome i služi rebrandiranje, da ti naplate novu cijenu za stari proizvod
nismo se baš nadali niti da će amd biti taj koji probija oblake cijenama, a da je intel taj koji prati i u dobrom dijelu procesora postaje budget opcija, pa eto... baba su čim je dobila top gejming procesor diže cijene ko da je na aukciji
282€, Intel je prisiljen spustat cijene radi svojih gluposti. S druge strane, u svemu tome ima nekaj pozitivno.
Jedino sta ne vrijedi to vise kupovat kada nagodinu dolazi novi nova lake.
Jedino sta ne vrijedi to vise kupovat kada nagodinu dolazi novi nova lake.
to je tek na kraju sljedeće godine, prvo ide refresh arrow lake
i opet, upitno je na šta će to ispasti, hoće li degradirati, pregrijavat se ili će biti meh launch kao arrow lake
osobno ne bih uzimao novi intel procesor dok ne prođe bar nekoliko mjeseci da se vidi ima li problema
nažalost, intel je postao jako nepouzdan, ali tu je amd s još boljim i štedljivijim procesorima, pa nije neka greda
e da, tome i služi rebrandiranje, da ti naplate novu cijenu za stari proizvod
nismo se baš nadali niti da će amd biti taj koji probija oblake cijenama, a da je intel taj koji prati i u dobrom dijelu procesora postaje budget opcija, pa eto... baba su čim je dobila top gejming procesor diže cijene ko da je na aukciji
Zamisli da netko objavi oglas tu na forumu da prodaje novi zapakirani i5 10400 ta 200$ ili eura....
ha ha ha koja bi to tema bila i koji komentari, garantiram da bi bilo čuđenja ko pura dreku
ha ha ha i5 10400 za 200$
Ti bi to kupio?
Citao sam komentare, microcenter, newegg, amazon, ekipa je zadovoljna s intelom ak pricamo o ultri. Vani se intel jos drzi, pogotovo ak se kupi bundle, doduse i cijene su privlacne taman takve da covjek eliminira dilemu oko kupnje.
Za nova lake ce trebat pricekat. Ultra je u pocetku bila losa, al intel je s vremenom rijesio to kroz azuriranje uefia.