Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.290
|
čitano: 3.102.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Intel i7/i9 Club

Ja nikako polovit te najnovije teorije u gamerskoj nauci :) ... dok je Intel imao 4-core i5 i i7, više jegri su bile višak, od lani, kad su konačno popustili pod naletom Ryzena, odjednom je 6-core ok ali i dalje se cijene uspoređuju sa 8-core R7 (a inače je kao 8-core beskoristan za tu namjenu). Što onda na kraju uzeti za igre ? Čime se po najnovijim teorijama argumentira kupnja i5 8600K koji je 500-njak Kn skuplji od 2600X ili duplo od R5 1600/1600X ?.

Mislio sam dati jednu Ryzen konfu frendovom klincu pa da još na kraju ne ispadnem zločesti striček zbog par FPSa manje :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Intel i7/i9 Club

Pa dosta igri i dalje je optimizirano da bolje radi ako su "single core" performanse bolje. To znači da intel, iako ima manje jezgri/thredova u igrama daje bolje rezultate od višejezgrenih, ali sporijih Ryzena.

To su na žalost činjenice.

Možemo pročat o neoptimiziranosti igara, zločestom intelu koji potkupljuje developere, nesposobnim developerima, urotama i slično, krajnjem korisniku to niš ne znači kad na Intelu ima bolje rezultate.

Intel se generalno i clocka na više MHz po core-u od Ryzena.

Intel košta, ali...

Onima koji imaju koristi od multi-core, multi-thread operacija, Ryzeni su bolji... to nije prosječni gamer.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club
Pa realno i dalje je u velikoj vecini slucajeva 6 jezgri visak, a najbolji dokaze tome je 7700k. Redom od najboljeg za gaming idu 8700k, 8600k, 7700k pa onda sve ostalo ukljucujuci i Ryzene.

Prostoje dva razloga zasto su se naglo poceli spominjati procesori sa 6 jezgri:

1. Za istu cijenu si dobio 6 umjesto 4 jegre.

2. Postoji nekoliko igara, od kojih su neke i dosta popularne tipa bf1, koje imaju koristi od vise jezgara pa su ovi novi sestojezgreni postali jos isplativiji.

Sto se ryzena 1700/2700 tice oni su od pocetka nebitni za gaming jer za tu svrhu postojie jeftiniji 1600/2600.
13 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Zanimljiv mi je ovaj izraz "prosječan gamer", pogotovo kad se priča o tome koliko je cpu bitan navedenom gameru. Onda malo razmislimo i shvatimo da "prosječan gamer" nema 1080ti ili, ne daj Bože, neku rtx grafu, niti ima hrr monitor i ispadne da je cpu zapravo nebitan populaciji o kojoj se konstantno priča.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

PC prosjek

30% na dvije jezgre, 60% na četiri, 7% na šest i 1% na osam

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
XXX kaže...

PC prosjek

30% na dvije jezgre, 60% na četiri, 7% na šest i 1% na osam

Eto, recimo ja imam steam instaliran na 7 računala - dvojezgreni i3 920, ovaj i7, poslovni mobile i5 (4c4t), poslovni mobile i7 (4c8t), prastari mobile i7 (2c4t)i jedan "običan" celeron. Bar mislim da je to sve, budući sam imao pristup i drugim računalima i povremeno bih instalirao steam na njih iz ovog ili onog razloga (kod punice, staraca, sestre...) Od toga imam 3 diskretne grafe, gtx 650 mobile, gtx 970 i mobile 1050.

Što to govori o mom doprinosu statistici?! Koliko vas ima steam na više računala instalirano?

Ja negdje igram Fallout 4, a negdje mi je steam za isprobat stream bilo, negdje se koristi radi "jednostavnih" igara koje nemaju neke zahtjeve.

Svako računalo koje ima steam instaliran, ili je imalo "do nedavno" ulazi u te prosjeke koje ovdje navodite.

Kad govorimo o prosječnom gameru i što je njemu bitno, nigdje naši navodi nisu neistiniti. To što si dobar dio gamera to ne može priuštit je drugi par rukava. Ali smatram da večina takvih ne dolazi čitat i7/i9 temu da vidi zakaj su ti procesori dobri.

17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

To je statistika a sad kako će ju tko tumačiti ili tjerati na svoj mlin je drugi par rukava

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7/i9 Club

Pa pričamo o "gameru" a ne računalu, dok steam gleda računala na kojima je instaliran client. Igre igram uglavnom na jednom, imam instalirano na dosta više od toga.

Govorim ti samo da je ta statistika na koju se pozivate beskorisna. Možžete gurat vodu na svoj mlin sa njom, i služi isključivo tome, al ne daje nikakvu korisnu informaciju.

Statistika se treba tumačit, brojke same za sebe ne govore ništa. Ako gledaš isključivo sirove brojke, to je beskoristan, i četo jako, jako loš podatak, jer te odvede na skroz pogrešan put... kao sada kad vučete podatke o prosječnom gameru iz popisa konfiguracija na kojima je instaliran steam.

Koliko ljudi na svijetu i dalje igra na prastarim 486 i pentium računalima igre koje su sve samo ne zaboravljene na ovom forumu, a ni ne ulaze u vašu "statistiku" jer nemaju steam? Vjerovali ili ne, toga ima i kod nas, a ne samo u zemljama trećeg svijeta... i ne govorimo o desecima ljudi.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Znam sve je relativno...ali ovo je statistika i ako imaš neku precizniju, masovniju, bolju slobodno postaj. Stoji da ako ja jedem meso a ti zelje u prosjeku jedemo sarmu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Govorim ti samo da je ta statistika na koju se pozivate beskorisna. Možžete gurat vodu na svoj mlin sa njom, i služi isključivo tome, al ne daje nikakvu korisnu informaciju.

a možda si ti sa svojih 7 računala statistička anomalija koja iz subjektivnih razloga misli da je njegov primjer reprezentativan

ako u prosjeku imamo jedno i pol dijete po obitelji, onaj sa sedmero djece nije reprezentativan uzorak niti je zbog njega statistika beskorisna

17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Da li bi ikakav znacajan bottleneck bio u slucaju uparivanja RTX 2080 i 6700k (lagani OC na 4.6)? Radi se o 1440p rezoluciji

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
14 godina

Naravno da ne. Monitor ti nije 240 Hz, jel ? 

P.S. Osim jedino časti i ugleda na ovom našem forumu, jer sigurno će te neki gledati nevoljko i s osudom kad upariš takv grafu i quad core. Zato što jel, to ne valja i ne smiješ tako jer ako si pravi gamer, moraš imat i7 8700K, ili čekaj i9 9900K. Ak me bereš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2018 8:19 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

Naravno da ne. Monitor ti nije 240 Hz, jel ? 

I taj i7 je previše s obzirom na 60 Hz ekran. 

https://www.tomshardware.com/news/intel-9th-gen-core-testing-controversy,37908.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2018 8:40 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Da li bi ikakav znacajan bottleneck bio u slucaju uparivanja RTX 2080 i 6700k (lagani OC na 4.6)? Radi se o 1440p rezoluciji

Znacajan ne, ali ces ga imati, pogotovo u bf.lp

Intel Core™ i7 Forever
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

na bf4 će imati 200 lock 1440p solid as rock.... na bf1 i bfV neće... ali kod njih sa klokanim 6700k ispod 100fps provede možda 10 sec u sat vremena gameplaya 

13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Covjek ima 60hz monitor i ti njemu kazes da ce sa 6700k imati bn? Pa da je ne znam kakav bf nece imati bottleneck na tih 60 FPS-a.

Zbog ovakvih postova treba banati ljude...

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Stjepanj kaže...

Covjek ima 60hz monitor i ti njemu kazes da ce sa 6700k imati bn? Pa da je ne znam kakav bf nece imati bottleneck na tih 60 FPS-a.

Ma pusti stjepka, ima cl20 2133mhz memoriju i ploca mu throttlea konstantno pa nije cudo da mu se jadni 8600K gusi. 

8 godina
protjeran
ansha kaže...
war3_tft kaže...
Stjepanj kaže...

Ma pusti stjepka, ima cl20 2133mhz memoriju i ploca mu throttlea konstantno pa nije cudo da mu se jadni 8600K gusi. 

i još 1 keks te napredne memorije,

maznuo ga iz blagajne u konzumu 

okolo se hvali sa 1100CB scoreom, postigao ga je uz mnogo muke na 5.4Ghz 

8600k 

neki su rođeni u offsideu, a neki poput Stjepka rođeni u bottlenecku 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2018 10:08 (lav1000).
13 godina
Intel i7/i9 Club

Ko ne kupi i9 peder!

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
protjeran
neznalica90 kaže...

Ko ne kupi i9 peder!

Taj 9900K nije nikakav i9 sa 16 laneova i DC memorijom, to je jedno ruglo i sramota 

Ko ulozi u x299 ce imat malo manje frameova al nece bit peshko...

13 godina
Intel i7/i9 Club

Čeka se nova Intel gaming perjanica i3 9350k. Naravno da će od Ryzena napravit paštašutu.

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

S obzirom da i3 8100 trenutno košta milion kuna, taj tvoj i3K bu skuplji od električnog automobila

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
neznalica90 kaže...

Ko ne kupi i9 peder!

Taj 9900K nije nikakav i9 sa 16 laneova i DC memorijom, to je jedno ruglo i sramota 

pa to se podrazumijeva.. necu ovaj socijalni i9.. pa da mi 2080ti bude botlnek 

edit: nego sad mi je nesto palo na pamet.. jel to i mi intelaši sad dobivamo procesor s kojim mozemo u isto vrijeme igrat 2 igre, slusat muziku na jutubu, unzipat 20 fajlova i browsat 48 tabova na kromu u isto vrijeme?

AMD na aparatima!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2018 17:50 (neznalica90).
10 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

i sve to u svrhu igranja vrhunskih igara kojih je na PC-u pregršt, svi satima igraju unigine, heaven, prime95, cinebench

4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

i sve to u svrhu igranja vrhunskih igara kojih je na PC-u pregršt, svi satima igraju unigine, heaven, prime95, cinebench

Tako je, al zaboravio si puno vrhunskih naslova, 3Dmark serijal recimo, Furmark, LinX, Aquamark, izvrsni Geekbench itd....

Necu valjda igre igrat u svojim tridesetima?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2018 18:08 (ansha).
13 godina
Glavas_ZG kaže...

a cuj gusti su gusti, nekome je veci gust u sklapanju i nadogradnji racunala nego samo igranje igara.

eto ja recimo imam u garazi motor koji ide od 0 - 100 za 3 sekunde i potegne 240 bez problema.. a znas kad iskoristavam njegov puni potencijal ? mozda dvaput godisnje.. u suprotnom imam dvije opcije.. par tisuca kuna kazni ili ostat bez glave 

tak da ima ljudi koji jednostavno vole sklapat racunala vrtit bencheve i na to im se dize pimpek.. pa ak si mogu priustit zasto ne.

12 godina
neznalica90 kaže... 

...i na to im se dize pimpek.. pa ak si mogu priustit zasto ne.

na štogod ti se diže pimpek vrijedi platit... pogotovo ako si u anshinim "tridesetima" pa pimpek koristiš rjeđe nego ti svoj motor 

17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

po statistici 90% gamera ne trči pred rudo

13 godina
picajzla0707 kaže...
neznalica90 kaže... 

...i na to im se dize pimpek.. pa ak si mogu priustit zasto ne.

na štogod ti se diže pimpek vrijedi platit... pogotovo ako si u anshinim "tridesetima" pa pimpek koristiš rjeđe nego ti svoj motor 

a tek kad mu utegne latencije 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
neznalica90 kaže...

Ko ne kupi i9 peder!

Uzimas?

Freak Show Inc.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice