Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.387
|
čitano: 3.145.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
protjeran
Re: Intel i7/i9 Club
njofra13 kaže...

Pozdrav,

Zanima me koja bi bila max. temperatura na kojoj mogu držati i7 8700k par sati (5-6 sati) a da se ne dogodi neko sra...

Sranje se nece dogodit bez obzira na temperaturu, cpu ima zastitu koja ce ga throttleat ili ugasit ako temperatura bude kriticna...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
njofra13 kaže...

Pozdrav,

Zanima me koja bi bila max. temperatura na kojoj mogu držati i7 8700k par sati (5-6 sati) a da se ne dogodi neko sra...

Sranje se nece dogodit bez obzira na temperaturu, cpu ima zastitu koja ce ga throttleat ili ugasit ako temperatura bude kriticna...

I bez da se sruši, oštećenja su tu...

Nope.
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Treba imati na umu da kod procesora ne vrijedi ona "sto te ne unisti to te ojaca" 

Freak Show Inc.

7 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Jučer sam malo testirao proc, brzina je bila dignuta na 4.8 Ghz na 3 jezgre i 4.7Ghz na druge 3 jezgre i u određenom trenutku je temperatura bila 76 stupnjeva pa nisam bio siguran da li je pametno da mi se cpu na par sati vrti na toj tempreturi - plus/minus par stupnjeva.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
njofra13 kaže...

Jučer sam malo testirao proc, brzina je bila dignuta na 4.8 Ghz na 3 jezgre i 4.7Ghz na druge 3 jezgre i u određenom trenutku je temperatura bila 76 stupnjeva pa nisam bio siguran da li je pametno da mi se cpu na par sati vrti na toj tempreturi - plus/minus par stupnjeva.

Na <80° ga mozes vrtit do mile volje..

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nagadjas, pretpostavljas, preuvelicavas... A i nebitno je posto imas 3g garancije...

16 godina
odjavljen

Ne. Trajno izlaganje visokim naponima i temperaturama pouzdano degradira procesor. To je činjenica.

Nope.
12 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nagadjas, pretpostavljas, preuvelicavas... A i nebitno je posto imas 3g garancije...

Kad tako pričaš očito nisi nikad doživija da ti proc rikne od maženja visokim naponima i klokovima. Ja još imam QX9650 kojem ne rade dvije jezgre jer sam ignorirao potencijalnu opasnost visokih temp i klokova.

MISCREATED
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ne. Trajno izlaganje visokim naponima i temperaturama pouzdano degradira procesor. To je činjenica.

A jel, definiraj trajno, mi smo pricali o 5-6 sati i samo o povisenim temperaturama, ne i naponima... Ako cemo tako neodredjeno pametovat, svako koristenje procesora degradira procesor :)

15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Kad tako pričaš očito nisi nikad doživija da ti proc rikne od maženja visokim naponima i klokovima. Ja još imam QX9650 kojem ne rade dvije jezgre jer sam ignorirao potencijalnu opasnost visokih temp i klokova.

Ajmo bit egzaktni, tip pita za 5-6 sati i ne spominje nikakve visoke napone. Nikakva primjetna degradacije sigurno nece nastat od toga. Moj poznanik godinama vec renderira sa 4790K i taj procesor ima 1000+ sati renderiranja sa stock hladnjakom i jos je ziv iako nikad nije ispod 80C dok rendera, a mi ovdje pricamo o par sati...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

A jel, definiraj trajno, mi smo pricali o 5-6 sati i samo o povisenim temperaturama, ne i naponima... Ako cemo tako neodredjeno pametovat, svako koristenje procesora degradira procesor :)

Pa, eto, i ja sam tako mislio. Neću se zakleti ni za jedno, ali 5960X mi je umro na rukama u noći s petka na nedjelju. Na normalnim naponima, ali ga je prije toga na 1,52V bootala ploča s pofukanim biosom (asusova greška). Nije prošao ni POST, ali bilo je dovoljno da umre.

Kolega je dugo držao 5930K na 1.3V na 4.5GHz, gdje je hvatao u igrama 85-90°. S vremenom mu procesor više ne može uopće biti stabilan na 4.4GHz bez obzira na napon i temp pa ga vozi na 4.0 kao max. Čini se ok i temp i napon pa...

Ne mogu potvrdit što točno je problem, ali degradacija je očito nastupila. Da ti budem iskren, ne bih se zezao s tim. 

Nope.
12 godina
neaktivan
ansha kaže...
nicky.sl kaže...

Ajmo bit egzaktni, tip pita za 5-6 sati i ne spominje nikakve visoke napone. Nikakva primjetna degradacije sigurno nece nastat od toga. Moj poznanik godinama vec renderira sa 4790K i taj procesor ima 1000+ sati renderiranja sa stock hladnjakom i jos je ziv iako nikad nije ispod 80C dok rendera, a mi ovdje pricamo o par sati...

U pitanju je isto renderiranje i ovisno o trajanju renderiranja bi bilo max. operećenje ... Stavio sam AIO vodeno hlađenje tako da budem siguran da neće biti problema. Inače brzina je postavljena preko Asus AI Suite 3 i nakon analize sustava i operećenja je podešena automatski ta brzina, tako da nisam ni imao namjeru nešto ručno postavljati baš da ne 'spalim' nešto ...

9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Ma sa kavom nema problema, moj je an 5GHz u igrama na 40c 

EDIT:

Morat cu posnimit gameplay da pokakim stjepanjov TD 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 21:00 (Lucidius).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Intel i7/i9 Club

Obnovljen pc.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Tiby kaže...

Obnovljen pc.

I ti, ocito si dobio los primjerka dok ti treba 1.4v za 5ghz

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 12:44 (dreadmoore).
14 godina
dreadmoore kaže...

I ti, ocito si dobio los primjerka dok ti treba 1.4v za 5ghz

Loš primjerak bar po viđenom na forumu.

1.375V za 5GHz sve ispod ne prolazi i to je maximalac što se tiće temperatura pod H115i (86°C).

15 godina

Da puno brate 86°C pa da mu uradis delid samo bi imao nize temperature nista vise opet bi ti trebao taj napon za 5ghz 

13 godina
protjeran

Koja je ploca?

14 godina
war3_tft kaže...

Koja je ploca?

Maximus Hero X

EDIT: potencijalnim kupcima, info matićna po defaultu s biosom 0505 (početni) debelo overvolta 1.42 - 1.44 V.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 13:09 (Tiby).
14 godina
Tiby kaže...

i to je maximalac što se tiće temperatura pod H115i (86°C).

Uloži ti u ventilatore i u 360 mm AIO, ako ga možeš ugraditi u kućište.

13 godina
neaktivan

Teško da će mu pomoć 360 aio, ako mu 5ghz nije dosta (a ne vidim zašto ne bi bilo), nek delida.

14 godina
dreadmoore kaže...

Da puno brate 86°C pa da mu uradis delid samo bi imao nize temperature nista vise opet bi ti trebao taj napon za 5ghz 

86C uopće nije puno s obzirom na napon, takt i koji je CPU u pitanju !!

12 godina
itomic009 kaže...
dreadmoore kaže...

86C uopće nije puno s obzirom na napon, takt i koji je CPU u pitanju !!

Po mojim kriterijima sve preko 65-70c je previše bez obzira koji je proc.

MISCREATED
13 godina
protjeran
Intelov tcase je na vecini cpu-ova cca 70°c.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

mislim da malo grijesis na 7-8 generaciji su povecali limit na 100°C dok recimo 6 generacija ima limit od 64°C a 4 generacija je na 72°C

13 godina
protjeran
Ne grijesim, 8gen je na 72°c..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tiby kaže...

Loš primjerak bar po viđenom na forumu.

1.375V za 5GHz sve ispod ne prolazi i to je maximalac što se tiće temperatura pod H115i (86°C).

Jel to u stress testu 86c ili?

14 godina
Lucidius kaže...

Jel to u stress testu 86c ili?

Jep, nism probao u igrama jer imam 4.7GHz s 1.250V i tu sam u stresu do 72° a u igrama nisam vidio iznad 55°.

Tako mislim kako bi bilo i upotrebljivo i 5 GHz za igre s onim velikim naponom.

9 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Ma za gejming ga kaj se tice temperatura mozes vozit i na 5.1GHz, 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Je, samo ti onda ocito ne znas sta je tcase...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice