Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.370
|
čitano: 3.134.105
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
odjavljen
Re: Intel i7 Club
Lucidius kaže...

Ma izdrziljiva su roba jako procesori, tesko je to i da ga namjerno ides kurit unistit, jedan frajer na jednom drugom forumu je tjerao 2 godine i5 4690k na 5GHz@1.4v i procesoru nista nije bilo, hladio ga je sa H110i mislim.

Nisam siguran. Ja sam spalio 5960X; ne svojom krivnjom, nego Asusa, ali... ipak, može se. Napon je zlo. :P

Inače: "

Stress Testing

Users might want to avoid running Prime 28.5 small FFTs on 5960X CPUs when overclocked. Over

4.4GHz, the Prime software pulls 400W of power through the CPU. It is possible this can cause

processor degradation.

"

Dakle, već 1.3V je opasno na tih 4.4 na 99% opterećenja.

11 godina
Bf3 i nakon 5 godina unistava procesore haha.
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Ma izdrziljiva su roba jako procesori, tesko je to i da ga namjerno ides kurit unistit, jedan frajer na jednom drugom forumu je tjerao 2 godine i5 4690k na 5GHz@1.4v i procesoru nista nije bilo, hladio ga je sa H110i mislim.

Nisam siguran. Ja sam spalio 5960X; ne svojom krivnjom, nego Asusa, ali... ipak, može se. Napon je zlo. :P

Inače: "

Stress Testing

Users might want to avoid running Prime 28.5 small FFTs on 5960X CPUs when overclocked. Over

4.4GHz, the Prime software pulls 400W of power through the CPU. It is possible this can cause

processor degradation.

"

Dakle, već 1.3V je opasno na tih 4.4 na 99% opterećenja.

Normalno, nebudes ga na takvim naponima klao sa PRIME-om, to za gejming i takve stvari nije uopce kriticno, nebude tu procesor nikad bio u kriticnoj zoni.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Ja sam furao preko 1.4V na 5960X, doduse na kratke staze, everyday mi je bio oko 1.3V.

Postao sam puno pazljiviji nego prije, vjerovatno cu na 6950X biti jos oprezniji, jednom sam sjebao cpu, tj. degradiro i zijanio pare, ne bih to da ponavljam.

Stjepanj vjerovatno zna, u pitanju je i7 970 kojeg sam mucio davno ovde dok je jos cele bio pa sam gruhao skoro 1.5V, qpi preko 1.4 i itd, izgubio je oko 400 MHz.

I ja sam podigao na 1.5V 5960X (za 4.9GHz) ali to nije dobro i vrlo je opasno za CPU. To ne radiš na kupljenom, samo testnom. :) http://valid.canardpc.com/204cdz

ansha kaže...

E vidis meni su normalno radili na 94-95C i 5820K i 4690K, nikakvog preventivnog shutdown-a nije bilo...

Meni se 5960X shutdowna na 95°C.

Upravo, preskupe su ovo igracke za igranje, ja sam i sa grafama bio pazljiv, iako su bile cjelokupne pod vodom, sjetimo se gtx 570 afere sa vrm-ovima.

15 godina
protjeran
Almin94 kaže...
ansha kaže...
Almin94 kaže...
Stjepanj kaže...

ja neznam Luci kako ti trpis taj i5, ja evo vec dvije noci imam nocne more...

Meni je takodjer malo cudno to sto sve jezgre na i5 idu na skoro 99% u gamingu. Nije ugodno oku, ali sve dok je GPU usage na 99% mislim da je ok. Sad nisam siguran osjeti li se micro stuttering zbog visokog zauzeca procesora.

Prakticki je nemoguce da usage i cpu-a i gpu-a istodobno bude 99%..

Nisam mislio doslovno, nego sam htio reci da sve cetiri jezgre rade na jako visokom usageu - 90% pa vise, ali ipak gpu usage ostaje zakucan na 99% i sudeci po klipovima na youtube, rekao bih da visoki cpu usage ne predstavlja problem.

Pa ne predstavlja problem ali si blizu problemu, da je igra samo malo cpu zhtjevnija imao bi bn. A i temperature su vece...

17 godina
Leopard_st kaže...

Upravo, preskupe su ovo igracke za igranje, ja sam i sa grafama bio pazljiv, iako su bile cjelokupne pod vodom, sjetimo se gtx 570 afere sa vrm-ovima.

Pa kad bezveze idete clockat grafičke čim ih kupite, da bi dobili 2-3 fps-a u igri u kojoj već imate 100 fps-a.

Meni je GTX 570 sa stock coolerom i tom zloglasnom stock 3+1 regulacijom trajala 4-5 godina nakon čega sam ju prodao.

Fortune favours the brave
14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ne znam jel sam pogodio mjesto na forumu za pitanje ali evo što mi se dešava; promijenio sam procesor i odvrtio par testova. Sve je radilo ok, npr prime95, Cinebench, Perfomance test i još par manje bitnih. Prime je izvrtio pola sata bez problema a onda se sruši par puta čim ga upalim. Poslije toga opet vrti 15 bez problema. Sa drugim testovima ista stvar. Radi pa ne radi. Sve postavke procesora u biosu su bile na default-u. Nakon toga sam napravio update biosa na zadnju verziju. Opet isti problemi. Onda sam napravio upload svih drivera. Nije pomoglo. Gledao sam ima li koji konflikt sa kontrolerima - nema. Kod pokretanja PC-a čas se diže ok čas ne reagira pa se upali po koji put onaj blesavi smiley od Windowsa koji kaže da treba restartirati ali samo smrzne. Mene buni što par sati radi u redu i sistem boota ok desetak puta a onda sat vremena rusvaj i ponekad ne pokazuje niti bios a ponekad stane na pol podizanja. Poslije opet radi ok. Resetirao sam i bios da napomenem. Jedino što nisam napravio je clean install windowsa.

CPU i7-4930k

MBO-Asrock X79 Extreme 4

GPU-MSI 980TI Gaming

PSU-Thermaltake 850W Gold

RAM-Kingston 32GB

Sa starim procesorom (i7-4820K) se sve ovo nije dešavalo pa pitam ima li tko ideju u čemu je problem nakon zamjene procesora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

napravi memtest86+

14 godina

I ako ne riješiš onda clean install je pod muss.

13 godina
protjeran

takoder izvaditi memoriju i probati s jednom plocicom!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 23:03 (Stjepanj).
14 godina
planety kaže...

Jedino što nisam napravio je clean install windowsa.

Izvađen citat .

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Rješio sam. Trebalo je kekse memorije staviti drugim redoslijedom. Potrošio sam vremena dok nisam pogodio pravi redoslijed pločica. To mi se već jednom dogodilo nakon ugradnje HDD-a. Dobro rješio sam ali nemam pojma u čemu je štos. Zašto radi samo ako se memorija ispremiješa u točno određenom redoslijedu a a dotad je radilo ok? Imam četverokanalnu memoriju  i četiri ista slota od 8GB pa mi nije jasno zašto poslije ugradnje hardvera zahtjeva premještanje pločica memorije a svi su isti??

Hvala što ste me podsjetili da bi moglo biti do memorije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 2:42 (planety).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Ljudi ovo mi malo nije jasno, kako je ovi 6700K uspia držat 4.6 GHz na 1.280 vCore 35 minuta, bez throttlinga, ičega, stabilno znači... Šta sam gleda po netu, svi traže preko 1.3 za 4.6?

13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...

Ljudi ovo mi malo nije jasno, kako je ovi 6700K uspia držat 4.6 GHz na 1.280 vCore 35 minuta, bez throttlinga, ičega, stabilno znači... Šta sam gleda po netu, svi traže preko 1.3 za 4.6?

cpu package mu je ispod deklariranog 91w a on ima samo 77w na cak 4,6ghz, znaci da cpu nije bio maximalno opterecen!lp

15 godina
Stjepanj kaže...
LogicusMPS kaže...

cpu package mu je ispod deklariranog 91w a on ima samo 77w na cak 4,6ghz, znaci da cpu nije bio maximalno opterecen!lp

Nisan ni gleda to, al kako je onda radia na 4.6 uopće ako nije dobiva forcu?

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

previse toga pitas a na njegovom "ss" se pak premalo toga vidi..cpu power package govori da definitivno load na jezgri nio bio na 100%, u pitanju je dakle bio nekakav light test!

koristio je aida64 pa probaj i ti s tim pa vidi kako se ponasa! da pokrenes prime95 cpu package bi mu bio prek 120...a temp na 100°c s obzirom da mu je sad na 81°c!LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

previse toga pitas a na njegovom "ss" se pak premalo toga vidi..cpu power package govori da definitivno load na jezgri nio bio na 100%, u pitanju je dakle bio nekakav light test!

koristio je aida64 pa probaj i ti s tim pa vidi kako se ponasa! da pokrenes prime95 cpu package bi mu bio prek 120...a temp na 100°c s obzirom da mu je sad na 81°c!LP

Pa to sam ja testira :) Diga sam na 1.29 u biosu vCore, na 46 množitelji.. Opet 77W....

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

pa pokreni prime95 pa onda javi rezultat!

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Intel i7 Club

Evo taman roka Prime95 26.6 verzija. Blend test - zasad 95+ W. 81 stupanj isto prva jezgra max, ostale 72-76.

Sutra ću uzet onu CoolerMaster Maker Nano, delidat ga, istestirat i usporedit s MX-4, a uskoro kad dođe Coollaboratory Liquid Ultra, onda ću i njene testove objavit. Za sada ćemo vidit s ovim :)

Evo pustia san samo za probu 10+ minuta, prva jezgra zajebaje, ode na max 84 mada je skoro stalno oko 77-78, ostale max 76 najviše.

Evo i link na SS da se bolje vide brojevi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 22:02 (LogicusMPS).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Intel i7 Club

Ma taj prime 95 nije potreban da ga gulis i da ti ide preko 80*C samo rizikujes da ga spalis.Ja na svom 6700k nisam nikad prešao preko 70*C uglavnom gledam da mi je izmedju 60-70*C sve iznad je po meni kritično.Mozda grijesim ali kako sam imao Amd pa se očito tog najviše držim nisam baš nešto upućen u intelove procesore i njihove mogućnosti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...

Evo taman roka Prime95 26.6 verzija. Blend test - zasad 95+ W. 81 stupanj isto prva jezgra max, ostale 72-76.

Sutra ću uzet onu CoolerMaster Maker Nano, delidat ga, istestirat i usporedit s MX-4, a uskoro kad dođe Coollaboratory Liquid Ultra, onda ću i njene testove objavit. Za sada ćemo vidit s ovim :)

Evo pustia san samo za probu 10+ minuta, prva jezgra zajebaje, ode na max 84 mada je skoro stalno oko 77-78, ostale max 76 najviše.

Bas me zanima kako ce se proc ponasati nakon delidanja i te nove paste. Ako prode dobro, saljem ti i svoj procesor da mi to rjesis, hehe.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

haswell bi izgorio na 150°c na 1.3V da mu upalis prime95 na tom naponu, delidanjem skylakea ces dobiti mozda max 10°c(koliko sam gledao) a o danjoj prodaji tj nemogucnosti prodaje takvog cpu-a da ne govorim!lp

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
dreadmoore kaže...

Ma taj prime 95 nije potreban da ga gulis i da ti ide preko 80*C samo rizikujes da ga spalis.Ja na svom 6700k nisam nikad prešao preko 70*C uglavnom gledam da mi je izmedju 60-70*C sve iznad je po meni kritično.Mozda grijesim ali kako sam imao Amd pa se očito tog najviše držim nisam baš nešto upućen u intelove procesore i njihove mogućnosti.

Do 90 kažu da je OK, mada ja volim da je ispod 80, čudno je koja je razlika u jezgrama, ne prelazi ni moj realno 70ak koliko god ga opterećiva, al prime 95 je druga priča, znaš i sam.

alen29 kaže...
LogicusMPS kaže...

Bas me zanima kako ce se proc ponasati nakon delidanja i te nove paste. Ako prode dobro, saljem ti i svoj procesor da mi to rjesis, hehe.

I mene majkemi, pregleda sam manje-više sve strane forume, deliding 6700K i tako, po -15 -20 stupnjeva su dobivali likovi. Ma glupost je, ne mora se izbijat IHS na morši, žiletom razrežeš herm. silikon i odvojiš IHS, dalje jednostavno sve, moš ga vratit bez novog silikona, moš stavit novi, kako te volja. Evo i video :)

Stjepanj kaže...

haswell bi izgorio na 150°c na 1.3V da mu upalis prime95 na tom naponu, delidanjem skylakea ces dobiti mozda max 10°c(koliko sam gledao) a o danjoj prodaji tj nemogucnosti prodaje takvog cpu-a da ne govorim!lp

Hahhaah, zapališ stan taman.  Ma prodat će se ne boj se, vratiš hermetički silikon, lagano se izreže sa strane i ajd. Ma i bolje temp/performanse, tako da ić će to, ko zna kupit će, ko ne zna n ek gonja FX 8320 :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 22:31 (LogicusMPS).
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

onda samo naprijed!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Intel i7 Club

evo ako nisi gledao imaš priliku i sam on ne koristi prime 95 za testove što se tiče skylake 6700k.Pusti ti stjepka sta on priča uglavnom procesor je i sa aidom 64 ili intel burn testom opterećen 100%

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
dreadmoore kaže...

evo ako nisi gledao imaš priliku i sam on ne koristi prime 95 za testove što se tiče skylake 6700k.Pusti ti stjepka sta on priča uglavnom procesor je i sa aidom 64 ili intel burn testom opterećen 100%

A čua san da nije dobar za Skylake radi AVX instrukcija, pogotovo ovi 27.7, kažu da je 26.6 još OK. Inače ne palim Prime95 nikako, danas proba 10 minuta :)

Al čudi me da ga je Prime na Blendu diga na preko 95W a aida67 nije išla preko 77W mada je CPU usage bia 100%.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 22:32 (LogicusMPS).
15 godina
LogicusMPS kaže...
dreadmoore kaže...

A čua san da nije dobar za Skylake, pogotovo ovi 27.7, kažu da je 26.6 još OK. Inače ne palim Prime95 nikako, danas proba 10 minuta :)

Al čudi me da ga je Prime na Blendu diga na preko 95W a aida67 nije išla preko 77W mada je CPU usage bia 100%.

Naći ću link pati pošaljem  tu neki forumas je lijepo objasnio na moje pitanje jer sam isto  postavio pitanje kao ti.

13 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...
dreadmoore kaže...

A čua san da nije dobar za Skylake, pogotovo ovi 27.7, kažu da je 26.6 još OK. Inače ne palim Prime95 nikako, danas proba 10 minuta :)

jedno je čuti a drugo razumijeti

dreadmoore 

cpu package je zbroj loada svih jezgri koji se mjeri u w-atima! i aida64 koristi manji load odredenih aplikacija, memorije, i ostalih "nstrukcija" za razliku od prime-a 95 koji ih koristi više, zato ce ti cpu pod primeom95 prije pasti na testu i doci do vise temperature! tako da pusti te video uradke za djecu od 12g sto si mu stavio!

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 22:49 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
LogicusMPS kaže...
dreadmoore kaže...

Ajde pokreni Aida-u ali stavi kvacicu samo na FPU test pa javi temperature...

15 godina
Intel i7 Club

Stjepko inace sam preko moba pisao pa nisam bas moga naci ni dobr link sa foruma a video manje vise je nebitan.Jer upravo sam rizikovao uzeti laptop upaliti jer sam trenutno na poslu gdje bas mogu naj..... zbog njega da nadjem link hebiga ipak cuvam oltar drzave pa se nije lako zahebavati.Nego prvo cu ti ovo napisati pa cu ond traziti link i samo nadopisati.

Mojpismonosa kaže...
dreadmoore kaže...
 Da ali eto kako meni stjepanj  kaze procesor ti nije opterecen 100% nego nekih 60-70% a ti imas bas ogromne temperture sa tim testom od aide 64 a sad zamisli kolike bi ti temperature bile da koristis small fft sa prime 95
 Stjepanj u mnogo toga zuji, procesor je itekako opterecen 100%, samo ne koristi te instrukcije, bar ne u toj mjeri. Small fft koristi avx instrukcije, i ne koristi puno drugoga, pa i za taj test mozes rec da koristi tek 30% CPU-a. Sto je ekstremna glupost i neznanje.

AIDA dobro simulira realworld rubno podrucje rada procesora, a ako mi nades program koji ce koristit AVXx instrukcije kao sto to radi Prime95 (osim njega samog jel) onda postoji problem... Procesori koji rade matematicke poslove kao Prime su iole skuplji i neprikladni za ikakav gaming ili drugu vrstu radi, sve se vise oslanja na broj jezgri manje na frekvenciju i single core performanse.

Temperature kad bi koristio Prime su upravo takve, kad bi koristio Prime... 

EDIT: maksimalnih 70 stupnjeva nakon par sati nisu ni u kojem slucaju grozne temperature. To je tek rubno podrucje kad bi procesor takav load imao 24/7 bar cetvrt godine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 23:27 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice