Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.094.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Intel i7 Club

Daj ekipa predložite neki hladnjak za 200-300 kn da ohladi mog bivšeg i7,ovaj što sam mu prodao me satra da se grije,hladi ga sa stock hladnjakom od i5ce!(može i SH)

I moram se javno zahvalit Stijepanu koji mi je uveliko pomogao prilikom prodaje procesora,njemu sam poslao proc i on je sve odradio,došao kod čovjeka 2 puta i zamjenio pastu i procesor!!

btw i najbolje znaš o kojem kučištu je rijeć!

AUDIOFIL
Moj PC  
10 0 hvala 7
12 godina
Re: Intel i7 Club
volegradele kaže...

Daj ekipa predložite neki hladnjak za 200-300 kn da ohladi mog bivšeg i7,ovaj što sam mu prodao me satra da se grije,hladi ga sa stock hladnjakom od i5ce!(može i SH)

I moram se javno zahvalit Stijepanu koji mi je uveliko pomogao prilikom prodaje procesora,njemu sam poslao proc i on je sve odradio,došao kod čovjeka 2 puta i zamjenio pastu i procesor!!

Ništa ispod CM hyper 212 ne dolazi u obzir.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Pozdrav, imam pitanje. Želim si kupit laptop acer aspire 5733

Na njemu je i3 350m  Sockets Supported BGA1288, PGA988

Da li mogu stavit i7 620m Sockets Supported BGA1288, PGA988

Ili možda i7 640m Sockets Supported BGA1288, PGA988

I, ako se može stavio bi i7 740QM, neznam šta znači taj Q piše da je PGA 988, a BGA ne piše

i7 740QM http://ark.intel.com/products/49024/Intel-Core-i7-740QM-Processor-6M-cache-1_73-GHz

i7 640m http://ark.intel.com/products/49666/Intel-Core-i7-640M-Processor-4M-Cache-2_80-GHz

Koliko ja znam ,sve je kompaktibilno

Hvala svima na odgovoru

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 9:21 (ABCD1919).
12 godina
ABCD1919 kaže...
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Hvala svima na odgovoru

Teoretski može ali praksa zna bit drugačija a prvenstveno mislim na to podržava li bios taj cpu a i nesmiš zanemarit ni hlađenje koje je dimenzionirano za proc koji se kudikamo manje grije.

Moraćeš probat jer ne virujem da će ti netko ovako moć tvrdit da može ili ne.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
ABCD1919 kaže...
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Hvala svima na odgovoru

Teoretski može ali praksa zna bit drugačija a prvenstveno mislim na to podržava li bios taj cpu a i nesmiš zanemarit ni hlađenje koje je dimenzionirano za proc koji se kudikamo manje grije.

Moraćeš probat jer ne virujem da će ti netko ovako moć tvrdit da može ili ne.

Nadam se da ću usbjet, a ako bios nije kompaktibilan, ga mogu promjenit?

Andrea
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Stavit trugi čip od biosa, šta to već bilo

Andrea

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pokušat ću i7 840qm

Andrea

0 0 hvala 0
17 godina
Ako ces za igre onda je po meni bolje i7 640 jer ima veci turbo clock makar su samo 2 jezgre
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ako ces za igre onda je po meni bolje i7 640 jer ima veci turbo clock makar su samo 2 jezgre

Ima integrirku, pa nemogu nešto više što želiš.

Ali bi za web, muzika, filmovi, neke emulatore itd.

Igre bi neke šrot

Andrea
10 godina
neaktivan
ABCD1919 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ima integrirku, pa nemogu nešto više što želiš.

Ali bi za web, muzika, filmovi, neke emulatore itd.

Igre bi neke šrot

Ipak ću probat sa i7 640

Andrea
17 godina
A ako ima integriranu onda ti se i ne isplati nadogradivat, jedino ako radis u nekim programima koju su cpu zahtjevni, ta i3 je onda dovoljna za to sta ti mislis raditi, jedino ako nadjes jeftino proc onda ok, ali neces se nista previse usreciti. Bolje uloziti novce u dodatne rame, ssd ds vidis neka poboljsanja.
14 godina
Fizički će stati ako je pin greed jednak a gotovo sigurno hlađenje neće odgovarati. Ili će ga trottalt (ako prva core i serija uopće to podržava), ili će se gasiti čim temperature podivljaju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Znači, da ostane i3 pa kad ga budem uzeo vidjet ću

Andrea

0 0 hvala 0
17 godina
Najbolje da ostane, da bez veze ne trosis novac kada prakticki nigdje neces vidjeti poboljsanja u nadogradnji sa jacim cpu. i3 je sasvim dovoljan
12 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Haso dobio vodenog prijatelja. Napokon mogu vidjeti matičnu, rame... Zadovoljan sam ovim h110 gt. Fanovi su doduše na maxu toliko glasni da se jedva čujem :/ , no na quiet mode-u su stvarno nečujni, a drže proc ispod 60 pa i na loadu u igrama. 

Bivši Phanteks Bivši Phanteks
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
13 0 hvala 5
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Znam da ovo pitanje koje ću navesti nije pitanje za to ali već, kad sam tu ću pitat.

Kad si budem uzeo laptop acer aspire 5733 da li ću moć otići

na windows 10

Na acerovoj stranici vidim drivere samo za 7,8,8.1

A na netu vidim drivere i za win 10 ali ne original

Pa ako prvo budem stavio windows 7

i otišo preko GWX na windows 10, bi trebalo sve radit.

Će mi win 10 stavit neke druge drivere ?

Andrea

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Haso dobio vodenog prijatelja. Napokon mogu vidjeti matičnu, rame... Zadovoljan sam ovim h110 gt. Fanovi su doduše na maxu toliko glasni da se jedva čujem :/ , no na quiet mode-u su stvarno nečujni, a drže proc ispod 60 pa i na loadu u igrama. 

Nice bas sam te htio pitat za stock ventove od tog h110 gt dal su bucni kad sam vidio na temi novog hardwera al sam smetno to s uma i zaboravio nekako

Jer ja isto imam h110i ali gtx verziju i ja svoje nisam ni isprobavao na h110i gtx citao sam po recenzijama da su prebucni pa sam si bez isprobavanja stock ventova odma uzeo nove noctua 2x140mm i corsair sp 2x140 mm za push pull

Imas u corsair linku mozes si stimat kak oces brzinu od 40 % to ti najniza do naravno 100% max.

Opcija pod fixed i tamo to stelas ja si uvijek stavim na nekih 50-60 % dok sam u igrama a inace mi je na 40%.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
12 godina
odjavljen
marac1988 kaže...

Nice bas sam te htio pitat za stock ventove od tog h110 gt dal su bucni kad sam vidio na temi novog hardwera al sam smetno to s uma i zaboravio nekako

Jer ja isto imam h110i ali gtx verziju i ja svoje nisam ni isprobavao na h110i gtx citao sam po recenzijama da su prebucni pa sam si bez isprobavanja stock ventova odma uzeo nove noctua 2x140mm i corsair sp 2x140 mm za push pull

Imas u corsair linku mozes si stimat kak oces brzinu od 40 % to ti najniza do naravno 100% max.

Opcija pod fixed i tamo to stelas ja si uvijek stavim na nekih 50-60 % dok sam u igrama a inace mi je na 40%.

Evo maloprije sam stavio ventove u push konfiguraciju iako kažu da bi u pull bilo nešto manje prašine, odn. lakše za očistit. Ovako su ventovi na maxu tiši, moram priznat. Ne znam razlog, mogu nagađat pa bi rekao da je pull glasniji jer strujanje zraka ide direktno kroz rupice na kućištu + vuče kroz radijator pa možda strujanje kroz jedno i drugo odjednom radi veće turbulencije zraka = veća glasnoća. Sada su u pushu i primjećujem da su tiši i mirniji na maxu. Opet je to previše za držat konstantno, no za neki bench je ok. 

Za ventove sam namjestio custom krivulju. Rade na minimum okretaja (nekih 550-600) do 45c, i postepeno povećavaju do 70C, a na 80C sam stavio max. Jako su tihi na quiet mode-u i na ovom mom profilu kojeg sam namjestio. Do 1200 rpm buka je prihvatljiva i nenametljiva, a hlađenje je izvrsno tako da stvarno nema potrebe za većim okretajima pa ni u max loadu.

Inače, kako ti se sviđa taj gtx? Ja sam se dugo razmišljao kojeg uzeti, gt ili gtx i pogledao sve recenzije. GT proizvodi CoolIT a GTX asetek. Razlika u performansama je minimalna, nešto su cijevi fleksibilnije kod gt verzije i software je nešto ograničeniji na gtx verziji pa sam odlučio za GT iako mi je blok+pumpa ljepša na gtx modelu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Evo maloprije sam stavio ventove u push konfiguraciju iako kažu da bi u pull bilo nešto manje prašine, odn. lakše za očistit. Ovako su ventovi na maxu tiši, moram priznat. Ne znam razlog, mogu nagađat pa bi rekao da je pull glasniji jer strujanje zraka ide direktno kroz rupice na kućištu + vuče kroz radijator pa možda strujanje kroz jedno i drugo odjednom radi veće turbulencije zraka = veća glasnoća. Sada su u pushu i primjećujem da su tiši i mirniji na maxu. Opet je to previše za držat konstantno, no za neki bench je ok. 

Za ventove sam namjestio custom krivulju. Rade na minimum okretaja (nekih 550-600) do 45c, i postepeno povećavaju do 70C, a na 80C sam stavio max. Jako su tihi na quiet mode-u i na ovom mom profilu kojeg sam namjestio. Do 1200 rpm buka je prihvatljiva i nenametljiva, a hlađenje je izvrsno tako da stvarno nema potrebe za većim okretajima pa ni u max loadu.

Inače, kako ti se sviđa taj gtx? Ja sam se dugo razmišljao kojeg uzeti, gt ili gtx i pogledao sve recenzije. GT proizvodi CoolIT a GTX asetek. Razlika u performansama je minimalna, nešto su cijevi fleksibilnije kod gt verzije i software je nešto ograničeniji na gtx verziji pa sam odlučio za GT iako mi je blok+pumpa ljepša na gtx modelu.

U sustini ta dva AIO cpu coolera su vise manje identicna mozda su razlike u temp minorne ono sto je tu razlicito sto ti kazes su proizvodjaci GTX asetek a GT CoolIT.

Kolko sam vidio dimenzije su malo vece od mog AIO GTX par mm a i cfm je veci na tvom GT-u ali i buka je veca za neka 3-4 decibela na tom GT-u sa stock ventovima.

Vise manje ono sto je presudilo je da mi je ljepsi blok i pumpa kao sto si rekao i zato sam uzeo GTX jer nekako mi je ljepsi od GT-a.

A i cim sam uzeo taj cooler odma istog trena isli su gore novi ventovi znaci u push-u su 2x Corsair SP140 white a pull-aju van topli zrak 2x Noctua NF-A14 pwm.

Na 40 % ventovi se vrte kod mene od 660 do 720 rpm-a a na 100 % od 1440 do 1500 rpm-a

Tako da stock ventovi nemaju rada ni minute stoje eno u kutiji :)

Kod GTX da malo softwer je taj njihov u banani imas citavo cudo kablovinja za pospajat jedan usb kabal ide s pumpe na usb konektor od maticne pa jos dva dodatna konekora jedan za sata i jedan za molex.

Plus kablovi za 4 venta koja sam morao spojit da bi ih mogao regulirat preko programa.

Ja prezadovoljan sa ovim svojim AIO GTX-om jos pogotovo sad kad sam stavio druge ventove sasvim druga prica od one koje sam gledao po razno raznim recenzijama i citao po drugim forumima buka ovo ono..

Temperatura h110i gtx radijatora dok je brzina ventova na 60-65% znaci neide preko 40-41 C a proc mi klokan na 4.4ghz.

A temperature proca sad nemogu reci tocno od 40-45C u igrama nisam bas puno pratio kolko tocno al tu je to vise manje i preko toga neide kolko se sjecam.

Da to stoji i slazem se hladjenje je boli glava cak i nema potreba preko 50-60% brzine ventova ici to je sasvim dovoljno jer radijator je sam po sebi 280 mm plus ventovi tako da ce to dobro odradit svoj posao bez ikakve muke :)

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
14 godina
Intel i7 Club

Ima neko da mi pomogne? Mbo Foxconn Bloodrage GTI, cpu i7 920(stock cooler od x verzija proca), kingmax 2x4gb 1600mhz, asus hd 5970, ostatak iz moje konfe. Sve sastavio. Upalim konfu. Crna slika, znači sve radi, svi se ventovi vrte. Debug led ne pokazuje ništa, a debug ledice svijtele sve tri, plava, crvena i narandžasta. Dalje od toga ne znam. Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Memory OC sa 1866 MHz na 2200 MHz

CPU Core i7 4790K OC sve 4 jezgre na 4600 MHz, VCore -10 mV , Cache voltage -10mV

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Jel ti komp daje zvučne signale iz internog zvučnika?

14 godina
WaveForm kaže...

Jel ti komp daje zvučne signale iz internog zvučnika?

Evo spojio sam zvučnik, mada u manualnu kaže da se može spojiti bilokako(??) i ne daje nikakve zvukove, a ledice svijetle uredno.

10 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pitanje za 4mal: kakav je "osjećaj" raditi sa 2 R9 fury X i kakve su temperature i potrošnja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Znači zvučnik ne pišti, ledice su OK. Sad jedino probati ako je moguće puknuti drugu karticu ili izmjeniti kablove za monitor. Slično se dogodilo mom frendu i skužili smo da je problem bio u napajanju grafičke kartice (njegova je AMD 7950 Gigabyte), jer je koristio daisy chain na kojem je bio HDD i DVD-RW. pa smo problem riješili tak da smo sve komponente izvadili van osim ploče, odspojili kablove za napajanje, RAM memoriju isto van, karticu za WiFi itd. Zapravo prije svega isključili smo komp iz zida i par puta smo ispraznili zaostali napon pritiskom na gumb za paljenje. Nakon toga smo sve komponente vratili na mjesta i problem je bio riješen. Naravno uspjeli smo iskorititi dva strujna kabela za grafu tak da ne dijeli sa nikim napon. Radi se o napajanju od 450W te on pogoni 5 HDD-ova, 4 Jezgreni Q9400S, vodeno hlađenje i još štošta. Mene je iznenadilo da nakon toga bez beda igra FarCry 4 i ostale zahtjevnije igre na 1920x1080 bez ijednog BSOD. Probaj isto ovak, isključi iz struje, par puta stisni gumb za paljenje i držio ga do 10 sekundi, povadi RAM, odspajaj kablove za struju sa ploče i ostalih komponenti i nakon toga spoji kablove za struju na ploču te spoji samo grafu i HDD i ako radi spajaj dalje. Vidim da imaš dostatno napajanje pa ne vjerujem da je problem sa snagom (Watt), ali zna se dogoditi da se neš pošemeri unutra i najbolje je odspojiti sve i ponovo sastaviti natrag ali ići pažljivo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 17:33 (WaveForm).
14 godina

Napajanje je novo, to bi trebao biti najmanji problem, spojeno je istim kabelom 6 pin i 8pin za grafu i njena ledica svijetli zeleno(znači grafa radi) što sam našao na netu. http://www.manualslib.com/manual/594522/Foxconn-Bloodrage.html?page=33 Znači ovo poglavlje 2-8 meni sve te tri ledice svijetle kad je komp upaljen. Kad je ugašen svijetli samo plava ledica.

10 godina
neaktivan

Da svijetli ti ona za standby. Kažem probaj: isključiti iz utičnice, par puta izbaciti zaostali napon iz komponenti pritiskom nekoliko puta na glavni gumb za paljenje i dražati do 10 sek, izvaditi RAM memoriju,izvaditi CMOS bateriju, odspojiti sve kablove za napajanje ploče i ostalih komponenti, te zatim pažljivo vratiti sve na svoje mjesto: spojiti ploču sa napajanjem,ubaciti bateriju za CMOS; ubaciti RAM spojiti grafu sa napajanjem, čak probaj samo grafu bez diskova i CD/DVD uređaja pa ćeš vidjeti što će se dogoditi, ak vidiš POST onda super jer može biti neka komponenta koja ima nekakav defekt pa to može raditi probleme. Čak se znalo događati i da RAM pločice rade problem pa treba probati stavljati jednu po jednu. Probaj ovo, ali samo spoji RAM i grafičku bez ostalih komponenti (HDD,DVD,kontroleri i slično).

110% je jedna od komponenti koja radi problem.

I budi siguran da nema prašine na kontaktima (slotovima) za RAM i PCI-Express jer se zna kuglica prašine zavući i onda nastaju problemi. Uzmi četkicu ili kist i lagano prođi po utorima za RAM i kartice

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 18:44 (WaveForm).
14 godina

Da, al meni svijetle sve 3 ledice, ne samo ta za standbay. Probao očistiti kistom, čak stavio i 5450 i opet isto.

10 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio mjenjao si samo ploču, a ostale komponente su iz stare konfiguracije?

Eventualno još probat resetirati CMOS. Isključit iz struje izbaciti napon pritiskom na gumb za paljenje, prebaciti jumper na Clear CMOS, vratiti jumper u prvobitni položaj, uključit u struju i upalit komp. Ponekada uspije i vađenjem baterije.

Ako ništa od toga ne funkcionira onda je najbolje dati na servis jer ovako napamet je teško odrediti problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 18:57 (WaveForm).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice