Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.107.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
picajzla0707 kaže...

daj stavi opet nešto u oglas da se razbukta rasprava, pomalo je forum postao učmao  

ma yebes oglase, nama treba normalnih raspravo o hw, overklokanju i sl teme! razmisljam i jednostavno sam deprimiran da se o tome sve manje priča, iako se kupuje skupocijeni hw bolje nego ikad! i7 6700k ako ih nisam nabrojao 50 na forumu, niti jedan e? jedan! nije dosao da se pohvali nekim malo boljim overklokom i sl. bitno da on pita oce mu na tom procesoru stekati minecraft, zasto taj i7 ima naziv K (a neznaci Kita tko nezna, cisto za informaciju) dali ce ista izgoriti ako ga ikad bude htio dici za barem 100mhz, i kako da to napravi! naravno na ploci od 4000kn! dobivam takva pitanja na pm da mi se povraca!

Ja dok sam prije pratio i nakon sto sam dosao na forum takvih likova i pitanja nije bilo, sve od reda su bili prosjecni i iznad prosijecni entuzijasti za hw i bilo ih je stvarno puno i tu se o tome brbljalo kvalitetno na sve strane znao ili neznao, istina kriza je napravila svoje no opet velim hrpa forumasa ima puno jace/bolje/skuplje setupove i onda sljede ovakve torture stvarno retardiranih gluposti, pitanja i rasprava od toliko razlicitih profila da je to strasno! klinac od 13g dode kod mene po najnoviji i7, mali nemre drzati mis koliko se usro kad je vidio kantu kad sam skinuo bocnu stranicu, pokusava otvoriti cpu-z da vidi da ga nebi prevario ja pitam za sta vam treba tako snazan cpu veli otac treba mu za skolu Eto to mi je bilo na pameti morao sa napisati, trenutno mi je u kuci hrpa žena pa sam morao vas zadaviti! LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...

klinac od 13g dode kod mene po najnoviji i7, mali nemre drzati mis koliko se usro kad je vidio kantu kad sam skinuo bocnu stranicu, pokusava otvoriti cpu-z da vidi da ga nebi prevario ja pitam za sta vam treba tako snazan cpu veli otac treba mu za skolu

vidiš da nije sve tako crno, lima je budući entuzijast dočim se starog usudio tako "oženiti" da mu treba takav stroj za školu

...a zna i cpu-z otvoriti

14 godina
Stjepanj kaže...
picajzla0707 kaže...

daj stavi opet nešto u oglas da se razbukta rasprava, pomalo je forum postao učmao  

ma yebes oglase, nama treba normalnih raspravo o hw, overklokanju i sl teme! razmisljam i jednostavno sam deprimiran da se o tome sve manje priča, iako se kupuje skupocijeni hw bolje nego ikad! i7 6700k ako ih nisam nabrojao 50 na forumu, niti jedan e? jedan! nije dosao da se pohvali nekim malo boljim overklokom i sl. bitno da on pita oce mu na tom procesoru stekati minecraft, zasto taj i7 ima naziv K (a neznaci Kita tko nezna, cisto za informaciju) dali ce ista izgoriti ako ga ikad bude htio dici za barem 100mhz, i kako da to napravi! naravno na ploci od 4000kn! dobivam takva pitanja na pm da mi se povraca!

Ja dok sam prije pratio i nakon sto sam dosao na forum takvih likova i pitanja nije bilo, sve od reda su bili prosjecni i iznad prosijecni entuzijasti za hw i bilo ih je stvarno puno i tu se o tome brbljalo kvalitetno na sve strane znao ili neznao, istina kriza je napravila svoje no opet velim hrpa forumasa ima puno jace/bolje/skuplje setupove i onda sljede ovakve torture stvarno retardiranih gluposti, pitanja i rasprava od toliko razlicitih profila da je to strasno! klinac od 13g dode kod mene po najnoviji i7, mali nemre drzati mis koliko se usro kad je vidio kantu kad sam skinuo bocnu stranicu, pokusava otvoriti cpu-z da vidi da ga nebi prevario ja pitam za sta vam treba tako snazan cpu veli otac treba mu za skolu Eto to mi je bilo na pameti morao sa napisati, trenutno mi je u kuci hrpa žena pa sam morao vas zadaviti! LP

S ovime se slažem, u meni ima dosta potencijala, ali ne i para. Al nadam se da će se i to promijeniti u bližoj budućnosti

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
16 godina
Intel i7 Club

Prvi na hwbotu sa svih 6 jezgri :) (x18 multi)

http://hwbot.org/submission/3134107_8ax_cpu_frequency_xeon_l5639_4109_mhz

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Koliko vidim prvi je 4800 isto 6 jezgri, ali u svakom slucaju dobar overclock
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Patrick_cro kaže...
Koliko vidim prvi je 4800 isto 6 jezgri, ali u svakom slucaju dobar overclock

Pogledo sam to, to je 21x multi dakle 2 jezgre su opterecene... Za 'pravi' oc svih jezgri na 4.5+ treba bclk 250+ sto je nemoguce bez LN2...

Ja jos imam jako puno srece jer na zraku manjina maticna doseze 200, a jako malo 220 - meni je 24/7 222mhz bez dizanja pcie.

Edit: Ako nekog zanima zamjena moje P6T SE za bilo koju iz P6X58 serije koja se dobro oca nek posalje pm. Naravno, nadoplacujem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 14:59 (8ax).
17 godina
A jbg ga patak ti sad ko vidoviti milan, pogledaj u cpuz da prva 2 imaju 6/12. Dok trk treci ima 2/4.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Intel i7 Club

Evo, sad sam drugi...

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Netko je objavio u i5 temi pa ću ja ovdje, i5 vs i7 Skylake u gamingu.

http://www.ocaholic.co.uk/modules/smartsection/item.php?itemid=3948&page=3

Battlelog: Glavas_ZG

2 0 hvala 0
12 godina
Glavas_ZG kaže...

Sve stare igre. Daj mi testove sa novim naslovima... Witcher 3, Fallout 4, Rise of The Tomb Raider, Gta 5, COD black Ops 3 itd itd...

16 godina
Sandro HR Zagorje kaže...
Glavas_ZG kaže...

Sve stare igre. Daj mi testove sa novim naslovima... Witcher 3, Fallout 4, Rise of The Tomb Raider, Gta 5, COD black Ops 3 itd itd...

Evo izvoli

12 godina
doky01akablava kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...
Glavas_ZG kaže...

Evo izvoli

Sa i7 se dobiva stabilniji FPS...

Kolko sam vidio na:

- Withcer 3 fps pada sa i5 na 72 FPS dok sa i7 je na 96+! 

- GTA 5 sa i5 najmanji fps ide do 50 sa i7 ne ide ispod 62

Ocani i5 dobiva nesto bolje rezultate al sve buduce igre biti ce zahtjevnije i razlika bude veca. 

10 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Nećemo ići u WAR i5 vs i7, i7 ima nešto prednosti ali poanta je bila da me malo iznenadilo kako se blizu i5-ice drže i7-cama u igrama jer su i7 ipak zamjetno ''jači'' cpu-i. 

0 0 hvala 0
12 godina
Glavas_ZG kaže...

plagijatoru!!! 

i još kao pravi vaso - kao nema pojma tko je objavio u drugoj temi 

11 godina
Intel i7 Club

i5 vs i5(hyperthreaded): i5(hyperthreaded) wins by a small margin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Glavas_ZG kaže...

Nećemo ići u WAR i5 vs i7, i7 ima nešto prednosti ali poanta je bila da me malo iznenadilo kako se blizu i5-ice drže i7-cama u igrama jer su i7 ipak zamjetno ''jači'' cpu-i. 

Nije da se pravim pametan ali ja ovo znam od kad sam imao i5 2500K,i tad, pa i sad je vrlo mala razlika između i5 i i7 procesora u gejmanju!!Velika večina nas ima i7 čisto da se možemo pohvalit ali prave koristi od njega naspram i5 baš i nemamo,čast izuzecima koji koriste i7, bilo u profesionalne ili amaterske svrhe obrade videa i slič!

AUDIOFIL
16 godina
volegradele kaže...
Glavas_ZG kaže...

Nije da se pravim pametan ali ja ovo znam od kad sam imao i5 2500K,i tad, pa i sad je vrlo mala razlika između i5 i i7 procesora u gejmanju!!Velika večina nas ima i7 čisto da se možemo pohvalit ali prave koristi od njega naspram i5 baš i nemamo,čast izuzecima koji koriste i7, bilo u profesionalne ili amaterske svrhe obrade videa i slič!

Ja sam ga i uzeo samo radi obrade videa (prije imao i5 4460). U igrama nisam primjetio neke razlike osim u JC3 koji je ""epic"" optimiziran...

Ali što se tiče rendera i preview-a - duplo brže. Slijedeći tjedan dolazi i nova majkina ploča pa možda ga i clocknem malo.

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Da vas pitam dali svi drzite ram frekvencije na stocku?

Ili ima onih koji i to klokaju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 23:12 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Još davno sam pokušao s OC RAMa ali skoro pa uvijek bezuspješno,a i dobitak je uvjek bio zanemariv!!Tako da prije ću kupit brže RAMe nego se petljat s njima!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Chico12 kaže...

Za ove koji su malo stručniji, jel točno da je i7 zapravo (i5 + hyperthreading) ili tu ima ''još nečega'' u i7 ?

13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Još davno sam pokušao s OC RAMa ali skoro pa uvijek bezuspješno,a i dobitak je uvjek bio zanemariv!!Tako da prije ću kupit brže RAMe nego se petljat s njima!!

ja sebi danas uzeo nove Kingston Fury na 1866mhz, klokno ih odma na 2400mhz, radi za sad sve savrseno!

probao sam neke igre (tema 1600 vs 2400mhz) u nekima ima sitno boosta u nekima pak nista! no sto vise dizes takt latencije su sve gore pa niti test nije bas mjerodavan! trebalo bi bas usporediti najbolje 1,6ghz vs najbolji 2,4+ghz rame s priblizno slicnim latencijama!LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 23:31 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

ja sebi danas uzeo nove Kingston Fury na 1866mhz, klokno ih odma na 2400mhz, radi za sad sve savrseno!

probao sam neke igre (tema 1600 vs 2400mhz) u nekima ima sitno boosta u nekima pak nista! no sto vise dizes takt latencije su sve gore pa niti test nije bas mjerodavan! trebalo bi bas usporediti najbolje 1,6ghz vs najbolji 2,4+ghz rame s priblizno slicnim latencijama!LP

Meni ove G-skill Sniper ne mogu ni megaherca više od deklariranih 1600MHz,nemogu uopće bootat!!

AUDIOFIL
11 godina
Glavas_ZG kaže...
Chico12 kaže...

Za ove koji su malo stručniji, jel točno da je i7 zapravo (i5 + hyperthreading) ili tu ima ''još nečega'' u i7 ?

Naravno da je točno, samo marketing i profit su intelu bitniji pa četvorojezgraše guraju u i7 familiju. Cool je imati i7, a ima ih čak i dualaca.

Realno, i7 bi trebao biti od 6 jezgri pa na dalje, ali nebitno.

13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Meni ove G-skill Sniper ne mogu ni megaherca više od deklariranih 1600MHz,nemogu uopće bootat!!

mislim nije neki bauk dignes malo napon a latencije se automatski smanje kako dizes frekvenciju! barem je tak kod mene!s cl9 na 1866 sam dogurao na sporih cl15 i 2400mhz!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 0:02 (Stjepanj).
9 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

mislim nije neki bauk dignes malo napon a latencije se automatski smanje kako dizes frekvenciju! barem je tak kod mene!s cl9 na 1866 sam dogurao na sporih cl15 i 2400mhz!

koji ti je napon na 2400? mozda si trebo uzet savage pa bi imo cl11 na 2400 :D

13 godina
protjeran
U cpu-z i dalje pise 1.5,v neznam jel to tocno?!
9 godina
Stjepanj kaže...
U cpu-z i dalje pise 1.5,v neznam jel to tocno?!

moguce, pogledaj u bios

14 godina
Chico12 kaže...
Glavas_ZG kaže...
Chico12 kaže...

Naravno da je točno, samo marketing i profit su intelu bitniji pa četvorojezgraše guraju u i7 familiju. Cool je imati i7, a ima ih čak i dualaca.

Realno, i7 bi trebao biti od 6 jezgri pa na dalje, ali nebitno.

Nije daleko od istine ali nije baš samo tako. Minimalno 2MB cache-a ima najslabiji stolni i7 vs najjači i5 a to mu ipak donosi neke prednosti, manje čekanja.

Lako se i to može testirati tu na forumu. Uzme se ista generacija i5 i i7. Isključi se HT na 7ici, poravna se takt i prođe kroz testove. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 13:45 (dax-lax).
15 godina
Glavas_ZG kaže...
Chico12 kaže...

i7-mice imaju više cache memorije u osnovi, stoga i viši IPC, tj. višu efikasnost po taktu. Ima par finesa.

13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Chico12 kaže...

Da se to razumije treba poznavati termine poput wafer testing,yield i binning

U suštini osobno kod intela poznajem samo dva wafer tipa. Onaj od Xeona/i7 i i5 i onaj od i3,pentium i celerona.

Što se događa..svaka grupa wafera proizvodi se najbolje što se može,di bi intel došao da mijenja uv snagu i litografski kalup za svaki dio wafera.Generalno pravilo je da je što die bliži središtu to će biti bolji jer je središte silicijskog ingota najčišće, zato se waferi povećavaju ,a tranzistori smanjuju jel im je to jeftinije lakše ćeš na rub nagurati,a pritom i više.

Nakon proizvodnje i wafer testa gdje se određuje yield svakog čipa,die-evi se testiraju i proces sortiranja po kategorijama se zove binning. Pri rezanju die-eva(dicing) ako neki čip ima manje preformanse kao naprimjer neki i7 samo mu odrežu dio L3 i hardverski onemoguće neke tranzistore da izgubi clock frekvenciju i ht mogućnost.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice