Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.296
|
čitano: 3.106.542
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
protjeran
Re: Intel i7 Club
dax-lax kaže...

Koji je razlog da mi ne spušta multi kad ništa ne radim? Fiksiran mi je klok na vrijednost iako je stavljeno na auto.

EIST (speedstep) pogledaj jel ti uključen u bios-u..

14 godina
ansha kaže...
dax-lax kaže...

Koji je razlog da mi ne spušta multi kad ništa ne radim? Fiksiran mi je klok na vrijednost iako je stavljeno na auto.

Ako speedstep uključen, a multipler stavim na ručno hoće ili neće ga spuštati?

14 godina
ansha kaže...
dax-lax kaže...

Jesi svoj oc-ao ili je na def? Kakve su postavke? Nekako mi prejednostavno izgleda klokanje haswella

EDIT: aha, vidim sad da je naklokan.

Remzi kaže...
ansha kaže...
dax-lax kaže...

Ako speedstep uključen, a multipler stavim na ručno hoće ili neće ga spuštati?

To je bio moj problem. Ne spušta takt kad je multi na manual iako je speedstep uključen. Sad ću sve resetirat pa ponovo štelat jer ne volim da proc zabija takt kad ništa ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 19:57 (dax-lax).
13 godina
Stjepanj kaže...

Neznam kako ostali no ja sam svom i7 4790K stavio da mi svaka jezgra radi na svom taktu, prva na 4,6 druga na 4,5, treca na 4,4 i četvrta an 4,3, zadnje vrijeme sam drzao sve jezgre na 4,6 no u gamingu se kuciste poprilicno zagrije zbog poprilicno klokanog Gpu-a, temperature dodu i do 80°c!( i u kuci mi je rijetko kad ispod 25°c, blize 30:)

Trenutno sam jos smanjio napon zbog ovog nacina pa cemo vidjeti temperature...

Mozda smanjim zadnje dvije jos vise iz razloga da smanjim napon i u konacnici zagrijavanje na najnizu mogucu tocku ostali?

Dok ne kupiš dobro kučište s dobrim airflowom nečeš se riješit problema niti ću te shvačat ozbiljno ,voliš mijenjat hardwer,voliš OCat,pokazivat slike novog hardwera,odriši više kesu i kupi si pošteno kučište da to sve može lipo figurat i da možeš bit pravi baja!!

P.S Trenutno mi je ovo kučište vrh vrhova i vjerovatno moje sljedeće kučite ako ga nađem u HR!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 23:07 (volegradele).
10 godina
Intel i7 Club

pozz društvo, koja je razlika između ova dva procesora https://www.computeruniverse.net/en/products/90613458/intel-core-i7-6700k.asp i  https://www.computeruniverse.net/en/products/90613429/intel-core-i7-6700k.asp

vidim da je nešto sa hlađenjem, e sad koji bi trebao uzeti ako bi si uzeo i vodeno hlađenje?

također ako ne mislim primarno klokati procesor, treba li mi onda vodeno hlađenje ili da onda izaberem proc koji dolazi sa svojim ventilatorom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Jedan je sa tvornickim hladnjakom a drugi bez, po meni bolje uzeti bez hladnjaka jer je velika razlika u cijeni. Za tih 20eur kupis posteni hladnjak

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Jedan je sa tvornickim hladnjakom a drugi bez, po meni bolje uzeti bez hladnjaka jer je velika razlika u cijeni. Za tih 20eur kupis posteni hladnjak

Krivo. Nova serija K procesora dolazi ionako bez hladnjaka. Tray verzija ti je bez ičega, znači samo dobiš proc u onoj plastičnoj kutijici, a dok kod normalne verzije dobiš i cijelu ovu kutiju koja je i prikazana na slici.

12 godina

isprika moja greška

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 13:45 (nicky.sl).
17 godina
Intel i7 Club

Moja greska ali opet uzeti ovo sa kutijom nema nikakvog smisla, dati 20 eur za komad papira

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moje poznavanje Njemačkog je dovelo do glupe greške s moje strane pa molim kolege za oprost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 13:46 (nicky.sl).
17 godina
Intel i7 Club

Boxed ohne lufter znaci dolazi bez hladnjaka, boxed mit lufter je sa hladnjakom. Obican 6700 ide sa hladnjakom. U svakom slucaju uzeti ovog jeftinijeg bez te smijesne kutije od 20 eur

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Treba ih pitat koliko garancije daju na tray procesore. Intelova garancija od 3 godine se odnosi na boxed procesore..

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Patrick_cro kaže...

Boxed ohne lufter znaci dolazi bez hladnjaka, boxed mit lufter je sa hladnjakom. Obican 6700 ide sa hladnjakom. U svakom slucaju uzeti ovog jeftinijeg bez te smijesne kutije od 20 eur

ali s obzirom da se dostava vrši iz njemačke jel nije bolje uzeti da bude u kutiji, radi bolje zaštite tokom prijevoza? ili tu zapravo nema razlike?

12 godina
ansha kaže...

Treba ih pitat koliko garancije daju na tray procesore. Intelova garancija od 3 godine se odnosi na boxed procesore..

na tray izvedbu ako ima garancije onda max 1 godina a u nekim slucajevima i nema garancije, jer su to procesori namijenjeni OEM trzistu

17 godina
Jee je tko zainterisiran za i7 2600k i koliko realno vrijedi taj proc?
12 godina
Patrick_cro kaže...
Jee je tko zainterisiran za i7 2600k i koliko realno vrijedi taj proc?

Ja ga ispod 1500kn nebi da.

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ako 2500K idu po ~900kn onda 2600K ne može bit više od 1300kn. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Ponuda i potražnja diktira cijenu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Ako je tko zainterisiran za njega ili neki drugi proc se javi u pp. Neznam bas za 1300kn da ga mozes naci, najjeftinije na njusci 1800kn. Ja ga nudim za 1500kn
13 godina
protjeran
Nacekat ces se za tih 1500kn...no mozes probati, pricekaj par dana pa ako nema zainteresiranih spustaj po 100kn!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
A gle nije kod mene jos, mogu ga nabaviti i prodati za 1500kn ispod tog mi se ne isplati nabavljati. U svakom slucaju ako se netko javi ok, ako ne opet ok ne gubim nista.
17 godina
Intel i7 Club

Ja sam imao vise komada 2600K, zadnja dva su otisla po 1400, s time da sam na njuski drzao cijenu 1500-1600 kn par mjeseci

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Intel i7 Club

ajde stjepane ne budi bezobrazan...vidio bi tebe kako bi spustao 

cijenu a dobro znamo kako drzis do svojih precjenjenih jedinstvenih stvari

u proslosti .... nisi fer ...

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

Evo jako zanimljive usporedbe i7 procesora kroz pet generacija u igrama,svi overclockani na 4 GHz.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
4mal kaže...

ajde stjepane ne budi bezobrazan...vidio bi tebe kako bi spustao 

cijenu a dobro znamo kako drzis do svojih precjenjenih jedinstvenih stvari

u proslosti .... nisi fer ...

kako bezobrazan? covjek je rekao da ce staviti cijenu 1500kn, ja sam mu rekao da ce se nacekati za 1500kn...neznam koliko visis na njusci no ja tamo spavam pa valjda nesto i znam koliko se sta krece i za koliko se moze prodati! eto i "kant" ti ej odgovorio, takoder i s njim trgujem(često)! svoje sam stvari ovdje dao prakticki u bescijenje, to sto je pocetna cijena bila visoka ne znaci nista jer je u 90% oglas pisalo da nije fiksno!No dosta o oglasima nezelim ovakav offtopic u najdrazoj temi!LP

13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

Evo jako zanimljive usporedbe i7 procesora kroz pet generacija u igrama,svi overclockani na 4 GHz.

nema tu nista zanimljivo! koja svrha stavljati ultra grafu od 1000€ i vrtiti gpu bound igre na najvisim mogucim detaljima(evo jedino u gta v s 970 dode do izrazaja jaci cpu) , dobro da nisu vrtili na 4k jer bi razlika bila u 0,5fps-a( osobno provjerio) izmedu najaceg i najslabijeg i7! a cpu load na 5%...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 19:51 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...

nema tu nista zanimljivo! koja svrha stavljati ultra grafu od 1000€ i vrtiti gpu bound igre na najvisim mogucim detaljima(evo jedino u gta v s 970 dode do izrazaja jaci cpu) , dobro da nisu vrtili na 4k jer bi razlika bila u 0,5fps-a( osobno provjerio) izmedu najaceg i najslabijeg i7! a cpu load na 5%...

Mozda da pogledas pa vidis da su radili usporedbu sa GTX 980 Ti i onda sa GTX 970,sigurno neces sa i7 high end segmentom imati R7 260x za Ultra gaming.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 20:03 (doky01akablava).
17 godina
Ipak nabavio 2600k, sutra dolazi pa ce na njusku. Uletio mi neki posao tak da ako i necu prodat nek stoji neko vrijeme dok mi ne dodje komp iz hrv da nabacim koju oc sesiju.
12 godina
Stjepanj kaže...

svoje sam stvari ovdje dao prakticki u bescijenje....

daj stavi opet nešto u oglas da se razbukta rasprava, pomalo je forum postao učmao  

17 godina

ukratko za gaming bilo  koji i7 je odlican...evo moj skoro 4 jare fila cf,sli set upove samo tako

zvijer od proca

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 22:23 (4mal).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice