Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.097.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club
Marcek555 kaže...
Pozz, evo novi sam ovdje, pa me zanima prelazim sa phenoma x6 na i7 pa me zanima koji od ova dva, prvenstveno ce bit gaming, pa malo videobrade i rendanja.

Svakako idi na novije. Ljudi koji kupuju novu konfu neka idu na Skylake a mi koji imamo Devile porast perfomansi je mizeran pa nema smisla prelazak na Skylake.

Unlock The Power Within | Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
11 godina
Intel i7 Club

Kad sam tražio savjet za konfiguraciju u temi za slaganje htio sam futureproof pilu i svi su pošto je samo za gaming preporučali 4690K ispred 4790K.

Ipak sam se odlučio za i7 jbg. 

Sad je izašao novi Metal Gear i pod recomended CPU je i7 4790?? 

Dal je on preporuka zbog HT ili?? Zašto nije 4690K pod recomended?

Ne kužam 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

i7 je uvijek pod "strongly recommended"!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dogovorili se sa Intelom kako bi Intel vise zaradio od prodaje skupljih procesora mozda?

17 godina
Intel i7 Club

To je trend koji je krenuo sa novom generacijom konzola. One imaju osmojezgarne procesore, pa se preporučuje CPU koji može "držati živim" osam niti istovremeno, i7 i FX-8XX0. Ipak, prilično sam siguran da i5 "mora" ostati dovoljan za igranje još neko nadolazeće vreme.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Kad sam tražio savjet za konfiguraciju u temi za slaganje htio sam futureproof pilu i svi su pošto je samo za gaming preporučali 4690K ispred 4790K.

Ipak sam se odlučio za i7 jbg. 

Sad je izašao novi Metal Gear i pod recomended CPU je i7 4790?? 

Dal je on preporuka zbog HT ili?? Zašto nije 4690K pod recomended?

Ne kužam 

Bullshit, taj MGSV radi odlično i s i3-com. Nikad ti recommended specsi nisu imali veze s vezom. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 22:53 (Penryn).
14 godina

Pa ljudi jel uzeo tko od nas i7 6700K ?? Ne vidim da itko spominje išta previše o procesoru, clockanje, iskustva i tako to ??

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa ljudi jel uzeo tko od nas i7 6700K ?? Ne vidim da itko spominje išta previše o procesoru, clockanje, iskustva i tako to ??

koliko pratim forum samo dvojica, to intelovo cudo se bas i ne prodaje, iz ociglednih razloga, dolar/ddr4/preskupe ploce, dobis cijenu x99 setupa s 6 jezgrenim cpu-om za istu cijenu! trebas doslovno biti idiot!( sry ako se netko uvrijedi no tako je)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2015 18:23 (Stjepanj).
14 godina

Pa tako nekako ispadne. Aj ram je još sad i poprilici pojeftinio ali bolje ploče koštaju previše. Pa di ćeš za ploču dat 1500 kn !! To je previše za niš koristi. Da su bar malo jeftinije i X99 ploče mislim da bi razmislio o i7 5820K. Ovako je to baš preskupo, matične pogotovo.

13 godina
Intel i7 Club

Ja sam si nešto mislio uzet,ali popušil bi hebenu lovicu a napredak ne bih osjetio previše,a još sam na  na Ivye Bridgu!!Možda jedan 3930K kad bih uletio ne bih prropustio priliku!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa tako nekako ispadne. Aj ram je još sad i poprilici pojeftinio ali bolje ploče koštaju previše. Pa di ćeš za ploču dat 1500 kn !! To je previše za niš koristi. Da su bar malo jeftinije i X99 ploče mislim da bi razmislio o i7 5820K. Ovako je to baš preskupo, matične pogotovo.

citam da poprilicno ddr4 modula ne radi na tim plocama dok kod x99 tih problema bas i nema...jos jedna stavka koju treba uzeti u obzir! iako je z170 cipset iznimno mocan ako cemo po perfomansama vs x99!

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

citam da poprilicno ddr4 modula ne radi na tim plocama dok kod x99 tih problema bas i nema...jos jedna stavka koju treba uzeti u obzir! iako je z170 cipset iznimno mocan ako cemo po perfomansama vs x99!

Sigurno je Z87 daleko mocniji od oba s obzirom koliko cijenis plocu 

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa ja sam lijepio slike u temu CPU Z benchmark, ali nisam bas puno vremena utrosio u clockanje, vratio sam opet na stock. Nemam bas iskustva u tome, kada uhvatim vremena, probat cu opet.

15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Nije mi jasno zašto je večina x99 ploča diskontinuirana. Primjerice na extreme digitalu kad odaberete filter za 2011 ili 2011-3, vidi se za koje ploče je ukinuta proizvodnja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

evo ga danas se skroz vozio do KBC-a po jedan ovaj :)

sutra mi treba doći matična iz linksa

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Moj PC  
8 0 hvala 3
13 godina
Intel i7 Club
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Super vijest, nisam uopce ocekivao da bi se x99 mogao upgrejdat na broadwell ako bu dobra cijena i jos da malo cijena ploca padne...

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Znalo se da Broadwell-E dolazi na postojeci 2011-3 socket. Cijene ploca samo mogu ici gore, kao sta i procesori idu...

Ako bu dobra cijena? Za 10 core-a ispod 1000€ nema sanse, tako da ti je svejedno jel 1000 ili 1300...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 10:13 (ansha).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Stjepan ce bit prvi u redu za taj spaceship

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
drakula789 kaže...

Stjepan ce bit prvi u redu za taj spaceship

varas se, nisam nikad preferirao 6+ jezgrase, za gaming nema smisla...obicni i7 s 4 jezgre+Ht je ionako van pameti po pitanju svega!a jedan 4790K na stocku doslovno prozdire sve zivo i mrtvo! ovo je namjenjeno nekim drugim ljudima...

mislim da cu si uskoro uzeti jednog obicnog 4790..za jednu gtx970 sasvim dovoljno:p!lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 23:13 (Stjepanj).
14 godina

Znaš kako kaže Clarkson za aute, "speeeeed and power". Tako je i za procesore Core clocks and more cores  . Nije bitno uopće što niš koristi realno od toga za preko 97% korisnika ali samo daaaaaj .

11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Može li me netko uputiti ako postoje službeni dokument od intela koji govori o rasponu temparatura  i7 6700k u stanju "mirovanja", pod raznim nivoima opterećenja i slično. Također me isto zanima za voltažu. Pronalazim razne izvore i podatke na internetu, a trebao bih što preciznije informacije. Ako nema takvo što od intela onda može i neki drugi izvor koji je provjeren. Hvala :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 20:53 (decartes).

0 0 hvala 0
14 godina

Zašto te to zanima ?? Ako ti CPU ne ide preko 100C (ili tako nešto) onda se ne pregrijava. Odnosno znaš sigurno da ti se ne pregrijava ako ti se komp ne gasi, bez obzira kakvo hlađenje imaš. U "mirovanju" ovisno o hlađenju mora bit neki 30 - 40C s pa do 50C kad se neš tui tamo desi ili sa skokovima na trenutke i do 60C. Sve je to ok. Ne može bit CPU stalno iste temperature jer uvijek nešto radi.

13 godina
Intel i7 Club

Evo ja sam prije par dana kupio 6700k i kod mene temperature u mirovanju su oko 28°C, a u stress testu ne prelazi 60°C... u igrama se najčešće vrti oko 45-55°C... Sasvim ok po meni...

Inače koliko se sjećam kad sam gledao mislim da mu je do 67°C optimalna temp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 0:04 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm, kako si to samo došao do brojke 67C kao "optimalne" za taj CPU  ?? 

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

mozda mu onda  daje najvise fps-alp

13 godina
itomic009 kaže...

moja greška...ne optimalna nego max temperature... to sam našao na raznim stranicama kad da sam išao uspoređivati moj stari i5 3550 i ovaj i7 6700k...

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Uzeti rade i7 4790K ili Gtx980? trenutno imam jednog ali vrijednog i5 4690@3,9ghz+Gtx970(ali radi mala kao da je u pitanju 980:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Stigao i7 4790K

lp

tray tray
bez+dobre+paste+nema+ni+dobrog+oc;) bez+dobre+paste+nema+ni+dobrog+oc;)
David+vs+Golijat(sami+odaberite+koji+je+koji) David+vs+Golijat(sami+odaberite+koji+je+koji)
Pila! Pila!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 21:59 (Stjepanj).
Moj PC  
8 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

Uzeti rade i7 4790K ili Gtx980? trenutno imam jednog ali vrijednog i5 4690@3,9ghz+Gtx970(ali radi mala kao da je u pitanju 980:)

da si "normalan" pisijaš rekao bi ti i7, jer ćeš s takvim procom biti dugo vremena miran, a osim toga 980 je upitan upgrade (ovisi i od cijene naravno) u odnosu na tu 970 i činjenicu da uskoro izlazi pascal, a zatim i arctic islands

no, obzirom da ti mijenjaš hw ko čarape, za tebe nema pametnog odgovora

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice