Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.097.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
Naguljizov kaže...

Tek sad vidio "active core count =1" ?

To mu je trenutno valjda dok je izletio u windowse. Da mu je stvarno samo 1 jezgra aktivna ne bi on imao 20fpsa a ne stabilnih 60. 

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Naguljizov kaže...

Tek sad vidio "active core count =1" ?

To mu je trenutno valjda dok je izletio u windowse. Da mu je stvarno samo 1 jezgra aktivna ne bi on imao 20fpsa a ne stabilnih 60. 

tehnički gledajuci to je 2 threda :) Jos neki dual core sa dobrim klokom mogu zapeti i dat dobar fps 

17 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...

tehnički gledajuci to je 2 threda :) Jos neki dual core sa dobrim klokom mogu zapeti i dat dobar fps 

Istina, ali velika je razlika između 2 prave jezgre i 2 threada gdje je samo jedna prava jezgra. 

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Naguljizov kaže...

Istina, ali velika je razlika između 2 prave jezgre i 2 threada gdje je samo jedna prava jezgra. 

istina ALI  ,to bi bilo tako kad svi bili iste arihekture ,pa bi premoc u nekim benchmarkima bila ocita zbog fizickih core-ova. Primjerice..intel q6600 vjerovatni prvi quad ako se ne varam se nemoze usporediti danas sa recimo i3 koji je dual core sa ht.

Ili recimo Intel Pentium G3258 uz neki lagani oc je skoro jednak u testovima vs i5 2500 stock ,2 core sa ht vs 4 core sa 4 threada bez ht.,u nekima ga čak i rastura,ovo mala skatulica od 500 kn ide oc do 4.9ghz..itd itd ..ali sve u svemu i7 je i7  

16 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...

Ili recimo Intel Pentium G3258 uz neki lagani oc je skoro jednak u testovima vs i5 2500 stock ,2 core sa ht vs 4 core sa 4 threada bez ht.,u nekima ga čak i rastura,ovo mala skatulica od 500 kn ide oc do 4.9ghz..itd itd ..ali sve u svemu i7 je i7  

G3258 nema HT, samo 2 jezgre, istina je da ga G3258 negdje dostize ali to je kad gledas kroz FPS itd. To se samo prividno dade usporediti...

mojpismonosa
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Daleko je G3258 od i5-2500k, trebalo bi mu ugrubo 5.8GHz da stigne i5-2500k na 3.4GHz.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Naguljizov kaže...
Penryn kaže...
Naguljizov kaže...

istina ALI  ,to bi bilo tako kad svi bili iste arihekture ,pa bi premoc u nekim benchmarkima bila ocita zbog fizickih core-ova. Primjerice..intel q6600 vjerovatni prvi quad ako se ne varam se nemoze usporediti danas sa recimo i3 koji je dual core sa ht.

Penryn da me više ne zajebavaš kako mi je proc spor (i7 930), nekidan sam uzeo 6700k i smeće od ploče MSI pc mate...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 16:33 (DarthMarkus).
17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Naravno da ima, barem desktop verzije. Zašto uspoređuješ mobilne verzije? btw. taj Pentium iako je quad i radi na 2.13GHz ima dosta slabiju arhitekturu pa je u konačnici i sporiji. 

Ali, u i7 smo temi tako da bi trebali prestat o ovom mrvicama tipa pentium, i3, i5.  

EDIT: Lol, kad sam te to ja zezao da je spor, da me nisi zamijenio s nekim? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 16:23 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...
DarthMarkus kaže...

Naravno da ima, barem desktop verzije. Zašto uspoređuješ mobilne verzije? btw. taj Pentium iako je quad i radi na 2.13GHz ima dosta slabiju arhitekturu pa je u konačnici i sporiji. 

Ali, u i7 smo temi tako da bi trebali prestat o ovom mrvicama tipa pentium, i3, i5.  

Sry ošo sam na mobilne verzije (čitaj : paralelno pratim temu laptopa) i kometirao ovdje

Moram prestat pit, ode mi koncetracija u q

Penryn kaže...
DarthMarkus kaže...

Jesi bracika, nemoj da kopam postove...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-920-vs-Intel-Core-i7-6700K Evo mala usporedba kako je arhitektura odmakla

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 16:43 (DarthMarkus).
17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-920-vs-Intel-Core-i7-6700K Evo mala usporedba kako je arhitektura odmakla

Dašta je, evo usporedba od Sandyja pa do Skylakea na istom taktu. Razlika ~22%, a plus još koliko je Sandy bio od tvog starog Nehalema. A di je još što i7 skylake pod default radi na 4GHz a Nehalema za potjerat na taj takt si slobodno mogao spojit na centralno i grijat pola kuće. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 17:10 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...
DarthMarkus kaže...

Dašta je, evo usporedba od Sandyja pa do Skylakea na istom taktu. Razlika ~22%, a plus još koliko je Sandy bio od tvog starog Nehalema. A di je još što i7 skylake pod default radi na 4GHz a Nehalema za potjerat na taj takt si slobodno mogao spojit na centralno i ugrijat pola kuće. 

Nema veze, ali taj Nehalem i dalje šamara sve fx ove...****Ducks for cover*****

17 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Nema veze, ali taj Nehalem i dalje šamara sve fx ove...****Ducks for cover*****

Da, tužno ali istinito. Koliko je stariji i opet ima daleko jače jezgre od FX-ova a kad pridodaš HT na istom taktu su praktički podjednaki i uz to im je potrošnja slična. Razlika u godinama - 4 godine. Al ok, nećemo više offtopic nego kad uhvatiš vremena pogledaj kakve su ti na default postavkama temperature i napon u cinebenchu recimo pa javi ovdje u temu. 

13 godina
protjeran
Intel i7 Club

jesu xeoni zakljucani?

recimo ovak nesto bi pukno na svoju plocu, imam jos extra popust, izade stvarno siču:

https://www.uzishop.hr/intel-xeon/2905-intel-xeon-e3-1220-v3.html

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Jesu, jedino bi možda mogao probat enhanced turbo pa da drži 3.4GHz za sve jezgre pod opterećenjem.

EDIT: Pazi, tek sad vidim, to ti je praktički i5, nema HT-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 20:18 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Intel i7 Club

WTF,RAM usage mi je ogroman,imam 8GB,s uključenim Popcorn time došlo do 92%!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

i3 nema HT

Svi i3 imaju HT. Bez obzira bile desktop ili mobilne verzije....

mojpismonosa
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

jesu xeoni zakljucani?

recimo ovak nesto bi pukno na svoju plocu, imam jos extra popust, izade stvarno siču:

https://www.uzishop.hr/intel-xeon/2905-intel-xeon-e3-1220-v3.html

To ti je i zakljucano i nema HT, znaci i5 zapravo pa i nije jeftin. 123x i iznad imaju HT..

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Kava i bug ujutro,neprocjenjivo ;)

Da vas pitam nešto,. Ako ste na poslu ili odete kod prijatelja nešto kao pomoći mu riješiti problem koji ima,kako vam je doci sa svog uređenog "klik klik" i7, na recimo uredski e5200 2gb ram i manje ?

Ono što bi trebalo biti 2 min posla, protegne se na sat i pol...ja ispalim ,nemogu više..hehe 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 8:14 (Naguljizov).

2 0 hvala 0
14 godina
Naguljizov kaže...

Da vas pitam nešto,. Ako ste na poslu ili odete kod prijatelja nešto kao pomoći mu riješiti problem koji ima,kako vam je doci sa svog uređenog "klik klik" i7, na recimo uredski e5200 2gb ram i manje ?

Ono što bi trebalo biti 2 min posla, protegne se na sat i pol...ja ispalim ,nemogu više..hehe 

Ma nije to ništa trebaš vidjeti kada sa i7 pređem na Pentium 4  Ne znam kako smo uopće radili na tim procesorima. Ali tada nije bilo više jezgrenih procesora pa nismo ni znali za bolje.

Unlock The Power Within | Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 8:55 (Puls3).
13 godina
Intel i7 Club

stize mi noctua nh-d14 sa glspaket za kojih sat vremena, ovo ce biti presmijesno kad sve spojim ... rekao je covijek iz future da je slagao par konfiguracija vec s njim i da stane na knap u z3+, a ja jos imam mATX

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 9:21 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Luka123 kaže...

stize mi noctua nh-d14 sa glspaket za kojih sat vremena, ovo ce biti presmijesno kad sve spojim ... rekao je covijek iz future da je slagao par konfiguracija vec s njim i da stane na knap u z3+, a ja jos imam mATX

Nemoj sad opalit po naponu misleci da ce Noctua to hladit bez problema ;)   Nemoj preko 1.25V ici ako mislis prime testirat odnosno 1.35V ako mislis samo vrtit bench-eve.

14 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
Naguljizov kaže...

Ma nije to ništa trebaš vidjeti kada sa i7 pređem na Pentium 4  Ne znam kako smo uopće radili na tim procesorima. Ali tada nije bilo više jezgrenih procesora pa nismo ni znali za bolje.

Upravo to :)

13 godina
ansha kaže...
Luka123 kaže...

Nemoj sad opalit po naponu misleci da ce Noctua to hladit bez problema ;)   Nemoj preko 1.25V ici ako mislis prime testirat odnosno 1.35V ako mislis samo vrtit bench-eve.

Nebrini nisam ja stjepanj , btw evo sad sam upalio pc, nemogu vjerovati kako je tih pc. I temp na ana 4,2Ghz 1,2V max 65 sve 4 jezgre.

Na hyperu t4 sa sycthe 3000 RPM bile 80++... tako da veliki napredak, i nije mi zao sto sam ga kupio. Montira se lakse od hypera, i iza ima zastitna guma, dobio sam pastu i jos je stao u kuciste bez problema.

14 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
ansha kaže...
Luka123 kaže...

Nebrini nisam ja stjepanj , btw evo sad sam upalio pc, nemogu vjerovati kako je tih pc. I temp na ana 4,2Ghz 1,2V max 65 sve 4 jezgre.

Na hyperu t4 sa sycthe 3000 RPM bile 80++... tako da veliki napredak, i nije mi zao sto sam ga kupio. Montira se lakse od hypera, i iza ima zastitna guma, dobio sam pastu i jos je stao u kuciste bez problema.

Baci sliku

13 godina
Intel i7 Club

Eto, nista se "nedira" je da je na knap, ali nigdje se nista neudara.

1 1
2 2
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
Luka123 kaže...

Lijepo izgleda nema šta. Sad lijepo možeš i clockati a ne onaj spire koji je za onu stvar.

Unlock The Power Within | Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
14 godina
Luka123 kaže...

Sad mi je čak malo žao što nisam uzeo bijelo Z3+. Izgleda prebolesno.

12 godina
Intel i7 Club

Još to stane nutra! 

Jedan ventilator i jos neki na bude na njemu

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Danas mi tip dofurao "2600k", stavim ga u ploču, sve se lijepo boot-a i kažem si, aj idem pokrenem CPU-Z, pokrenem i vidim da je non-K verzija tj. samo i7 2600, tip se počeo ispričavat da nije znao. 

Sad me zanima dal tko ovdje prodaje i7 2600ili i7 3770k, kupujem odmah! Hvala 

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stolnik kaže...

Danas mi tip dofurao "2600k", stavim ga u ploču, sve se lijepo boot-a i kažem si, aj idem pokrenem CPU-Z, pokrenem i vidim da je non-K verzija tj. samo i7 2600, tip se počeo ispričavat da nije znao. 

Sad me zanima dal tko ovdje prodaje i7 2600ili i7 3770k, kupujem odmah! Hvala 

aj bar ti ga je doneso :D

haha a kao nije imao pojma

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice