Intel 65 ili 45 nm

poruka: 86
|
čitano: 10.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Intel 65 vs 45 nm

Evo dečki,nemojte se ljutit nisam prije vidio odgovor,pa evo vam url-a.

http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=311853.776.png

Cool
HeHe nije bio u pravu :-)

by Mario Novak
17 godina
neaktivan
Nema tu nikakve slike
17 godina
To nije ništa.

Validacija s tvojim nickom treba...
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
To nije ništa.

Validacija s tvojim nickom treba...
Tako  je.
Sve  je  u  samom  programu  u  zadnjem  stupcu.

Kod  mene  ne  radi  taj  link.Ne  pokaziva  mi  sliku  Neodlučan 

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

Overclockati radni stroj?! LOL?!

Baš me zanima koliko je recimo Exchange ili SQL servera overclockano? Ili render strojeva? Ili developer strojeva? Baš bi mi bilo super da mi se komp krši u debugiranju!

A svima koji ne vjerujete da čovjek ima novaca i namjeru kupitu 250% skuplji procesor za 6% bolje performanse, zašto jednostavno ne ignorirate ovaj topic? Zašto morate svugdje nešto pametovati i sumnjati u namjere ljudi.

CROTeam racing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

gledaj ovdje želimo čovjeku preporučiti što je najbolje za uložen novac

Dalje reci mi koja je razlika u brzini i stabilnosti npr Q9550 koji radi na 2,83GHz te se podigne na 3GHz?

Što se tiče OC-a za procesore koji rade i na 4GHz bez podizanja radnoga napona rad na 3GHz ne predstavlja nikakav napor a i u današnje vrijeme OC nije SF. Za stroj koji će vrtit rendering po cijele dane podizanje Q9550 na takt QX9650 neće ama baš ništa utjecati na stabilnost rada.

A ako si već toliko alergičan na OC i imaš para onda kako sam i rekao opet ne kupuješ najskuplji i najneisplativiji CPU na tržištu nego tražiš totalno drugačije rješenje kao što je Intelov Skulltrail tj radnu stanicu sa više procesora. Takav ulog će ti se zasigurno više isplatiti nego ulog u Extreme procesor ako imaš sredstva i ako ti baš to toliko treba.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
s1m0n kaže...

Baš me zanima koliko je recimo Exchange ili SQL servera overclockano? Ili render strojeva? Ili developer strojeva? Baš bi mi bilo super da mi se komp krši u debugiranju!

A svima koji ne vjerujete da čovjek ima novaca i namjeru kupitu 250% skuplji procesor za 6% bolje performanse, zašto jednostavno ne ignorirate ovaj topic? Zašto morate svugdje nešto pametovati i sumnjati u namjere ljudi.

Pa nitko ne sumnja u to niti mu itko osporava to pravo (njegov novac) ... ali normalno je da to potakne i drukčija mišljenja, pa tomu forum i služi :).
Djelomično se slažem da se sa makinama za "ozbiljne" stvari ne treba igrati ali s druge strane, ako može zašto ne ?.
Na koncu, ako su sve inforcije o proizvodnom procesu točne, svi izlaze sa iste trake pa se tek nakon testa svrstaju u određeni model ... ali isto tako se može desiti da zbog situacije sa zalihama i neke bolje jezgre "odu" pod slabije.
Zbog posla (3d viz) također ovisim o brzini, i neke su mi makine oc-ane ... i nakon dugogošnjeg rada mogu reći ako jednom prođu višednevnu torturu stabilno, tako rade i do kraja svog radnog vijeka (nikad ni jedna nije izdahnula zbog oc-a nego je zamijenjena jačom).
17 godina
neaktivan
s1m0n kaže...

Osobno se ne slazem sa tim misljenjem.
Ja obavljam oko 60% posla na radnoj stanici na poslu (koju sam isto overclockirao, uz konstantno prigovaranje admina), a ostalo doma.
Sve je overclockano, i sve radi savrseno.

Istina ja ne programiram, niti odrzavam neke servere, uglavnom su to CAD, CAM, CAE stvari, koje moram priznat puno bolje rade na OC mashinama.

A koliko sam ja skuzio, osoba koja je postavila pitanje je "wannabe" profesionalac, tako da je nesto toga ranga pretjerano.

17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

Nisam alergičan na OC, dapače uvijek sam za to da se iskoristi maksimalni mogući potencijal nekog komada hardwarea što za krajnji cilj ima bolji odnos cijena/performanse. Svaka komponenta je rađena da u failsafe daje najoptimalnije a ne najviše, i tu je "kvaka" zbog čega je moguć OC.

Ali, svi imate OC-ane svoje strojeve na kojima radite samo i isključivo Vi, i samo i isključivo Vaš rad ovisi o stabilnosti tog stroja.
Stroj koji služi za render, server, za_več_nešto večem broju korisnika prvenstveno mora biti stabilan a ne maksimalno brz.

Za komentar vezano uz sumnje u vjerodostojnost začetnika ovog topica bio je u smislu da ako netko ne vjeruje čovjeku neka samo preskoči ovaj topic a ne da ga puni OT-om s komentarima tipa "On priča gluposti", "Nema on love", "Fejker" i slično.

CROTeam racing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Netko kome treba brzina, a tko radi nešto važno, kupit će Xeon platformu s ECC-om, EMECC-om, mirroringom i sparingom memorije i sl. da zadrži stabilnost sustava i podatke sigurnima. Ili će kupiti Q9650 jer mu je bitna samo brzina, ali ne i stabilnost.

Ali netko tko zna da mu QX9650 donosi brzinu tj. ono što mu treba, taj ne pita na forumu već kupuje najmodernije i najskuplje u cjeniku kada bira između evidentno starijeg i novog modela.

Onaj kome posao donosi dovoljno prihoda da kupi procesor od 1000 eura, taj zna što mu i zašto treba.

Ako jedan projekt vrijedi 300,000kn i ako će taj projekt biti ranije ili samo jednostavnije (manje čekanja) gotov zbog procesora, onda je kupnja takvog procesora sitnica.

Ako ti taj CPU ne donosi novac time što košta koliko košta već služi samo za Crysis, onda je to bacanje novca koje nije ništa loše. Svatko od nas bi da ima novca kupovao samo naskuplje u cjeniku bez obzira koliko to glupo bilo.

Što se OC-a tiče, postoji tu jedna bitna stvar: ako radiš nešto važno onda imaš novca od toga jer inače nebi bilo važno. Ako ti to nešto važno traži performanse, onda je vrijedno ulaganja novca u brze komponente. Ako nešto traži brze komponente onda ih kupiš jer nešto tako važno i zahtjevno sigurno opravdava ulaganja.

Zdrav razum nalaže da nam je gubitak tih važnih podataka uz vrijeme važniji od određene količine novca. Onog trenutka kada nas rušenje sistema, pregrijavanje i oštećenje vitalne komponente košta u vremenu ili gubitku podataka, tada je jasno da nešto radimo krivo.

Overclock jednostavno nije pojam koji uopće dolazi u obzir tamo gdje se na računalu radi bilo što bitno.

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

@s1m0n

Pa cuj, kako je meni admin lijepo izracunao kad sam mu rekao da cu ja to sve kloknu, jedan sat "down time-a" nas kosta oko 10K eura... ali mene zaboli jer firma ionako ima viska love :D :D

@naxeem

Vidim da wikipedia radi punom parom... toliko lijepih pojmova,,,

I ako netko ima projekt vrijedan 300k kuna, cisto sumnjam da je na forumu i trazi savjete. Ako je, jadna li mu firma za koju radi.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel 65 vs 45 nm

Ma kakva stabilnost???

Pa ako već pitaš mišljenje onda ti je jasno da će većina user preporučit OC mašinu. Npr Q6600 ide bez problema na 2.8GHz ili 3GHz, a ne uzrokuje neku nestabilnost ili LN2 hlađenje :D. Kada u to uračunaš i cijenu eventualno malo boljeg hladnjaka onda dolaziš do većeg dobitka performansi nego na def uz punom manju cijenu nego kod QX-a. Ako ti to nije jasno onda je ovaj topic bez veze otvoren.

Intel E4400 @ 3204(359*9) & 1.36V w/ TT BigTyphoon || Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 F12 || 2*1GB KingMAX 800@890 MHz CL4 & 2.1V || PowerColor X800XL 430-1000 MHz || Hitachi T7K250 @ 7200RPM || LG GSA-H10A || Codegen 480X || CustomCase + 120 mm TT || Logitech Mouse & X-210 sound || Philips 200WS @ DVI ||

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@lightning:

Vidim da wikipedia radi punom parom... toliko lijepih pojmova,,, I ako netko ima projekt vrijedan 300k kuna, cisto sumnjam da je na forumu i trazi savjete. Ako je, jadna li mu firma za koju radi.

Ne koristim wiki. Niti vidim za što bih je mogao koristiti. Što se pojmova tiče, to su pojmovi koje moram znati s obzirom na struku. Ništa egzotično.

Što se drugog dijela tiče, nažalost upravo je tako.

@baja:

Stabilnost jest problem. Pogledaj količinu page fault-ova na oclockanom RAM-u i onome na def. taktu.

Inače, Q6600 ide sretno do 3.6GHz na zračnom hlađenju :)

17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

mmmmda kad ste se već ulovili Q6600 .... za 3GHz treba 333,3FSB što daje cca667MHz za RAM mojne njatke da će ti RAM tu radit probleme - imaš djelitelje za RAM

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na FSB-u od 333 slobodno staviš 2.40 za 800 RAM.

17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

Naravno, ovisno o tome kakav RAM koristiš, samo sam htio prikzati kako OC-ing Q6600 na 3GHz nije napor za RAM Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

Ljudi za Boga miloga naučite se citirat!

Pa svako malo netko posta citat i počne pisat odgovor u samom citatu. Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

@s1m0n

Pa cuj, kako je meni admin lijepo izracunao kad sam mu rekao da cu ja to sve kloknu, jedan sat "down time-a" nas kosta oko 10K eura... ali mene zaboli jer firma ionako ima viska love :D :D

Sry frende, ali da radiš u mojoj firmi i da tvoji hirovi OC-anja mene koštaju 10K eura za svaki sat, dao bih ti otkaz bez grama srama!

Kako ljudi ne shvačaju da strojevi koje su dobili na KORIŠTENJE na poslu nisu njihovi već vlasništvo tvrtke za koju rade?!
Nije moje... Baš me briga. Jedan sat downtime-a moju firmu košta 10K eura... Nije moja lova... Baš me briga...
Ahhhh, balkane moj...

Ispričavam se na OT-u, ali nisam mogao odoljeti da ne komentiram ovakvu izjavu... Oprostite mi.

CROTeam racing
17 godina
protjeran

Overclocking 9650:

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

ellow

Hmmm, malo citam postove..na kraju ste dosli do OC-inga

Covjek je pital sta kupit...

Moje skromno misljenje... ne kupuj nista od tog dvojeg... oboje preskupo....

A  ako vec trebas radnu stanicu onda je to ionako bazirana makina na Xeon procesoru...

Ako  mislis  benchat  onda  pripremi  LN2,  kvalitetnu  plocu  i  RAM  Smijeh  jer inace padas u prosjek...

on the dark side of the moon

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
s1m0n kaže...
L
Sry frende, ali da radiš u mojoj firmi i da tvoji hirovi OC-anja mene koštaju 10K eura za svaki sat, dao bih ti otkaz bez grama srama!

Kako ljudi ne shvačaju da strojevi koje su dobili na KORIŠTENJE na poslu nisu njihovi već vlasništvo tvrtke za koju rade?!
Nije moje... Baš me briga. Jedan sat downtime-a moju firmu košta 10K eura... Nije moja lova... Baš me briga...
Ahhhh, balkane moj...

Ispričavam se na OT-u, ali nisam mogao odoljeti da ne komentiram ovakvu izjavu... Oprostite mi.

Ajmo ovako... koliko vremena smo ustedjeli do sada bez ijedne investicije u racunala i zarade na tome mozemo si priustit otprilike 50-ak sati downtime-a... a do sada ih je bilo NULA.

Toliko o tvom balkanu... a firma ionako nije u Hrvatskoj.
17 godina
neaktivan
pomoccc

MALO CITAM VAS FORUM I NE KONTAM U CEM JE PROBLEM... DALI STE SAVJET PA NEKA DECKO ODLUCI!!!!!

INACE POCEO SAM SE BAVITI VIZUALIZACIJAM A ANIMACIJAMA U AUTOCADU I POTROSIO SAM OKO 70 TIS KN...

DA BI DOGURAO DO ...PRIMJER  ... 270h  RENDANJA ZA JEB... 15 SEC ...OBICNOG INTERIJERA SPORTSKE DVORANE...

...TAKO DA U ZADNJE VRIJEME KONTAM PRIJECI NA TZV. RENDER NODES (FARME) EVO VAM LINK WWW.CAD2.COM 

TAMO CE TE VIDJETI STA SU STROJEVI.... JER TRENUTNO STO IMAM JE GOLI KUUU.... DAO SAM ZA GRAFICKU KARTICU

fireGL v8650 TOLIKO NOVACA DA SAM MOGAO KUPITI JOS 2 RADNE STANICE... I TAKO BACI NOVAC...A NE KONTAM ZASTO...

PA PRIJE NEGO SKUPIM PARA ZA TO SVE PRIJECI CU NA RENDER FARME ONE SELJACKE... 5-6 KOMPOVA....

...PITANJE...

MOZE LI MI NETKO POMOCI OKO TZV. RENDER FARMI... STAVIO BIH PAR KOMPOVA U RENDER FARMU....NEMAM ISKUSTVA S TIM...

...POSTOJI LI KOJI PROGRAM (FARMA) DA RADI POD 64-BIT OS...I DA TO SVE ODRADI TJ. RENDERIRA ZA AUTOCAD PLATFORMU!?!

darko

0 0 hvala 0
17 godina
Intel 65 ili 45 nm

Pa ljudi jel' ste vi pali svi sa kruske? Ajmo ovako : Sta je bolje - QX6850 65nm ili QX9650 45nm (jednake su brzine (4x3.0GHZ))

Odgovor:Bolji je QX9650 45nm !

Obrazlozenje: Zato sto se manje grije i ima vise tranzistora.

Ajmo slijedeci:

Sta je bolje: Kupanje u jacuziju sa Jennom ili Brianom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intel 65 ili 45 nm
Romano kaže...

Pa ljudi jel' ste vi pali svi sa kruske? Ajmo ovako : Sta je bolje - QX6850 65nm ili QX9650 45nm (jednake su brzine (4x3.0GHZ))

Odgovor:Bolji je QX9650 45nm !

Obrazlozenje: Zato sto se manje grije i ima vise tranzistora.

Ajmo slijedeci:

Sta je bolje: Kupanje u jacuziju sa Jennom ili Brianom?

bolji je zato što je brži od QX6850 odnosno nudi bolje performanse na istom radnom taktu

17 godina
moderator
miller1985 kaže...
(inaće kad sam kupio prvi komp isto sam kupio najjači na tržišti (onaj pentium serije Intel 80486) i drugi Pentium 4)
Malo off-topic, ali moram odreagirati. Nit je pentium, nit je Intel - pretpostavljam da govoris o AMD-ovom 5x86 133 MHz ili o Cyrixovom 5x86 procesoru. Namigiva
17 godina
protjeran
Denis kaže...

Još jedna stvar koju treba imati na umu pri izboru 45 ili 65 nm procesora je matična ploča. Neke matične ploče imaju problema s 45 nm procesorima, pogotovo četverojezgrenim.

Pa ti radis u bugu Smijeh
LOL
Uzmi processor sa sto vice chache-a....moj ima 1 mb Cool Amd Athlon 64 x2 4200 2.2 gHz bi ga mogao clocknut do nekih 2.7 gHz??

Crazy nXc na Cod Uo serverima!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice