Gigabyte BIOS Update

poruka: 10
|
čitano: 6.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gigabyte BIOS Update

Pozdrav svima!

Evo, nedavno je Gigabyte izbacio novi update za BIOS, bar za moju maticnu - P55-UD3

Pojavljivao mi se BSOD i pc se nasumice resetirao, sve zbog memorije, a posto u opisu za ovaj F6 bios update pise da je prosirena kompatibilnost s RAM-om ja sam odmah skinuo i voila!

Sve radi kako treba, cak su dodali neke stvari kao pod system je pisalo RAM: 3,5GB, sad pise 4,0GB (3,5GB Usable) iako je to manja promjena, opet je lijepo :D I da, na x86 win 7 sam inace..

Ja inace skinem @BIOS (Program za updateanje biosa) jer mi javlja error kad pokusam rucno na win7, i ovaj program je jako praktican i dosta jednostavan.

Link za @BIOS: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_DownloadFile.aspx?FileType=Utility&FileID=52

Upute:

Kad skinete BIOS za vasu maticnu, dobit cete 3 file-a.

Jedan ima nastavak s BIOS verzijom, u ovom slucaju .f6 file.

Taj file vam je potreban za update biosa, dok su ova dva nepotrebna ako imate @BIOS.

Znaci upalite @BIOS, kliknete na Update BIOS from File - Odaberete taj BIOS file i OBAVEZNO oznaciti Load default settings inace moze doci do gresaka ako ste overclockali, pa cak i ako niste.

Hvala!

Want me to Google that for you?
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 17:47 (puls4R).

0 0 hvala 0
17 godina
Gigabyte BIOS Update

Nikad, ama baš nikad, nikome ne bih preporučio rad s @Bios-om. Zbog toga programa sam uspio zeznuti bios na 2 Gigabytove ploče. Na jednoj se MBO su se prilikom update-a Windowsi zamrzli, a na drugoj je bio bug u programu koji je restartao Windowse prije dovršetka updatea. 

Sam proces update-a biosa je vrlo rizičan, a sam postupak preko @Biosa diže taj rizik za duplo.

Ako morate raditi update Biosa, preporučam "staru metodu". Namigiva

2 0 hvala 0
15 godina
Gigabyte BIOS Update

Ja svaki put radim preko @BIOSA i dosad nikad problemi!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Gigabyte BIOS Update
MariusEight kaže...

Nikad, ama baš nikad, nikome ne bih preporučio rad s @Bios-om. Zbog toga programa sam uspio zeznuti bios na 2 Gigabytove ploče. Na jednoj se MBO su se prilikom update-a Windowsi zamrzli, a na drugoj je bio bug u programu koji je restartao Windowse prije dovršetka updatea. 

Sam proces update-a biosa je vrlo rizičan, a sam postupak preko @Biosa diže taj rizik za duplo.

Ako morate raditi update Biosa, preporučam "staru metodu". Namigiva

Ne znam, ja imam samo rijeci pohvale.. zavisi od ploce do ploce i od verzije @bios-a.. nista nije 100% savrseno, al ovo je po meni najlaksi nacin.

Ja inace preferiram preko flashanja, tj. onaj file koji dobijes, al nemogu ga pokrenut.

17 godina
protjeran
Gigabyte BIOS Update

flashanje biosa preko weba bi trebalo raditi OK. flashao sam tako 6 gigabyte ploča i sve je prošlo OK.

no, dok kod flasha biosa s USB sticka, realno postoji jedna opasnost (nestanak struje), kod flasha s weba postoje realno tri opasnosti:

1. pucanje veze s nekim, npr. tajvanskim serverom tijekom flasha.

2. pucanje veze kod lokalnog providera, npr. T-coma

3. nestanak struje

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 13:21 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jedino je treca stvar moguca u mom slucaju. Nikad preko @biosa ne odem skidat nego prvo skinem sa stranice taj file i pokrenem ga preko @biosa.. em je brze em je sigurnije.
17 godina
neaktivan

Ni u ludilu ne bih flashao iz win kao niti on line. Cak i na ploci sa dual biosom. Zar je toliki problem skinuti bios i staviti na usb i restartati komp?

15 godina
protjeran
logic kaže...

Ni u ludilu ne bih flashao iz win kao niti on line. Cak i na ploci sa dual biosom. Zar je toliki problem skinuti bios i staviti na usb i restartati komp?

To i je najveći problem kod gigabut-a...

Prilikom Flash-anja iz Win, on stari BIOS prebacuje u rezerni EEPROM,a novi stavlja u primarni EEPROM.

Prilikom bootanja kaže da "to nije to", i pokušava prekopirati stari preko novog BIOS-a, ali ne uspjeva, te dobijate

konstantni reboot ploče, i istu stvar.

Ali tata je našao riješenje.

Da bi prvi EEPROM bio "read only", poterbno je kratko spojiti (nemojte me držati za riječ, zadnji put sam to radio prije 4-5 mjeseci),

pin3 i pin7 na EEPROMu primarnog BIOS-a.

Najlakše se to izvodi špičastom pincetom.

Ako krenemo od pin1, koji je tamo gdje je označena točkica,

onda to izgleda ovako:

[img]http://www.imagesforme.com/show.php/959580_dualbios.jpg[/img]

Dakle, pokrenite ploču, čim odradi onaj famozni "BIP", sa pincetom spojite 3. i 7. pin.

Ploča će reći "ovo nije pravi BIOS", neće moći kopirati sa rezernog na glavni,

te će boot-ati u Windowse.

Onda je postupak jednostavan. Sa @BIOS-om flashnuti ploču na stariju verziju (skinete BIOS sa stranice,

dakle zadnji i onaj prije nejga).

Dakle imamo recimo BIOS rev A i rev B.

Prvo sa @BIOS flashnemo na rev A, ne rebootamo PC, te flashnemo dva puta na rev B, pa reboot.

Šta se dešava s tim? Prilikom flashanja na B, prvi BIOS se briše, te BIOS A koji je bio u primarnom EEPROMU

odlazi u sekundarni. Onda prilikom dva reflash-a, BIOS B prvo ulazi u primarni, pa u sekundarni.

I to je to.

Sa tom klasičnom "sam svoj majstor" metodom sam spasio nekih 20ak Gigabyte-ica.

Nadam se da će nemome jednog dana pomoći.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 16:34 (Don Kihoty).
15 godina
protjeran

EDIT: Brišite, slučajno dvaput klinuo send.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 16:33 (Don Kihoty).
17 godina
protjeran

Da li je potrebno apdejt napraviti na drajverima za MBO?

Imam gigabajticu x-38 chipset i pogledao sam izašli su drajveri za chipset

lan, sata datiraju iz Q2/2010

Moja je stara iz 2008. i instalirani su oni sa CD-a od matične iz 2007.

Pretpostavljam da se preporučuje apdejt samo ako mi može neko odgNeodlučan

trash bin can:S
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice