Treba mi pomoc.nigdje nemogu nac jumper za svoju maticnu ga m52l s3 molim vas ako nadete negdje na netu da mi kazete jer moram resetirat jumper a neznam gdje se nalazi a na internetu nisam nasao.
Hvala
Treba mi pomoc.nigdje nemogu nac jumper za svoju maticnu ga m52l s3 molim vas ako nadete negdje na netu da mi kazete jer moram resetirat jumper a neznam gdje se nalazi a na internetu nisam nasao.
Hvala
iako si vec dobio odgovor na pitanje, otvorio si novu temu... zasto?!
Nisam dobio,ja jumper nemogu nac na svojoj maticnom sam clr cmos i onu baterijicu...Mislim da maticna radi jer nisam dizao voltazu pa procesor nemoze radit jer nea struje sad neznam kak da resetiram sve to...Mozda jumper pomogne al ga nema :(
citiram kolegu koji ti je odgovorio na pitanje:
Nema on tako!
Imaš dvije nožice koje vire iz matične nema na njima kratkospojnika, i piše sa neke strana pokraj te dvije nožice clr_cmos e ti samo isključi comp iz struje i drži te dvije nožice kratko spojene šarafcigerom ili grickalicom za nokte 5-10sec i pusti, i onda uštekaj u struju i probaj upalit.
dakle ako imas IQ iznda 2 zakljucak je: imas clr cmos ali nema nozica i jumpera, tako da ne mozes na konvencionalan nacin (pomocu jumpera) ocistit bios.
Pa samo izvadi bateriju na neko vrijeme i to je to....
Ako ti nije mobo riknula...
eo sad cu uplodat slike na rapidshare u raru pa da vidite ...Vent od graficke je ispo al graficka ja mislim da radi jer je vent ispo prije 3 mjeseca...
Kakve veze vent od grafičke ima sa resetiranjem biosa, i nekako sumnjam u ovu priču o ventu.
Kakve veze vent od grafičke ima sa resetiranjem biosa, i nekako sumnjam u ovu priču o ventu.
neznam mozda je graficka riknula jer nea ventilatora
sam od sebe je otpao pa je mozda riknulo jer neam slike uopce...
citiram kolegu koji ti je odgovorio na pitanje:
Nema on tako!
Imaš dvije nožice koje vire iz matične nema na njima kratkospojnika, i piše sa neke strana pokraj te dvije nožice clr_cmos e ti samo isključi comp iz struje i drži te dvije nožice kratko spojene šarafcigerom ili grickalicom za nokte 5-10sec i pusti, i onda uštekaj u struju i probaj upalit.
dakle ako imas IQ iznda 2 zakljucak je: imas clr cmos ali nema nozica i jumpera, tako da ne mozes na konvencionalan nacin (pomocu jumpera) ocistit bios.
Makno bateriju i clearo cmos i opet nista,sam pisti...