GA-M57SLI-S4 i AMD Phenom i Phenom II

poruka: 7
|
čitano: 1.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!
Uskoro ću dobiti matičnu ploču Gigabyte GA-M57SLI-S4(rev.2.0).
Na nju mislim staviti ili AMD Phenom X4 9550 procesor ili AMD Phenom II X3 720 BE procesor.
Na službenim stranicama matične ploče piše da podržava oba procesora, a piše i da je AM3 CPU Ready.
E sada, piše isto tako da podršku za ove procesore dobiva nadogradnjom BIOS-a.

Moje pitanje bi bilo: pošto će mi doći i matična i procesor u isto vrijeme(za procesor se još moram odlučiti koji model ću izabrati), kako ću ja nadograditi BIOS matične kada ja to sve složim sa novim procesorom, a kao što sam napisao, matična tek dobiva podršku za gore navedene procesore tek kada nadogradim BIOS?
Dakle, ja nemam niti jedan stariji procesor da bi prvo nadogradio BIOS, pa tek onda stavio novi procesor(gore napisani) koji bi tek onda dobio podršku na toj matičnoj.

Ili sam možda u krivu? Moram napomenuti da matična ploča ima prvi BIOS, znači nikad nije bio nadograđivan.
Evo tu je i web stranica sa kompatibilnim procesorima za moju matičnu i verzije BIOS-a:http://www.giga-byte.com/Support/Mot...2539#anchor_os

Oprostite na povelikom tekstu, ali nadam se da imate neko rješenje za ovaj (ne)problem.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: GA-M57SLI-S4 i AMD Phenom i Phenom II
uzmi phenoma 2 720,posudi neki AM2 procesor,flash-ak Bios,ugradi novi procesor i to je to. Probaj odma sa novim Cpu prije flasha,pa vidi šta će bit :)
17 godina
neaktivan

A daj mi reci dali mogu šta oštetit(matičnu ili procesor) ako ja probam stavit taj novi proc da vidim dali radi? Ili će mi samo reći da ne podržava taj proc dok ne nadogradim BIOS?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A i problem mi je da posudim neki drugi proc da nadogradim BIOS, jer nemam od koga posudit. Trebao sam prije razmišljat, sad neznam kako ću nadogradit BIOS, a znam da ta matična podržava Phenom II.

JoojViče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Curle kaže...

A i problem mi je da posudim neki drugi proc da nadogradim BIOS, jer nemam od koga posudit. Trebao sam prije razmišljat, sad neznam kako ću nadogradit BIOS, a znam da ta matična podržava Phenom II.

JoojViče.

Nemaš šta oštetit stavi procesor kad dobiješ i ako radi samo nadogradiš bios.

17 godina
neaktivan

OK, hvala, a dali ima tko ovdje na forumu da ima iskustva sa navedenom matičnom i ako ima, da navede neke kombinacije sa novijim procesorima i dali je bilo kakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Curle kaže...

OK, hvala, a dali ima tko ovdje na forumu da ima iskustva sa navedenom matičnom i ako ima, da navede neke kombinacije sa novijim procesorima i dali je bilo kakvih problema.

ja sam ima ga-56s-s3 i s procesorima je bilo ok, koristi obavezno zadnje drivere za čipset i čipset se zna nešto više grijati...

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice