Flashanje BIOS-a izdvojena tema

poruka: 600
|
čitano: 494.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Bok ekipa

imam jedan specifican problem

Uzeo sam jedan g2010 Pentium, a od prije imam z68 pro 3 m....ta ploca podrzava ovaj proc,ali sa zadnjim biosom...koji nije na njoj...

kaj napravit? kak ju fleshat? ak stavim proc nema slike opce pa neznam kaj da radim :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Mogu li updateat Bios direktno sa verzije 1.0 na 1.5 ili moram ići postepeno? Ploča je asrock 990fx extreme 3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Flashanje BIOS-a
thaar kaže...

Mogu li updateat Bios direktno sa verzije 1.0 na 1.5 ili moram ići postepeno? Ploča je asrock 990fx extreme 3

Mozes odmah najnoviji bios...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
13 godina
Flashanje BIOS-a

Jel moguće da zbog biosa na mojoj matičnoj ( pogledaj pod moj pc ) čim overclockam proc dobijam bsod bez obzira kolika je voltaža i koliki je takt . Trrnutačni bios na ploči je P1.20 . I zanima me tko u Osijeku radi flash biosa i koliko to otprilike košta . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rucipe kaže...

Jel moguće da zbog biosa na mojoj matičnoj ( pogledaj pod moj pc ) čim overclockam proc dobijam bsod bez obzira kolika je voltaža i koliki je takt . Trrnutačni bios na ploči je P1.20 . I zanima me tko u Osijeku radi flash biosa i koliko to otprilike košta . 

Ne, to što pitaš nijevjerojatno.

Flash biosa u Osijeku radi svatko tko zna i uglavnom nitko ne naplati, pogotovo ne sebi. Jedino servisi takvo što naplate, ali neki minimalni iznos pa sve do pol sata rada.

Ne kužim zašto pitaš tko to radi, nije valjda da ti treba netko drugi da ti to napravi? Pa to su 3 klika, 1 minuta posla, lakše nego sastaviti večinu igrački iz kinder jajeta.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozz ljudi , zanima me dali ja imam zadnju verziju svojeg BIOS-a? Evo slike sta pise , di mogu provjerit dali je to zadnja :
 http://i.imgur.com/l2ELYJJ.png

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Na stranici proizvođača ploče.

Nije najnovija, izašle su 3 novije verzije.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Dali cu trebat updejtat na najnoviju verziju ako cu mijenjat RAM , PROC , GRAFA

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Vjerojatno ne.

12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Kako mislis vjerovatno , oprostite ako previse pitam :D

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
b0.0ster kaže...

Bok ekipa

imam jedan specifican problem

Uzeo sam jedan g2010 Pentium, a od prije imam z68 pro 3 m....ta ploca podrzava ovaj proc,ali sa zadnjim biosom...koji nije na njoj...

kaj napravit? kak ju fleshat? ak stavim proc nema slike opce pa neznam kaj da radim :/

najprije provjeri koja je verzija biosa u biosu ako slucajno nema skini aidu i pogledaj. usporedi verziju sa biosima na stranici. ako je stariji bios flashaj prema uputsvima od proizvodjaca ploce

15 godina
moderator
Cromar kaže...

Kako mislis vjerovatno , oprostite ako previse pitam :D

S obzirom na dane informacije, to je jedini odgovor koji ti mogu dati.

12 godina
neaktivan

Pa eto vise , imam maticnu ASRock G41M-S3 , pentium D 915 , ms industrial 385 W napajanje , maticna je stara 2 godine , nikad nisam clear CMOS , nekuzim se bas u to..

whaaaat
13 godina
Cromar kaže...

Pa eto vise , imam maticnu ASRock G41M-S3 , pentium D 915 , ms industrial 385 W napajanje , maticna je stara 2 godine , nikad nisam clear CMOS , nekuzim se bas u to..

pa eto za novi procesor ti netreba novi bios, za ram jedino ako ces uzimat 8 gb ddr3, i ostalo ne pa pise ti sve ljepo na bios download

12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

reci ako sam u pravu , ja na Božić kupujem DDR3 Ripjaws 2x2 1337 mhz , core 2 duo e8400 , HD 6670 GDDR5 , netreba uopce bios updejtat za to ?

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

netreba, ali manje od 0.1% da treba

13 godina
neaktivan
Cromar kaže...

Pa eto vise , imam maticnu ASRock G41M-S3 , pentium D 915 , ms industrial 385 W napajanje , maticna je stara 2 godine.....

Dolje u postu kazes da na navedenu plocu namjeravas staviti E8400, 2 X 2GB G.SKILL RAM-a i AMD-6670, pitas koji trenutno BIOS imas i treba li nadograditi BIOS?

Prema slici na linku dolje u postu sadasnji BIOS je 1.20 i ukoliko konfiguracuiju zelis nadograditi navedenim komponentama SVAKAKO NADOGRADI BIOS najnovijom verzijom (1.50) link!

Upgrade BIOS-a napravi PRIJE nadogradnje novim komponentama kako bi nakon ugradnje istih "ploca prepoznala" i upalila, uz najnoviji BIOS CPU i grafika link nebi trebali stvoriti problem, svakako provjeri memoriju link.

Uz nadogradnju primjeti da trebas ubaciti i snaznije napajanje 550-600W, kako ploca treba raditi na maksimalnom predvidenom FSB-u savjetujem dodatno aktivno (ventilatorom) ohladiti i chipset, pripazi i kako postavljas FSB kratkospojnike (slika).

FSB FSB
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 0:22 (Hardwhelper!!!).
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Jos nerazumijem koj bios update da skinem od cega si linko ima tamo za 8 gb ddr 3 , instant flash itd itd

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cromar kaže...

Jos nerazumijem koj bios update da skinem od cega si linko ima tamo za 8 gb ddr 3 , instant flash itd itd

Sve sam ti "nacrtao", ukoliko nemas dovoljno iskustva i/ili nikada nisi flashao BIOS prepusti to nekom iskusnijem, radnja je VISOKOG RIZIKA, RADI ISKLJUCIVO NA OSOBNU ODGOVORNOST, ukoliko bilo sto za vrijeme flashanja krene po zlu (npr. nestanak struje) oprosti se od ploce :( dakle bilo pi pozeljno pribaviti u UPS!

Ukoliko se pak sam odlucis upustiti u proceduru evo pojasnjenje; skini za svoju MB najnoviji BIOS 1.50 link. Sve je lijepo nacrtano (klikom na krugom oznacen gumb otvaraju ti se detaljne upute - fotografije 1 i 2) no pojasnit cu, imas tri moguca nacina flashanja: 

1. Putem "Instant flash" alata
  2. Putem DOS-a
  3. Putem "Windows" alata

Kako je radnja skoro pa trivijalna, s druge strane ne smije se potkrasti ni najmanja greška savjetujem da ipak preskocis 1. i 2. nacin (Instant flash i DOS - izrada bootabilnog medija...) i update napravi 3. po redu alatom iz Windowsa (link)!

POZORNO procitaj upute!, RADI ISKLJUCIVO NA OSOBNU ODGOVORNOST!, i svakako update napravi PRIJE nadogradnje novim komponentama, pravilo kaze "dok nesto dobro radi ne diraj", ali update ne mora cekati nove komponente, BIOS mozes nadograditi i sada, evo i fotke, SRETNO!

BIOS 1 BIOS 1
BIOS 2 BIOS 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 7:58 (Hardwhelper!!!).
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Ma necu nesto jos zeznut pozvat cu da mi dodu doma nek obave to i nek usput stave nove komponente

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Imam jos jedno jedino pitanje , ako stavim SAMO 4 GB DDR3 rama bez iceg drugog i maknem 2 gige koje imam , oce li trebat neku update , PC ako nesto zeznem mrtav sam zato ocu izbjec BIOS updejt

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo ti lista verificiranih SS/DS modula link s kojima ploča radi. Trebaš ZNATI da novom revizijom BIOS-a dolazi i podrška kako za nove procesore link (koje ploča podržava) tako i novije memorijske module. Osim podrške za novi hardver koji je izašao kasnije u novijim verzijama BIOS-a ispravljaju se eventualno uočene greške.

Savjetujem: ukoliko nemaš dovoljno iskustva ili nadogradnju ne želiš odraditi u vlastitoj režiji, odnesi komp u trgovinu/servis na nadogradnju, ionako gotovo svaka specijalizirana trgovina besplatno ugrađuje prodane komponente! Tako ćeš jednim potezom riješiti nekolicinu potencijalnih problema (nekompatibilnost, eventualni povrat robe, troškove dostave...), ujedno ukoliko je potrebno dečki će za koju minutu nadograditi i BIOS! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 4:22 (Hardwhelper!!!).
11 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje vezano za bios ili slicno.

Konfiguracija

GTX550Ti Palit

E5200 Dual Core 2.5

Gigabyte ploca G31 chipset sad ne znam koja je tacno jer sam na tom racunaru trenutno.

4GB DDR2 800 rama

1TB WD Green

MS 550W Pro

Sve je bilo ok dok je bila GT 430 u racunaru i stari bios iz 2008 god a i windows 7. Ali kad racunar nadogradio sa GTX 550Ti, stavio zadnji beta bios i windows 8.1 pocela su povremena smrzavanja slike, kao da hard disk zastopa graficka dok se testira furmarkom sa AA ukljucenim radi normala, ali nekad bezveze kad sam na facebook-u ili slicno zamrzne mi se slika. Sad dali je to do beta biosa jer mozda ima neku gresku, napajanja ili hard diska. Mada za ovu GTX treba minimum 400W napajanje mislim i da nije dobro ovo 550W od MS-a jako lose. Graficka koristi 1x6 pin naponski kabal

12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Nije ni cudo ... pa gtx 550 ja preveliki zalogaj za e5200 

whaaaat
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 10:03 (Cromar).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko sam skuzio mogu stavit taj 2x2 bilo koj ram bez updejta a za 8 gb rama moram updejtat 

whaaaat
13 godina

gle nemoras radit update biosa, samo stavi taj ram i to je to i nemoj tolko pisat ovdje jer smo ti vec rekli da su sanse da ti se nesto dogodi su minimalne, pa vece su da ces tijekom premjestanja rama otkinut kvakicu

12 godina
Flashanje BIOS-a

Specifikacije i dijelove mog kompa vidite pod moj pc.

Nedavno mi otislo napajanje, promijenio ga i sve radi al me update biosa sje.

Za moju matičnu je to jednostavno, i kad je došla nova morao sam za gtx 570hd update napravit, i sve prošljakalo.

slijedio i prvi put sa "asusa" kako, sad mi opet ekran crni a sve radi.

Probo više verzija flashat, nikad ne popravi.

prebacio sa .rom na .cap s converterom.

opcije? ideje?

hvala unaprijed.

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozdrav svima, htio bih flashat bios na svome laptopu,pogledajte pod Moj Pc, svjestan sam rizika i svega, ovaj bios je iz 2007 i hocu da ga updateam ,ako je moguce , nisam nasao nigdje bios za ovaj laptop,na oficijalnoj stranici ni nema podrske za ovaj model , jucer sam updatao bios na pc.u , sad hocu na laptopu paa ako neko zna da nadje ili nesto,cuo sam da ima neki program za flashanje,ali sumnjivo mi je to nesto pa et , svaki prijedlog je dobrodosao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

za tvoj laptop sumnjam da ces ista nac, prestar je laptop, a i vise rizika je nego dobiti dali mozda planiras novi procesor nadograditi

15 godina
Flashanje BIOS-a

Flashanje ili update biosa je jedno te isto? 

ugl. morao bih update-at bios pošto sam danas stavio novi proc i grafu i u toku dana mi se par puta pojavio blue screen, vjerovatno jer nije update-an?

Tražio sam bios za svoju proču ali sam našao samo ovo: http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3%20R2.0/index.asp

Moja je 970 Pro3 a ova je 970 Pro3 R2.0. El ima koja razlika?

Hvala.

Xfire: lxexo // Battlefield 3: leo_DOR3
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice