Flashanje BIOS-a
- poruka: 600
- |
- čitano: 495.675
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
IDE je :)
Ali nerazumijem kako mogu win7 instalirat, a xp ne, to mi neide u glavu nikako!?
Pozdrav, ima li netko iskustva sa Asus P8Z68-V PRO rev1.0 plocom?
Koristim 0401 drivere, a vec je 5 novih izaslo na njihovoj stranici http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=1&s=39&m=P8Z68-V%20PRO&os=30&hashedid=JjlGHLJGJPFfGCFA ...ima li ikakvog osjetnog napredka?
Pozdrav, ima li netko iskustva sa Asus P8Z68-V PRO rev1.0 plocom?
Koristim 0401 drivere, a vec je 5 novih izaslo na njihovoj stranici http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=1&s=39&m=P8Z68-V%20PRO&os=30&hashedid=JjlGHLJGJPFfGCFA ...ima li ikakvog osjetnog napredka?
Itko?
Imam Z68 Gen 3 ploču, nemam nikakav proc za nju, čekao sam da izađu Ivy, ali sad imam problem, valjda
Kako da flasham bios da ploča prepozna Ivy, zapravo šta će se desiti ako ja kupim Ivy i stavim na tu ploču, neće se uopće upaliti ili ima neke šanse da dođem do biosa pa da ga flasham sa novijim? Nemam baš ni jednog susjeda koji bi bio voljan skidati svoj sandy da ga meni posudi na par minuta da napravim flash, šta da radim?
ali vrlo vjerojatno ces morat ic sa sandy-em gore..probaj support ili tamo gdje si kupio maticnu pa ako imaju koji otvoreni sandy za flash :P
može se flashat bez procesora?
Zanimljivo,a kako će radit Bios bez proca? Mislim da nije moguć flashat BIOS jer koliko znam di tvornički čip koji memorira u čipu pa se naknadno ugrade u matičnu ploču. Starija serija socket 478 to imaju i kojim se lako ade ćip i stave druge a kod sve više novije ploče više nije u mogućnost zamjene čip nego tvornički to zaleme u ploči
.
McGyver - da :)
Podrav svima. Zelio bih da napravim update biosa i naisao sam na jedan problem.
Maticana je Asus P4V8X-X evo linka za nju.
NA netu sam naso da taj update treba da bude nastavla .rom međutim update na
Ausovoj web stranici za posljedni update je 008. Ispod file-a pise 008 file.
Ranije verzije na istoj web stranici imaju potrebni .rom nastavak.
Da li neko zna o cemu se ovdje radi ?
Unaprijed hvala.
imam procesor intel pentium e6600 3,60 ghz matična mi je P5N-MX .KADA STAVIM PROCESOR I UPALIM NEČE NIŠTA SAMO BUDE CRNA SLIKA. jeli to do biosa ??
što moram napravitti da radi
imam procesor intel pentium e6600 3,60 ghz matična mi je P5N-MX .KADA STAVIM PROCESOR I UPALIM NEČE NIŠTA SAMO BUDE CRNA SLIKA. jeli to do biosa ??
što moram napravitti da radi
Flashat BIOS na verziju koja podržava taj CPU?! KLIK
Imam matičnu Asus P8P67 Pro B3 i na njoj imam BIOS verziju 2001. Nakon nje su izašle još 2103, 2303 i 3207...
Da li je meni dovoljno flash-at sa 3207 ili mi je potrebno postepeno flash raditi, znači prvo 2103 pa 2303...???
Molim da mi iskuljučivo najiskusniji odgovore...
Imam matičnu Asus P8P67 Pro B3 i na njoj imam BIOS verziju 2001. Nakon nje su izašle još 2103, 2303 i 3207...
Da li je meni dovoljno flash-at sa 3207 ili mi je potrebno postepeno flash raditi, znači prvo 2103 pa 2303...???
Molim da mi iskuljučivo najiskusniji odgovore...
Samo najnoviji.
imam pitanje ne vezano bas uz ovo......kako iskljucit intergriranu graficku u BIOS-u ??
HVALA
imam pitanje ne vezano bas uz ovo......kako iskljucit intergriranu graficku u BIOS-u ??
HVALA
U BiOS-u prebaci sa onboard na discrete.
ja nemam toga ?
idem na Advanced>Chipset>North Bridge Chipset Configuration>Initiate Graphic Adapter IGD, IGD+PEG(dual), PCI/IGD, PCI/PEG, PEG/IGD, PEG/PCI i IGD Graphics Mode Select Disable, Enable 32MB,48MB, 64MB, 128 MB ??
ovakvo je stanje: komp mi se stalno sam resetira pa sam uz pomoc googla i bug-a nasao par solucija, a jedna od njih je i zamjena proca koji mi se izgleda prevec grije (53stupnjeva pa i vise u mirovanju, ili uz net). potom sam njuskao po njuskalu i naisao na ovaj proc (broj oglasa: 5503081), a uz pomoc googla i asusove stranice (http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&m=P5GZ-MX&p=1) sazno sam da bi mogao pasati na moju P5GZ-MX mbo, samo je razlika u biosu, tj. update-u biosa. ovaj je 0901 verzija, a ja imam 0601 (bar mi se cini ). sad mene zanima kad ga instalirati, prije novog proca il poslije, tj. ugradnje?
sadasnji je intel p4 3GHz, MBO je P5GZ-MX ako vam to pomaze
jel se isplati mijenjat sadasnji proc za ovaj 2., itd???
i jel moze ko malo detaljnije pojasnit flashanje, jer ja ne bih ni poceo a vec bi sjebo
anybody?
Ja kada sam imao Gigabyte ploču iz DOS-a sam flashao...
pa proc sam mislio zamijenit jer izgleda da mi nea druge. komp je ispuhan cijeli, ociscen je cisti hladnjak (novi lc-ov, starog sam maknuo). ter. pasta je nanovo stavljena i tu i na grafulji koja je također ociscena, prasine ni za lijeka. bocne stranice su maknute, kucni ventilator mi puše u komp da ''tjera'' topli zrak, itd. za dodatne ventilatore/hladnjake neam para tako da, a na njuskalu ima jeftinih procova
Da li je sigurnije flashati BIOS preko windowsa ili kada ga bootam.
Želim flashati BIOS od ove matične ploče http://www.msi.com/product/mb/P31-Neo.html sa MSI Live update 5 pa pitam za savjet

Pa svakako možeš probat s novijim biosom.
moze mi neko dati flash bios za ovu maticnu
http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html
imam proc AMD Athlon II X3 3.2 ghz