Ljudi, ovako... Kupio sam ddr3 1333mhz rame.. (4gb.. 1 keks)... I sad ga ja ubacim unutra, i neće dići windowse, baci neki cmos ovo ono.. Pa su mi frendovi rekli da izvadim stare rame (imam 2 x 2gb) jer se 2 i 4gb međusobno kolju... I izvadio sam i dalje neće ni sam keks od 4gb raditi.. Je li u tome problem? Trebam flashati bios?
Flashanje BIOS-a
- poruka: 600
- |
- čitano: 495.880
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi, ovako... Kupio sam ddr3 1333mhz rame.. (4gb.. 1 keks)... I sad ga ja ubacim unutra, i neće dići windowse, baci neki cmos ovo ono.. Pa su mi frendovi rekli da izvadim stare rame (imam 2 x 2gb) jer se 2 i 4gb međusobno kolju... I izvadio sam i dalje neće ni sam keks od 4gb raditi.. Je li u tome problem? Trebam flashati bios?
boldano: reci im da pojma nemaju...
ajmo po redu:
koja ti je matična?
koja ti je frekvencija memorije koju imaš od prije?
jesi napravio reset biosa nakon što si dodao još ram-a?
Matična ne Msi 770-c45, frekvencija je 1333mhz svih, i kako se napravi reset? :) Jer neće se mi se prvo upaliti monitor, onda se upali i imam za birati F1 setup i F2 load defaults... Probao sam oboje.. Setup je BIOS, a ako stavim default, onda mi se otvori onaj blue screen i restarta ponovo....
najprije ištekaš komp, onda imaš kraj baterije na matičnoj jedan jumper kojeg prebaciš u drugi položaj, pričekaš malo i onda vratiš kako je bio...probaj to napravit, imaš i u uputama od matične sve objašnjeno...
kako si rasporedio ram po slotovima?
najprije ištekaš komp, onda imaš kraj baterije na matičnoj jedan jumper kojeg prebaciš u drugi položaj, pričekaš malo i onda vratiš kako je bio...probaj to napravit, imaš i u uputama od matične sve objašnjeno...
kako si rasporedio ram po slotovima?
Imam 2 plava slota i 2 crna... 2 x 2gb u ova 2 plava i ovaj keks od 4gb u 1 crni...
stavi 2x2 gb u prva dva slota do proca, a 4 gb u treći slot
stavi 2x2 gb u prva dva slota do proca, a 4 gb u treći slot
Tako je i stavljeno....
imam lanparty dfi ultra-d matičnu ploču,stavio sam x2 procesor
zanima me da li moram update biosa i kako to napraviti ako moram
pa ako radi onda netreba
Novi sam na forumu , pozdrav svima . imam jedno pitanje pa molim odgovor , naime zelio bih updejtati bios, imam mat. gigabyte p35 ds3l ver 1 .0 .Skinuo sam verz. F9 izelim to napraviti sa usb sticka formatiro sam ga u fat 32 e sad kad ja to extrctiram recimo my documents downloads pojave mi se 3 filea . zanima me da li ja trebam sva tri filea kopirat na usb ili samo onaj p35 ds3l F9 file , ne zelim pogriješiti ,HVALA
Jel mogu flashat preko onog obicnog instalera?
Za one koji još nisu upućeni. Updejtanje BIOS-a je opasna radnja. Ako izaberete pogrešnu BIOS verziju ili ako nestane struje tijekom updejtanja može doći do kvara matične ploče koja zahtijeva promjenu ROM čipa. Zato prije toga razmislite. Kako bi Amerikanci rekli "Don't repair if isn't broken"
na matičnoj mi je trenutna verzija biosa 1.0 (dakle, ona najstarija). do sada su već izdane 1.1 , 1.2 , 1.3 verzije biosa. zanima me dali mogu ja odmah staviti 1.3 verziju ili moram postepeno stavljat i ove starije sve dok ne stavim 1.3 verziju?
Ako se vec flesuje BIOS stavlja se zadnja verzija STABLE naravno nikako BETA.
Ali ako sve radi i ako nije u pitanju potreba za nekim klokovanjem kada se zna da je sadasnji bagovit, overvoltuje, undervoltuje, ne moze da postigne nesto a noviji moguce da moze ili jasno stoji da novi ispravlja nesto onda se pokusa sa novijim BIOSem.
Ako bas postoji problem izrazit i sa zadnjom STABLE verzijom onda ljudi nekada pribeghavaju BETA BIOSu.
Ja recimo sam imao 1902 BIOS za CH4F i izasle su nove dve verzije za veoma kratko vreme za AM3. Jedan je 2002 koji sam stavio i dobio samo 2C vise na CPU u Load, a nisam imao nikakve potrebe da menjam.
Sada necu vracati jer mi ne znaci to toliko. I izasla je najnovija neka BETA verzija koju kada otkucam model mog CPUa preporucuje mi tu verziju da instaliram ali ja necu. Ne racunam verzije za AM3+.
Nisam trebao da unapredim ni sa 1304 na 1902 a pogotovu sa 1902 na 2002. Ma nisam trebao da diram ni originalni, imam ga snimljeno negde ali sve je isto. Sve nikakva poboljsanja nisam imao niti razloga da menjam.
Inace da nestane struje to je ja mislim sanse kao i da ti se ne otvori padobran, jos manje.
Ali meni se desavalo kada je mrtvi GA zamrzao na sred flesovanja BIOSa. Cuvena ploca zbog koje sam nabedio napajanje da ne radi dobro. Izludela me je.
Ali bio je Dual BIOS pa sam povratio inace ne znam sta bi bilo. NB je bio zeznut verovatno.
Imam problem, sve je objašnjeno u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/problem-flashanjem-bios/133595.aspx?page=0&jumpto=2581633&sort=asc&view=flat
Molio bih da mi netko pomogne!
Pozdrav, imam jedan problem, nemogu instalirati xp, i citao sam na nekom forumu da se to rijesi flashanjem biosa, a sad posto Asus ima taj utility, ja sam njega skinio ali nista mi ne reagira,
Maticna je
p5vd2-vm
Možete li mi pomoći ikako?
a koju verziju biosa imaš sad?
koji je probem sa instalacijom, gdje zapne?
znači onu prvu početnu, 1.0 nekad mi dodje i CMOS i neke gluposti, otvorio sam temu već:
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/instalacija-windows-xp-problem/135497.aspx
Može mi netko pomoći, dat upute kako jednostavno updejtati bios, citao sam sve one članke, ali da mi netko sad pojasni mogu li to preko windowsa? ili usba? floopy ne dolazi u obzir. Hitno!
Može mi netko pomoći, dat upute kako jednostavno updejtati bios, citao sam sve one članke, ali da mi netko sad pojasni mogu li to preko windowsa? ili usba? floopy ne dolazi u obzir. Hitno!
Ocito si se nacitao kad ovakvo nesto napises
A nije da neznam, nego trenutno nemam kod sebe prazan cd ili usb...pa bih tio to preko racunala ako je ikako moguće..
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5VD2VM/#download
to je matična
dosad je izaslo 11 zakrpa za bios, u mene je tek osnovni onaj pocetni, to treba podhitno mjenjat..
e i da jel svaki novi bios sadrzi one stvari koje su izasle u proslome?
i radi sad ok?
EVO SAD CEMO VIDIT INSTALIRAVA SE XP

Ne radi opet
ne